Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

imaš fore dva sata do leta da dodaš usluge:

"После чекирања путем интернета, још увек је могуће променити резервацију (осим промене лета и промене имена) или купити додатне услуге. Имајте на уму да у случају додавања WIZZ Xpress, WIZZ XXLong или WIZZ Reserved Seat на резервацију, морате:

-поново да одштампате свој купон за улазак у авион

или

-да се пријавите на шалтер за чекирање на аеродрому како бисте добили налепницу која потврђује те промене и која се лепи на постојећи купон за улазак у авион. "

Pozdrav,

Zamolio bih za pomoc, hitno da ne moze hitnije :)

Danas putujem za Krf, odradio sam cekiranje online ali nisam dobio boarding pass na email. Imam itinerary sa podacima koji bih mogao da im odstampam ali se plasim da to nije to. Kako da dodjem do boarding passa?

Hvala, nadam se da ce neko ovo da vidi brzo

Nasao. Ubacio broj rezervacije na pocetnoj strani wizz sajta i tu je opcija za stampu.

Hvala i za brz odgovor.

Imam problem: u procesu sam cekiranja 4 avionske, kombinacija ryanaira i wizz aira. Tri karte sam uspjesno cekirao ali ispao je problem na letu Budapest -  Brussel Chareloi. Naime, tokom cekiranja nije mi nigdje trazilo pasoske podatke i ja sam ga cekirao bez pasosa iako jasno pise da se bez podataka ne moze cekirati.Nista nije stiglo na email ali je boarding pass dostupan online i gore umjesto broja pasosa samo pise EXP. Sta raditi? P.S. Nemam vise opciju chekiranja na accountu za taj let

Ako je u pitanju let Wizzair-om, u poslednje vreme ne traže broj pasoša, bar se meni dešavalo i nije bilo nikakvih problema.

Иначе, једно питање за форумаше са великим искуством. Да ли је нормално да цена карте када се прави групна резервација (45 особа) је скупља него када се купује појединачна карта? Лет Буд - Москва је 125е са пртљагом у датумима који су ми потребни. Када сам послао захтев Визу за резервацију групе од 50 људи, послали су ми понуду у којој је цена по особи 200е!!! Питао сам их како то. Одговорили су ми да је то најнормалније да цена буде већа!? Јел ја негде грешим што се овоме јако чудим?

Da, sretao sam se sa takvim situacijama. Pretpostavljam da se radi o specifičnom obliku marketinga. Jasno je da je kompanija, kao i svaka drega, profitno orijentisana. A cene koje od 1,5,ili 10 E po letu svakako ne obezbeđuju profit nego reklamu kako se tom i tom low kost kopmanijom može leteti po nenoremalno niskim cenama. Ostali putnici povučeni odličnom marketinškom udicom, kada pretražuju letove u vreme koje njima odgovara mogu naići na cene koje su u rangu regularnih kompanija a u specijalnim slučevima i više. U proseku takve cene kompaniji obezbeđuju redovno poslovanje i profit.

Profitiraju i putnici koji nisu fiksirani damumima putovanja i redovno proveravaju cene. Među njima sam svakako i ja. Dugo vremena sebi i svojim prijateljima nisam morao da platim kartu skuplju od 20E. A rekord je cena od 85 din ili 0,8 E na relaciji Beograd-Basel.

Mogu li ja rezervisati karte Beograd-Stockholm-Beograd i da se plati bankovnom doznakom iz Svedske? Posto nisam u mogucnosti da uplatim jer trenutno nisam u drzavi? Jer mi na mejl uvek stigne kad rezervisem iz Beograda broj potvrde i racun na koji mogu da uplatim i to je uvek racun u Srbiji? Ako neko razume sta pitam, bilo bi lepo da mi sto pre odgovori  :party:

Probaj sa verzijom sajta na svedskom, pa vidi da li uopste nude takvu neku opciju sa nekom bankom u Svedskoj.

A moj savet ti je da izbegnes svo to cimanje i platis lepo karticom.

Probaj sa verzijom sajta na svedskom, pa vidi da li uopste nude takvu neku opciju sa nekom bankom u Svedskoj.

Pa to cu i uraditi samo ovo je rezervna opcija... Jer nisam sigurna da se moze platiti i ako si u dozvoljenom minusu, npr karta kosta 100 eura, ja na racunu imam 50 i sad mogu kupiti i otici u dozvoljeni minus ili moram uplatiti josm koliko mi fali da bih platila bez problema?  :?

btw to je maestro debitna kartica, nadam se da nece biti problema :)

Mislim da ipak neces moci da platis tom karticom, jer debitna kartica radi na principu da mozes da potrosis onoliko koliko imas na racunu. Da bi trosila ono sto trenutno nemas, treba ti kreditna kartica. Ako doplatis novac na racun da imas dovoljno za kartu, onda mozes kupiti. Pod uslovom, naravno, da je ta kartica predvidjena za placanje putem interneta.

Uostalom, probaj, pa ako uspe, super.

Jel moze neko da mi kaze da li ce mi na aerodromu u Memmingenu praviti problem oko 2 flase sa alkoholom koje se nalaze u cekiranom prtljagu?  :) :)

Da li je neko kupovao karte za Kijev? Koliko vidim to je neki drugi prevoznik ''Wizzair Ulrajina''

Do sada sam bez problema kupovao karte da druge destinacije Maestrom, a sada nece da mi prihvati. Plus mi cenu obracunava u ukrajinskim hrivnjama kao u jedinoj mogucoj valuti.

Da li neko zna u cemu je problem, i mozemo li mi iz Srbije uopste da vrsimo placanja u hrivnjama?

Jel moze neko da mi kaze da li ce mi na aerodromu u Memmingenu praviti problem oko 2 flase sa alkoholom koje se nalaze u cekiranom prtljagu?  :) :)

Nece 99%

Ljudi, samo da podelim oduševljenje sa vama što se tiče aerodroma Torp. Ne znam da li sam samo imao sreće, ali su ljudi tamo toliko ljubazni da sam prosto zaboravio da sam flašicu fante platio 4e :D

Kao da sam se vratio u 2010. Procedure su takve i dalje.. Izašao sam juče sa aerodroma, stao na šalter i uprkos odštampanoj karti, dobio sam regularnu posebno.

izvinte, zna li neko kad je bila poslednja 20% off akcija kod Wizz-a, drugim recima kad ce opet? tnx

Ljudi, samo da podelim oduševljenje sa vama što se tiče aerodroma Torp. Ne znam da li sam samo imao sreće, ali su ljudi tamo toliko ljubazni da sam prosto zaboravio da sam flašicu fante platio 4e :D

Kao da sam se vratio u 2010. Procedure su takve i dalje.. Izašao sam juče sa aerodroma, stao na šalter i uprkos odštampanoj karti, dobio sam regularnu posebno.

al je voda za piće česmovača(mnogo znači) ,pa javni kompovi free,pa ima i okolo sta da se vidi dok se bleji-ja sam peške došao iz sandefjorda

izvinte, zna li neko kad je bila poslednja 20% off akcija kod Wizz-a, drugim recima kad ce opet? tnx

Nemoj cekati tu "akciju", vec gledaj karte i sad i kad nadjes jeftino, kupuj. Ta akcija se obicno svede na to da par dana pre tog poskupe karte, pa onda, kao, daju popust 20%, pa mu dodje ili na isto ili cak nekad bude i skuplje. Ne znam koja te destinacija trenutno zanima, ali, mogu se naci fine cene za oktobar i novembar, za vise destinacija, koliko sam video, pa se baci na pretragu.

imam kupljene karte za drugaricu za Krf, za peti septembar, vidim rezervaciju ali uopste ne mogu da jopj pristupim....probala na srpskom i engleskom jeziku....znate ono "view booking" , kliknem i nista, probam da se cekiram i nista......i jos nesto, kad sam prijavljivala drugarici profil, pravila u njeno ime, omasim adresu i umesto broja 9 stana stavim 99, posle sam ispravila u kontakt detaljima, ali na planu puta je ostalo isto, greska. nadam se da nece praviti problem oko toga?

sad sam probala sa chrome i moze da se pristupi, mozzila nesto zeza, cisto da znate

Aj da pitam... posto sam ispao nevidjeni kreten prilikom rezervacije....  (prokleto skidanje mraka)...

Napravih slovne greske- zaebo sam jedan broj kod kucanja mob.telefona (umesto 69, ja 66) i zaebo sam slovnu gresku kod ime grada- Umesto "Jagodina", ja ukucao "Jagodin" (bez slova a).

Zovem pozivni centar, ali nesto izbacuje.

Neki predlog?

Da li da batalim celu tu rezervaciju i napravim novu, preko nove e-mail adrese? (imam ih ionako nekoliko) ?

I koliko pise u uputstvu, vidim da prihvataju samo Eng slova (dakle bez nasih č,ć..)