Posted April 16, 2012 U Budimpesti. (Vidi na site). Hervis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2012 Imam jedno pitanjce, preko koje ste agencije isli, ne mogu da nadjem nijednu koja nudi soping ture, a isto tako ni kombi prevoznike ne mogu da nadjem, pa ako neko zna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2012 Samo da prenesem moje iskustvo sa granice. Vraćao sam se noćnim vozom iz Budimpešte i na granici nije ni bilo graničara, prošli su samo žandari tako da, taman kada sam posumnjao da će se graničari pojaviti i izašao iz kupea da vidim šta se događa, voz je krenuo a ja sam ostao bez sređenih papira za afu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2012 Zanima me gde da pogledam ponudu LCD Televizora u Segedinu , da iskoristim ove neradne dane u BG-u pa da se proshvrckam do Segedina ... i poshto u Madjarskoj nisam kupovao nikad do sad jer se pare od AFE isplacuju na granici ili morash opet da idesh za madjarsku da bi ih pokupio ... jer sve shto sam kupovao u zapadnoj evropi do sada sam uzimao prilikom izlaza na SLO granici na onom Blue...neshto shalteru ... hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2012 Pročitaj ovu temu. Sve u detalje piše. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2012 ja sam bio za weekend u Segedinu i iskreno i nisam nesto odusevljen cenama, doduse nisam stigao da obidjem sve ali recimo Arkad - cene garderobe su daleko od jeftinih, cipele idu i preko 20 000 forinti, kosulje najjeftinije sam video u H & M za 2 500 forinti, cene u Springfieldu su mozda za nijansu nize od nasih ali nista ono bagatelno, Scetchers isto, ranci u onoj sportskoj radnji u prizemlju su pa recimo veci idu preko 20 000 forinti, manji za 12 000 forinti, s tim sto su skoro sve rance okacili da vise visoko na zidu i ne mogu ni da se probaju, jedino sto je stvarno jeftinije je hrana naravno ne sve ali dobar deo je jeftiniji. I da kurs forinte je nesto pao i max se dobije 285 tesko 300. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2012 Zna li neko mozda sledece: 1. Sajt/adresu neke radnje zdrave/organske hrane u Segedinu? 2. Gde u Segedinu mogu da kupim organsku odecu/ves? 3. Koja je trenutno najbolja menjacnica za menjanje para u Segedinu (dajte adresu)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2012 za menjacnicnu kazu da je medju najpovoljnijim Neckermann, i jedna se nalazi u centru kod one fontanice, omdah pored poslasticarnice one najpoznatije, ne znam imena ulica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Pomoc trebam. Imam nameru da pazarim ovu Tv plazmu ( http://www.video2000.hu/95-plazma-televizio-50-tol/1191-panasonic-tx-p50st50e-127-cm-es-3d-full-hd-plazma-tv.html ) u ovom shop-u je najjeftinija ( kolko sam ja video na Googlu ), ali posto ne razumem madjarski niti jednu rec (a sajt nema Eng.) tu mi treba i pomoc, : da li oni uopste imaju radnju u Szegedu i da li saradjuju radnje medjusobno (posalju tv iz magacina u radnju u Segedinu), da li je neko kupovao preko ovog shop-a,i da li znete neki bolji tv shop u Szegedu da mi preporucite za kupovinu Tv-plazme ( Panasonic ) Moram li da ih kontaktiram telefonom Unapred Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Drugari, u prilogu vam kopiram odgovor koji sam dobila od Raiffeisen banke a vezano je za tumacenje vracanja poreza Global Refund Tax Free u njihovim ekspoziturama: Otkup cekova preko GLOBAL REFUND HOLDINGS AB, neophodno je izvrsiti licno. Potpisan je ugovor na osnovu koga ce banka pruzati novu uslugu fizickim licima (rezidentima i nerezidentima - Fizickim licima koji su drzavljani zemalja koje nisu clanice EU) u smislu povracaja naplacenog PDV (poreza na dodatu vrednost), tzv. VAT (value added tax). Navedeno podrazumeva da lica koja su drzavljani zemalja koje nisu clanice EU, a kupuju robu u zemljama EU, imaju pravo na povracaj poreza pa prema tome na prodajnim mestima odmah po kupovini robe dobijaju GLOBAL REFUND CEK na iznos koji ce nasa banka isplacivati uz poredjenje svih potrebnih podataka o primaocu navedenih na ceku sa licnim dokumentima i potpisom tog lica. Klijent podnosi banci original navedenog ceka, a banka uporedjuje podatke na ceku sa podacima u bazi Global Refund-a.Rok vazenja cekova se razlikuje od zemlje do zemlje kao i period do kada se moraju izneti iz zemlje da bi bili validni. U slucaju cekova koji nisu u valuti EUR, prilikom realizacije cekova, kolege u sistem unose iznos u valuti sa ceka a od Global Refunda dobijaju povratnu informaciju o iznosu konvertovanom u EUR koji se klijentu isplacuje u dinarima prema kupovnom kursu za efektivu. Za pet zemalja: Italija, Nemacka, Austrija, Hrvatska i Slovenija, otkup cekova GLOBAL REFUND-a rade filijale na teritoriji Beograda: 1. Filijala u Pozeskoj 81a : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h, 2. Filijala u Milesevskoj 65 : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h, 3. Filijala na Terazijama 27 : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h, 4. Filijala u T.C. Rodic, Omladinskih Brigada 102 : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h. Dok sledece filijale rade otkup cekova GLOBAL REFUND-a, za sve zemlje: Filijala u Djure Jaksica 8 : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h Filijala GTC - Bulevar Zorana Djindjica 64a : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h Filijala u Obrenovicevoj 35, u Nisu : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h, i Filijala Na Bulevaru oslobodjenja 56a, u Novom Sadu : od PONEDELJKA do PETKA. -do 16 h. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 www.video2000.hu, nema prodavnice. To je web prodaja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Pomoc trebam. Imam nameru da pazarim ovu Tv plazmu ( http://www.video2000.hu/95-plazma-televizio-50-tol/1191-panasonic-tx-p50st50e-127-cm-es-3d-full-hd-plazma-tv.html ) u ovom shop-u je najjeftinija ( kolko sam ja video na Googlu ), ali posto ne razumem madjarski niti jednu rec (a sajt nema Eng.) tu mi treba i pomoc, : da li oni uopste imaju radnju u Szegedu i da li saradjuju radnje medjusobno (posalju tv iz magacina u radnju u Segedinu), da li je neko kupovao preko ovog shop-a,i da li znete neki bolji tv shop u Szegedu da mi preporucite za kupovinu Tv-plazme ( Panasonic ) Moram li da ih kontaktiram telefonom Unapred Hvala http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/Panasonic_TX-P50ST50E_3D_SMART_Plazma_Televizio-p324623.html?bid=&partner=10002 Pozovi ih i poruci ....skuplji su 70e ali vracaju AFA-u u punom iznosu. Imas radnju u centru Szegeda. Mogu da ih preporucim jer sam tamo kupio svoju plazmu i LCD za tasta... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Imas li tacnu adresu te menjacnice Neckermann (posto nikad nisam bila u Segedinu), ima li neke druge menjacnice pored ove (dajte adresu) i da li neko zna do kad rade te menjacnice subotom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Dali neko zna koliki je povracaj afe i na koji iznos?dali mora u jednoj radnji da se pazari za taj iznos ili moze na vise mesta?I dali ima negde na netu da se vide cene? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Nasla sam fantastican sajt o Segedinu (katalozi, sve prodavnice, mapa...) http://www.szegedguide.eu/vodic-soping-i-usluge/1 meni je zaista pomogao jer su dali sve informacije za nas koji nikad nismo bili u Segedinu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Dali neko zna koliki je povracaj afe i na koji iznos?dali mora u jednoj radnji da se pazari za taj iznos ili moze na vise mesta?I dali ima negde na netu da se vide cene? da li te zaista mrzi da odes koju stranu unazad na ovoj temi. Pored toga sto ces saznati odgovor na svoje pitanje otkrices jos gomilu stvari koje ce ti svakako biti od pomoci... btw... standardna AFA je : 27% Reduced VAT Rate: 5%, 18% (ovo je za hranu, bebi opremu....) Moras 50.001 forintu da potrosis na jednom mestu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Vidim na par strana nazad svi pricaju o tehnici samo je na jedna osoba napisala da je afa 27%.nadam se da ti nije tesko bilo da odgovoris na ovo pitanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 o afi jako malo informacija sve sama tehnika gde sta.nadam se da ti nije bilo tesko da odgovoris Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Dali neko zna gde ima da se kupi gvozdjarska roba{brave,cilindri,silikoni,pene itd.}.Naravno neka jeftinija varijanta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Mislio sam na Segedin. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Dali neko zna gde ima da se kupi gvozdjarska roba{brave,cilindri,silikoni,pene itd.}.Naravno neka jeftinija varijanta. Preko puta Cora megamarketa imas Praktiker i tu sve mozes naci sta ti treba, a sad sta je skupo a sta jeftino to ti vec ne mogu pomoci jer ne uzimam cesto takvu robu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 o afi jako malo informacija sve sama tehnika gde sta.nadam se da ti nije bilo tesko da odgovoris Na prvih desetak strana i zadnjih 5 strana imas sve objasnjeno u vezi AFA-e, i iznose, i o kupovini na jednom racunu, i po povratu madjarskog pdv-a, i o postupku na granici. Znaci sve sve sve. Samo malo volje treba da se procita. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Mislio sam na Segedin. www.praktiker.hu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Gledam ovih dana neki plazma TV u Edigitalu i planirao sam da ga kupim za oko mesec dana. Isti onaj model koji su Wolfovi kupili, koliko cujem, pokazao se kao dobar. Juce sam poslao mejl osoblju Edigitala i pitao ih kako ide to oko porudzbine, kad treba da se naruci, da bi me na vreme cekalo u odredjenoj radnji i slicno. Vec danas su odgovorili, rekli da ne mogu da porucim od danas za 4 nedelje unapred, vec samo par dana pred samu kupovinu. Ili, mogu unapred da ga platim kreditnom karticom, pa da me vec ceka za 4 nedelje. Danas bacim oko na sajt da vidim kako ide oko online kupovine, kad, za taj model pise, po prevodu sa gugla, "distribution end 10/05/2012", znaci danas! Sta mu sad to dodje? Da ce da prodaju jos ono sto im je na zalihama i nece dobijati vise taj model? Da li je realno ocekivati da ce ga biti i za 4 nedelje kad ja budem planirao da kupim? Meni nije problem, mogu ga platiti i online odmah sad, samo bih voleo da cujem da li je neko imao iskustva sa tim na njihovom sajtu. Rekao bih da se po kursu Intese za forint isplati platiti i karticom, sta mislite? Radi se o ovom modelu: http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/Panasonic_TX-P42G30E_SMART_Plazma_televizio-p96917.html# Bilo kakav predlog za neki drugi model TVa u slicnom cenovnom rangu i u rangu kvaliteta je dobrodosao! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites