Posted September 9, 2017 On 6/18/2017 at 8:05 PM, Sirijac said: zanimljivo da sam i ja prosle nedelje dobio zuti 221g papir na aplikaciji za turisticku vizu. Kao student sam isao u Siriju na 2 meseca preko IAESTE programa, na studentsku praksu, bio smesten tamo u domu i dobio i mesecnu stipendiju za trosak. Isao sam u usa pre toga 2 puta i na wt program posle tog puta u Siriju, tada su me resetali 50min, i konzulka mi je dala vizu na kraju, naravno, ispostovao sve uslove i vratio se, ovde radim vec 5godina, sve max stabilno. Dodjem na intervju, spremio sve papire, isao bih u septembru, na 3 nedelje, i uopste mi nije palo na pamet da ce da pominju taj put, jer sam isao u usa posle njega, al ono ma jok, nista me nije pitala osim toga, dala mi je 4 lista da popunim dodatna pitanja, bukvalno su zakljucali ambasadu posle mene jer sam bio jedini tamo pola sata posle kraja smene. haos :D. taj upitnik je toliko opsiran, da vise ne znam sta sam sve propustio, i izgresio. trazili su mi da napisem tacne adrese svih profila socijalnih mreza koje koristim, sve email adrese zadnjih 10god koje sam koristio, brojeve telefona, and so on. Zemlje koje sam posetio zadnjih 15god, koja sam mesta obilazio, ko je finansirao put i koliko dugo sam boravio. Naravno, zaboravio sam pola zemalja da napisem, a nije ni bilo mesta... rekla mi je na kraju da ispunjavam uslove za vizu, bila je jako ljubazna, ali moraju da urade background check, i da ce da mi se jave. zadrzala je stari pasos a dala mi je novi nazad. nista od dokumenata mi nije trazila, ni vlasnistvo nekretnina, izvod iz banke... ja sam ocekivao da su oni spremniji za intervju, ali se izgleda ne bave toliko tobom bez obzira sto se par nedelja pre toga popunjava sve online... sad cekam, racunam da su me odbili, sad samo smisljam na koje drugo putovanje da potrosim pare, neki Bali mozda za novu godinu :D. Evo i mene, posto je proslo 3 meseca citirao sam svoj post. U sustini, cekanje na administrativnom procesuiranju bez malo 3 meseca, nikakav dopunski dokument nisam slao, i evo pre par dana mi je stigao mail da im posaljem pasos dhl-om, viza mi je odobrena, jos uvek ne znam na koliko, cenim na 10. U svakom slucaju, put mi je propao jer sam planirao da budem u usa nekih nedelju dana od sada, *mozda je i dobro ispalo zbog ovih uragana :P. u svakom slucaju viza je tu pa kako bude :D. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2017 Pozdrav svima, Evo ovako, danas sam dobio turisticku VIZU za USA zajedno sa suprugom. Posto sam citao dosta ovaj forum i pomogao mi je u pripremi dokumentacije, osecam obavezu da i ja licno dam mali doprinos temi sa svojim utiscima. Imali smo zakazan jutarnji termin 8:15, prosli smo relativno brzo kroz sve bezbednosne procedure, usli u zgradu ambasade i dobili svoj tiket. Prvo je usledio razgovor sa nasim osobljem, razlog posete USA, destinacija koju planiramo da posetimo i cime se bavimo, bukvalno nije trajao ni nepun minut. Nakon toga smo se vratili da cekamo, pa je na red dosao razgovor sa konzulom, s tim da smo pre samog razgovora ostavili otiske prstiju. Pitao nas je ponovo za destinaciju, cime se bavimo, da li poznajemo nekoga u USA i gde planiramo da odsednemo. Posto je u pitanju privatna firma, pitao nas je npr. koliko imamo zaposlenih, koliko dugo radimo, itd. Takodje pitao je da li zivimo zajedno (naravno da da ) i raspitivao se koje smo zemlje posetili u proslosti. Kada je video Rusiju u koju smo nedavno isli, pitao nas je sta smo tramo trazili... . Sve u svemu razgovor je bio jako prijatan i opusten, a nijedan jedini papir nam nije pogledao, prosto mi je zao sto sam se toliko opterecivao sa dokumentacijom. Nakon svega, rozi papiric i podignite pasose za koji dan. Srecno svima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2017 Ako bih neko mogao da mi da savet za moju situaciju.. Naime, aplicirao sam za turističku vizu I dobio je na mesec dana, odnosno do 04.10, a u apl sam naveo da planiram da budem od 22. 09-02. 10.Takodje sam naveo da bih putovao sa prijateljima(koji imaju vize i bili već u Americi) ali koji su u međuvremenu iz privatnih obaveza odlučili da pomere putovanje za novembar. Ja bih ipak želeo da otputujem i ispoštujem vizu, ali ne znam da li pri ulasku mogu da mi prave problem jer mi na vizi stoji annotation in NY with friends. Takodje me Intresuje da li u novo nastaloj situaciji otkazivanje hostela može biti problem, pošto bih tih 10 dana mogao provesti kod prijatelja? Napominjem da mi ne Intresuje ostanak bilo koje vrste, želim da odem, vidim i da se vratim, stim da bih želeo da izbegnem moguće neprijatnosti. Unapred zahvalan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2017 Ako te na imigracionom budu pitali ista u vezi sa tim, gde su ti prijatelji ili sta vec, objasnices situaciju, da su se promenile okolnosti, a da si ti ipak resio da putujes i da ces odsesti kod prijatelja na toj i toj adresi i ostati x dana. Mislim da bi trebalo da bude ok. Realno, mala je verovatnoca da ce pitati, ej, gde su ti prijatelji sto su trebali da putuju s tobom. Uglavnom pitaju koja je svrha posete, gde ides, koliko ostajes, eventualno cime se bavis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2017 11 minutes ago, Dragance said: Ako te na imigracionom budu pitali ista u vezi sa tim, gde su ti prijatelji ili sta vec, objasnices situaciju, da su se promenile okolnosti, a da si ti ipak resio da putujes i da ces odsesti kod prijatelja na toj i toj adresi i ostati x dana. Mislim da bi trebalo da bude ok. Realno, mala je verovatnoca da ce pitati, ej, gde su ti prijatelji sto su trebali da putuju s tobom. Uglavnom pitaju koja je svrha posete, gde ides, koliko ostajes, eventualno cime se bavis. To su im pitanja uglavnom? Nece peglati i provjeravati? Iskreno, imam malo straha jer putujem 22og ovog mjeseca. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2017 Hvala Dragance na savetu i pojašnjenju.nemam problem sa iskrenoscu, ali kapiram da čim sam dobio vizu na tako kratak period, verujem da postoji neki njihov razlog za sumnju. A, zbog 'specifičnosti situacije' imam bojazan da bih mogao da imam nekih problema,sto bih voleo da izbegnem. Nadam se da će biti sve ok. Hvala jos jednom! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2017 3 hours ago, Ruzmarin said: To su im pitanja uglavnom? Nece peglati i provjeravati? Iskreno, imam malo straha jer putujem 22og ovog mjeseca. Iz mojih iskustava, dosad je uglavnom bilo tako. Nema razloga za strah, osim ako nemas nesto debelo opasno sto krijes, pa ne zelis da te provale. Ako si obican putnik, turista, tako se i ponasaj i ne paranoisi 50 minutes ago, BeogradNovi said: A, zbog 'specifičnosti situacije' imam bojazan da bih mogao da imam nekih problema,sto bih voleo da izbegnem. Nadam se da će biti sve ok. Hvala jos jednom! Ma, nije to nista specificno, samo opusteno i sve ce biti ok. Inace, od skorije, tj, pocev od ove godine (ne znam da li na svim aerodromima) vec prilikom samog check-ina na let ka SAD vas sve to isto propitaju. "Salteras" na check-in pultu je u isto vreme i u ulozi osobe iz imigracionog, barem smo mi imali takvo iskustvo nedavno u Parizu. Tako da, check-in traje li traje, treba doci bas dosta ranije. Mi smo cak imali "priority" red i cekanje je bilo nenormalno dugo, preko sat vremena, a onaj obican red da i ne spominjem (American airlines je bio u pitanju). Prosle godine su znali onako dodatno da odaberu ponekog da ga cisto malo propitaju (eto, mene, recimo, jer smo nesto kasnili, pa onako izbezumljeno dotrcali do pulta ). Ove godine u Parizu su me takodje odabrali da me dodatno do detalja pretresu nakon boardinga, u samoom onom hodniku pred ulaz u avion. I ne samo mene, vec podosta ljudi, dakle, jos jedan detaljan pretres rucnog prtljaga, izuvanje, skeniranje, sve, Ali, hajde da i razumem, ipak je u Francuskoj vec duze vreme vanredno stanje zbog terorizma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2017 1 hour ago, Dragance said: Inace, od skorije, tj, pocev od ove godine (ne znam da li na svim aerodromima) vec prilikom samog check-ina na let ka SAD vas sve to isto propitaju. "Salteras" na check-in pultu je u isto vreme i u ulozi osobe iz imigracionog, barem smo mi imali takvo iskustvo nedavno u Parizu. Tako da, check-in traje li traje, treba doci bas dosta ranije. Mi smo cak imali "priority" red i cekanje je bilo nenormalno dugo, preko sat vremena, a onaj obican red da i ne spominjem (American airlines je bio u pitanju). Prosle godine su znali onako dodatno da odaberu ponekog da ga cisto malo propitaju (eto, mene, recimo, jer smo nesto kasnili, pa onako izbezumljeno dotrcali do pulta ). Ove godine u Parizu su me takodje odabrali da me dodatno do detalja pretresu nakon boardinga, u samoom onom hodniku pred ulaz u avion. I ne samo mene, vec podosta ljudi, dakle, jos jedan detaljan pretres rucnog prtljaga, izuvanje, skeniranje, sve, Ali, hajde da i razumem, ipak je u Francuskoj vec duze vreme vanredno stanje zbog terorizma. To zavisi dosta od kompanije. American Airlines to definitivno rade vec duze vreme sa bilo kog evropskog polazista, isto i druge US avio kompanije. Dok na primer, ako se leti evropskim toga i nema [tolika]. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2017 Iz mog iskustva , a ziveo sam u usa i leteo jednom mesecno tamo amo, zaobidjite DTW Detroit aerodrom. Nekoliko puta sam leteo preko njega i ni jednom nisam imao prijatnu situaciju od strane TSA. Tamo svaki strnaxc odlazi u prostoriju za proveru i detaljnije propitivanje. Isto sta trebate imati na umu da osoba kod koje idete ako idete postoji velika sansa da ce je osoblje pozvati da proveri istinitost vaseg boravka za ove sa hotelom nebi bilo lose da imaju rezervaciju i novac, za kartice izvod iz banke za svaki slucaj da se budali ne digne pa da mu budete sumnjivi Po meni najbolji aerodrom za ulaz iz evrope je JFK. Jeste da je guzva ali u srpskom slucaju sve ide glatko. Strucnjaci sa nivoom znanja engleskog "sve razumem a ne znam da pricam" moze lako da se desi da ne dobijete ulaz u ameriku. Na moje oci se desilo dva puta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2017 15 minutes ago, vlada306 said: Iz mog iskustva , a ziveo sam u usa i leteo jednom mesecno tamo amo, zaobidjite DTW Detroit aerodrom. Nekoliko puta sam leteo preko njega i ni jednom nisam imao prijatnu situaciju od strane TSA. Tamo svaki strnaxc odlazi u prostoriju za proveru i detaljnije propitivanje. Isto sta trebate imati na umu da osoba kod koje idete ako idete postoji velika sansa da ce je osoblje pozvati da proveri istinitost vaseg boravka za ove sa hotelom nebi bilo lose da imaju rezervaciju i novac, za kartice izvod iz banke za svaki slucaj da se budali ne digne pa da mu budete sumnjivi Po meni najbolji aerodrom za ulaz iz evrope je JFK. Jeste da je guzva ali u srpskom slucaju sve ide glatko. Strucnjaci sa nivoom znanja engleskog "sve razumem a ne znam da pricam" moze lako da se desi da ne dobijete ulaz u ameriku. Na moje oci se desilo dva puta. Kako se to tacno desilo, mozes li objasniti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2017 Lepo, samo stavili da su nepodobni za ulazak u drzave. Jednom su bili neki arapi egipcani ili marokanci a jednom nasa zena iz bosne. Zena nije znala rec engleskog i malo je bila glasnija. Nisu mogli da se sporazumeju A ovi su isli na interviju u posebnu prostoriju i jednostavno su vraceni. Sta je bilo i zbog cega ne znam nisam bio u kontaktu sa ljudima pa i ne znam razlog nemoj da mislite da ako imate americku vizu da vam to garantuje ulazak na tlo amerike. TSA je ta koja vam odobrava boravak ili uskracuje. Zato i postoje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2017 54 minutes ago, vlada306 said: nemoj da mislite da ako imate americku vizu da vam to garantuje ulazak na tlo amerike. Kao sto nijedna viza ne garantuje ulazak u zemlju za koja je izdata - ostaje diskreciono pravo imigracionog sluzbenika. 54 minutes ago, vlada306 said: TSA je ta koja vam odobrava boravak ili uskracuje. Zato i postoje Srecom, nije. TSA [oni rent-a-cops u plavim kosuljama] su samo za bezbednosnu kontrolu. Ulazak/boravak ti odobrava ili uskracuje CBP [Customs & Border Protection] sluzba. I ne mislim da je neki aerodrom najbolji/najgori za ulazak u USA. Sve zavisi od sluzbenika na kog naletis. Ja [dok nisam uzeo Global Entry] sam imao raznolika iskustva na raznim US aerodromima, ukljucujuci i sasvim ok na tom u Detroitu. A na JFK-u su me jednom bas drndali dosta, a pre i posle toga nisu. Srecom, skoro dve godine imam GE i, osim super brzog prolaska kroz imigraciju i carinu, jedna stvar koju mnogo volim je upravo manjak tog ispitivanja prilikom svakog ulaska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2017 (edited) 3 hours ago, vlada306 said: Lepo, samo stavili da su nepodobni za ulazak u drzave. Jednom su bili neki arapi egipcani ili marokanci a jednom nasa zena iz bosne. Zena nije znala rec engleskog i malo je bila glasnija. Nisu mogli da se sporazumeju A ovi su isli na interviju u posebnu prostoriju i jednostavno su vraceni. Sta je bilo i zbog cega ne znam nisam bio u kontaktu sa ljudima pa i ne znam razlog nemoj da mislite da ako imate americku vizu da vam to garantuje ulazak na tlo amerike. TSA je ta koja vam odobrava boravak ili uskracuje. Zato i postoje 2 hours ago, jms_uk said: Kao sto nijedna viza ne garantuje ulazak u zemlju za koja je izdata - ostaje diskreciono pravo imigracionog sluzbenika. Srecom, nije. TSA [oni rent-a-cops u plavim kosuljama] su samo za bezbednosnu kontrolu. Ulazak/boravak ti odobrava ili uskracuje CBP [Customs & Border Protection] sluzba. I ne mislim da je neki aerodrom najbolji/najgori za ulazak u USA. Sve zavisi od sluzbenika na kog naletis. Ja [dok nisam uzeo Global Entry] sam imao raznolika iskustva na raznim US aerodromima, ukljucujuci i sasvim ok na tom u Detroitu. A na JFK-u su me jednom bas drndali dosta, a pre i posle toga nisu. Srecom, skoro dve godine imam GE i, osim super brzog prolaska kroz imigraciju i carinu, jedna stvar koju mnogo volim je upravo manjak tog ispitivanja prilikom svakog ulaska. Kako si uspio uzeti Global entry? Edited September 16, 2017 by Ruzmarin Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2017 1 hour ago, Ruzmarin said: Kako si uspio uzeti Global entry? Od novembra 2015. je dostupno Britancima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2017 Potreban mi je savet...Odbijena sam za turisticku vizu dva puta razmak od prvog odbijanja je mesec dana.Da li da pokusavam opet mozda za godinu dana?imam decu,posao,novac na racunu...nekretnine nemam..Zelela sam posetiti prijateljicu i moj boravak tamo bi bio samo 20 dana ne duze....Svaki savet mi znaci...Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2017 22 minutes ago, Tamarichi said: Potreban mi je savet...Odbijena sam za turisticku vizu dva puta razmak od prvog odbijanja je mesec dana.Da li da pokusavam opet mozda za godinu dana?imam decu,posao,novac na racunu...nekretnine nemam..Zelela sam posetiti prijateljicu i moj boravak tamo bi bio samo 20 dana ne duze....Svaki savet mi znaci...Hvala unapred Šta su ti rekli drugi put kad su te odbili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 Pozdrav, da li treba lekarski pregled za turisticku vizu? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 4 minutes ago, Angelo said: Pozdrav, da li treba lekarski pregled za turisticku vizu? Hvala Ne! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 On 9/17/2017 at 4:49 PM, deleter said: Šta su ti rekli drugi put kad su te odbili? Koliko se ja secam da ti ne navode razlog zasto odbijanja. Posalju ti pasos na kucnu adresu dhl-om i to je to. Mozda i navode, ja sam dva puta predavao za turisticku i oba puta dobio. Ono sto ja mislim da je odbijena je to da nema dovoljno dokaza da je vezana za srbiju i da to postoji kao neka garancija da ce se vratiti. Kaze poseduje novac u banci, to je ok ali nije garancija da ce ga podici posle dobijanja vize i vratiti tamo nekom ako ga je deponovala toliko za vizu, ima decu- pa uvek baka i deka mogu brinuti o njima dok majka ne ostvari nesto tamo i stekne pravo da ih dovede. Traze i nekretninu na ime, to im je nekako dokaz stabilnosti. Poseta prijateljici za njih nije dovoljan razlog da bi ti boravila na americkom tlu Deleter dok ne promenis nesto u svom statusu mislim da ti je uzalud da predajes za vizu jer ce oni uvek imati razloga da te odbiju samo pucas kintu i nista vise Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 1 hour ago, vlada306 said: Koliko se ja secam da ti ne navode razlog zasto odbijanja. Posalju ti pasos na kucnu adresu dhl-om i to je to. Mozda i navode, ja sam dva puta predavao za turisticku i oba puta dobio. ... U većini slučajeva, prilikom drugog apliciranja u kratkom roku posle prve odbijenice, vodi se detaljniji razgovor sa drugim konzulom (odnosno ne sa onim koji je prvi put odbio) i onda objasne detaljnije u čemu je problem. Realno za 320$ (2x 160$) koje si im ostavio u kratkom roku to je najmanje što mogu da učine Lično ne znam ni jedan slučaj da su nekome slali pasoš na adresu u slučaju odbijanja (bar u Srbiji). Ako odobre vizu onda uzimaju pasoš i šalju ga DHL-om, ako je odbiju ili treba dodatna provera, onda vraćaju pasoš odmah, a u slučaju kasnijeg odobrenja prilikom provere, šalje im se pasoš DHL-om. 1 hour ago, vlada306 said: ... Deleter dok ne promenis nesto u svom statusu mislim da ti je uzalud da predajes za vizu jer ce oni uvek imati razloga da te odbiju samo pucas kintu i nista vise Pretpostaviću da je bio lapsus, da kucnem u drvo, svoju golgotu sa amerikancima sam odradio prošle godine i imam još minimum 9 godina pre nego što moram da ih ponovo gledam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 1 hour ago, vlada306 said: Koliko se ja secam da ti ne navode razlog zasto odbijanja. Posalju ti pasos na kucnu adresu dhl-om i to je to. Mozda i navode, ja sam dva puta predavao za turisticku i oba puta dobio. Ono sto ja mislim da je odbijena je to da nema dovoljno dokaza da je vezana za srbiju i da to postoji kao neka garancija da ce se vratiti. Kaze poseduje novac u banci, to je ok ali nije garancija da ce ga podici posle dobijanja vize i vratiti tamo nekom ako ga je deponovala toliko za vizu, ima decu- pa uvek baka i deka mogu brinuti o njima dok majka ne ostvari nesto tamo i stekne pravo da ih dovede. Traze i nekretninu na ime, to im je nekako dokaz stabilnosti. Poseta prijateljici za njih nije dovoljan razlog da bi ti boravila na americkom tlu Deleter dok ne promenis nesto u svom statusu mislim da ti je uzalud da predajes za vizu jer ce oni uvek imati razloga da te odbiju samo pucas kintu i nista vise Mislim da ti lupas gluposti, sve je sreca, nekome ni jednog jedinog papira nijesu trazili. Deleter, reapliciraj i drzim ti fige. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 7 minutes ago, Ruzmarin said: Mislim da ti lupas gluposti, sve je sreca, nekome ni jednog jedinog papira nijesu trazili. Deleter, reapliciraj i drzim ti fige. Ok lupam kako ti kazes, blago nama sa naucnicima poput tebe. Ja dobih vizu iz prve pa sledecu na 10 godina i onda gc tako da mi i nije da lupam glavu kako i sta. Vi sve znate a stalno ste na pocetku ruzmarin previse se pravis pametan i veruj a nisi interesantan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 3 minutes ago, vlada306 said: Ok lupam kako ti kazes, blago nama sa naucnicima poput tebe. Ja dobih vizu iz prve pa sledecu na 10 godina i onda gc tako da mi i nije da lupam glavu kako i sta. Vi sve znate a stalno ste na pocetku ruzmarin previse se pravis pametan i veruj a nisi interesantan. Amin. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2017 20 minutes ago, deleter said: U većini slučajeva, prilikom drugog apliciranja u kratkom roku posle prve odbijenice, vodi se detaljniji razgovor sa drugim konzulom (odnosno ne sa onim koji je prvi put odbio) i onda objasne detaljnije u čemu je problem. Realno za 320$ (2x 160$) koje si im ostavio u kratkom roku to je najmanje što mogu da učine Lično ne znam ni jedan slučaj da su nekome slali pasoš na adresu u slučaju odbijanja (bar u Srbiji). Ako odobre vizu onda uzimaju pasoš i šalju ga DHL-om, ako je odbiju ili treba dodatna provera, onda vraćaju pasoš odmah, a u slučaju kasnijeg odobrenja prilikom provere, šalje im se pasoš DHL-om. Pretpostaviću da je bio lapsus, da kucnem u drvo, svoju golgotu sa amerikancima sam odradio prošle godine i imam još minimum 9 godina pre nego što moram da ih ponovo gledam Jeste lapsus , zeleo sam da odgovorim Tamarichi. Za ovo sto si napisao nisam cuo ali uzmimo da je tako ako si siguran. Ne raspolazem tim informacijama tako da ne mogu reci da ili ne. U mom slucaju sam dobijao sve iz prve i ono sto se secam da sam dobijao pasos sa vizom od ambasade preko dhl, secam se a se uplacivalo nesto dinarski 5-600din. Sve je to bilo 2013 tako da je vec 4 godine iza mene Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 20, 2017 Jaoj koji naucnici jbt se javljaju sve... Cim se odbije zahtev za vizu odmah se vraca pasos, ne salje se DHLom. Apliciranje odmah nakon odbijanja je ovde dokazano koliko oces puta da se odbija 100%, a tek 2 puta da se odbije za mesec dana, ja ne bih ni pomislio bar 2 godine na vizu.. I Delta ima to propitivanje pre ulaska u avion, dok Lufthansa to ne radi. Za propitivanje na granici, ako su ti dali vizu na mesec dana samo i jos napisali gde ides i sa kim, veruj mi nije to uradjeno bez razloga, i sigurno ce pitati sta i kako. Ja sam u Atlanti pre 2 nedelje isao na kiosk, prosao sve ok, i kad sam dosao na pecatiranje, opet gde idem, kod koga, koliko ostajem i koliko imam kesa kod sebe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites