Posted July 15, 2011 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: dobila sam vizu...yayyyyyyyyyyyyyyy Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 dobila i ja... 21. dan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 E, vise neka ste dobili vize, dosadili ste i Bogu i narodu Aj, sad, palite Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2011 Slatki ste prasici. Kad znate da vam treba viza za UK, zasto PRVO to ne zavrsite, pa onda avio karte, uplate hotela i kurseva itd? Bas britance boli uvo KAD ste predali zahtev. Mozda se bas zainate kad vide da vam je viza na poslednjem mestu. Ipak trazite dozvolu za boravak u njihovoj zemlji. Jel da? Jel da? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2011 Pozz svima! Imam par pitanja, ako plz neko moze da mi odg. Ja sam student putujem turisticki u London, nije mi bas najjasnije sto se tice dokumentacije potrebne za vizu. Ja sam nezaposlen i roditelji mi placaju sve, nemam racun u banci. Da li je dovoljno da prilozim samo njihove izvode o platama i primanjima? Da li MORAM da imam racun sa novcem na svoje ime? I da li je neophodno da sva dokumenta budu prevedena na engleski? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2011 posto mi je ova stranica jos uvek bukmarkovana a ne znam kako da je odbukmarkujem ajde da ti odgovorim sto se racuna tice ne znam da li mora ili ne mora, ja (inace sam u srednjoskolka, roditelji placaju sve) sam otvorila racun na moje ime (u Rajfajzenu je to besplatno) a u prijavi za vizu sam negde napisala da su te pare 'from my parents', ali sam za svaki slucaj odnela i stanja sa njihovih racuna (jer sam napisala da mi placaju kartu) neophodno je da sve bude prevedeno, ja sam caleta potpisala kao prevodioca, to smo prevodili samo potvrdu iz skole jer se sve iz banke dobija na engleskom nadam se da sam pomogla Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 posto mi je ova stranica jos uvek bukmarkovana a ne znam kako da je odbukmarkujem ajde da ti odgovorim Pa, u redu bi bilo da i ti sad pomazes ljudima ovde na osnovu svog iskustva, kao sto su i drugi tebi pomogli. Zato, nemoj da pokusavas da "odbukmarkujes" stranicu A mozda i ne moze da se odbukmarkuje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 Ma smucili mi se i britanci i sve vezano za njih, iako su bili dovoljno ljubazni da mi daju vizu na 6 meseci i to multi .gif' alt='::'> ali cekanje od 21og radnog dana im necu oprostiti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 Za studenta/turistu. Ti ponesi i potvrde iz banke roditelja, a oni nek napisu da ce snositi tvoje troskove, pa to prevedi. Iskopiraj index da ti ne bi uzimali original. Fotografije gledaj da budu nove. Ne prihvataju starije od 6 meseci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2011 Ovo sam nasla na zvanicnom sajtu UK za izdavanje viza: Molimo Vas da obratite pažnju na to da mi od lica koja podnose aplikacije ne tražimo da donesu prevode radne knjižice, studentskog indeksa, dokumenata o imovini, penzijskih čekova ili dokumenata o registraciji preduzeća. Ćirilični bankovni izvodi i/ili pisma od banke se neće uzimati u razmatranje bez prevoda. Vidim da su neki ljudi ovde navodili da su sve i svasta prevodili,pa i radne knjizice, potvrde o registraciji preduzeca...Iz ovoga je jasno da to nije potrebno.Za neverne Tome evo i tog sajta: https://www.visainfoservices.com/Pages/Content.aspx?Tag=FAQ_PAGE Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2011 Zdravo svima! Bila bih zahvalna ako neko moze iskusno da odgovori na par pitanja....HVALA UNAPRED! .gif' alt='::'> 1) Da li je neophodno unapred bukirati hotel (pre nego sto se aplicira za vizu) ili ne mora (posto bih radije tamo kad odem odabrala hotel)...i da li je neko u slucaju da mora da se bukira unapred, koristio 'free cancellation' foru i po dobitku vize otkazao smestaj?-ako jeste,budite kul i dajte link za to bukiranje 2) U slucaju da nas covek koji studira u UK poziva nekoga kod sebe na par dana, je li neophodno da njegova/njena viza traje duze od 6 meseci (posto se turisticka viza daje na 6 meseci)-ovo pitam jer mi drugarica tamo studira a njoj istice viza u oktobru a ja bih kod nje dosla u septembru na par dana. Brzi odgovori SRECU donose Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2011 Da li se cesto desava da on line formular za UK vizu nije dostupan....pokusavala da apliciram, ali nije moguce..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2011 pozdrav! Moze li neko od prisutnih da mi pomogne? Prvi put (pocetkom avgusta) planiram da apliciram za britansku vizu, kao turista (poseta prijatelja). Student (nezaposleni) sam. Ono sto me zanima je: * Da li neko ima primer kako supporting letter treba da izgleda, i konkretno sta da sadrži? Svaka informacija u vezi neophodne dokumentacije, procedure i slično - je više nego dobro došla. Hvala svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2011 Petar Petrovic neki street 115 postanski kod London Engleska telefon- fiksni, mobilni, na poslu, e mail...... (sto vise svega napisati ) datum taj i taj To Whom It May Concern (mrzi me da pisem na engl. tj da pravilno kucam sve, nadam se da ces ukapirati poentu) Pliz dajte mom frendu/rodjaku/bratu..................................................... (upisati ime) vizu za UK, on/ona planira da dodje .......(upisati mesec, ne mora datum) da poseti .............................. (London recimo). During her/his visit he/she will be staying at my home with me and my family. Ja sam britanski gradjanin (dostaviti kopiju pasosa), imam ful tajm job i posedujem stan/kucu. Ako imate dodatna pitanja ili zahtevate jos dokumenata ne oklevajte da me kontaktirate da date telefone i mail adrese. Thanks and regards Petar Petrovic potpis ....................................... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 e, super! .. hvala nataly93 .. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Pozdrav svima, Nameravam da apliciram za britansku vizu, pa bi mi puno znacilo da dobijem par saveta. Da li ako imam avionsku kartu i rezervisan hotel treba da prilozim i pozivno pismo? Imam poznanike u Engleskoj koji bi mogli da mi napisu, ali ne idem kod njih, tako da ih ne bih cimala ako nije potrebno. Druga stvar, u formularu treba da popunim gde sam sve putovala u prethodih 10 godina... e sad, ja sam bila u Nemackoj i Austriji prosle godine, ali jedino sto imam u pasosu su pecati iz Madjarske posto sam tu usla u Sengen. Da li treba na neki nacin da dokazem da sam bila u tim zemljama? Idem u London na koncert (izmedju ostalog, ali ostajem nekoliko dana da vidim i grad), pa me zanima da li moze da mi pomogne da spominjem to i da prilozim fotokopiju ulaznice? Unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Ne treba da dokazujes da si bila u Nemackoj i Austriji, ali ih navedi, kao i Madjarsku [posto si provela neko vreme u njoj]. Druga stvar, u formularu treba da popunim gde sam sve putovala u prethodih 10 godina... e sad, ja sam bila u Nemackoj i Austriji prosle godine, ali jedino sto imam u pasosu su pecati iz Madjarske posto sam tu usla u Sengen. Da li treba na neki nacin da dokazem da sam bila u tim zemljama? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Evo i primer za pozivno pismo, koje sam ja slao drugarima kad su dolazili kod mene pre koju godinu. FAO: Visa Officer British Embassy Belgrade 30th June 2003 Re: Support Letter for Visa Application for: Ime i Prezime Adresa 11070 Novi Beograd Serbia & Montenegro Passport Number: 000123456 Dear Sir/Madam, This is to confirm that my friend, Ime i Prezime, will be staying with me at my address during his holiday, between 8th and 22nd of August 2004. Please find enclosed copies of the following documents: • Letter from University of Plymouth, confirming year of study/ Letter from my employer • My current passport and student visa/work permit/ ILR etc. If you need any additional information, please do not hesitate to contact me. Thank you for your time and assistance. Sincerely yours, jms_uk 172 Road Plymouth Devon PL1 1AA Tel. +44(0) 123456879 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Ne treba da dokazujes da si bila u Nemackoj i Austriji, ali ih navedi, kao i Madjarsku [posto si provela neko vreme u njoj]. Ok, hvala. Jos samo jedno pitanje: da li navoditi svaki put kad se bilo u nekoj zemlji posto sam u npr. Madjarskoj i Sloveniji bila puno puta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Zavisi sta je tacno pitanje - ako je samo navesti zemlje u kojima si bila u proteklih 10 godina, onda je jednom dovoljno. Ako pita tacno za sve boravke van zemlje u poslednjih 10 godina, onda navesti svako putovanje. Ok, hvala. Jos samo jedno pitanje: da li navoditi svaki put kad se bilo u nekoj zemlji posto sam u npr. Madjarskoj i Sloveniji bila puno puta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Zavisi sta je tacno pitanje - ako je samo navesti zemlje u kojima si bila u proteklih 10 godina, onda je jednom dovoljno. Ako pita tacno za sve boravke van zemlje u poslednjih 10 godina, onda navesti svako putovanje. Pitanje je "Have you travelled outside your country of residence, excluding to the UK, in the last 10 years?" i ispod ima prostor da se navede i upise Date, Destination, Purpose, Duration. Posto je predvidjeno da su upisu datumi ima mi smisla da upisujem svako putovanje. Ma, tako cu i da uradim. Bolje nego da fali. Jos jednom molim ako neko moze da mi odgovori na pitanje vezano za garantno pismo - da li mi je neophodno ili je dovoljno ako imam rezervaciju u hotelu i avionsku kartu, posto me to najvise brine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2011 Juce sam predala za vizu...zanima me da li neko od ovih sto je pretio svoj tracking number na sajtu zna kada je ta opcija bila dostupna.Pokusavam cisto da vidim kako to funkcionise, ali me stalno vraca,tj. nema nikakvih informacija, cak ni to da sam predala dokumenta... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2011 Sta je bilo sa onim ukidanjem britanskih viza sa Srbiju 2011? Jel će biti nešto od toga? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2011 Sta je bilo sa onim ukidanjem britanskih viza sa Srbiju 2011? Jel će biti nešto od toga? To niko ne zna. Ove godine bi trebalo da bude revizija viznog režima UK sa svim zemljama, al' nešto se spominjalo da će možda da se odloži za 2013 zbog Olimpijade iduće godine. Videćemo narednih meseci... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2011 nece nam oni nikad ukinuti vize... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites