Posted April 25, 2014 Kao i svake godine, treba se uzverati na neku planinu po mraku u maju Pošto će celokupno uredništvo biti odsutno tokom većine maja promovišući Klub i Putničku kuću, datum za planinarenje je uklesan za vikend 24/25 maj. S vedrije strane ne preklapa se sa Noći muzeja i Evrovizijom, kao po običaju, s druge strane izvinjenje ljubiteljima Lige šampiona Pitanje je gde ići? Možda bi bila dobra ideja da idemo u zapadnu Srbiju, 5 od 8 prethodnih planinarenja bila su u istočnoj. Dobro je i što bi bilo bliže onima van Srbije da dođu Nešto sam gledao po karti i pomislio da bi Povlen bio zanimjiv. Mogli bismo u petak, ko je slobodan, da odemo na Gradac, a u subotu se pomerimo na Povlen da postavimo kamp.Šta mislite? Jel' bio neko tamo? Do Valjeva možemo lako vozom, na Gradac pešaka odatle, a do Povlena ćemo se nekako dovući, treba tek da istražim tu opciju, ako se slažete? Imate li neki drugi predlog? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 Hajde prvo da vidimo želi li neko uopšte da ide na godišnje planinarenje, pa ćemo se onda lako dogovoriti gde će to biti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 Jeeeej za planinarenje Gradac mi je ostao u jako lepom secanju, tako da mi je Markova ideja sasvim kul.A mozda moze i Jablanik, to je isti kraj a put ka vrhu ide preko sela Bebica Luke u kome se nalaze neke od najstarijih kuca u Srbiji. Staza je izgleda dobro markirana da ne bismo imali teskoce sa gubljenjima po mraku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 Evoo ja hocuu samo da mi nisu neki ispiti taj dan ili tako nesto....:rolleyes: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 Gradac nije problem, kao ni Valjevo, ali , bojim se da nije bas zgodno za Povlen. Imate planinarski dom na Debelom brdu kao i na Medvednku i na Divcibarama pozdrav iz Valjeva Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 Katarina, super mi je ideja da vidimo stare kuće usput. Ja sam ZA planinarenje, gde god ono bilo.A planinarski domovi nam nisu potrebni, jer nosimo šatore. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 Hekata, u kom smislu nije zgodno? A planinarski dom nam nije potreban (ulete mi Tibor sa istom konstatacijom) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 da, to znam da koristite satore, cisto sam samo podsetila na te domove. pitanje je u stvari odakle "pocinjete da planinarite" jer sa prevozom po Valjevu i okolini je prilicno zaj..ano, ukinuti su mnogo lokalani polasci. ako mi kazete odakle planirate da pesacite, mogu vam dati tacne informacije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2014 S obzirom da niko ništa ne kaže, hajde da odaberemo Povlen, pa da objavimo vest. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2014 Imam ja drugi predlog: Mucanj.Sa planinarske tacke gledista dosta je zanimljivija od Povlena, a moze se prilicno lako i brzo stici od Ivanjice ili iz pravca Pozege. Jedino treba videti sa nekim iz tog kraja ili s nekim ko je vec bio gore, gde je najpovoljnije mesto za kamp. Cini mi se da Lazar ima neki stari putopis sa Mucnja?Planina je meni prelepa, kamenita, pogled odozgo je super, a mislim da nije previse zahteva ni za planinare pocetnike. Guglajte sami za slike, za pocetak evo jedne skoro pa nestvarne: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2014 Mučanj je bio dobar što se pogleda tiče, jedino mi se nije dopalo to što je uspon izuzetno lagan (pola sata laganog hoda) i što je taj kraj dosta naseljen, što znači obilato zasejan đubretom. Ali sama planina je vrlo lepa. Može li se doći vozom negde blizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2014 Vozom jedino do Pozege, a odatle ima nekih 40-ak km do sela Katici, odakle se sa severne strane penje na Mucanj. Moze i sa juzne, od sela Preseka, mislim da je ta juzna strana zanimljivija i da uspon nije bas pola sata hoda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2014 ja bih išla. svuda. samo da je lepo i planina i vrrrrhhh! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 Malo sam zbunjen. Imamo od skora i Društvo Putnika Srbije?I oni organizuju neki Noćni uspon?https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1613853_1496275263933705_1726723342169078304_n.pngMolim za objašnjenje.Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 (edited) Neki ljudi koji su ranije bili aktivni ovde su odlučili da osnuju svoju organizaciju i naprave svoje planinarenje, nezadovoljni putem kojim se kreće KP/odlukama . Edited April 29, 2014 by chivitli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 Meni i Povlen i Mučanj zvuče dobro. Hajde da se odlučimo, pa da najavimo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 Ja bih na Povlen zbog toga što možemo i na Gradac i zato što se lako dolazi do Valjeva, logistika je puno lakša A nekom drugom prilikom bih i na Mučanj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 +1 za Mucanj Ionako ne bih mogao na Gradac u petak. Ali kako god odlucite. U slucaju Povlena, gde bi bio kamp u petak uvece? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Hvala na objašnjenju. Sad je jasnije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Okej, onda sam i ja za Povlen. Mnogo volim taj kraj oko Valjeva, baš mi je drago što idemo tamo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Povlen it is then, Mucanj sledece godine. Nego, hocemo da odradimo sva tri Povlena? Ili samo Mali, koji je inace veci od Velikog, a ovaj manji od Srednjeg. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Oldskulu, da li si raspoložen da pripomogneš oko organizacije planinarenja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Nisam ljubitelj planinarenja (posle jednog ludog iskustva - tradicionalno nocno planinarenje u januaru na Povlenu - gomila pijanih koji su pospali po stogovima sena i jedva ih izvlacili da se ne smrznu), ali ako mogu da na neki nacin pomognem, tu sam, mislim bicu u Valjevu u to vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Moramo dati sve, ali sve od sebe da ovoga puta ne bude pijanog brljanja i sličnih "ludih" iskustava. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites