Posted August 5, 2013 Ne putujem Wizzom, ali je tema prtljag pa mi nećete zamjeriti da postavim pitanje Koliko je dozvoljeno ponijeti litara alkoholnog pića? Mislio sam da ponesem 1 ili 2l (u bocama po litru) alkohola u checked-in koferu. Je li to dozvoljeno? Drugo, koji mi je najbolji način zaštite boce od lomljenja? Mislio sam da je upakujem u one mjehuriće, ali ne znam gdje to da nabavim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2013 Kolicina i vrsta alkoholnih pica koje mozes poneti ne zavisi od aviokompanije, vec od carinskih propisa zemlje u koju nameravas da putujes. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2013 Mehuriće imaš u Metrou, neku ogromnu rolnu za 300 i nešto dinara. Ne znam za drugo mesto, nažalost. Ako nemaš načina da to kupiš, meni se nikada nije polomilo kada bih uvio to u majice, džempere i slično, pa i to je neko rešenje... Kao što Draganče kaže, količina nije ograničena, zavisi od carine tamo gde slećeš. Ako je EU, onda je situacija sledeća: Alcoholic products and alcoholic beverages a total of 1 litre of alcohol and alcoholic beverages of an alcoholic strength exceeding 22 % vol, or not denatured ethyl alcohol of 80 % vol and over; or a total of 2 litres of alcohol and alcoholic beverages of an alcoholic strength not exceeding 22 % vol; 4 litres of still wine 16 litres of beer Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2013 Hvala, da, EU je u pitanju (Italija). U pitanju je rakija, onda samo jedna litra. U povratku u BG bih ponio opet alkoholno piće, sabiraju li se ove kategorije? Da ponesem jednu litru ŽAP-a i još 16l (max) piva? Kod nas nema METRO-a Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2013 Za Srbiju, logicno, vaze carinski propisi nase zemlje, potrazi tu informaciju negde. U principu, ako ti je bas toliko stalo i vazno ti je, uvek mozes da poneses i vise nego sto je dozvoljeno, pa ako te ne zaustave na carinskoj kontroli, nikom nista. Ako te zaustave sa 1-2l alkoholnog pica vise, verujem da nije veliki problem. No, nisam siguran da li se tom prilikom samo zaplenjuje visak ili sledi i neka kazna, neka me neko dopuni ukoliko poznaje proceduru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2013 Procedura je da možeš da uneseš ali platiš porez na alkohol i cigarete. A to je ako prijaviš. Ako pokušaš da prošvercuješ onda je pored poreza moguća i kazna i oduzimanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2013 Септембарски билтен НОВО! Доплата за велику кабинску торбу Како би вам пружила више флексибилности, нова Wizz Air-ова доплата за велику кабинску торбу вам даје даје могућност да промените своју велику кабинску торбу у чекирану торбу путем наше функције "додајте услуге" на wizzair.com У случају да нисте сигурни у величину пртљага која вам је потребна за ваше следеће путовање, купите опцију велика кабинска торба приликом резервације лета путем интернета. Увек можете да доплатите за опцију чекирана торба тако што ћете платити разлику у цени између велике кабинске торбе и чекиране торбе до три сата пре поласка, ако вам је потребно више простора. Изаберите своје опције пртљага пре него што стигнете на аеродром и уштедите новац! Куповина велике кабинске торбе или чекираног пртљага на аеродрому, кошта више новца и ствара непотребне неприлике пре лета. Величина вашег пртљага ће бити проверена на аеродрому, зато прочитајте нашу политику пртљага купите опцију која одговара вашим потребама унапред, најмање три сата пре поласка. Одабир ваше опције пртљага на wizzair.com или преко апликације за мобилне уређаје није само лак, већ такође штеди ваше време и новац! НОВО! Чекирање 30 дана унапред Желите да се побрините за чекирање на ваш лет што је пре могуће? Сада можете да се чекирате путем интернета на wizzair.com или путем наше апликације за мобилне уређаје пуних 30 дана пре поласка. Посетите wizzair.com или нашу мобилну апликацију пре вашег лета да одаберете опцију пртљага и уштедите време и новац! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 Pitanje: Da li je neko nosio u ručnom prtljagu stalak za kameru? Stalak je sklopljiv i staje unutra u ranac koji odgovara dimenzijama ručnog prtljaga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 onda ne vidim sto bi bio problem, ako se tezina takodje uklapa u prtljag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 Ni ja, ali da ne pomisle da je neka moguća pretnja za bezbednost? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 Pitanje: Da li je neko nosio u ručnom prtljagu stalak za kameru? Stalak je sklopljiv i staje unutra u ranac koji odgovara dimenzijama ručnog prtljaga. Ni ja, ali da ne pomisle da je neka moguća pretnja za bezbednost? Opušteno ti prolazi,kad ti kažem. Šta sve ljudi prenose u ručnom prtljagu pa nikom ništa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 Ja sam čuo da u Italiji navodno postoji propis prema kome nije dozvoljeno unositi stative u avion kao lični prtljag upravo iz tog razloga. Mada se to uglavnom toleriše koliko sam shvatio. Samo razmisli koliko ti se uopšte isplati da vucaraš stativ okolo i koliko ćeš raditi noću/videa ili za šta ti je već potreban. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2013 Pitanje: Da li je neko nosio u ručnom prtljagu stalak za kameru? Stalak je sklopljiv i staje unutra u ranac koji odgovara dimenzijama ručnog prtljaga. Ja sam nosio u ručnom i stalak i steady sa sve tegovima i niko mi nije pravio problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2013 Ne bih da otvaram novu temu, pa da vas pitam ovdje. Može li se u Alitalijinom avionu prenijeti hrana do Rima? Prijatelj bi ponio ovo: http://www.agroklub.com/upload/slike/naslov/trapist.jpg (sir) ali nije siguran podliježe li to nekakvim provjerama. Čitali smo na sajtu da bi trebalo da prijavi, pa onda oni pregledaju, ali kako to ide u praksi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2013 95% bez problema, ja sam nosio malo vece sireve u rucnom prtljagu niiko nista, a ortakinji su trazili da ih prepolovi ne znam zasto, cisto izivljavanje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2013 Moze u cekiranom prtljagu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 putujem nas cetvorou jednom smeru wizzom a vracamo se norwegian-om, u kojem je rucni prtljag - mali kofer. kako cemo menjati vise destinacija na putu, zgodni su ti mali koferi. Sad se razmisljam, u wizzu mi je neophodan cekiran prtljag zbog sadrzaja koji nosim, u povratku ne. Da li bih mogla da 2 mala kofera stavim u, za to sasivenu, veliku torbu i to predam kao cekiran prtljag? Ima li neko takva iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 Može, ali mora da bude kao jedan paket. (A možeš ga na aerodromu "upakovati" u onu plastičnu foliju.) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 hvala pedjalon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2013 Posto uskoro putujem Wizz-om, imam vazno pitanje u vezi prtljaga. Naime, najpre sam kupio povratnu kartu samo sa besplatnim prtljagom (42x32x25cm), a sinoc dokupih za onu vecu kabinsku (56x45x25cm). Na sajtu pise 'jedan kabinski prtljag po putniku'...da li to znaci da ja sada mogu da nosim i dalje 1 prtljag, samo veci? Hvala unapred na informaciji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2013 da samo 1,posle doplate znaci mozes veci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2013 da samo 1,posle doplate znaci mozes veci Hvala!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2013 zdravo svima ima jednu nedoumicu.trebam da putujem wizz air i uzeo sam mali kabinski prtljag 42*32*25 interesu je mene dali to moze da bude mali kofer te dimenzije kao sto je navedeno ili oni tamo pokazuju ranac i koliko moze da bude ta torba ili ranac tezak.unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites