Followers 0

Sta su vam trazili na granici (sa novim pasosem)

180 posts in this topic

To ti najviše zavisi od lika na granici na kog natrči....

Pozdrav.

Postavio bih one question  ;D

Da li je neophodno zdravstveno osiguranje za put, t.j da li na granici traze da pokazesh uz pasosh?!

Unapred hvala

Ja sam prelazio granicu Shengena bezbroj puta do sada i nijednom mi nisu trazili.

Nije neophodno, ali je poželjno, zbog tebe samog, ne graničara.

Ja imam jedno pitanje. Moj drug ima u starom pasosu zabranu na 2 god. koja istice ovog leta. Da li to stvarno vazi samo 2 god. ili bi mogli da mu prave problem i posle isteka kazne i uz novi pasos? Ima li neko iskustva?

Moja iskustva na hrvatskoj granici su skroz ok.

Obicno idem u Ilok da kupim vino, posto imaju bajno vino (da ne reklamiram dalje), dodjem kod njih na granicu, "Gde ides?", "Idem da kupim vino", on/a se nasmeje i uputi me u neku vinoteku. Hvala, dovidjenja.

U povratku, oni nista, a ovi nasi me ubise u pojam svaki put! "Zasto nosis 6 kutija vina?", "Da ga pijem kuci :angel:", a onda mi pretresaju gepek, gledaju u tocak, namrste se, tj. non-stop su namrsteni i puste me. Shabani! :x

Obicno idem u Ilok da kupim vino, posto imaju bajno vino (da ne reklamiram dalje), dodjem kod njih na granicu, "Gde ides?", "Idem da kupim vino", on/a se nasmeje i uputi me u neku vinoteku. Hvala, dovidjenja.

A ne kupuješ u Neštinu, pred granicu kod Iloka? Mene svi tamo šalju da im donesem po flajku-dve. Domaće, narafski....

Са новим пасошем све иде као подмазано.  :pivoooo:

mene na Gradini/Kalotini maltretirali prvo nasi pa onda bugari, jer prelazio sam peshice pa sam sumnjiv. nashi mi nista nisu verovali ali su me posle pretresa ranca pustili, a bugari mi trazili dokaz da imam 50 eura po danu boravka, zdravstveno osiguranje, i povratnu kartu =] mada sve je to bilo samo pokazivanje moci, posto su me mozda shvatili da sam previse samouveren ili sta vec, posto sam im lepo rekao da stopiram do sofije da odem da kupim karte za Sonisphere (i ubijem dan od vikenda u autostopu) pa se odmah vracam. Mislim, na kraju su me pustili, ali uz ono cuveno 'ovo ti je zadnji put'. Samo malo sigurnosti i arogancije prema njima (ko i prema vecini uniformisanih lica) i nema problema.

Ja sad za 5 dana treba da idem u Nemačku kod neke devojke sa couchsurfinga, baš me zanima hoće li me nešto pitati na aerodromu u Dortmundu, šta tražim ko sam, bla bla.. Jel neko išao već?

Ja sad za 5 dana treba da idem u Nemačku kod neke devojke sa couchsurfinga, baš me zanima hoće li me nešto pitati na aerodromu u Dortmundu, šta tražim ko sam, bla bla.. Jel neko išao već?

Napisala sam na temi za wizzair...mene je carinik pogledao da utvrdi jesam li to ja, lupio pecat i nasmesio se.Moj pasos je bio prazan, dok se devojka pored mene zadrzala na salteru, rekla bih da joj je carinik objasnjavao koliko jos moze da ostane u EU.

E super Jelena, video sam to nešto na nekom threadu, al nisam skapirao da je za Dortmund. I kakav je Dtm?

Samo malo sigurnosti i arogancije prema njima (ko i prema vecini uniformisanih lica) i nema problema.

Ipak ne treba preterivati sa arogancijom jer imaju pravo da te ne puste

Moj pasos je bio prazan, dok se devojka pored mene zadrzala na salteru, rekla bih da joj je carinik objasnjavao koliko jos moze da ostane u EU.

Moj je dosta ispunjen, ali za vikend [u Pariz/iz Pariza] nisu me nista ni pitali, samo skenirali i lupili pecat. Nema sanse da iz samog pasosa vide koliko sam bio u Sengenu.

hey  :)

imam jedno pitanje... letim pravo iz beograda za shpaniju a onda iz shpanije za portugal,pa me zanima dal je neko bas tako ishao (ili slichno) i dal su mu shpanci ili portugalci neshto trazili sem pasosa ?

u skorije vreme,znachi zadnjih mesec,dva,tri...? :kamp:

Meni su trazili zubni karton i krvnu sliku, a posto nisam imao bio sam deportovan nazad.

Meni su trazili zubni karton i krvnu sliku, a posto nisam imao bio sam deportovan nazad.

I dve skile sa vencanja  ;D

hahah nemojte da ste grozni;). Ne, ništa ne traže;)

I dve skile sa vencanja  ;D

I formular FT1P  ;D

FT1P=Fali ti 1 papir  :D

Angie. Portugalci nemaju sta da ti traze jer kad udjes u Spaniju, onda si u Sengenskoj zoni. Znaci granicnih formalnosti nema.

Ви се зезајте а мени Румуни тражили да покажем колико пара имам.

Meni su Rumuni trazili da im pokazem pare i  pre nego su nam bili uveli vize,mislim da je to neki njihov obicaj jos od ranije.