Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Sa kojim obrazloženjem?

Ja bih slatkiše smazao pre ulaska.

Dakle slatkiš ni ne pokušavaj let sa wizzom.  :)

Dobra preporuka.... iz iskustva  lol::

Sve apiti  odmah ;D ... da se nebi sladili drugi  ;D

Da li je online check in omogucen sa Beogradskog aerodroma? Posto sam krenula upravo da uradim i ali mi pise no online check in possible on this airport..

Što se tiče slatkiša nisam imala problema nikad(npr.ukupno oko 0.5-1kg) mada ne mora značiti da ih ubuduće neće biti.

Obično ponesem i sendvić i jabuku i nisam imala problema,opet da naglasim da ne garantujem da ih do jednom neće biti.

To su samo moja iskustva i ne prevelika (10-tak letova)..

Danas 20% popusta za clanove Wizz ekskluziv kluba. Pretpostavljam da ce sutra biti akcija za sve.

Mada kako umeju da podignu cene pre popusta ne znam kolika vajda da se pazari tada karta.  ;)

e to su vec dobre vesti, Forli je jako nezgodan za transport za dalje

ne znam da li je do mog pretrazivaca, ali nema vise let Bg-Rim. Juce je bilo, izgleda da je linije ukinuta?

Nije ukinuta linija vec su odlozili prvi let za kraj juna. Vec je pisano na ovoj temi cini mi se o tome.

Jel si siguran da nije? Aj na sajt wizza pa nadji neki let u julu/avgustu...

na svakom mestu ljudi komentarišu da su avioni bili krcati za rim i potpuno je jasno da naši tu mešaju prste stavljajuci nas opet u kavez da bi ova nihova nova jat varijanta zaživela

Ukinuli su Rim da bi iskoristili taj avion koji je inače stacioniran u Beogradu za novi let iz Tuzle za Bazel. Avion će leteti Beograd - Bazel - Tuzla - Bazel - Beograd. Isti su dani za taj let kao što je bio planiran Rim. Oni u Tuzli kao i u Skoplju dobijaju subvencije države ili lokalne samouprave, pa im se sigurno isplati više nego Rim. To što je avion pun očigledno im nije dovoljno da zarade na tom letu.

Meni su upravo poslali invoice sa negativnim iznosom za cenu karte za Rim  :cry22:  :cryy:

koliko dugo se ceka na povracaj sredstava kada Wizz otkaze karte?

Čitaj nekoliko stranica unazad, svima nam se to desilo i već smo podijelili iskustva.

Imam konkretno iskustvo sa otkazivanje leta wizzaira zbog smrtnog slučaja u porodici i mogao bih da ga podelim sa vama na ovom mestu, za slučaj da nekome bude bilo potrebno. Naime , imali smo uplaćen let i 4 dana pre leta mi je preminula majka , te smo morali otkazati putovanje. Skoro sam se pomirio sa plaćenim kartama i rezervisanim smeštajem, ali sam se za svaki slučaj obratio wizz-u preko obraca za reklamacije. Odmah sam dobio instant poruku, da je rok za reklamaciju 30 dana i da će mi se neko javiti iz kontakt centra. Već posle 5-6 dana mi je stigao mejl u kome me obaveštavaju da je moguće otkazati let zbog smrtnog slučaja u porodici ukoliko se desi 30 dana pre leta (otac, majka, deca, supružnik, brat ili sesta) i je potrebno da im dostavim dokaz o tome. Ja sam im poslao skenirani izvod iz MKU na ino obracu a već sutradan me obaveštavaju da će mi refundirati novac i da im dostavim instrukcije za plaćanje ( br. računa, SWIFT, podatke o banci i sl.) Kako je meni odgovaralo da mi povraćaj uplate na wizz račun zbog budućih planova tako je i bilo. Da iznenađenje bude veće, vraćen je celokupan iznos za svih 5 putnika, iako sam samo ja bio u srodstvu koji su naveli u prvoj poruci. Čini mi se da je ovo vrlo korektno i da zaslužuje pohvalu za poslovni odnos.

Koliko sam mogao da primetim, od danas nova pravila na wizz-u.

Taksa za plaćanje od 7e integrisana u cenu leta.

Veliki kabinski prtljag 15e :cry22:

Čekirani prtljak 30E.

Da, i ja sam sad primetio. U poslednjem koraku se može izabrati način plaćanja ali nije ništa jeftinije ako se izabere bank transfer (kao što je bilo do sad)

ne možeš da veruješ!a sinoć kao još spustili cene(barem za letove u skandinaviju koji me interesuju) a sada duplo više

Čekirani prtljak 30E.

Iskreno se nadam da će Easyjet malo da se razmaše iz Beograda, jer ovaj Wizzair postaje toliko gadan  :psuje:, da Ryanair za njih počinje da bude mala beba.

Da li neko zna da li ova taksa od 800RSD važi i za one koji plaćaju Wizz Računom? Ne može da se proveri ukoliko nemaš para na računu, a ne bih da uplatim pa da ispadne da sam džabe to radio.

Čekirani prtljak 30E.

nisu oni povecali nego su vise cene u letnjoj sezoni, i zavisi od duzine leta takodje. ja sam kupila za let Temisvar Bergamo kartu i platila 15 eura za cekirani prtljag, ali ja letim 26. aprila i relacija je manja od 1500 km.

Da li neko zna da li ova taksa od 800RSD važi i za one koji plaćaju Wizz Računom? Ne može da se proveri ukoliko nemaš para na računu, a ne bih da uplatim pa da ispadne da sam džabe to radio.

Ne bi trebalo ali ne sećam se da je iko sa ovog foruma uspeo da uplati pare na wizz račun (osim ako nije otkazan let pa su mu vraćene pare preko wizz računa)