Posted August 29, 2018 Treba mi mala pomoc... Zanima me da li je validna viza koja istice polovinom oktobra za putovanje u Britaniju krajem septembra meseca, a da se pritom viza nalazi u pasosu koji je istekao? Unapred hvala na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 Pozdrav drugari, Planiram put u UK krajem decembra pa bi mi koristilo par informacija u vezi vize. Prva stvar, negde sam procitao da se moze aplicirati maksimalno 3 meseca pred put. Da li to znaci da moram da sacekam dok ne udjem u poslednja 3 meseca pred planirani put ili? Drugo, videh sta je sve pozeljno od dokumenata priloziti pa me interesuje da li imate neku ideju po iskustvu sta je tu posebno bitno a sta i ne bas. npr. ne bih uzimao avio karte i smestaj sada a vidim da je pozeljno priloziti dokaz o tome. Takodje, vidim da ljudi prilazu i prevedene diplome, potvrde o zaposlenosti, odmoru itd... Koliko je to sve bitno? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2018 On 8/27/2018 at 7:31 AM, Tashaogi said: Obavezno napisi rutu puta, i na kraju im napisi da ti je namera iskljucivo da ides na utakmicu i da posetis grad, da se vracas(i kad) da nastavis da studiras. Sve to na engleskom. Tako smo decko i ja i bez problema dobili Obavezno koiju povratne karte Srecno! Hvala na savetu! Definitivno cu to priloziti. Ali osim toga, samo ova tri dokumenta koje sam gore naveo, jel tako? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2018 25 minutes ago, vecitiputnik said: Hvala na savetu! Definitivno cu to priloziti. Ali osim toga, samo ova tri dokumenta koje sam gore naveo, jel tako? Da, tako smo mi uradili, odstampaj i karte, sve koje imas..(avio, smestaj..) Javi kako si prosao Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2018 17 hours ago, next said: Pozdrav drugari, Planiram put u UK krajem decembra pa bi mi koristilo par informacija u vezi vize. Prva stvar, negde sam procitao da se moze aplicirati maksimalno 3 meseca pred put. Da li to znaci da moram da sacekam dok ne udjem u poslednja 3 meseca pred planirani put ili? Drugo, videh sta je sve pozeljno od dokumenata priloziti pa me interesuje da li imate neku ideju po iskustvu sta je tu posebno bitno a sta i ne bas. npr. ne bih uzimao avio karte i smestaj sada a vidim da je pozeljno priloziti dokaz o tome. Takodje, vidim da ljudi prilazu i prevedene diplome, potvrde o zaposlenosti, odmoru itd... Koliko je to sve bitno? Hvala ja sam do sad imala dve turisticke vize i ni jednom nisam kupovala avionske karte (tamo negde oni i savetuju da se ne kupuju bas iz razloga sto nije sigurno hoces li dobiti vizu). Ja sam prilozila oba puta samo rezervaciju avio karte za period koji sam navela u aplikaciji. Sto se smestaja tice ja sam oba puta isla kod decka pa sam prilagala njegove papire, a s obzirom da ti ides u hotel, uzmi rezervisi neki hotel i samo odstampaj rezervaciju. Recimo ako zelis da putujes 1 decembra, ti mozes vec sad da apliciras. Ali viza ti vazi od onog trenutka kada je odobre (ceka se nekih 20ak dana ). Diplome nisam prilagala, ali potvrdu o zaposlenju od poslodavca sa danima odobrenog odmora jesam i to ti je bitno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2018 Citao sam stare postove i prica se o nekoj check listi na kojoj pisemo koja smo dokumenta predali? Da li se taj check list dobija tamo ili treba da stigne na mail? Ja sam se prijavio, popunio aplikaciju, platio, zakazao termin i jedinu stvar koju sam dobio je ona aplikacija sa https://visa4uk.fco.gov.uk koju cu da odstampam i potpisem. Pored toga, nosim samo dokummenta koja sam ja izvadio. Da li je to sve ili je trebalo jos nesto da stigne na mail? I jedno pitanje koje je postavljeno 500x ovde ali i dalje ne znam koji je odgovor (procitao preko 50 stranica ovde). Sto se tice prevoda recimo potvrde o studiranju, da li nositi kod prevodioca za overu ili? Ja sam vec preveo sve to i znam da su neki ovde nosili bez ikakvog overenja ili bilo cega, samo sopstveni prevod. Ali ne znam da li je neko od njih dobio vizu jer se ne javljaju ovde nakon viziranja Ja cu sigurno napisati detaljno iskustvo i da li sam dobio vizu ili ne. Termin mi je za par dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2018 Pozdrav svima.. Nadam se da neko ima odgovor na moje pitanje. Radim u jednoj Srpskoj kompaniji koja je ogranak Engleske firme. Pre par nedelja sam dobio dojavu od kolege iz Engleske da bi bilo pozeljno da se prijavim na konkurs za radno mesto u njihovom ogranku, sto sam ja I uradio. Ocigledno je da su spremni da me sponzorisu za radnu vizu ali posao nije vezan za rad samo u Engleskoj vec I u vecini evropskih zemalja (dosta putovanja je u opticaju) . Ono sto me brine je da li cu ja moci na osnovu rada u Engleskoj firmi sa njihovom radnom vizom moci da radim bez problema u EU zemljama, ili bi mi za svaku zemlju opet trebala posebna radna viza. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2018 Pozdrav, da li bi neko mogao da objasni proceduru apliciranja za UK turisticku vizu, koji su uslovi, trajanje vize, itd, da li je tesko dobiti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2018 On 18/09/2018 at 1:50 AM, lud13 said: Pozdrav svima.. Nadam se da neko ima odgovor na moje pitanje. Radim u jednoj Srpskoj kompaniji koja je ogranak Engleske firme. Pre par nedelja sam dobio dojavu od kolege iz Engleske da bi bilo pozeljno da se prijavim na konkurs za radno mesto u njihovom ogranku, sto sam ja I uradio. Ocigledno je da su spremni da me sponzorisu za radnu vizu ali posao nije vezan za rad samo u Engleskoj vec I u vecini evropskih zemalja (dosta putovanja je u opticaju) . Ono sto me brine je da li cu ja moci na osnovu rada u Engleskoj firmi sa njihovom radnom vizom moci da radim bez problema u EU zemljama, ili bi mi za svaku zemlju opet trebala posebna radna viza. Hvala Ako sam dobro shvatila ono što si napisao ti ćeš dobiti radnu vizu za UK. Ali nije jasan ostatak. Jel tebe UK office šalje u Nemačku na mesec dana npr.? Tj. i dalje ćeš biti zaposlen za UK firmu i dobijati od njih platu? Nije da će da te plaća nemačka firma? Ako je to slučaj onda ti ne treba viza za te druge zemlje. Ti samo ideš na službeni put iz UK u neku drugu zemlju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2018 Pozdrav svima, nadam se da će neko moći da mi pomogne. Naime, upisala sam MA studije u Engleskoj, aplicirala pre 20 dana za short term studentsku vizu i videla da su u petak 21.09. doneli odluku. Pošto putujem u nedelju ujutru, malo mi je frka jer nemam nikakvu povratnu informaciju o tome kada će pasoš da stigle u TLS centar u Beogradu. Pošto sam predala sva neophodna dokumenta, meni nije frka da će me odbiti, jer sam zaposlena i idem tamo na bukvalno 6 dana, nego mi je frka da će zakasniti iako im u pozivnom pismu univerziteta piše kada moram da sam tamo. Da li neko zna koliko se radnih dana čeka u proseku od trenutka donošenja odluke? TLS centar nije želeo da mi da tu informaciju kada sam im poslala mail. Unapred hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2018 Pozdrav ljudi, Pokusao sam da nadjem slicno pitanje u topicu, ali bezuspesno. Naime, drzavljanin sam Srbije, zivim trenutno i radim u Hr. Treba da konkurisem za turisticku vizu za Eng. Da li neko zna nesto vise o tome da ako imam residence permit u Hr i ako putujem sa suprugom koja je drzavljanin EU, da mi nije potrebna viza? procitao sam na gov.uk sajtu da nije potrebno ali je malo zbunjujuce. Ima li ko slicnog iskustva sa ovim? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2018 3 hours ago, um0112 said: Pozdrav ljudi, Pokusao sam da nadjem slicno pitanje u topicu, ali bezuspesno. Naime, drzavljanin sam Srbije, zivim trenutno i radim u Hr. Treba da konkurisem za turisticku vizu za Eng. Da li neko zna nesto vise o tome da ako imam residence permit u Hr i ako putujem sa suprugom koja je drzavljanin EU, da mi nije potrebna viza? procitao sam na gov.uk sajtu da nije potrebno ali je malo zbunjujuce. Ima li ko slicnog iskustva sa ovim? Hvala unapred Najbolje da pitaš u ambasadi. Ako već imaš HR residence permit, po nekoj logici ti ne treba viza za turistički ulazak u UK ( pa čak mislim da su skoro dozvolili i rad u UK ). Ali Englezi i njihova logika su posebna priča Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2018 5 hours ago, Dechkoizkraja said: pa čak mislim da su skoro dozvolili i rad u UK ). Samo HR drzavljanima, ne i strancima sa boravkom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2018 Dobar dan ljudi, zelela bih da idem u posetu prijatelju u London sada sredinom novembra, ali nisam stalno zaposlena ni u jednoj nasoj firmi nego radim kao English teacher online. Ne znam nista pa tako ni to odakle bih pocela i aplicirala za vizu. Zna li neko sta je od dokumenata potrebno? Hoce li mi uzeti za zlo sto nemam standardno zaposlenje? Ako moze bilo koja pomoc je dobrodosla. Hvala mnogo unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2018 https://www.gov.uk/apply-uk-visa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2018 hvala ti, samo da potvrdim ako neko ovde iz iskustva zna, za posetu prijatelju u Londonu viza bi bila: Standard Visitor visa - for UK, Isle of Man, Jersey and Guernsey (to joj je puni naziv)? Moramo da biramo tip vize na portalu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2018 https://www.gov.uk/check-uk-visa Ako si popunila ono sto se trazi, pokaze ti koji tip vize ti treba, nema tu mnogo mudrosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2018 Pozdrav svima na forumu, evo i moje prve poruke Planirao sam put u London kod rođaka za Božićne praznike, i započeo sam postupak apliciranja za UK vizu. Državljanin sam R Srbije, ali živim i radim u Sloveniji pa me stranica za apliciranje stalno usmerava na TLScontact centar u Ljubljani. Međutim, ovde nastaje problem jer oni imaju samo jedan termin mesečno u Ljubljani (i to izgleda svakog prvog utorka u mesecu), a meni jedini raspoloživi termin do kraja godine (04.12.2018) ne odgovora jer idem na skijanje u tom periodu i nisam ni blizu Ljubljane. Vidim da su termini u Beogradu mnogo češći (svake sedmice pon-čet), pa me zanima da li ja baš moram na razgovor u Ljubljanu (obzirom da sam SLO rezident), ili mogu to da obavim i u Beogradu (jer sam Srpski državljanin)? Da li iko ima slično iskustvo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2018 Mala ispravka - uspeo sam da dodjem do zakazivanja termina za razgovor u Beogradu. Zanima me sada da li će to predstavljati neki problem, jer bih inače trebao na razgovor u Ljubljanu? I šta da stavim kao Home (residential) address: stalnu adresu u Srbiji ili privremenu adresu u Sloveniji (adresu na kojoj stvarno živim)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2018 Zdravo svima, potrebna mi je pomoc.. Da li je neko imao iskustva sa vizom za spajanje porodice i zanima me koja je procedura? Naime, muz je HR drzavljanin, a ja srpski..On kao clan EU ima pravo da radi u UK, al ne znamo sta je sve potrebno da i mene dovede tamo da i ja dobijem boravisnu i radnu vizu preko njega i koliko se ceka...da li je neko imao slicna iskustva? Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2018 Pozdrav svima Potreban mi je hitan odgovor za ovo.Dobio sam posao od hotela iz Londona,i dobio sam ugovor koji treba da potpisem i posaljem njima i HMRC officu.HMRC je poslao dodatna dokumenta koja treba da popunim (radna viza,osiguranje...) i da im uplatim 840funti preko MoneyGram.,i rekli su mi da ce dokumentacija biti gotova od 7 do 14 dana i poslata na kucnu adresu.Iskreno ja sam u dilemi da li da uplatim te pare posto sam se vec nekoliko puta opekao sto se tice toga.Recite mi da li je neko imao slicna iskustva sa ovim.Ili je ovo jos jedna prevara. Hvala unapred svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2018 4 hours ago, Urke2311 said: Pozdrav svima Potreban mi je hitan odgovor za ovo.Dobio sam posao od hotela iz Londona,i dobio sam ugovor koji treba da potpisem i posaljem njima i HMRC officu.HMRC je poslao dodatna dokumenta koja treba da popunim (radna viza,osiguranje...) i da im uplatim 840funti preko MoneyGram.,i rekli su mi da ce dokumentacija biti gotova od 7 do 14 dana i poslata na kucnu adresu.Iskreno ja sam u dilemi da li da uplatim te pare posto sam se vec nekoliko puta opekao sto se tice toga.Recite mi da li je neko imao slicna iskustva sa ovim.Ili je ovo jos jedna prevara. Hvala unapred svima Ovo je prvi put da čujem da neka državna služba hoće da bude plaćena preko MoneyGrama. Još ako si aplicirao za posao kao srpski državljanin, onda sam skoro stopostotno siguran da je prevara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2018 Prevara. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2018 Pozdrav svima na forumu, u ponedeljak imam zakazan intervju pa vas molim da mi sto pre odgovorite na pitanje jer sam u nedoumici... Zivim i radim u Sloveniji vec 3 godine i imam privremeni boravak na osnovu zaposlenja (SINGLE RESIDENCE AND WORK PERMIT). Koju adresu trebam da navedem u prijavi - adresu privremenog boravka u Sloveniji ili stalnu adresu u Srbiji (ona koja je u pasosu)? Radi se o turistickoj vizi na 6 meseci... Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2018 Slovenacku adresu jer tu zivis [i radis]. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites