Posted October 19, 2011 ja sam u ponedeljak predao za vizu, poenta je u tome da su me pitali dali ce mi trebati pasos u tom vremenskom periodu koji njima treba da odluce. meni netreba ali posto si ti u specificnoj situaciji i treba ti ,verovatno ima neka opcija u kojoj pasos ostaje kod tebe mislim da je najbolje da vidis sa njima u VAC mozda da iskopiras pasos i overis kopiju sudski ostavis im to da oni imaju sta da vide pa ako ti odobre vizu dodjes posle sa originalom da oni to zavedu ili slicno a dotle bezis u sloveniju ..... u svakom slucaju videces u VAC ... Da verovatno postoji, ali to bi saznao tamo dok odem tj dok predam sve papire. Tj mogu samo da pretpostavim da bi overena kopija pasosa bila dovoljna. Citajuci forum, dosao sam do zakljucka da je bolje da im se ostavi pasos dok traje procedura. Zato sam i pitao da li je relativno brza procedura za turisticke vize (na osnovu iskustva ljudi) jer bih onda uzeo par dana od odmora dok se izda ili ne izda viza. Svakako, hvala za informaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 E sad, veliko pitanje: Vize? Od srede ću verovatno završiti sa master studijama, a i nezaposlen sam. isti problem i kod mene, zavrsila sam fax 29.9 i posle 5 dana dobila ponudu da idem za dz sa deckom od 4-11 decembra u london, on ide sluzbeno i ja bi bila sa njim u hotelu koji je placen, znaci moja je samo karta i viza. e sada, imam izjavu od mojih da me izdrzavaju, mamin prosek poslednje 3 plate i da je zaposlena za stalno, potvrdu da je tata penzioner, imam dve nekretnine na svoje ime, kreditnu karticu koja je na moje ime ali je mamin racun a ja sam ovlasceno lice sa limitom od 800e, rezervisanu povratnu avio kartu bg-london-bg od 4-11.12 pitanja: 1.posto sam nezaposlena treba da nosim samo potvrdu sa biroa da nigde ne radim? 2.ne zivim sa mojima na istoj adresi ali me oni izdrzavaju, cak ne zivim sa njima nego sa deckom u drugom gradu, jel to problem? 3. da li je bolje da imam rezervaciju hotela u koji cu da idem ili da uzmem od druga koji tamo zivi i radi garantno pismo u kome ce pisati da cu kod njega da odsednem za vreme boravka u uk, sa cime imam vece sanse da dobijem vizu sobzirom da sam nezaposlena? ako mislite da mi treba jos nesto napisite.Hvala svima na pomoci Izvinjavam se na ovolikom mailu ali prvi put trazim vizu kao nezaposlena:), imam pun pasos austrijskih, grckih i spanskih sengena ali sam ih sve vadila kao student pa je bilo mnogo lakse:))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2011 Grupa koja predstavlja mlade srpske profesionalce u Velikoj Britaniji lobira u britanskom parlamentu za ukidanje viza građanima Srbije. Kako je objavio Balkan insajt, Srpski siti klub pokrenuo je kampanju pisanja pisma tamošnjim poslanicima, u kojem traže da se priključe akciji omogućavanja građanima Srbije da slobodno putuju u Britaniju. Prema rečima Nataše Kočiš iz Srpskog siti kluba, sve srpske organizacije u Velikoj Britaniji su se pridružile akciji i značajan broj ljudi već je pisao poslanicima. Inače, kako se navodi, britanske parlamentarce obavezuje zakon da odgovore na svako pismo koje zvanično prime. „Preko naših kontakata u parlamentu, saznali smo da bi rasprava o liberalizaciji viznog režima građanima Srbije mogla uskoro da se dogodi, ali nismo dobili još tačan datum“, rekla je Kočiš Bice izgleda uskoro i sa Englezima http://www.danas.rs/danasrs/politika/britanski_poslanici_osnovali_grupu_prijateljstva_sa_srbijom.56.html?news_id=227215 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2011 Ja sam malo skepticna po tom pitanju ali nadajmo se tome Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2011 Evo malo info iz prve ruke. Ja sam predala za vizu u ponedeljak, dobila sam je danas (petak). Sto se mene tice, odlicno prolazno vreme .gif' alt='::'> Posto samo staziram, bez para i upisivanja u radnu knjizicu, od dokumenata sam nosila sledece: 1. stari pasos (sa jos vazecom multi USA vizom, mozda je to pomoglo) 2. mamine i tatine izvode iz banke za proteklih 6 meseci 3. potvrdu iz banke da mama ima ustedjevinu u EUR - sama prevela na engl. 4. izjavu da me roditelji finansijski izdrzavaju i placaju za moj put (overeno u opstini) - sama prevela na engl. 5. potvrdu da staziram sa dozvolom da 15 dana odsustvujem zbog putovanja - sama prevela na engl. 6. pozivno pismo sa drugovim bankovnim izvodom, potvrdom da iznajmljuje stan i kopijom njegovog pasosa 7. potvrdu iz NSZ da sam nezaposlena - sama prevela na engl. 8. potvrdu da imam 800 EUR na deviznom racunu na engleskom - kosta 300 din 9. popunjen online formular i 2 fotke Nadam se da sam pomogla, srecno svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2011 ja sam u ponedeljak predao za vizu, poenta je u tome da su me pitali dali ce mi trebati pasos u tom vremenskom periodu koji njima treba da odluce. meni netreba ali posto si ti u specificnoj situaciji i treba ti ,verovatno ima neka opcija u kojoj pasos ostaje kod tebe mislim da je najbolje da vidis sa njima u VAC mozda da iskopiras pasos i overis kopiju sudski ostavis im to da oni imaju sta da vide pa ako ti odobre vizu dodjes posle sa originalom da oni to zavedu ili slicno a dotle bezis u sloveniju ..... u svakom slucaju videces u VAC ... Da verovatno postoji, ali to bi saznao tamo dok odem tj dok predam sve papire. Tj mogu samo da pretpostavim da bi overena kopija pasosa bila dovoljna. Citajuci forum, dosao sam do zakljucka da je bolje da im se ostavi pasos dok traje procedura. Zato sam i pitao da li je relativno brza procedura za turisticke vize (na osnovu iskustva ljudi) jer bih onda uzeo par dana od odmora dok se izda ili ne izda viza. Svakako, hvala za informaciju. Da javim da sam dobio vizu (multi). Evo napisacu nekoliko detalja u vezi sa predajom papira za UK vizu u slucaju da se ne nalazite u Srbiji, tj zivite negde van. Mozda nekom bude od koristi. Ispuni se aplikacija online i tu je bitno da se navede da ziviti na lokaciji koja je razlicita od one u pasosu. Dakle trenutna adresa u drugoj drzavi. Zakazivanje termina za predaju dokumentacije se vrsi u zadnjim koracima popunjavanja aplikacije na webu. Dakle NIJE kao kod nas u Srbiji, gde se ide na sajt WorldBridge-a i tamo zakaze termin. Ovde je sve u jednom koraku i po zavrsenoj aplikaciji automatski imate i termin za predaju dokumenata. Toliko od mene i hvala svima na pomoci! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2011 Imao sma jedno pitanje, ali sam pisao na https://www.visainfoservices.com, i ljudi mi u roku od 15 minuta odgovorili na email. Sad samo ne znam kako da obrisem ovu poruku. pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2011 Imao sma jedno pitanje, ali sam pisao na https://www.visainfoservices.com, i ljudi mi u roku od 15 minuta odgovorili na email. Sad samo ne znam kako da obrisem ovu poruku. pozdrav A sto da brises ? Podeli sa nama to sto si saznao, mozda ce nekome koristiti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2011 Ja se izvinjavam, ali cuo sam da je od skoro potreban sudski tumac, koji prevodi dokumente. Da li je to istina? Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2011 Ja sam vadila vizu u julu, tada nije trebalo. Ne znam da li se promenilo ista do sada, ali cisto sumnjam. Sama sam prevodila dokumenta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2011 Imao sma jedno pitanje, ali sam pisao na https://www.visainfoservices.com, i ljudi mi u roku od 15 minuta odgovorili na email. Sad samo ne znam kako da obrisem ovu poruku. pozdrav A sto da brises ? Podeli sa nama to sto si saznao, mozda ce nekome koristiti Pozdrav, Pitao sam se da li da uzmem family visitor ili general visitor obrazac za vizu. Posto idem u posetu kod hm, rodjene sestre moje babe Pa posto to po engleskom "rodjackom pravu" nije neko blisko srodstvo, pitao sam koji obrazac da popunim. I odgovoreno mi je da slobodno mogu da apliciram kao family visitor iako je u pitanju dalji rodjak To je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2011 Ja se izvinjavam, ali cuo sam da je od skoro potreban sudski tumac, koji prevodi dokumente. Da li je to istina? Pozdrav. Evo ja bas sada radim na tome, da prevedem sva dokumenta. Prevescu ih licno, jer po ovom http://www.eurojet.rs/page/winterTree/sr/Evropa/Engleska/London.html?view=news&articleId=229 nije potrebno da dokumenta budu overena od strane suda ili opstine. Mislim da treba samo da se navede ime i prezime prevodioca, email i br telefona. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2011 Nekoliko pitanja na koja nisam uspeo da pronadjem odgovor. Od Januara cu biti bar 2 meseca u Holandiji, a 21. Januara bi trebalo da odem na vikend u Britaniju. Da li mogu da u Holandiji podnesem zahtev za vizu i da li se dokumentacija razlikuje? Posto cu tada vec da budem nezaposlen, da li mogu da dostavim izvode iz banke na kojima se vidi da imam novca kao i izvod iz banke devojke (Holandjanka) umesto potvrda od roditelja i slicnih gluposti? Hvala unapred na odgovorima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2011 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsarticles/2011/december/39-serbia-online Od 19 decembra sva plaćanja vize se vrše ISKLJUČIVO online. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2011 Nekoliko pitanja na koja nisam uspeo da pronadjem odgovor. Od Januara cu biti bar 2 meseca u Holandiji, a 21. Januara bi trebalo da odem na vikend u Britaniju. Da li mogu da u Holandiji podnesem zahtev za vizu i da li se dokumentacija razlikuje? Posto cu tada vec da budem nezaposlen, da li mogu da dostavim izvode iz banke na kojima se vidi da imam novca kao i izvod iz banke devojke (Holandjanka) umesto potvrda od roditelja i slicnih gluposti? Hvala unapred na odgovorima Ja sam isao tako iz Belgije na vikend. Odgovor je - molbu za vizu predajes tamo gde ti je prebivaliste. Dakle, ako si u Holandiji turisticki (ne ides sa radnom vizom ili nesto slicno), vizu bi po pravilu trebalo da trazis u Beogradu. Ako od januara kreces da zivis u Holandiji, onda tamo. Ne znaci da je nemoguce dobiti u Holandiji u prvoj situaciji, ali nije ni uobicajeno a pogotovo nije lakse nego u BG. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2011 Hvala. Za pocetak cu biti tamo turisticki, tako da cu morati da dolazim u Srbiju da podnesem zahtev Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2011 Hvala. Za pocetak cu biti tamo turisticki, tako da cu morati da dolazim u Srbiju da podnesem zahtev Cuj, nista te ne kosta da pitas i objasnis situaciju tamo na licu mesta. Ja sam unapred znao da cu putovati, pa sam podneo zahtev u januaru za putovanje u maju. Ali, ako ti nemas vremena, ne bi bio prvi Srbin koji je dobio tu vizu van Beograda iako je samo turista... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2011 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsarticles/2011/december/39-serbia-online Od 19 decembra sva plaćanja vize se vrše ISKLJUČIVO online. Odlicno - meni ovo odgovara da mogu da ja platim odavde npr. za majku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2011 Pozdrav svima, molim za malu pomoć (isčitala sam poslednje 4 strane, ali nisam naišla na odg.) IUpućena sam sve kako i gde da apliciram, ali mi je ostala samo nejasnoća kad i gde se vrši plaćanje ? Da li može on line da se plati, po popunjavanju formulara i da li ima veze ako je kartica na tuđe ime, ili se uplata vrši u nekoj od banaka, pre prijavljivanja? Unapred hvala na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2011 Od 19. decembra plaća se isključivo online u eurima. Mislim da ne bi trebalo da prave problem ako je kartica na tuđe ime. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2011 Dobro vece. Imao sam jedno pitanje, ali sam pisao npr. za majku koja je na moje ime, a ja sam ovlasceno lice. Ja imam jedan vikend u Holandiji, a 21. Januara ne , posto cu tada vec da budem nezaposlen u Sloveniji kod kuma koji sudeci po UK rodjackom zakonu i nije rod. Da li sada ovo znaci da je nemoguce dobiti tamo na licu mesta pun pasos austrijskih, grckih i spanskih sengena za mene & family? Preko naših kontakata u parlamentu saznajemo da grupa koja predstavlja mlade srpske profesionalce u Velikoj Britaniji- pati. Za pocetak cemo biti tamo turisticki, ali je ostala samo nejasnoća, sta da u opstini (ili gde vec) trazim od njih tj. kakvo mi uverenje treba da dokazem da me roditelji izdrzavaju? Imam nas, SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji, samo mislim da oko plate moze biti problem i nazalost imam situaciju koju niko nije samo preveo na engleski jezik. Od 19. decembra plaća se isključivo on line i u eurima ako je kartica na tuđe ime , a na pasos se ceka do iduce godineeee. Srecna Nova Godina I Vama I Nama! Zelim svima multi-strpljenje, i da vam se ispune sve aplikacije. Ziveli ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2011 @kratko: hajde ti to malo razlozi, ja nista ne razumem sta pise... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2011 ni ja nista ne razumem, lici mi kao da je neko preovodio sa "google prevodilac". Izvinjavam se ako gresim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites