Followers 0

Kako najbolje do Sofije?

402 posts in this topic

On 6/15/2018 at 8:39 PM, easy rider said:

Preporučujem odlazak u Sofiju vozom, naročito mladim ljudima koji nigde ne žure. Prvo što je avanturistički trip  a drugo za jako male pare dobijete prevoz skoro za džabe. A nema boljeg prevoznog sredstva od voza.

Знаш ли можда колике су те јако мале паре за повратну од Београда до Софије? На сајту нигде нису ставили цену као за остале међународне поласке. И друго питање, ако си ишао скоро, пролази ли шверц и колико да планирам за то зезање са нашима, а после са Бугарима? Примају ли Бугари динаре? :biggrin:  

Beograd/Dimitovgrad povratna karta vozom oko 1700 dinara. Bugarskom kodukteru daš 250 dinara i u povratku isto ili leve ili možeš i da kupiš kartu od Sofije do Dmitrovgrada cena jeftina.Bugarski kondeukteri sve primaju. Tako je bilo 2016 godine kad sam išao. Ne verujem da se nešto promenilo, pa čak i da jeste da ne može stara fora što nema šanse, kupiš kartu u vozu opet jako malo košta karta. Inače međunarodna karta povratna Beograd Sofija oko 60 EUR. U svakom slučaju nikad ne kupovati međunarodu kartu do Sofije jer dugo dugo godina postoje običajna pravila koja se prenose s kolena na kolena i treba održavati tradiciju. Zadovoljni mi a zaodvoljni i braća Bugari :smile:

On 01/07/2018 at 2:56 PM, easy rider said:

Tako je bilo 2016 godine kad sam išao. Ne verujem da se nešto promenilo

Nazalost, promenilo se. Ukinuli su ovaj voz prosle godine. Mozda postoji neka opcija ako se iscima BG-Dimitrovgrad, i onda Dimitrovgrad-Sofija, ali ne postoji direktna linija kao pre godinu-dve, i nekoliko sati cekanja je ocekivano. Nazalost, spali smo na Nis ekspres autobus, koji je upravo *zabranio* bilo kakve pauze za sve autobuse. Haos. :/

(Ako iko zna da li postoji bolja opcija od busa, ili ako neke fore sa vozovima jos uvek rade, neka napisu ovde ili u pp... znacilo bi mi. <3)

Voz 292 jeste ukinut.

Saobraća SEZONSKI VOZ 1491 - BEOGRAD 08:55 - SOFIA 20:12 do 17.septembra.

Možda voz nije isti ali pravila ne verujem da su se promenila.

Edited by easy rider

23 minutes ago, easy rider said:

Voz 292 jeste ukinut.

Saobraća SEZONSKI VOZ 1491 - BEOGRAD 08:55 - SOFIA 20:12 do 17.septembra.

Možda voz nije isti ali pravila ne verujem da su se promenila.

Hvala! Ne primetih da je voz opet u opticaju, ali verujem da su "pravila" i dalje ista. :smile: (Samo da ga ne ukinu na pola sezone kao prosle godine :x)

Edited by brightly

imas redovnu autobusku liniju beograd-sofija..idu svakoga dana...i povratak iz sofije istim prevoznikom...cena karte ne znam

Iz Beograda za Sofiju idu 2 polaska Nis Ekspresa i 1 polazak koji vozi Fudeks. Ovaj Fudeksov ide u pola pet ujutru a prvi niski nocu u 00h 45min. Taj niski mislim da pravi neku pauzu u Nisu (mozda pola sata) i tu se valjda i preseda u drugo vozilo i iz Nisa nastavlja put ujutru u pola pet. Drugi niski me nije zanimao jer stize kasno u Sofiju - prakticno ti je propao taj dan tako da je ovaj prvi niski jedino zanimljiv jer mislim da stize u Sofiju oko pola 10 pre podne. Karta Bg- Sofija u 1 smeru je oko 2500 din. a povratna (vazi 30 dana) je oko 4300 dinara. Fudeksova varijanta je dosta skuplja - oko 3550 din. i 6300 din. povratna. Najkasniji povratak iz Sofije je oko 16h - Nislije. Sve u svemu - premalo vremena u Sofiji (treba da se spava bar neka noc ako hoceste bar nesto da vidite).

Uostalom, sve ovo imate i na sajtu BAS i Nis ekspresa

Onaj nekadasnji nocni voz za Sofiju je bio idealan sto se tice vremena - sve ove sadasnje varijante su idiotske

On 7/1/2018 at 2:56 PM, easy rider said:

Bugarski kondeukteri sve primaju.

Znaci,podmitljivi su u svim valutama :biggrin:

Mene secanje drzi da je povratna do Sofije 40 evra (20 evra tamo i 20 evra nazad),ali mozda sam pogresno zapamtio.

Inace,ne znam kako ne ukinu tu liniju za Sofiju,ako svi kupuju karte samo do Dimitrovgrada i onda "na staru foru" do Sofije.

Edited by Laza GNR

On 2.9.2018. at 6:51 PM, Laza GNR said:

Inace,ne znam kako ne ukinu tu liniju za Sofiju,ako svi kupuju karte samo do Dimitrovgrada i onda "na staru foru" do Sofije.

Zbog stranaca oni mahon plaćaju pun iznos karte u vreme sezone ali ne svi jer su i oni obavešteni. Sećam se pre tri godine čovek u vozu 292 išao u posetu sinu koji studira u Sofiji i platio je pun iznos karte. Kad je video kako svi vade i časte bugarskog konduktera samo što ga nije strefio šlog, a najgore što je bugarski kondukter bez ikakve diskretnosti uzimao kintu pred ljudima koji su platili pun iznos karte. Takav je život uvek neko mora biti jeban.

Voz 292 je ukinut i velika šteta, kakav god da je bio za pale pare stižeš u Sofiju a posle dobra konekcija za Istanbul.

1491 je seoznski voz i ide samo u vreme sezone.

E,  once upon a time...

Da li je skoro neko išao sezoncem i kakva je situacija? Posle 17. septembra možeš da se slikaš ili da praviš selfi ispred nekog busa za Sofiju :biggrin:

2 hours ago, petrovna said:

Da li je skoro neko išao sezoncem i kakva je situacija? Posle 17. septembra možeš da se slikaš ili da praviš selfi ispred nekog busa za Sofiju :biggrin:

Situacija je potpuno stabilna.  Ista fora potpuno kao pre desetak ili pet ili tri godine. Promena nema ni na vidiku, stvari na granici ne potpadaju pod uticaj globalizacije i nema promene :biggrin: Uzmeš povratnu kartu za voz 1491 Beograd-Dimitrovgrad i kondukteru bugarskom dajes 5 leva ili 300 dinara nema problema. Malo je poskupelo nije više 200, 250 din sad je 300. :smile: Eh, što volim tu granicu sve isto kao pre 10 godina...obožavam! Hihih

Merkam neke karte iz Sofije. Jedini jeftin prevoz je bus, a kombi je 35 e. Ne mogu da čekam sezonac.

E, sad pitanje ko je išao do aerodroma, da mi napiše rutu, okvirno cene prevoza. Putuje se u nedelju, sve je garant zatvoreno, možda radi neka menjačnica, ali otkida kurs, karte se u tom slučaju kupuju na automatima i karticom. Da li je neko koristio taxi do aerodroma?

E, sad ovo pišem, jer nemam nikakve info, ništa nisam čitala po forumima, a slučajno videh jeftine karte za Jordan, pa razmišljam o Budimpešti (gde je skuplja karta) ili Sofiji.

Unapred hvala!

Edited by petrovna

Ma kakav taksi, ide metro direkt za aerodrom i to je odlican metro. Plava linija ide za aerodrom od glavne zeleznicke i autobuske. Ako nisu menjali cene mislim da je bila 4 leva (230-240 din) za ceo dan, jedna voznja 100 dinara. Rade menjacnice nedeljom, i ne menjas 10000 evra pa da bude toliko los kurs.

Edited by mveruovic

Druže, pravo kažeš, za siću neću da se uzbuđavam😁. Hvala!

Za Budimpeštu je voz idelan, ali ne mogu da uklopim posao i rani jutarnji let i pored 3 polaska iz Bgd, ostaje mi samo 25 e za kombi prevoz. Blabla car, nisam koristila, ima li neko iskustva, pa da otvorimo temu?

Bla bla je super, ja sam isao krajem avgusta sa nekim likom za Budimpestu, koji vozi dalje za Poljsku, mislim da 2000 din bilo u jednom smeru. EU tablice tako da smo prosli lagano. Pogledaj sta ima u ponudi za taj termin i za svaki slucaj napravi rezervnu varijantu bus/voz ukoliko ispali vozac.

drustvo ima li neko informaciju da li i dalje radi ista fora sa placanjem

planiram da kupim bg dimitrovgrad povratnu kartu 1700din i da dam 5leva bg kondukteru

isto u povratku sofija do granice 5 leva a dimitrovgrad beograd imam povratnu....

ako neko moze da uputi u proceduru...kada dodjem u dimitrovgrad dokle imam kartu ostanem u vozu i nastavljam dalje dok ne udje bugarin..

jel me nece smarati nas kondukter da izadjem jer imam kartu samo dotle......

nadam se da imate neki savet valjda se nista nije promenilo za godinu dana :D

Prolazi to još uvek, bez brige. Pre neki dan sam išao tom rutom, dao bugarskom kondukteru 500 dinara za brata i mene. Niko ti neće praviti problem što nemaš kartu do Sofije, godinama to tako funkcioniše. 

35 minutes ago, blizanci said:

Prolazi to još uvek, bez brige. Pre neki dan sam išao tom rutom, dao bugarskom kondukteru 500 dinara za brata i mene. Niko ti neće praviti problem što nemaš kartu do Sofije, godinama to tako funkcioniše. 

znaci moze u dinarima ne moram da se smaram sa evrima ili levima?

i isto radim i u povratku?

Sema razradjena godinama haha samo das pare i to je to. Ja ne znam samo kako ne ukinu tu liniju kad prodaju 10 karata mesecno retardiranim strancima kojim kupe povratnu BG-Sofija :D

Primaju dinare, evre i leve. U povratku nadjes peron odakle krece, udjes u voz i cekas da krene i da naidje kondukter. Das opet pare i to je sve.

19 hours ago, blizanci said:

Za koliko sati se stize do Sofije?

Za otprilike deset i po sati. Kreće iz one nesrećne stanice Topčider oko devet izjutra i stiže u Sofiju u pola devet uveče, po bugarskom. Ta linija za Sofiju je i ukinuta. Ovo sada se vodi kao sezonski voz, saobraća od polovine juna do polovine septembra.

Pozdrav, da li neko zna kakvo je stanje u 2022 god Beograd - Sofija voz? Da li ima direkntan mozda?

nema voz. 

isao sam do nisha , pa do granice stopom.

predjesh peshke. pa stop do sofije