Posted June 6, 2010 To ti najviše zavisi od lika na granici na kog natrči.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2010 Pozdrav. Postavio bih one question Da li je neophodno zdravstveno osiguranje za put, t.j da li na granici traze da pokazesh uz pasosh?! Unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2010 Ja sam prelazio granicu Shengena bezbroj puta do sada i nijednom mi nisu trazili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2010 Nije neophodno, ali je poželjno, zbog tebe samog, ne graničara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2010 Ja imam jedno pitanje. Moj drug ima u starom pasosu zabranu na 2 god. koja istice ovog leta. Da li to stvarno vazi samo 2 god. ili bi mogli da mu prave problem i posle isteka kazne i uz novi pasos? Ima li neko iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2010 Moja iskustva na hrvatskoj granici su skroz ok. Obicno idem u Ilok da kupim vino, posto imaju bajno vino (da ne reklamiram dalje), dodjem kod njih na granicu, "Gde ides?", "Idem da kupim vino", on/a se nasmeje i uputi me u neku vinoteku. Hvala, dovidjenja. U povratku, oni nista, a ovi nasi me ubise u pojam svaki put! "Zasto nosis 6 kutija vina?", "Da ga pijem kuci ", a onda mi pretresaju gepek, gledaju u tocak, namrste se, tj. non-stop su namrsteni i puste me. Shabani! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2010 Obicno idem u Ilok da kupim vino, posto imaju bajno vino (da ne reklamiram dalje), dodjem kod njih na granicu, "Gde ides?", "Idem da kupim vino", on/a se nasmeje i uputi me u neku vinoteku. Hvala, dovidjenja. A ne kupuješ u Neštinu, pred granicu kod Iloka? Mene svi tamo šalju da im donesem po flajku-dve. Domaće, narafski.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2010 Са новим пасошем све иде као подмазано. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2010 mene na Gradini/Kalotini maltretirali prvo nasi pa onda bugari, jer prelazio sam peshice pa sam sumnjiv. nashi mi nista nisu verovali ali su me posle pretresa ranca pustili, a bugari mi trazili dokaz da imam 50 eura po danu boravka, zdravstveno osiguranje, i povratnu kartu =] mada sve je to bilo samo pokazivanje moci, posto su me mozda shvatili da sam previse samouveren ili sta vec, posto sam im lepo rekao da stopiram do sofije da odem da kupim karte za Sonisphere (i ubijem dan od vikenda u autostopu) pa se odmah vracam. Mislim, na kraju su me pustili, ali uz ono cuveno 'ovo ti je zadnji put'. Samo malo sigurnosti i arogancije prema njima (ko i prema vecini uniformisanih lica) i nema problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2010 Ja sad za 5 dana treba da idem u Nemačku kod neke devojke sa couchsurfinga, baš me zanima hoće li me nešto pitati na aerodromu u Dortmundu, šta tražim ko sam, bla bla.. Jel neko išao već? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2010 Ja sad za 5 dana treba da idem u Nemačku kod neke devojke sa couchsurfinga, baš me zanima hoće li me nešto pitati na aerodromu u Dortmundu, šta tražim ko sam, bla bla.. Jel neko išao već? Napisala sam na temi za wizzair...mene je carinik pogledao da utvrdi jesam li to ja, lupio pecat i nasmesio se.Moj pasos je bio prazan, dok se devojka pored mene zadrzala na salteru, rekla bih da joj je carinik objasnjavao koliko jos moze da ostane u EU. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2010 E super Jelena, video sam to nešto na nekom threadu, al nisam skapirao da je za Dortmund. I kakav je Dtm? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2010 E super Jelena, video sam to nešto na nekom threadu, al nisam skapirao da je za Dortmund. I kakav je Dtm? Ja sam u Münsteru Dortmund nisam obisla kako valja, ali ima putopis onih koji ga obidjose https://www.klubputnika.org/Putopisi/3473-dortmund Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2010 Samo malo sigurnosti i arogancije prema njima (ko i prema vecini uniformisanih lica) i nema problema. Ipak ne treba preterivati sa arogancijom jer imaju pravo da te ne puste Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2010 Moj pasos je bio prazan, dok se devojka pored mene zadrzala na salteru, rekla bih da joj je carinik objasnjavao koliko jos moze da ostane u EU. Moj je dosta ispunjen, ali za vikend [u Pariz/iz Pariza] nisu me nista ni pitali, samo skenirali i lupili pecat. Nema sanse da iz samog pasosa vide koliko sam bio u Sengenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2010 http://travelgarisha.blogspot.com/2010/06/crossing-border-costa-rica-nicaragua.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 hey imam jedno pitanje... letim pravo iz beograda za shpaniju a onda iz shpanije za portugal,pa me zanima dal je neko bas tako ishao (ili slichno) i dal su mu shpanci ili portugalci neshto trazili sem pasosa ? u skorije vreme,znachi zadnjih mesec,dva,tri...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 Meni su trazili zubni karton i krvnu sliku, a posto nisam imao bio sam deportovan nazad. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 Meni su trazili zubni karton i krvnu sliku, a posto nisam imao bio sam deportovan nazad. I dve skile sa vencanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 hahah nemojte da ste grozni;). Ne, ništa ne traže;) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 Meni su trazili zubni karton i krvnu sliku, a posto nisam imao bio sam deportovan nazad. I dve skile sa vencanja I formular FT1P FT1P=Fali ti 1 papir Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 Angie. Portugalci nemaju sta da ti traze jer kad udjes u Spaniju, onda si u Sengenskoj zoni. Znaci granicnih formalnosti nema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 Ви се зезајте а мени Румуни тражили да покажем колико пара имам. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 Meni su Rumuni trazili da im pokazem pare i pre nego su nam bili uveli vize,mislim da je to neki njihov obicaj jos od ranije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites