Followers 0

Migrantska kriza

171 posts in this topic

"Do Beograda sam stigao taksijem, spavam isključivo u hotelima i ručam u restoranima... U svakom gradu kupujem potpuno novu odeću... Idem u Nemačku da počnem novi život"

OH, kako je ovaj baja kool! 

http://www.informer.rs/vesti/drustvo/28999/DE-LUKS-MIGRANT-Beg-iz-Sirije-me-kosta-desetine-hiljada-evra

Edited by panonski
smanjivanje doživljaja

"Do Beograda sam stigao taksijem, spavam isključivo u hotelima i ručam u restoranima... U svakom gradu kupujem potpuno novu odeću... Idem u Nemačku da počnem novi život"

OH, kako je ovaj baja kool! 

http://www.informer.rs/vesti/drustvo/28999/DE-LUKS-MIGRANT-Beg-iz-Sirije-me-kosta-desetine-hiljada-evra

Мени је кул новинар који пише овакве текстове.

Подсећа ме на приче о пребогатим избеглицама из Хрватске, Босне, са Косова... 

Edited by panonski

Veruješ Informeru?! :bang:

A čak i da je ovo istina, ako je čovek doktor nauka, pri tom koliko-toliko imućan, zašto je loše to što želi da se sa svojim novcem spasi od stotina kilometara pešačenja, spavanja u parku, prljavštine i bolesti?

Veruješ Informeru?! :bang:

A čak i da je ovo istina, ako je čovek doktor nauka, pri tom koliko-toliko imućan, zašto je loše to što želi da se sa svojim novcem spasi od stotina kilometara pešačenja, spavanja u parku, prljavštine i bolesti?

Зато што избеглице треба да су бедне и сиромашне. Ако је неко пре избеглиштва имао нешто новца, морао је да га баци на граници.

Иначе, ма шта ја мислио о садашњој власти Србије, морам да признам да ако и није добро организовала логистички све, одреаговала је за сваку похвалу.

Чак ни странке нису јеле г, и најдеснији, сем којекаквих опскурних покрета су исказали саосећање, уз поруке да треба спречити даљи улазак у Србију, али добро.

Медији су чак и претерали са улагивањем и лепим писањем.

Као најгори шљам су се показали којекакви опскурни интернет портали, фејсбук сајтови и коментатори на интернету.

Edited by Relja

Свети Архијерејски Синод, на својој јучерашњој седници примио је с одобравањем извештај Човекољубља, Добротворне фондације Српске Православне Цркве, о његовом помагању мигрантима у нашој земљи од првих дана њихове појаве до дана данашњега.

Наиме, у сарадњи са Комесаријатом за избегла и расељена лица, као и са својим иностраним партнерима, Човекољубље дели помоћ у храни, хигијенским средствима, пакетима за бебе, средствима за дезинфекцију, контејнерима са туш кабинама, са тоалетима итд. Као што је чинилоЧовекољубље и Црква уопште прошлих деценија са десетинама и стотинама хиљада домаћих избеглица и расељених лица, са истом љубављу и жртвом то чини Црква и са свим страдалницима из Сирије и Ирака, као и неких других држава са Блиског истока, Азије и Подсахарске Африке. Поневши недавни крст страдања, патње и прогона сопственог народа мање више од истих узрочника, Црква саосећа и са овим новим бескућницима са Истока. При томе позива државне власти да им указују свестрану помоћ, а народ да им отвори своје срце и душу.
Уз то молимо се Богу да уразуми саможиве моћнике са Запада као и узрочнике братомржње и грађанских ратова на Блиском истоку да већ једном престану са нечовечним насиљем а тиме и са прогонима несрећних народа са њихових вековних огњишта. Посебно се молимо за Божју помоћ тамошњој нашој браћи хришћанима, први пут у двохиљадугодишњој историји на такав начин уништаваној и лишаваној својих вековних светиња.
За указивање и прикупљање помоћи прогнаницима, на путу од Прешева и Зајечара до северних граница Србије обраћати се свештеницима тих места, као и Човекољубљу (tel/fax: (+38111) 36 72 971, 30 65 445, e-пошта:beograd@covekoljublje.org). Edited by Duya
format

Verovati Sinodu ?  

Ja verovao - pa prestao!  (Ah, grešne mi duše...) 

Pahomije me razuverio.... 

То је друга тема :) Битно је да су се ок понели у овој ситуацији.

OK - neka bude druga tema...  

Ovaj put su se zaista pokazali - verovatno da prikuplanje pomoći NE organizuju velećasni Filaret & Kaćavenda (oni se iskazali ONAKO &  imaju ogromno iskustvo)  

Гледам ову жену како се провлачи кроз жицу, вуче тај неки руксак, и контам, овако смо крали воће као деца, а данас човеку од тог неког провлачења зависи да ли ће имати квалитет живота као у Немачкој 2015, Србији 2015, Сирији 2015, Северној Кореји 2015... само од тог положаја у односу на ту жицу...

"We are protecting the fundamental European freedom."

Reko i ostao živ.

Фридом оф мувмент бране бодљикавом жицом :)

Бар ми смо се наслушали тих ЕУ срања свих ових деценија :)

Sad sam čuo da je Lasta organizovala vanredne polaske od Beograda ka Subotici i Kanjiži, izbeglice u parku kod Lastine stanice o tome obaveštavaju preko megafona na arapskom, karta u jednom pravcu košta 15 eura.

Kazem ja, Lasta obezbedjuje autobuse, samo neka se karte prodaju.

A gorepomenuta firma Enka iz Kanjize je dobila donaciju polovnih buseve za novu skolsku godinu od opstine Kanjiza, da ne bi vozili migrante i djake u istim autobusima. 

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/585578/Poverenica-Migrante-treba-naseliti-u-pustim-delovima-Srbije

"Treba razmisliti, ponuditi opciju da ti ljudi ustanu u delovima Srbije koji su pusti. Tu bi trebalo uraditi selekciju, detaljnu bezbednosnu procenu, iako niko u ovoj fazi ne želi da ostane u Srbiji, možda će se to promeniti u nekoj novoj fazi - ocenila je poverenica."

Ovo je vec jebanje u zdrav mozak.Prvo su nam mediji, "nezavisni analitucari"provlacili pricu kako su emigranti samo u prolazu.Ok, nema problema, onda su nam polako, postepeno poceli ubacivali pricu kako ce se praviti prihvatni centri, mozda hoce mozda nece, ali ipak hoce.Oket, idemo dalje, dolazi registracija, uzimanje otisaka, evedencija....i dolazimo do finisa da drzavni sluzbenik najavljuje trajno naseljenje u delovima Srbije koje su pusti, da se razumemo ne bi olako jedan cinovnik najavljivao tako nesto bez dozvole premijera srbije, tj izvrsne vlasti suvise je ozbiljno pitanje.I kad covek mislim svojom glavom, a u startu nam serviraju lazi i perverzije, orvelovci  kako ih Dzoni Stulic naziva kurvini sinovi pokrecu medijski rat ko drugacije misli:odmah etikete:desnicar, terorija zavere, fasista itd.Ja cu da zapevam od srca: NA STRATESKIM MESTIMA NJIHOVI LJUDI, KURVINI SINOVI...sve se drzi pod kontrolom, nema drugacijeg misljenja....

Idemo dalje.Otisao sam na sajt gospodje Brankice Jankovic,  prvi put cujem za nju, nemam pojma ko je i sta je.Vidi se da nije dalje makla od Cacka, Novog Sada i Beograda, klasican partijski ljigava, karijerista, Beograd i Novi Sad san snova, da se uhlebi, parazit, pijavica insektolika.c.Kaze zena jel ja to dobro vidim"trebalo bi uraditi pravilnu selekciju".Ljudisokiran sam, ali bas sokiran, ej bre, ludaco ako vec pricas o pravilnoj selekciji sedi u prvi voz i prosetaj do Pariza recimo i vidi na sta grad lici sa paralelnim drustvima i domicilima koji ne smeju da prosetaju kroz delove grada???Selekcija, koje sranje od price.Vidi se da primaju politicari pare. velike sume novca.Nigde se nikada ni u jednom drustvu Arapi nisu integrisali.I sama frau Merkel izjavi pre par godina http://www.jutarnji.hr/merkel--koncept-multikulturalnosti-u-potpunosti-je-propao-/895820/

Citam kako komesari EU drze lekcije banana zemljama tipa Makedonija, Srbija, blabla truc.Lazni moralisti, lazni borci za ljudska prava, seronje.Ne treba da covek budu pametan a da ne vidi sta se desava a stvaran svet oko nas je:Madjarska zatvorila granice, ne brinite STRUJA samo sto nije.Hrvatska u skladu jelte sa antifasistickom tradicijom primace odredjen broj 550, Bugarska salje tenkove na granici, a ludak predsednik Ceske Zeman izjavljuje za muslimane STOP hriscane iz Sirije primamo, da cudno kako niko ne spomin je hriscane?Italija i  Grcka ih utapaju u moru. Francuska pendreci.A gde je Saudijska Arabija, Kuvajt, Malezija, to su sve bogate zemlje, muk.Nema solidarnosti ni humanosti.I sad treba Srbija  da se  ponudi da "razresi" situaciju tako sto ce ona da otvori sve granice i udomi sve nevoljnike sveta. To jos niko nije uradio u svetu, a sto mi ne bismo bili prvi?!Srbija  ima najveci broj izbeglica u Evropi, dovoljno je prosetati periferijom Beograda i videti te nevolljnike iz Krajine, Bosne, Kosova, zaboravljeni i napusteni od sveta. Niko im nikakvu napustenu zemlju nije ponudio.Da nije tragicno bilo bi smesno.Veciti kandidat za EU...koja sprdnja.

Setij se i domacih, nasih muftija Zukurlica i Spahica, sto ne otvorite dzamije da ponudite smestaj, onako vam prazne zjape bez vernike, to bi mogla i crkva, u Hram svetog Save moze stati mnogo, mnogo ljudi,  i u drugim crkvama, bre lazni moralisti jebite se!I BOG VOZI MERCEDES. sirotinja je i Bogu teska.Znate lepo je sto politicari crkva, popovi, fratri, brinu o ljudskim pravima, imaju milione, a nikako da spomene osnovna ljudska prava obicnom nezaposlenom Srbinu. Kakva prava ima taj Srbin? Bez posla, bez stana, jos i socjalno neosiguran, kakva su to ljudska prava? Ima li on pravo na vakcine, pregledi, krov nad glavom, hrana... Ja mislim da nista od toga nije dostupno.Ako nemas porodicu da te zbrine, mozes slobodno da se bacis u Savu, ili Dunav, sve jedno.SAMO JE SMRT SIGURNA!Ehj bre politicari i njihove firme koje ne placaju poreze, crkve koje ne placaju poreze pozivaju narod bez posla, smanjenja penzija da pomognu.Hocemo perverznjaci i bez vasih laznih vapaja.

Mi smo dobar narod, gostoljubiv, demokratican, ali ne po meri nasih laznih politicara humanitaraca i drago mi je da te ljude sa Istoka niko ne dira, treba im pomoci, ali oni su samo eksperimentn globalnih razmera a i i mi sa njima.Uzgred juce sam pusio marihuanu sa tebrom iz Libana bas smo se napricali.

Odoh da vozim motor, voz i motor su lek za dusu....jebes ovo sve!Bezim...

PS Nije Lazaru upucena replika, nego coek postavi link pa da ga komentarisem.

Problem sa pojedincima je kada dodju u Evropu pokusavaju nametnuti svoju kulturu,obicaje i razmisljanje i onda dolazi do problema za sve.Ne tako retko znaju biti i agresivni.Njima generalno nedostaje tolerancije.

Edited by atinaa

A gde je Saudijska Arabija, Kuvajt, Malezija, to su sve bogate zemlje, muk.Nema solidarnosti ni humanosti.

Te drzave su podigle hiljade kilometara ograde i vojska cuva granice. Tu nema mesta za izbeglice. 

Problem je sto se oni nikada nece prilagoditit. Pa cak i oni koji su dosli, treca generacija, nisu prilagodjeni evropskom nacinu zivota. 

Medju izbeglicama ima ljudi koji su skolovani, cija radna snaga je potrebna evropskim zemljama, al to neka bude da je 10 000 ljudi, sta cemo sa ostalih milion-dva...

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Ima-li-medju-migrantima-spavaca-Islamske-drzave.sr.html

"Неки од миграната који су ушли у нашу земљу, а нису директно учествовали у рату и терористичким активностима, имају рођачке везе са некима који су били у борбама, сматра некадашњи директор Војнобезбедносне агенције."

Da li je čovek upravo rekao da su neke od izbeglica u srodstvu sa nekim ko je učestvovao u ratu?  lol:: Ovaj deo mi ima smisla:

"Понекад се преувеличава опасност која долази са стране, а заборавља се да терористичке акције у западним метрополама најчешће изводе они који тамо већ дуго живе. То показује и напад Ал Каиде 2005. у Лондону. Четворица бомбаша самоубица, који су одрасли у овом граду, тада су активирали експлозив у метроу и аутобусу у престоници Велике Британије и разневши себе усмртили још 52 особе. То је био најтежи терористички напад у Лондону од Другог светског рата. У нападу на редакцију сатиричног листа „Шарли ебдо” почетком 2015. у Паризу џихадисти су хладнокрвно убили 12 карикатуриста. Ови терористи, који су годинама били житељи Париза, одавно су били познати париској полицији.

Човек који је постао познат у свету као џелат Исламске државе Мухамед Емвази, познатији као Џихадиста Џон, детињство је провео у Лондону, образовао се у добрим школама, постао је стручњак за компјутере, али и члан најпознатије терористичке организације на планети. Искористио је стечена знања да што више шокира свет: жртве којима одрубљује главе пред камерама обучене у наранџасти комбинезон, што асоцира на одећу затвореника у америчким затворима и злогласној бази Гвантанамо, где Американци годинама држе људе без правног основа. Породица џихадисте Џона доселила се у Лондон из Кувајта пре 20 година, када је он био шестогодишњи дечак. Скућили су се у северном Кенсингтону, на западу Лондона, одакле је на светска ратишта отишло много џихадиста."

Osim sto od cetiri samoubica u Londonu 2005. nijedan nije ni rodjen ni odrastao tamo (jesu neki drugde u UK).

Ovo je vec jebanje u zdrav mozak.Prvo su nam mediji, "nezavisni analitucari"provlacili pricu kako su emigranti samo u prolazu.Ok, nema problema, onda su nam polako, postepeno poceli ubacivali pricu kako ce se praviti prihvatni centri, mozda hoce mozda nece, ali ipak hoce.Oket, idemo dalje, dolazi registracija, uzimanje otisaka, evedencija....i dolazimo do finisa da drzavni sluzbenik najavljuje trajno naseljenje u delovima Srbije koje su pusti, da se razumemo ne bi olako jedan cinovnik najavljivao tako nesto bez dozvole premijera srbije, tj izvrsne vlasti suvise je ozbiljno pitanje.I kad covek mislim svojom glavom, a u startu nam serviraju lazi i perverzije, orvelovci  kako ih Dzoni Stulic naziva kurvini sinovi pokrecu medijski rat ko drugacije misli:odmah etikete:desnicar, terorija zavere, fasista itd.Ja cu da zapevam od srca: NA STRATESKIM MESTIMA NJIHOVI LJUDI, KURVINI SINOVI...sve se drzi pod kontrolom, nema drugacijeg misljenja....

Idemo dalje.Otisao sam na sajt gospodje Brankice Jankovic,  prvi put cujem za nju, nemam pojma ko je i sta je.Vidi se da nije dalje makla od Cacka, Novog Sada i Beograda, klasican partijski ljigava, karijerista, Beograd i Novi Sad san snova, da se uhlebi, parazit, pijavica insektolika.c.Kaze zena jel ja to dobro vidim"trebalo bi uraditi pravilnu selekciju".Ljudisokiran sam, ali bas sokiran, ej bre, ludaco ako vec pricas o pravilnoj selekciji sedi u prvi voz i prosetaj do Pariza recimo i vidi na sta grad lici sa paralelnim drustvima i domicilima koji ne smeju da prosetaju kroz delove grada???Selekcija, koje sranje od price.Vidi se da primaju politicari pare. velike sume novca.Nigde se nikada ni u jednom drustvu Arapi nisu integrisali.I sama frau Merkel izjavi pre par godina http://www.jutarnji.hr/merkel--koncept-multikulturalnosti-u-potpunosti-je-propao-/895820/

Citam kako komesari EU drze lekcije banana zemljama tipa Makedonija, Srbija, blabla truc.Lazni moralisti, lazni borci za ljudska prava, seronje.Ne treba da covek budu pametan a da ne vidi sta se desava a stvaran svet oko nas je:Madjarska zatvorila granice, ne brinite STRUJA samo sto nije.Hrvatska u skladu jelte sa antifasistickom tradicijom primace odredjen broj 550, Bugarska salje tenkove na granici, a ludak predsednik Ceske Zeman izjavljuje za muslimane STOP hriscane iz Sirije primamo, da cudno kako niko ne spomin je hriscane?Italija i  Grcka ih utapaju u moru. Francuska pendreci.A gde je Saudijska Arabija, Kuvajt, Malezija, to su sve bogate zemlje, muk.Nema solidarnosti ni humanosti.I sad treba Srbija  da se  ponudi da "razresi" situaciju tako sto ce ona da otvori sve granice i udomi sve nevoljnike sveta. To jos niko nije uradio u svetu, a sto mi ne bismo bili prvi?!Srbija  ima najveci broj izbeglica u Evropi, dovoljno je prosetati periferijom Beograda i videti te nevolljnike iz Krajine, Bosne, Kosova, zaboravljeni i napusteni od sveta. Niko im nikakvu napustenu zemlju nije ponudio.Da nije tragicno bilo bi smesno.Veciti kandidat za EU...koja sprdnja.

Setij se i domacih, nasih muftija Zukurlica i Spahica, sto ne otvorite dzamije da ponudite smestaj, onako vam prazne zjape bez vernike, to bi mogla i crkva, u Hram svetog Save moze stati mnogo, mnogo ljudi,  i u drugim crkvama, bre lazni moralisti jebite se!I BOG VOZI MERCEDES. sirotinja je i Bogu teska.Znate lepo je sto politicari crkva, popovi, fratri, brinu o ljudskim pravima, imaju milione, a nikako da spomene osnovna ljudska prava obicnom nezaposlenom Srbinu. Kakva prava ima taj Srbin? Bez posla, bez stana, jos i socjalno neosiguran, kakva su to ljudska prava? Ima li on pravo na vakcine, pregledi, krov nad glavom, hrana... Ja mislim da nista od toga nije dostupno.Ako nemas porodicu da te zbrine, mozes slobodno da se bacis u Savu, ili Dunav, sve jedno.SAMO JE SMRT SIGURNA!Ehj bre politicari i njihove firme koje ne placaju poreze, crkve koje ne placaju poreze pozivaju narod bez posla, smanjenja penzija da pomognu.Hocemo perverznjaci i bez vasih laznih vapaja.

Mi smo dobar narod, gostoljubiv, demokratican, ali ne po meri nasih laznih politicara humanitaraca i drago mi je da te ljude sa Istoka niko ne dira, treba im pomoci, ali oni su samo eksperimentn globalnih razmera a i i mi sa njima.Uzgred juce sam pusio marihuanu sa tebrom iz Libana bas smo se napricali.

Odoh da vozim motor, voz i motor su lek za dusu....jebes ovo sve!Bezim...

PS Nije Lazaru upucena replika, nego coek postavi link pa da ga komentarisem.

Људи јесу у пролазу, хоће у Немачку, неће у Бољевац и Рековац. То што је госпођа причала да би их требало населити по Србији је друга прича, не знам откад се то повереница за људска права бави колонизацијом пасивних крајева.

На таквим позицијама је углавном "НВО" екипа, мени све то смрди на Аустралију - они их лепо наватају на океану и проследе у приватни камп на Науруу, и труни тамо колико хоћеш, чак им дају летке на арапском и чему ли већ "Нећете живети у Аустралији". ЕУ има тај неки кретенски договор према коме терет миграната пада на земље које су прве на удару, отприлике Грчка и Италија треба да поднесу терет свих миграната малтене. Такво нешто је неодрживо, док нису срушили Гадафија имали су договор с њим да он мало зауставља мигранте и избеглице из црне Африке, сад изгледа траже ново решење - треће сигурне земље.

Интеграција је сасвим треће питање - о томе како ће се ти људи интегрисати је требало да мисле пре него што су сјебали Сирију да извинете. Сад кад су људима уништили животе, сад прича "е па не може, нећете се лепо интегрисати". С тим да ја мислим да имигранти МОРАЈУ да се интегришу до одређене мере, што значи да поштују законе земље домаћина. Типа, одеш лепо у Шведску, и кад ти ћерка нађе дечка Швеђанина, ти је убијеш да "сачуваш част". Е па не може сине, ако си хтео тако да живиш, требало је да останеш тамо где је то дозвољено. Али то није питање сад, јер то нису вољни усељеници већ избеглице, људи који беже од људождера, главосеча, беде, сиротиње... то што ће им сутра неки луди саудијски имами наложити децу да крену назад је друго питање.

Проблеми Србије - да, све су нам то имигранти криви.

Te drzave su podigle hiljade kilometara ograde i vojska cuva granice. Tu nema mesta za izbeglice. 

Problem je sto se oni nikada nece prilagoditit. Pa cak i oni koji su dosli, treca generacija, nisu prilagodjeni evropskom nacinu zivota. 

Medju izbeglicama ima ljudi koji su skolovani, cija radna snaga je potrebna evropskim zemljama, al to neka bude da je 10 000 ljudi, sta cemo sa ostalih milion-dva...

Ми? Нећемо ми да бринемо швапске и швецке бриге. Нису нас питали ни кад су им уништавали животе и државе.

Slazem se Relja, i ja se prvi zalazem da se svi slozimo da im pomognemo da se dokopaju Madjarske sto lakse, ali nekako mislim da cemo opet mi nagrabusiti. :P