Posted February 10, 2010 Posto jos uvek ima ljudi koji veruju da je potrebno pokazivati kes ili izvodi iz banke, potvrde za smestaj, osiguranje i neznam jos sto sve ne, dali nekome su stvarno nesto od toga potrazili da pokaze? Ja do sada nisam cuo, ali neka kaze svako licna iskustva. Bio sam samo do Grckoj, normalno, osim pasosa nista ne traze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2010 kada sam isao za rim preko temisvara niko me nista nije pitao ni na rumunskoj granici ni na aerodromu u rimu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2010 Prelazio sam granicu u poslednjih dva meseca preko 20-ak puta i nikada nista sem pasosa i ako sam isao kolima saobracajne dozvole i zelenog kartona. Zemlje u koje sam putovao su: Italija, Slovenija, Madjarska i Rumunija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2010 Meni čak ni vozačku, ni zelenu kartu nisu tražili prilikom prelaska mađarske granice automobilom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2010 Ишли смо два другара, другарица и ја у Софију а бугарски цариник се са нама шалио на рачун другарице која је до контроле спавала а очи је отворила само да пружи пасош и након тога их одмах затворила. Од прилике овако је било: -Цариник: ''Добар дан, пасошка контрола''. -Ми: ''Добар дан''. -Цариник: ''Како сте се провели, како је било на концерту''? -Ми: ''Одлично''! -Цариник: ''Јесте ли стигли да се отрезните, нешто попијете, поједете''? Затим је још једном погледао у другарицу да се увери да ли спава и показујућу брадом на њу додао: ''ПојеБете''? Извињавам се што сам непристојан али ми умало што у кому нисмо упали. :LOLLL: Дакле, ништа сем пасоша нису тражили. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2010 Posto jos uvek ima ljudi koji veruju da je potrebno pokazivati kes ili izvodi iz banke, potvrde za smestaj, osiguranje i neznam jos sto sve ne, dali nekome su stvarno nesto od toga potrazili da pokaze? Ne secam se da su mi ikad to trazili ni dok nam je trebala viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2010 Niko ništa nije tražio. Pitao nas je čovek samo da li znamo kuda idemo, čak smo prošli kroz onu kapiju rezervisanu za građane EU... I meni dođe da prelazim tu granicu nasumično s vremena na vreme, čisto da proverim da nisam sanjao, pa razumem te ljude koji veruju u svašta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2010 Za sada isao samo do Rumunije i Madjarske nakon ukidanja viza i niko me nista nije ni pitao ni trazio. Cak na madjarskoj granici sam pitao njihovog policajca da mu pokazem zeleni karton, posto ga drzim odvojeno, na sta je on rekao - ma jok. Prema tome put pod noge opusteno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2010 Zasad samo ja od njih trazim da mi lupe pecat/skeniraju pasos...cisto da ne bude zabune Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2010 Zasad samo ja od njih trazim da mi lupe pecat/skeniraju pasos...cisto da ne bude zabune Meni poslednji put nisu lupili pecat ni kad sam trazio. Moja iskustva od ukidanja viza: Francuska i Holandija po par puta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2010 Nista mi nisu trazili, opustite se ljudi, konacno smo na slobodi, naviknite se na tu cinjenicu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2010 Ja sam isao u Poljsku, par dana po ukidanju viza i carinik me samo pitao gde idem ja mu reko i on mi lupio pecat i pozeleo srecan put. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2010 Meni su izmedju rumunije i madjarske RUMUNI trazili osiguranje za EU,a ja onako sa torbama idem na Tajland. Ja izvadio i dao mu osiguranje za Tajland,i on kao,u redu je... Mislim se,nije glup si,ali pandur si,tako da... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2010 Evo pre 4 dana, aerodrom Buve, Francuska, carinik pitao za vizu, rekao sam da nam ne treba i on je nesto pogledao i rekao ok! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2010 ":Цариник: ''Јесте ли стигли да се отрезните, нешто попијете, поједете''? Затим је још једном погледао у другарицу да се увери да ли спава и показујућу брадом на њу додао: ''ПојеБете''?" Zanima me da li i njegova cerka ili sestra ide na koncerte....da je nesto priupitam. Cisto da vidim da li bi mu i tada to bila tako dobra fora. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2010 Cija carina/pasoska kontrola? ":Цариник: ''Јесте ли стигли да се отрезните, нешто попијете, поједете''? Затим је још једном погледао у другарицу да се увери да ли спава и показујућу брадом на њу додао: ''ПојеБете''?" Zanima me da li i njegova cerka ili sestra ide na koncerte....da je nesto priupitam. Cisto da vidim da li bi mu i tada to bila tako dobra fora. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 Cija carina/pasoska kontrola? ":Цариник: ''Јесте ли стигли да се отрезните, нешто попијете, поједете''? Затим је још једном погледао у другарицу да се увери да ли спава и показујућу брадом на њу додао: ''ПојеБете''?" Zanima me da li i njegova cerka ili sestra ide na koncerte....da je nesto priupitam. Cisto da vidim da li bi mu i tada to bila tako dobra fora. omg mene nisu nikad nista pitali od kad su ukinute vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 nedavno sam leteo za Brisel i imao sam kartu samo u jednom pravcu. meni licno nista nisu trazili osim pasosa,samo se sluzbenik raspitivao kako se neke reci kazu na srpskom jeziku.Medjutim devojci pre mene trazili su i pozivno pismo i trazili su joj da pokaze koliko ima evra. Znaci stvar je individualna.Takodje smatram da su malo rigorozniji na aerodrumima u odnosu na prelazak granice automobilom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 Cija carina/pasoska kontrola? ":Цариник: ''Јесте ли стигли да се отрезните, нешто попијете, поједете''? Затим је још једном погледао у другарицу да се увери да ли спава и показујућу брадом на њу додао: ''ПојеБете''?" Zanima me da li i njegova cerka ili sestra ide na koncerte....da je nesto priupitam. Cisto da vidim da li bi mu i tada to bila tako dobra fora. Бугарска. Написао сам то на претходној страни. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Ma to je bilo samo retoricko pitanje, ali mi je njegova fora skroz trula. Btw, nama nista nisu trazili ni u Rumuniji ni u Spaniji, prosli smo lagano, ali to ne mora da bude pravilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Mene su pitali za pare i pozivno pismo samo u vozu pri ulasku u Hrvatsku. Doduse, cini mi se da je carinik glumio strogocu iz ciste dosade....malo da se zabavi Niko drugi nista sem dobar dan - dovidjenja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 takvi su hrvati na granici, jako cesto traze novac i treniraju strogocu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 ja sam tu granicu prelazio 20-ak puta u poslednjih par godina... novac su mi tražili jednom. dakle, iskustva su nam različita. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Meni nikada nisu trazili pare na hrvatskoj granici, a prelazila sam je (i prelazim) bas cesto... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Мене је хрватски цариник питао да ли сам учествовао у рату иако је по податцима из псоша могао закључиту да сам у тренутку избијања рата имао 5 година. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites