Posted December 8, 2014 Napokon, posle nekoliko godina rada, Klub putnika vam predstavlja Bantustan, knjigu Uroša Krčadinca, Marka Đedovića i Lazara Pašćanovića o velikom putovanju u Afriku. Bantustan je stoperski zapis od Balkana do juga Afrike. Bantustan čine priče i crteži, intervjui i mape, pesme i dokumenti. Bantustan je istovremeno udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovest, ilustrovani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota. Bantustan je putopis, roman, atlas i enciklopedija. Cena knjige iznosi 5 €, + 2 € poštanski troškovi . Ko poruči štampanu knjigu, elektronsku će dobiti na poklon. Knjiga je velikog formata (C5) i sadrži pedesetak ilustracija, crteža i mapa, što zahteva kvalitetnu opremu i skuplju poštarinu – i povećava troškove. Sav novac od prodaje knjige koji preostane nakon troškova štampe ide u kasu Kluba putnika, za finansiranje daljeg rada udruženja. Autori se odriču prihoda u korist Kluba putnika. Lazar u motelu, u Sahari, negde u bespućima Severnog Sudana. Foto: Uroš,...Pročitajte Bantustan: Povratak u Afriku! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 Bravo momci, čestitam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 ja sam narucila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 Hvala vam puno na podršci! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 (edited) Наручено и плаћено. Ако буде могуће преузети/оставити књигу негде у Новом Саду, нећу вам тражити повраћај неплаћене поштарине Надам се да у књизи нема превише... знате већ чега, ал ето, ризикујем Edited December 8, 2014 by Relja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 Pocetak tog bloga je na mene ostavio takav utisak da mi je vece kada sam procitao prvi clanak toliko zivo u secanju da mogu svaki minut da prepricam. Naredna tri meseca sam iscekivao svaki novi tekst a potom i knjigu. Kada sam letos u Tbilisiju Marka pitao za knjigu, vise se nisam ni nadao da ce izaci . Obavezno mi rezervisite jedan primerak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 (edited) Size zvuci interesantno....nadam se da ce stici pre 20. aprila na adresu, da bi mogla da mi bude dopremljena do broda, gde cu je citati u samotnim nocima, na krmi , uz svetlost od odbleska reflektora o belu penu koja kao trag ostaje iza broda....kao antipod vasim pustinjskim lutanjima.... Edited December 8, 2014 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 Evo i ovde - sve čestitke!Dizajn je odličan. Za sadržinu odavno znam da je dobra.Naručeno i plaćeno i podeljen status na FB-u.Vidim da neki moji FB prijatelji takođe naručuju i dele dalje.Nadam se da ćete uskoro skupiti dovoljno sredstava za štampanje.Srećno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 Заборавих да питам, зашто "Бантустан"? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 Hvala, Snežana! Verujem da ćemo skupiti dovoljno. U protivnom, daćemo dobar deo svoje životne ušteđevine za štampu, ali će knjiga svakako izaći na ovaj ili onaj način. Relja, to ćeš saznati kad pročitaš, neću sad da ti pokvarim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 (edited) Da, i ja se pitam zasto "Bantustan"?Nadam se da ste svesni cinjenice da su to bili zvanicni nazivi za "rezervate" za crnacko stanovnistvo u rasistickoj, "beloj" Juznoafrickoj Republici i Juznozapadnoj Africi (danas Namibija). Ljudi su tamo ziveli decenijama u potpunoj bedi i obespravljenosti. Prva asocijacija za tu rec je uvek APARTHEJD. Tek zatim ce to neko povezati sa narodima, jezicima i zemljama koje se nalaze u Podsaharskoj Africi. Uostalom, ukucajte u Guglu i pogledajte rezultate na prvoj stranici.Blog sam svojevremeno citao iako nisam stigao do kraja. Uzivao sam u svakom pasusu. Kupicu knjigu. Ipak, razmislite o toj prvoj reci. Edited December 9, 2014 by bee beep Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 To ti je, bee-beep, bre marketing. Znaš ono, kad imaš tanku priču pa joj daš kontroverzan naslov da bi se privukao pažnju mase. Vidiš posle kako su tajnoviti: "morate je kupiti da biste saznali". Ma premazani su ti oni svim bojama... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 To ti je, bee-beep, bre marketing. Znaš ono, kad imaš tanku priču pa joj daš kontroverzan naslov da bi se privukao pažnju mase. Vidiš posle kako su tajnoviti: "morate je kupiti da biste saznali". Ma premazani su ti oni svim bojama... Ma znam Duyo, ali nije potrebno. Svi se secamo da je samo godinu dana posle njihovog putovanja dobar deo arapskog sveta o kome su oni pisali "nestao" na ovaj ili onaj nacin. Ili da su oni spavali bas u onim delovima Najrobija u koji Evropljani i ne zalaze mnogo. Ili secate se one akcije pokrenute na Reljinu inicijativu o prikupljanju priloga za frizerski salon u Najrobiju. Ne zaboravimo ni Uroseve ilustracije. Ima tu jos mnogo toga. Ova knjiga ima mogucnost da prevazidje okvire balkanskog trzista i srpskog jezika. Sa recju "bantustan" u naslovu nece moci. Takav "mracan" marketing dobroj knjizi nije potreban. Onda moze i Mzungu: Povratak u Afriku (otprilike prevod sa svahilija: belac). To je moje misljenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 Da, i ja se pitam zasto "Bantustan"?Nadam se da ste svesni cinjenice da su to bili zvanicni nazivi za "rezervate" za crnacko stanovnistvo u rasistickoj, "beloj" Juznoafrickoj Republici i Juznozapadnoj Africi (danas Namibija). Ljudi su tamo ziveli decenijama u potpunoj bedi i obespravljenosti. Prva asocijacija za tu rec je uvek APARTHEJD. Tek zatim ce to neko povezati sa narodima, jezicima i zemljama koje se nalaze u Podsaharskoj Africi. Uostalom, ukucajte u Guglu i pogledajte rezultate na prvoj stranici.Blog sam svojevremeno citao iako nisam stigao do kraja. Uzivao sam u svakom pasusu. Kupicu knjigu. Ipak, razmislite o toj prvoj reci.Укуцао.http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=bantustanНа Амазону - 144 наслова.У Википедији:http://en.wikipedia.org/wiki/Bantustan#Usage_in_non-South_African_contextsИспада као да у наслов књиге можеш да ставиш само "лепе речи" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 Možda knjiga ne govori o lepim stvarima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2014 (edited) Postoji te političke dimenzije bantustana, ali postoje i lične, intimne, čiji smo deo otkrili u članku:"Niko od nas trojice ovo ne bi mogao napraviti sam, u izolovanoj čauri – u bantustanu – svoje vlastite svesti, veštine, volje i sujete. Tačke na mapi su ljudi, a veze između tačaka su susreti, priče. Lišene veza, tačke ništa ne vrede."Knjiga priča o stvarnosti, i lepoj i ružnoj.A najčešće se do lepe može doći samo preko ružne. Edited December 9, 2014 by Uroš Krčadinac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2014 Sjajno. Ko će sad da čeka do marta? Pogurajte to malo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2014 Guramo najbrže što možemo, verujte. Ostala je lektura, prelom i dizajn knjige, završni radovi na ilustracijama, pregovori sa štamparijom i sama štampa. Pokušaćemo, ali sumnjam da je moguće sve to uraditi pre kraja marta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2014 Hvala na pojasnjenju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2014 Da barem može stići do Nove Godine pa da mogu jednu nekom i poklonit Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2014 Uplaceno.Mogu da cekam i kraj marta. Ionako planiram Afriku posle Evrope i Azije. Do tada moze i drugo izdanje da se pojavi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2014 Dajte ljudima povratnu informaciju da znaju da ste primili uplatu. Mislim da je to lep gest Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2014 Potrudićemo se u narednim danima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 4, 2015 Планирате ли да дистрибуирате књигу по књижарама, да може да се прелиста пре куповине? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites