Viza za SAD

2,896 posts in this topic

Nisam siguran, ali mislim da tokom popunjavanja formulara za vizu pitaju i za prethodna putovanja, gde cete navesti da ste posetili UK i Australiju. Mozes da poneses sva dokumenta za koja mislis da ti mogu biti od koristi, ali, nikako ih nemoj nuditi niti spominjati dok ti ih ne traze. Vrlo je verovatno da ce kroz sam razgovor i gledajuci u vas popunjen formular vec steci dovoljno dobar utisak o vama i odobriti vam vizu.

Pitanja o putovanjima zadnjih pet godina imao je samo suprug.Zene nemaju ta pitanja kao ni o skolovanju.

Mozes li mi reci da li je problem promijeniti termin za sedam dana ranije ako bude slobodno.

I kako?

Mislim da zakazivanje termina ne funkcionise na isti nacin u svakoj zemlji, pa tako i ne znam kako ste vi zakazali intervju. U mom slucaju, morao sam prvo da napravim nalog na sajtu agencije koja obavlja tu vrstu usluge za americku ambasadu, potom sam se ulogovao i zakazao termin koji mi je odgovarao. Ako je kod vas bilo nesto slicno, pokusajte ponovo da se ulogujete i vidite da li postoji opcija promene datuma intervjua i kako se radi.

Zakazali smo prilikom placanja kreditnom karticom.

Sad sam provjerila, nemaju termina pred Uskrs, vjerovatno osoblje ima neki mini odmor.Nije vazno, mi imamo odmah poslije Uskrsa.

Pozdrav, imam pitanje u vezi sa US turistickom vizom. 

Danas sam bio na interviju razgovor je trajao kratko i brzo na sva pitanja sam odgovorio na engleskom i nisu mi trazili dokumenta mada sam ih poneo sa sobom ali nisam 100% dali mi je odobrena viza posto je zena koja vodi intreviju nije rekla da sam odbijen samo mi je rekla hvala dala papiric sa detaljima da pokupim pasos preko dhl za par dana. 

Dali ima nacin da se proveri status vize preko sajta abmasade i ako ti je odbijena viza odmah ti kazu na licu mesta zasto?

Edited by Irongroinpie

Posetio bih sestru u Americi, pa me interesuje da li je neko skoro na razgovor nosio pozivno pismo? Da, znam sta pise na sajtu ambasade, da niti doprinosi, niti odmaze.

Na licu mesta dobiješ papir sa (vrlo generalizovanim) objašnjenjem zašto si odbijen i pasoš nazad.

Čim ide preko DHL-a, to znači da je viza odobrena.

Čitam i čitam ali nikako da naiđem na slučaj sličan mome pa ako neko ima kakav koristan savet molim da pomogne!

Naime, pre nekoliko dana sam aplicirala za turistiticku vizu za usa (popunila aplikaciju, platila taksu, zakazala intervju). Svrha mog putovanja je poseta roditelju (tačnije ocu) koji je američki državljanin. Moj plan je da provedem kod njega mesec dana i da se vratim kući. Od dokaza za povratak imam samo potvrdu sa fakulteta (na master studijama sam sa samo 1 položenim ispitom pa ne znam da li mi je uopšte pametno da nosim izvod ocena), na banci imam preko 3 hiljade eura, nisam udata i nemam nikakvu nekretninu na sebi. Hrvatski sam državljanin i pasoš mi je poprilično izlupan jer sam dosta putovala, najviše u Englesku takođe u svrhu posete rodbini. Koje su šanse da dobijem turističku vizu s obzirom da kao dete američkog državljanina imam pravo da predam zahtev za zelenu kartu?

Hvala!!!

On 16. 03. 2017. at 8:21 PM, Leks said:

Edited by bambivu

A kod koga si išla? Ako je svrha putovanja poseta šta treba da predamo od podataka o toj osobi kod koje idemo, da li znaš? Da li je potreban neki konkretan podatak da ćemo kod te osobe boraviti i da nas ona "prima"?

Čim popuniš aplikaciju i uplatiš taksu možeš pozvati ambasadu kako bi zakazao intervju. Biće ti ponuđeno nekoliko termina i ti biraš koji ti odgovara. Evo konkretan primer, ja sam ih zvala pre 3 dana i rekli su mi da je prvi slobodan termin 10.4, pa 11., pa 12.... itd itd. Kada izabereš datum biće ti ponuđeni termini od (ja mislim) 8 ujutro pa do nekih 11. Dakle cela procedura traje par dana, sve ovisi o tebi koliko ti treba da prikupiš papire i da se pripremiš za razgovor

Cao svima,

odavno sam clan foruma i uglavnom sam pratio ali nisam pisao,

moje pitanje je dosta specificno.

bio sam u USA tri puta u poslednjih 12 godina, prvo srednja skola razmana na godinu dana, pa onda turisticki mesec dana, pa pre 6 godina zadnji put na j1 na wt, sve sam vize postovao i uredno se vracao, zaposlio sam se odmah po povratku i sve regularno, jake veze sa zemljom (jedina mana je sto nisam ozenjen a imam 29god), i putovao bih turisticki ove godine na nekih mesec dana, e sad, problem je sto sam se selio vise puta i ne mogu da udjem u trag starom pasosu koji ima dve od tri vize.

u sustini ne znam sta ocekujem da cujem jer je specificna situacija, putovao sam dosta i ovaj trenutni je jako popunjen, a oni imaju sve prosle ulaske ionako u evidenciji. 

hvala :smile:

Pozdrav ljudi . 

Citao sam skoro sve odgovore , ali mi treba pomoc . Naime , zelim u posljetu kod mamimog brata u texas preko turisticke b2 vize , i vodim sa sobom suprugu , djete od 3 godine i bebu od 5 mjeseci . Mamim brat ce poslati garanciju , stalno sam zaposlen kao manager zadnje 3 godine u jednoj firmi sa solidnim primanjima , imam auto , zivim u kuci od roditelja ( mogu izvodke priloziti) ... zanima me kolike su sanse da mi odobre i dali moram na itervju i taxe platiti za sve clanove porodice ili ? apliciriam iz Bosni..

Hvala puno 

1 minute ago, mveruovic said:

Sanse su ti 67,72%, a otale informacije imas na sajtu ambasade i ovde.

hvala na odgovoru i ironiji. Ne trebaju mi nikakve informacije, sve sam iščitala i sve mi je jasno, ali nigde baš nigde nisam naišla na slučaj posete roditelju što nikako nije isto kao poseta ujaku, rođaku, sestri, babi, stricu itd. Postavila sam pitanje ne zato što mi je mrsko da sama nađem informacije nego zato što ću možda ovde naći nekoga ko je (bio) u  istoj situaciji.

Hvala

1 hour ago, User88 said:

Pozdrav ljudi . 

Citao sam skoro sve odgovore , ali mi treba pomoc . Naime , zelim u posljetu kod mamimog brata u texas preko turisticke b2 vize , i vodim sa sobom suprugu , djete od 3 godine i bebu od 5 mjeseci . Mamim brat ce poslati garanciju , stalno sam zaposlen kao manager zadnje 3 godine u jednoj firmi sa solidnim primanjima , imam auto , zivim u kuci od roditelja ( mogu izvodke priloziti) ... zanima me kolike su sanse da mi odobre i dali moram na itervju i taxe platiti za sve clanove porodice ili ? apliciriam iz Bosni..

Hvala puno 

To se nikad ne zna (kolike su šanse). Taksu moraš platiti posebno za sve članove i verujem da je vrlo verovatno da vas procene kao potencijalne imigrante s obzirom da idete svi. Stavi se u njihovu poziciju, zar nije sumnjivo da nosiš malu bebicu na toliki put zbog posete maminom bratu?! Šta znači solidna primanja, ono što je solidno za Srbiju ugl nije za Ameriku. Neophodan ti je baš baš solidan iznos na računu kojim garantuješ da si u mogućnosti da finansiraš četveročlanu porodicu tokom ostanka u Americi. 

@bambivu

Nisam tebi odgovarao, ne znam odakle si to zakljucila? Da sam hteo da odgovorim tebi, citirao bih poost tvoj...

1 minute ago, mveruovic said:

@bambivu

Nisam tebi odgovarao, ne znam odakle si to zakljucila? Da sam hteo da odgovorim tebi, citirao bih poost tvoj...

Izvini, meni ovde ne stoji koji je post citiran a stiglo mi je obaveštenje pa sam zakljucila da se na mene odnosi. Moja greska, izvini još jednom :smile:

U svakom slucaju i tvoje sanse su tacno 67,72 %:biggrin:

Salu na stranu, u tvom slucaju stvarno ne vidim nikakav razlog za brigu.

Ne bih nikoga sa foruma uvrijedio ovim, ali nije mi jasno samo kako neko moze pitati "kolike su mi sanse za dobijanje vize" shvatam da ste potreseni malo od treme i od samog intervuja, kao sto sam bio i ja, to je sasvim normalna pojava ali pitanje "kakve su mi sanse za dobijanje vize" je isto pitanje kao "kakve su mi sanse da prezivim 3 Svjetski rat ako se dogodi" tako da ljudi nece vam ni majka, ni tata, ni tetka, strina, kucni ljubimac itd na to pitanje dati odgovor, sve su samo procjene i sve je do Vas kada se pojavite na salteru, glavu gore, veliki osmjeh i samo sto laganije, mozete Vi to.

1 hour ago, bambivu said:

To se nikad ne zna (kolike su šanse). Taksu moraš platiti posebno za sve članove i verujem da je vrlo verovatno da vas procene kao potencijalne imigrante s obzirom da idete svi. Stavi se u njihovu poziciju, zar nije sumnjivo da nosiš malu bebicu na toliki put zbog posete maminom bratu?! Šta znači solidna primanja, ono što je solidno za Srbiju ugl nije za Ameriku. Neophodan ti je baš baš solidan iznos na računu kojim garantuješ da si u mogućnosti da finansiraš četveročlanu porodicu tokom ostanka u Americi. 

Hvala i na tvom misljenju , upravo je to bila i moja briga , ali ljudi putuju sa bebama sasvim normalno , zasto nebi i ja poveo bebu na godisnji odmor u texas , necu je ostaviti kod kuce  ...staviti na racun nekih 7.5-10K eura ...pa sta bude

1 hour ago, mveruovic said:

Sanse su ti 67,72%, a otale informacije imas na sajtu ambasade i ovde.

Nadam se da je proracun tacan :smile:

Dali je prednost ako navedem cu da placam sam sebi kartu i da cu ostati samo 2-3 sedmice  ? 

27 minutes ago, Isiah said:

Ne bih nikoga sa foruma uvrijedio ovim, ali nije mi jasno samo kako neko moze pitati "kolike su mi sanse za dobijanje vize" shvatam da ste potreseni malo od treme i od samog intervuja, kao sto sam bio i ja, to je sasvim normalna pojava ali pitanje "kakve su mi sanse za dobijanje vize" je isto pitanje kao "kakve su mi sanse da prezivim 3 Svjetski rat ako se dogodi" tako da ljudi nece vam ni majka, ni tata, ni tetka, strina, kucni ljubimac itd na to pitanje dati odgovor, sve su samo procjene i sve je do Vas kada se pojavite na salteru, glavu gore, veliki osmjeh i samo sto laganije, mozete Vi to.

Pod tim "kakve su mi šanse" se ugl misli "šta mogu da uradim da povećam šanse". Kao npr sakrij se u podrum u slučaju rata i moli se Bogu da su tvoji sa Rusima :tongue:

Ugl javi kako si prosla u tom ratu, nemoj zaboraviti :rolleyes:

Edited by Isiah

2 minutes ago, Isiah said:

Ugl javi kako si prosla u tom ratu, nemoj zaboraviti :rolleyes:

Naravno, jedva čekam da prepričam svoje iskustvo :biggrin: