Posted April 2, 2018 Stavice ga dole ako su ovi prostori iznad glave prepunjeni (kad neki ljudi imaju malo vece torbe, pa nema mesta za sve) - izadje na onoj traci, ili neko od radnika na aerodromu gde letis doveze te torbe na kolicima. Msm da uvek stjuardese kazu gde mozes pokupiti torbu ILI se postaraaj da budes na pocetku reda kad ulazis u avion Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2018 44 minutes ago, Shumey said: Stavice ga dole ako su ovi prostori iznad glave prepunjeni (kad neki ljudi imaju malo vece torbe, pa nema mesta za sve) - izadje na onoj traci, ili neko od radnika na aerodromu gde letis doveze te torbe na kolicima. Msm da uvek stjuardese kazu gde mozes pokupiti torbu ILI se postaraaj da budes na pocetku reda kad ulazis u avion U principu, wizz priority mi je sigurica jer imam sat vremena izmedju sletanja i poletanja tako da se ne bih kockao da mi mozda završi prtljag dole. Pre bih da izletim iz aviona direktno na check in za drugi let. Sam sa sobom konstatujem Hvala u svakom slucaju! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2018 Kada se prtljag stavlja dole zbog popunjene kabine ne cekira se vec na ulazu u avion se uzima i isto tako na izlasku iz aviona ga dobijes odmah. Kako mislis da ces uspeti sat vremena za konekciju wizzom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2018 Uzeo sam napred sedista i priority pa sta bude. Guracu se koliko mogu pa se nadam da stizem nekako. Samo optimisticno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2018 13 hours ago, mveruovic said: Kada se prtljag stavlja dole zbog popunjene kabine ne cekira se vec na ulazu u avion se uzima i isto tako na izlasku iz aviona ga dobijes odmah. Ovo nije tačno u slučaju WizzAir-a i RyanAir-a. Prtljag se ide na traku sa ostalim čekiranim prtljagom. Tako obično funkcioniše sa manjim regionalnim avionima (tipa ATR ili Embraer) gde taj prtljag fizički ne može da stane u kabini (pošto su premale police). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2018 Tačno je da se uzima pred sam ulazak u avion, ali se kupi na traci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2018 (edited) Ja kad sam leteo iz Pariza za Budimpeste sa Ryanom stavljali su trakice na kofere dok su ljudi cekali u redu i zamolili ih da se stave koferi na kolica pored aviona. Kad smo sleteli odmah su izvadili kofere i stavili pored stepenica. Tako i za AirSerbiu u Banja Luci i za Deltu nekoliko puta po Americi neki kraci letovi do 2 sata. Edited April 4, 2018 by mveruovic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2018 Meni i dalje nije jasno: kad sam putovala sa Ryanairom dali su mi da unesem svoju tasnu (vel. oko 20x30 cm). To je bio moj jedini prtljag, suprug je nosio jedan mali kofer u koji smo uspeli zajedno da se spakujemo. Tasnu sam tada stavljala ispod sedista. Ako se sada opet tako spakujemo, da li ce mi tu tasnu dozvoliti da unesem u avion? Ili nema pravila? Oni na sajtu kazu da se tako mali prtljag dozvoljava ako ima mesta u avionu, a ralno za toliku tasnu uvek ima mesta ispod sedista. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2018 8 hours ago, Tanjanjanja said: Meni i dalje nije jasno: kad sam putovala sa Ryanairom dali su mi da unesem svoju tasnu (vel. oko 20x30 cm). To je bio moj jedini prtljag, suprug je nosio jedan mali kofer u koji smo uspeli zajedno da se spakujemo. Tasnu sam tada stavljala ispod sedista. Ako se sada opet tako spakujemo, da li ce mi tu tasnu dozvoliti da unesem u avion? Ili nema pravila? Oni na sajtu kazu da se tako mali prtljag dozvoljava ako ima mesta u avionu, a ralno za toliku tasnu uvek ima mesta ispod sedista. dozvolice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2018 (edited) Putujem za Rim u ponedeljak iz Skopje. Imam kufer propisanih dimenzija da li će mi dozvoliti da unesem malu torbicu22x17x6 na rame, unutra su mi dokumenta, novac, karte i ključevi. Ili će mi to naplatiti? S wizz Edited April 6, 2018 by Nalim91 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2018 3 hours ago, Nalim91 said: Putujem za Rim u ponedeljak iz Skopje. Imam kufer propisanih dimenzija da li će mi dozvoliti da unesem malu torbicu22x17x6 na rame, unutra su mi dokumenta, novac, karte i ključevi. Ili će mi to naplatiti? S wizz mozes uneti samo 1 komad rucnog prtljaga, sta god da je unutra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2018 U zadnje vreme su striktni, dakle samo jedan ručni prtljag. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2018 Sto se tiče leta do Rima bilo je dobro, mada je bilo dosta skučeno za sedenje(visok sam skoro 2m) A i ne sviđa mi G sila kada poleće avion. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2018 Cao svima! Treba mi jedna informacija u vezi sa zakljucavanjem cene, kako to funkcionise:) Ukoliko zakljucam cenu na 48h, a cena karata za taj let bude jos niza sutra/prekosutra, po kojoj kupujem? Toj novoj ili “zakljucanoj”?:) Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2018 Jedno pitanje: Da li u ručnom prtljagu,onom do 10 kg ,mogu da nosim brijač,penu za brijanje,parfem,pastu za zube? Ako ne,da li to mogu da predam na čekiranju da ide u prtljažnik aviona (mali kofer) da bi mogao da ponesem stvari koje mi trebaju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2018 u avion mozes da uneses tecnost u bocicama max 100ml a ukupno ne sme da je vise od 1l i sve to moras da upakujes u providnu kesicu/neseser brijac ne smes u rucni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2018 1 hour ago, Andja said: ... brijac ne smes u rucni Ne znam odakle ti ova informacija, ali obični kupovni brijači su dozvoljeni. Potvrđeno iz više puta iz ličnog iskustva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2018 Pena za brijanje ako ima vise od 100 ml, ne prolazi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2018 Dakle,smem da spakujem brijač? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2018 da, onaj plastični prolazi sigurno!!! a pazi da svi glelovi, tečnosti sprejevi budu u tubama i flašicama zapremine manje ili max 100ml i da se može da stane u plastičnu kesu zapremine 1 l. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2018 Ja imam onaj Gillette FlexBall ,drška je polu metal polu guma.... Da ponesem taj ili da kupim neki plastični ? I da li smeju da se ponesu cigarete ,i koliko ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2018 17 minutes ago, mihaildj said: Ja imam onaj Gillette FlexBall ,drška je polu metal polu guma.... Da ponesem taj ili da kupim neki plastični ? I da li smeju da se ponesu cigarete ,i koliko ? Ja sam nedavno nosio Mach 3, metalna drska, nije bilo nikakvih problema. Cigarete su pitanje carine, zavisi odakle se ide polazi i gdje slijeces. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2018 Pre tacno mesec dana sam putovala wizzom iz Budimpeste za Liverpul.Nosila sam boks cigara,gomilu gluposti(naravno zapakovanih u one zip kesice,izmedju ostalog i onaj najobicniji brijac) nikakav problem nisu pravili,prosla sam i tamo i nazad isto.S tim sto sam nosila veliki ranac,a ne kofer.Ali nikom nisu merili rucni prtljag tj kofere.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2018 Ma ja bi poneo jednu paklu samo ,da imam kad stignem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2018 2 hours ago, mihaildj said: Ma ja bi poneo jednu paklu samo ,da imam kad stignem To nije problem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites