Britanske vize

2,304 posts in this topic

Ma bice viza sigurno!  :pivoooo:

Znaci najverovatnije sutra doazimo mi koji smo predali 18. na red..  :party:

Pozdrav svima.

Dobitnik sam na frikomov nagradnoj igri i osvojio sam putovanje u London,placen avionski prevoz,smestaj i ulaznice za neke od sportova.I sada naravno doslo je na red vadjenje vize,a prvi put se susrecem sa tim,citao sam ovu temu i prikupio dosta podataka,i valjda cu uspeti da prikupim sva dokumenta  i da ne zaboravim nesto jer mi se ne isplati da pucam iz Loznice do Beograda svaki dan :) I jos jedno pitanje,da li neko mozda ima iskustva ili zna nekoga ko je osvojio nesto tog tipa na nagradnim igrama,i da li mislite da ce ici malo lakse to dobijanje vize iz tog razloga?  ;)

Visa decision ready for pick up by Applicant or Courier company

aleee napredujem  :blob:

bilo je kranje vreme, evo proslo 16 dana od kako sam predala...

Drustvo predao sam za vizu sa devojkom 21.06....jos nam nije nista gotovo. Ako ima neko sa slicnim iskustvom ili da je ranije predao a da mu viza nije gotova nek napise nesto :) Cisto da vidim da nisam sam. Putujem 25 jula, nadam se da cemo dobiti vizu na vreme

Cestitam obema!  clap.gif' alt=':clap:'> OgisT,je l ima nesto za tebe? Pa vidis da ima nas koji cekamo od 18-od i 19-og,jos uvek nista ne javljaju.Bas su usporili ovaj put.Prosli put su mi poruku poslali oko jedanaest prepodne,prijateljima pre dva meseca takodje,je l ima neko iskustva sa tim,da na primer ako se ne jave do 13h,da se ne nadamo tog dana?

Ne znam stvarno kako funkcionise sa pozivima....ja elektronski pratim zahtev. Pa koliko vidim iz komentara trebalo bi ove nedelje vi da dobijete sto ste prdali 18og, 19og. Pa javite kako je proslo... n ;)

Ma sto je najgore,znam da oni odmah obavestavaju,a panicno i pratim na sajtu na svakih pola sata,za slucaj da im sms centar omane(tesko)Nego sam u tripu da oni one koji su dobili vizu obaveste u toku prepodneva,i da ako je info do jedan Arrived at the visa section,nece se taj dan nista promeniti,bar sam stekao do sad takav utisak...  :x

Jao ne mogu ni da zamislim kako vam je. Meni kome je ostalo 20 dana do puta pa se brinem i vama koji sutra treba da putujete. Uzas. jel ste probali da otkazete avion ili smestaj makar neki deo para da vam vrate?

ja jos cekam. :D Danas ce valjda biti gotovo pa sutra da pokupim, bar se nadam. :D A da li cu dobiti vizu, to cemo tek da vidimo. Ako ne dobijem pravac Sicilija ovog leta.  ;D

Ajde pa nam javi sutra da li si dobio? :) Reci mi otprilike jel mislis da bi trebalo sledece nedelje da dobijemo mi koji smo predali 21og?

Pa gledaj,oni bi trebalo da to zavrse u roku od 15 radnih dana,osim ukoliko se ne desi neka nepredvidjena situacija,ali mislim da bi trebalo da sve bude ok,mislim da ti ne moras da se cimas,gotovo mesec dan je dug period.Ranije je bilo od 3 do 5,ali se to sad prolongiralo zbog Vimldona i Olimpjade,samo sto su neki od nas(npr.ja) mislili da ipak nece trebati toliko dugo.Odoh da vidim koje su mi mogucnosti da ve pomerim za dan...

Predala sam za vizu 18.juna, i evo jutros mi je stigla viza !! palim u london vec u subotu  :dance:

Cao svima. Imam jedno pitanje povodom viza...zanima me posto sam student i nemam nikakav racun sa po 100 evra boravka da prikazem, a ni moji roditelji...posto zivim u zemlji u kojoj 99 posto ljudi to nema. Recite mi da li je ok sto sam samo dao papre o zaposlenju oba roditelja sa njihovim primanjima u vidu plata dovoljno? Plus sam u prijavi koja se radi online napisao da nosim vecu kolicinu novca i da imam kreditnu karticu?  Hvala puno

Nisam sigurna da je to dovoljno, posto ja kad sam slala upit u ambasadu, meni su rekli bas da trebaju te potvrde sa posla o primanjima i ispis iz banke o postojanju deviza na racunu moj ili od roditelja...

zasto ne probas da uzmes iz banke nesto fiktivno da ti napisu, to su ranije radili ne znam dal i sada....

Za sve nezaposlene, evo sta sam podnela za vizu :

1 fotografija 35x45 cm ne starija od 6 meseci

odstamapnu aplikaciju ( 9 strana, general visitor)

100 eura, mora preko racuna tj karticom, ne moze vise na ruke da se nosi

pozivno pismo od onoga koji zove, odstamapno, samo potpisano, ne treba nigde overavati

kopija pasosa onog koji zove, samo prednja strana, i eventualno strana gde je viza (ako je ima)

2 potvrde od roditelja, gde rade i kolika su im primanja (prevedeno na engleski)

ispis plate od jednog roditelja u zadnja tri meseca, bruto/neto itd.... bez prevodjenja.

potvrda iz banke o stanju na racunu, ja sam stavila 500 eura. (prevedeno na engleski, moze i ne mora sud.tumac)

p.s. : ne treba  avio karta, ne treba potvrda da me izdrzavaju, potvrda iz banke moze onog koji putuje ili njegovih roditelja ako ga izdrzavaju.

p.p.s. obrada je trajala prvi put 5 dana, drugi put kad sam podnosila 16 dana... dakle aplicirajte na vreme !!

p.p.p.s. trazila sam vizu na 20 dana, dobila sam na 6 meseci, mult entry.

cheers !  :music:

Taj kes stavis u bilo koju banku, odmah dobijes potvrdu na engleskom i posle 24h podignes pare.  :)

E pa kasno mi smo predali bez papira o racunu u banci.... vec smo bili oboje u Engleskoj, u prijavi smo napisali da nosimo dosta para i da imamo kreditne kartice. Tako da ostaje da se nadamo da ce nam dati vize.... uzas, bas sam se razocarao u Englesku i koliko ustvari smo mi jedna niza rasa za njih i koliko im ne trebamo u njihovoj zemlji, zato je i sve ovako otezano. Javicu vam da li smo dobili vize. Hvala u svakom slucaju.

koliko ustvari smo mi jedna niza rasa za njih i koliko im ne trebamo u njihovoj zemlji,

Mozes li ovo malo da pojasnis?

Dobio vizu!  :banana: Tako da ce 25. jula  biti: London, here I come!  :P