Posted February 19, 2012 Imam jedno pitanje...Htela bih da idem u London kod tetke koja tamo zivi vec vise od 20 godina,nisam punoletna i u srednjoj sam skoli i interesuje me sta bi mi trebalo od papira da podnesem za vizu,sem kopije njenog pasosa,pozivnog pisma i mojeg proslog i sadasnjeg pasosa i potvrde da sam ucenik?Unapred zahvalna na odgovoru... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2012 Već sam pitala jednom ali nije na odmet ponovo... Dečko mi je Britanac i drug koji mu radi u imigracionom tamo, rekao mu je da sa jednom multi viyom od 6 meseci imaš pravo jednom da uđeš, a za svaki sledeći put bi trebalo da kontaktiram britansku ambasadu ovde, da me ne bi vratili kad sletim tamo. Ima li neko ikakvog pojma o tome, tj. koliko ste puta putovali sa jednom vizom? Sa multi vizom imas prava da udjes multi puta. Ne da nikada nisam imao problem zbog multi ulazaka sa multi vizom, nego mi je svaki put posle prvog bilo mnogo lakse na aerodromu, jer nista ni ne pitaju, samo pustaju kada vide da si bio i uredno se vratio... Slobodno ignorisi taj savet, nema veze ni sa teorijom, a jos manje sa praksom. Viza za vise ulazaka je upravo to, a ne viza za jedan ulazak, pa za svaki naredni da moras da se javljas nekome... Iskreno, ovakva suluda tvrdnja malo dovodi u pitanje kompetentnost tog coveka iz imigracionog. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2012 Cao Htela bih da idem u London, turisticki oko 7 dana. Volela bih kada bi mi neko rekao sta mi je sve potrebno. Imam devetnaest godina i brucos sam. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2012 Već sam pitala jednom ali nije na odmet ponovo... Dečko mi je Britanac i drug koji mu radi u imigracionom tamo, rekao mu je da sa jednom multi viyom od 6 meseci imaš pravo jednom da uđeš, a za svaki sledeći put bi trebalo da kontaktiram britansku ambasadu ovde, da me ne bi vratili kad sletim tamo. Ima li neko ikakvog pojma o tome, tj. koliko ste puta putovali sa jednom vizom? Sa multi vizom imas prava da udjes multi puta. Ne da nikada nisam imao problem zbog multi ulazaka sa multi vizom, nego mi je svaki put posle prvog bilo mnogo lakse na aerodromu, jer nista ni ne pitaju, samo pustaju kada vide da si bio i uredno se vratio... Slobodno ignorisi taj savet, nema veze ni sa teorijom, a jos manje sa praksom. Viza za vise ulazaka je upravo to, a ne viza za jedan ulazak, pa za svaki naredni da moras da se javljas nekome... Iskreno, ovakva suluda tvrdnja malo dovodi u pitanje kompetentnost tog coveka iz imigracionog. potvrdjujem ovo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2012 AngelGirl dobrodošla na forum! Predlažem da pročešljaš sajt i mimo foruma, ima korisnih informacija o vizama za veliki broj država, uključujući i britanske vize https://www.klubputnika.org/vize/23-evropa/104-velikabritanija A zatim pročešljaš upravo temu u kojoj pišeš. Verujem da ćeš naći odgovor na tvoje pitanje. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2012 Da li neko ima informaciju o eventualnom ukidanju viza za UK uzimajuci u obzir da smo sada dobili status kondidata za EU? :-\ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2012 Da li neko ima informaciju o eventualnom ukidanju viza za UK uzimajuci u obzir da smo sada dobili status kondidata za EU? :-\ Prošle godine je trebala da bude revizija viznog režima UK sa svim zemljama. Pošto se to nije desilo, verovatno je odložena za 2013-tu zbog Olimpijskih igara. A status kandidata njih ne zanima mnogo po tom pitanju - imaš primer Makedonije, koja je kandidat još od 2005 i Crne Gore, koja je isto mislim od prošle godine, pa im trebaju vize za UK. Znači, u narednih godinu do godinu i po ne bih bio baš optimista po tom pitanju (nadam se da grešim, naravno ). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2012 Ovaj forum mi je bio od velike pomoci prilikom pripremanja moje aplikacije, pa zelim da podelim svoja iskustva. Na turisticku vizu sam cekala tacno nedelju dana, predala sam dokumenta u utorak i dobila vizu narednog utorka. Kada brojite dane, vodite racuna da se broje samo radni dani, i da se ne racuna dan kada ste podneli zahtev, kao ni dan kada su vam vracena dokumenta, vec samo dani kada su vam dokumenta bila u ambasadi. Obrazac koji se popunjava online jeste dug, ali su pitanja jednostavna i brzo se popunjava. Od dokumenata sam nosila sledece: stari i novi pasos (ne trebaju fotokopije, ja sam ih nosila, ali ih nisu uzeli), potpisan formular koji se popunjava online, dve fotografije, radnu knjizicu i njenu kopiju, potvrdu od firme na memorandumu (sa informacijama od kad sam zaposlena, na kojoj poziciji, kolika mi je plata, da mi je odobren odmor), potvrdu iz banke (otprilike 100 eur po danu), i platne isecke za prethodna tri meseca. I to je sve. Nisam nosila avionsku kartu, niti rezervaciju hotela ili pozivno pismo. U VAC se dolazi tacno kada je zakazano, ne pustaju da se udje u zgradu pre zakazanog termina, pa nemojte dzabe ici ranije. Tamo se sve zavrsi za nekih 15 minuta. Osoblje je jako ljubazno ali ne odgovaraju ni na jedno pitanje (da li ste podneli sve papire, koliko cete cekati itd). Kako se meni cini, ko god ima uredne papire, bilo studentske ili za zaposlene, ili ima nekog u Engleskoj ko cvrsto garantuje za njega, ili ide na neki program, skolu i sl. nema razloga da brine, jer nikog ne odbijaju iz ciste obesti, vec samo ako ste im stvarno sumnjivi. Sve u svemu, cini mi se da su mnogo korektniji, da je procedura jasnija i da su razlozi za odbijanje realniji nego sto je bio slucaj sa sendgen vizama dok smo ih imali. I da zakljucim, svi koji imate cistu situaciju u Srbiji i to mozete da dokazete, nemate zbog cega da brinete. srecno svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2012 Osoblje je jako ljubazno ali ne odgovaraju ni na jedno pitanje... Uobicajeno ljubazni Britanci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2012 Osoblje je jako ljubazno ali ne odgovaraju ni na jedno pitanje... Uobicajeno ljubazni Britanci Zar ima u VAC-u Britanaca? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2012 I ako nema, postupaju po njihovim principima A pre svega, sama konstatacija da su jako ljubazni, a ne odgovaraju ni na jedno pitanje, mi je sama po sebi dovoljno smesna, bez obzira na koga se odnosi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2012 meni samo nije jasno na koju foru se to dobija viza bez podnesenog ijednog dokaza gde ces tamo boraviti!! prema onome sto je zizizi navela gore, po njoj nema potrebe nositi ni povratnu kartu ni rezervaciju hotela ni pozivno pismo???!!!! apsurdno??!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2012 ima li koga da je nezaposlen i da je nedavno aplicirao za vizu? nedavno sam diplomirao, nezaposlen sam, i stvarno bi zeleo da posetim London na ovo leto. para na svom racunu imam, onoliko koliko ste rekli da je dovoljno, imacu i overene papire da me roditelji izdrzavaju, i garantno pismo iz engleske, gde ujak od moje devojke kaze da cemo ziveti kod njega. jedno nemam, a to je dodatnih 90e za vizu, ako me odbiju trebam li da se brinem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2012 meni samo nije jasno na koju foru se to dobija viza bez podnesenog ijednog dokaza gde ces tamo boraviti!! prema onome sto je zizizi navela gore, po njoj nema potrebe nositi ni povratnu kartu ni rezervaciju hotela ni pozivno pismo???!!!! apsurdno??!! Hmm...pretpostavljam da je zbog ovog: potvrdu iz banke (otprilike 100 eur po danu) Ako možeš da dokažeš da nosiš dovoljno para da, po njihovoj proceni, možeš da samostalno preživiš tokom planiranog boravka, onda ih verovatno ne zanima kod koga ideš i gde ćeš odsesti. :-\ Čisto razmišljam naglas, nisam nikada vadio njihovu vizu.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 Od 6. aprila poskupljuju sve vize za UK. Tako će najjeftinija turistička (tzv. kratki boravak, važi 6 meseci) koštati 78 umesto sadašnjih 76 funti...prevedeno u dinare, to ispada oko 10.300 din: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/documents/aboutus/fees-spring-2012.pdf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2012 Da li neko zna sta mi od dokumenata treba ukoliko idem u poslovnu posetu (samo 2 nedelje) ukoliko imam svoju firmu? Iscitavala sam dosta temu unazad i nisam uspela da nadjem nijedan odgovor na to sta mi treba od dokumenata ako sam zaposlena, ali ako je firma moja? Imam mali dizajnerski biro i dobila sam ponudu da outsourcujem jedu odlicnu kompaniju iz engleske....e sad jos samo da uspem da sredim papire.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2012 Treba Rešenje o registraciji firme (vrate original, uzmu kopiju) i Potvrda o izmirenim poreskim obavezama (uvek su mi uzimali original i nisu ga vraćali nikad). Ja sam im uvek nosila i radnu knjižicu a pravila sam i potvrdu na memorandumu u kojoj potvrđujem da sam zaposlena i kolika mi je plata. I za svaki slučaj sam im nosila izvode iz banke za firmu za poslednja 3 meseca (da se kao vidi da je aktivna). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2012 hvala na odgovoru! Sad cu i ja sebi da ispisem na memorandumu... jos jedno pitanje: Pozivno pismo na njihovom memorandumu su poslali meni na mejl i na kucnu adresu, je li to dovoljno ili moraju da posalju negde i na ambasadu na mejl? Ovo na kucnu adresu mi jos nije stiglo a kako jos samo sutra rade zbog uskrsa a onda idu na mini raspust, svi kolektivno, imam jos samo sutra da ih maltretiram ako ovo nije dovoljno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2012 Da li je potrbno bilo kakva overa "garantnog pisma" u Londonu, pre nego sto ono bude poslato u Srbiju ? Hitno mi je, molim brz i tacan odgovor ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2012 Nije, samo nek ga potpiše ta osoba koja šalje, plus kopija njenog pasoša Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2012 HVALA, CHIVITLI ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2012 Da li pozivno pismo mora biti potpisano od strane osobe koja salje? Pitam posto mi osoba koja salje,salje preko emaila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2012 Ja sam ga sam potpisivao u ime osobe koja mi šalje, da se ne bismo cimali poštom Valjda može i skenirano, ne znam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites