Posted September 19, 2011 Pozzzzz,svima.... Imam mali problem pa bih molila za pomoć! Dobila garantno pismo iz Britanije od dečka,znam da mi treba Fiance viza,ali mi u sred apliciranja zablokiralo na nekom sertifikatu iz engleskog jezika...Imate li pojma o tome? Koji se sertifikat polaže? Gde? Da li stvarno moram u British Council da polažem i da čekam 3 i po meseca na Cambrige sertifikat?? Ionako mi traže samo A1!!!! To je baš,baš početnički.... :'( Please,heeeeelllppppp.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2011 Gledam trenutno cene Wizz-a za Novembar mesec, i povratne karte mogu da se nađu i za skoro 60 evra (25 do 30 po pravcu, Wizz Exclusive), a ideja je sledeća - išao bih tamo na nedelju dana, pa odatle možda na "Christmas market" negde u Nemačku, recimo Berlin ili Dresden. E sad, veliko pitanje: Vize? Od srede ću verovatno završiti sa master studijama, a i nezaposlen sam. Devojka takođe. Svu ostalu papirologiju možemo da pribavimo bez problema, pare, podatke o vlasništvu i sl... Ja imam prošlogodišnju, nevažeću Američku radnu vizu, dok devojka ima aktivnu turističku (10 godina), i dosta pečata sa prethodnih putovanja (ovaj podatak više navodim kao rezultat iskustava drugih po pitanju dobijanja bilo US, bilo UK vize). Mislim da bih mogao da pribavim i garantno pismo, mada nisam siguran za to... Da li je neko bio u sličnoj poziciji? Da li da pokušavam uopšte? Nisam kontaktirao ambasadu još uvek, zanima me vaše mišljenje, drugara sa foruma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2011 Ja cuo od drugarice da se vize za Britaniju ukidaju od oktobra. Jel cuo neko nesto vise o tome? Još se nadam da će mi neko odgovoriti na prethodno pitanje, pa dok čekam počeo sam da čitam temu ispočetka i naleteo na ovo. Verovatno nema još informacija, čim se ne priča toliko o tome? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2011 Verovatno nema još informacija, čim se ne priča toliko o tome? Nista ne videh skoro... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2011 E sad, veliko pitanje: Vize? Od srede ću verovatno završiti sa master studijama, a i nezaposlen sam. Devojka takođe. Svu ostalu papirologiju možemo da pribavimo bez problema, pare, podatke o vlasništvu i sl... Ja imam prošlogodišnju, nevažeću Američku radnu vizu, dok devojka ima aktivnu turističku (10 godina), i dosta pečata sa prethodnih putovanja (ovaj podatak više navodim kao rezultat iskustava drugih po pitanju dobijanja bilo US, bilo UK vize). Mislim da bih mogao da pribavim i garantno pismo, mada nisam siguran za to... Da li je neko bio u sličnoj poziciji? Da li da pokušavam uopšte? Nisam kontaktirao ambasadu još uvek, zanima me vaše mišljenje, drugara sa foruma. Ja pribavljam papire za vizu i skoro sam zavrsila sa tim, uskoro cu ih predati. Ja sam isto nezaposlena ali staziram za dz, tako da sam nabavila neku potvrdu o tome, ali cu im nositi verovatno i papir sa biroa da ne radim. Ja jedino mogu javiti kako sam ja prosla, a ti mozda da sacekas sa tim masterom pa da uzmes potvrdu kao student... stvarno ne znam sta da ti kazem, valjda ce se neko kompetentniji javiti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2011 Da li je neko bio u sličnoj poziciji? Da li da pokušavam uopšte? Nisam kontaktirao ambasadu još uvek, zanima me vaše mišljenje, drugara sa foruma. Ja nemam iskustva apliciranja za UK vizu kao student ili nezaposlena. Jedino što mogu da ti kažem da je moj lični utisak da je sve vrlo slično kao kod Amera. Dakle, ono što bi od dokaza da "imaš trajne veze" sa Srbijom nosio za USA vizu, možeš da probaš da nosiš i njima. Oni takođe ne prave problem ako te odbiju pa apliciraš kasnije sa boljim tj. odgovarajućim dokumentima. Jedino što 100 eur i nije da se baci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2011 Pa upravo to, 100 eura nije za da se baci Na kraju ću im poslati neki mejl ili nešto ako ostanem pri ideji da idem tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2011 Treba mi pomoc, molim nekoga da odvoji vremena da mi odgovori u par recenica : ( Ovako, imam pitanja sto se tice vize. Imam 17 godina u Aprilu dogodine punim 18, i na prolece bih zelela da vadim vizu i na leto da odem u London ,najmanje na mesec dana. Moji su razvedeni ja sam kod oca i dobro finansijski stoji,majka ne radi, a na leto bih zelela da odem u Hertfordshire ( blizu Londona ) kod decka, koji studira tamo mada ni on nije iz Engleske,samo studira u univerzitetu. Pa me zanima prvo - da li bi mi dozvolili da odem tamo s obzirom da cu biti punoletna pa da me odbiju mozda misleci da cu da emigriram - da li bi mi dozvolili da ostanem kod nekoga ko se skoro odselio tamo a nije drzavljanin Engleske. Naravno ne bih nikada rekla da idem kod decka, ali opet najveca mi je frka viza jer ne bih isla turisticki tamo vec kod decka, i to samo na mesec dana. Hvala u napred : ( Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2011 Tvoj status je...? Zaposlena ili ne, student ili ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2011 Pa srednjoskolac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2011 Pozdrav svima,imam kratko pitanje.Mogu li predati fotokopije Payslipsa i Bankstatementa?Posto ne verujem da vracaju dokumenta,iskoristila bih jos jednom ove papire ukoliko me odbiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2011 Dajte originale i dajte prevode na engleski jezik. Iskopirajte sve sto vam je bitno da vam se vrati, pa predajte SVE ZAJEDNO. Ako vas roditelji izdrzavaju, predajte njihove banke i posao, a vase izvode iz maticne knjige rodjenih. Neko rece "Sto vise - to bolje". Logicno je tako. Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2011 "- da li bi mi dozvolili da odem tamo s obzirom da cu biti punoletna pa da me odbiju mozda misleci da cu da emigriram - da li bi mi dozvolili da ostanem kod nekoga ko se skoro odselio tamo a nije drzavljanin Engleske. " Bitno je da li imaš 18 ili ne jer ako nemaš saglasnost roditelja za tu vrstu poslova,ne da te puste! I odbiće te naravno! Ali ako imaš 18 onda im je samo bitno da dostaviš sve od papira za vizu za koju apliciraš i DA NE LAŽEŠ NIŠTA!! Zvuči smešno ali je istinito. Uvek saznaju da li ih neko laže. I šta laže! Znam par njih koji su odbijeni jer su lagali u aplikaciji. I odbijali su ih i par puta nakon toga. Englezi nisu strogi za razliku od Australijanaca i Kanađana! Samo sve ono što pišeš i podneseš mora biti tačno i verifikovano. To je sve... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2011 Evo ovako, znači treba mi pomoć oko turističke, iliti vize "za regularnu posetu". Imam 19 godina, nezaposlen sam, nemam nikakve nekretnine pod mojim imenom, nemam račun ni u kakvoj banci i nisam upisao ništa ove godine, videćemo za sledeću, ako me ne bude mrzelo da učim (znam, neozbiljan sam), keva me trenutno izdržava, moji su razvedeni. Imam devojku u Velikoj Britaniji, i hoću da odem do nje (ona je konstantno dolazila kod mene do sad, pa oću ja da odem tamo malo). Ona živi sa ćaletom i kevom i zaposlena je. E sada, ima toliko zbunjujućih sajtova, od UK Border Agency-a, preko Worldbridge sajta, pa sve do raznih sajtova koji daju savete, pa sada neki sajt nije updejtovan 100 godina pa i nemam pojma šta mi treba sve. Čak i ako znam englenski perfektno, uvek me zbune formalne stvari, jer sam se, sa našim iskustvom sa baktanjem oko dokumenata, naučio da sve pročitam jedno 25234561 puta pre nego što napravim bilo kakav korak, a niko neće da me primi iz ambasade ili konzulata da popriča sa mnom, jer, jbg, nisam neki lik sa odelom ni akt-tašnom... Da li bi neko bio veoma ljubazan da mi da potpunu listu dokumenata koje treba da skupim? Podpitanja sa tim pitanjem su: Da li mi treba potvrda da sam nezaposlen, i potvrda da su moji roditelji zaposleni, i ako nisu (pošto ćale nije) da li treba potvrda da su nezaposleni? Da li mi trebaju kopije pasoša od svih mojih bližih (kao keve, ćaleta, ili koga već)? Za koje dokumente mi trebaju fotokopije, a koje treba da predam isključivo u originalu? Da li treba da prevodim sve na englenski, i ako treba samo neke dokumente da prevodim, gde treba da ih nosim, jel kod tumača, i koliko bi me ispalo to sve? Da li ona može da mi pošalje pozivnicu, punoletna je, očigledno , ili mora njen ćale, koji je vlasnik kuće u kojoj bi ja odseo? Da li mora da mi šalje sve dokumente poštom, tj da li mi trebaju originali, ili može da ih skenira, pa pošalje, pa ja da ih ištampam? Pročitao sam pun đavo verzija šta ona treba da pošalje odande, ali ako bi neko bio ljubazan da mi pošalje ni manje ni više nego tačno one dokumente koje bi trebao da skupim... (ili Bože moj, može i višak, samo da ne moram da plaćam (po sistemu :"i go*no je slatko kad je džabe.")) Što se tiče samog tog sastanka ili kako već da ga nazovem što zakazujem, da li treba da se pojavim sa već svim stvarima spremnim, kao što su dokumenti vezani za mene, i dokumenti koje mi ona pošalje iz Englenske, naravno zajedno sa 9200 dinara i ištampanom prijavom za vizu, ili mogu da odem na sastanak sa par dokumenata, da pitam šta i kako, pa da onda kasnije negde odem sa svim dokumentima? Pomagajte, mudri forumaši ! Pa da se nađemo na nekom pivu kad dobijem vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2011 Ја бих замолио намерно да му нико не одговара да је прочитао последње 3 странице бар имао би одговор на 99% питања... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2011 Dobro, ja se izvinjavam, ne moraš biti tako drzak brate božiji. :-\ Dok sam prolazio kroz postove na ovom threadu, koliko sam pogledao stranica, samo sam video postove vezane za "da li je tačno da se viza ukida u skorašnje vreme" i u fazonu, neke stipendije ili šta već, valjda za studentske vize... video sam ja otprilike na sajtovima i sve okvirno šta mi treba, ali niko mi ne daje ništa konkretno, jedni govore jedno, a drugi drugo. Ako nećeš da odgovoriš na moja pitanja, možda oće neko drugi, više mi služi i da mi ne odgovoriš uopšte nego da praviš dramu i da mi nabijaš krivicu ili šta već... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2011 mala pomoc..... pored kompletne dokumentacije iz firme gde radim .... izjave da sam u stalnom radnom odnosu ,resenja o godisnjem , platnih listica, vlasnickih papira za nekretninu,izvoda iz banke o deviznom racunu i novcu na istom i pratece dokumentacije od strane prijatelja iz uk ja imam jedan problem.... ima li ko iskustva posto mi je zvanicna plata prilicno mala i ostatak plate primam kao kes koji se ne moze dokazati (i kad kazem mala mislim mala kao 22k).stalni radni odnos je u pitanju oko 4,5 god.koliko to moze da pravi problem prilikom odluke o odobravanju turisticke vize ako neko ima iskustva sa time hvala unapred . da napomenem na deviznom sam stavio malo veci iznos(bar za mene ) bas iz tih razloga ,negde oko 2900eura za period od 10-14 dana ( prelistao sam forum po ovom pitanj ali niko nigde ne pominje neke iznose za plate i slicno)unapred hvala jer svaki savet ce biti koristan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2011 Mislim da mali iznos zvanične plate ne bi trebalo da bude problem. Ako hoće u firmi da ti napištu potvrdu na kojoj ti navode ukupnu platu a ne samo iznos koji ide na račun - super, a ako neće, mislim da će isto biti OK. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2011 ma nema sansi da mi to ispisu posto zvanicno oni to ni ne placaju a priznavati nesto sto moze posle da ih kosta ...... ma nema sansi u svakom slucaju u ponedeljak idem da nosim papire u VAC pa ce da vidimo mada kako kazem svaki savet i iskustvo je dobrodoslo cisto da mi malo digne moral .... najgore je sto sve imam samo mislim da to oko plate moze biti problem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2011 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/countries/serbia/applying/documents/?langname=UK%20English Zagrej stolicu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2011 Listao sam dosta ovu temu, i sada kada je doslo da se prijavim za vizu, doslo je vreme da i ja pitam neke gluposti. Nadam se da mi necete zameriti :-\ Da li moram sva dokumenta da prevodim? Dokumenta kao sto su Uverenje da sam student, Izvod, Drzavljanstvo... Da li moram da otvaram bankovni racun sa novcem, ako cu uzeti finansijko stanje oca i njegovih racuna, jer cu napisati tamo da me roditelji izdrzavaju? Sta da u opstini (ili gde vec) trazim od njih tj. kakvo mi uverenje treba da dokazem da me roditelji izdrzavaju? Btw, 22god. Student, turisticka viza (poseta devojci ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2011 Pozdrav svima, Procitao sam vecinu postova sa ovog foruma i nazalost imam situaciju na koju niko nije postavio 1. Idem turisticki u posetu u London (2 dana), imam placen hotel i povratne avionske karte. 2. Imam pozivno pismo od firme koja mi je, kao nagradu dala putovanje da pogledam teniski turnir u Londonu. E sad gde je "problem". Imam nas SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji. Izvoda iz banke sa primanjima i potvrda firme nece biti problem da nabavim. Radna knjizica - ako uopste treba za turisticke vize, nece biti problem ali u njoj nema nista upisano, jer po SLO zakonu one se vise ne koriste. Moje pitanje je, kad predam papire i svu dokumentaciju (pasos), koliko je realno vremena potrebno da se izda viza za moj slucaj. Posto ce mi pasos biti "zarobljen" u ambasadi, za to vreme ne bih mogao da se vratim u Sloveniju na posao. Ukoliko je kratak period, sacekao bih odgovor u Srbiji. Hvala unapred na odgovorima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2011 A zasto ne predas za vizu tamo gde zivis i radis? E sad gde je "problem". Imam nas SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2011 A zasto ne predas za vizu tamo gde zivis i radis? E sad gde je "problem". Imam nas SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji. Pa verovatno cu morati tako da predam. Pretpostavljam da ova njihova agencija u SLO, onda salje pasos ambasadi odakle pasos potice, tj u Srbiju. Malo sam zbunjen, jer po procedurama iz Srbije (koje vaze valjda i za mene) se traze neka dokumenta koja ovde ne vaze (npr radna knjizica) Predacu sa ovom dokumentacijom sto imam i sto mogu da dobijem, pa sta bude. Hvala na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2011 ja sam u ponedeljak predao za vizu, poenta je u tome da su me pitali dali ce mi trebati pasos u tom vremenskom periodu koji njima treba da odluce. meni netreba ali posto si ti u specificnoj situaciji i treba ti ,verovatno ima neka opcija u kojoj pasos ostaje kod tebe mislim da je najbolje da vidis sa njima u VAC mozda da iskopiras pasos i overis kopiju sudski ostavis im to da oni imaju sta da vide pa ako ti odobre vizu dodjes posle sa originalom da oni to zavedu ili slicno a dotle bezis u sloveniju ..... u svakom slucaju videces u VAC ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites