Posted April 9, 2015 Zaista mislim da je besmisleno raspravljati o tome da li je moguće ovo ili ono sa prtljagom. Pravila su jasna. I ne služe da bi se prekršila, već da bi neko zaveden, nadrljao velikom doplatom kad tad.Za Wizz Air, koliko sam skapirao, često i samo kabinsko osoblje na malo manje frekventnijim aerodromima zna biti uključeno u proces check in-a i prtljaga, tako da nikad ne možeš sa sigurnošću znati ko se gdje kreće i kako obavlja svoj posao. Siguran sam da kompanija cijeni osoblje koje donosi veći novac tako da ne vidim razloga zašto ja ne bih na nekom aerodromu se baš potrudio da naplatim nečije neznanje ili pokušaj hrabrosti. Topli savjet je da pratite pravila a ako ste već odlučili da koketirate sa njima, gledajte da se oslobodite stresa i lagodno prihvatite sumu koja vam potencijalno može biti izbijena iz džepa.Možda se frekventnim putnicima zaista i isplati rizik - ako će na 10 letova, jednom platiti prtljag na aerodromu, to bi moglo biti okej. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 Ima li nekog ogranicenja u kilazi kada je u pitanju mali kabinski prtljag? Nisam odavno putovao Wizzom, pretpostavljam da sad imaju 2 kalupa za proveru, za mali i veliki kabinski prtljag, zar ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 Da, imaju, mali prtljag ti je besplatan a nekadašnji "veliki" se doplaćuje, viđao sam oba kalupa na aerodromima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2015 Jel wizz menjao dimenzije malog prtljaga koji se ne placa? Ranije (zadnji put pre 6 meseci) znam da sam mogao jednu torbu uvek da nosim i nikad problema, a sad kad sam hteo da izmerim vidim da su dimenzije manje od te torbe..?Dimenzije koliko vidim su 42x32x25 cm... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2015 Jel wizz menjao dimenzije malog prtljaga koji se ne placa? Ranije (zadnji put pre 6 meseci) znam da sam mogao jednu torbu uvek da nosim i nikad problema, a sad kad sam hteo da izmerim vidim da su dimenzije manje od te torbe..?Dimenzije koliko vidim su 42x32x25 cm...Wizz Air offers two cabin baggage options, but has a strict “one cabin baggage per passenger” policy. The difference between the options is the size.1. Small cabin bag:If your cabin baggage is of size 42x32x25cm or smaller it can be taken onboard free of charge. It must fit under the seat in front of you.2. Large cabin bag:If your cabin baggage is larger than the dimensions of a small cabin bag but not exceeding 56x45x25cm, you can take it onboard for a fee. It must fit in the overhead compartment. You must be able to place it in the overhead compartment unassisted. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2015 Trebam kupiti ručni kofer. Ovi http://www.scandinavia.rs/mi se čine jako kvalitetni, gledao sam ih u Konzumu i recimo da je i cijena dobra (90 KM ovaj od 40 litara). Odgovara li ovaj mali wizzovim dimenzijama malog ručnog prtljaga koji se ne plaća, ili kretenima ipak moram doplatiti ako bih ga nosio? Ne pišu nigdje dimenzije na sajtu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2015 1.Мала кабинска торба:Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.2.Велики кабински пртљаг:Ако је ваш кабински пртљаг већи од димензија мале кабинске торбе, али не премашује 56x45x25цм, можете да га унесете у кабину авиона уз накнаду. Он мора да стане у преграду изнад седишта. Морате бити у стању да га ставите у преграду изнад седишта без ичије помоћи. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2015 Imaš dimenzije i u postu ispred.I što su kreteni? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2015 Ma znam to!Na Scandinavia sajtu nema dimenzija tog kofera pa ne znam koliki je.Pa kreteni su što su uveli doplatu za "veliki kabinski prtljag". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2015 Pa onda metar u ruke pa izmeri. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2015 Ne preostaje mi ništa drugo Možda čak piše na etiketi, pogledaću. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2015 uopšte nisu kreteni, od kad su uveli to pravilo napokon mogu da smestim prtljag ko čovek, i ne mora se čeka da prepakuju bunkere iznad glava da bi poleteli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2015 Jeste, ali sa takvim pravilima low cost je sve manje low cost. U Ryanairu poneseš besplatan normalni ručni prtljag + ranac.Sve mi se čini da je ovaj besplatni ručni prtljag zapravo samo ranac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2015 ryan:One cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms may be carried per passenger*. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2015 (edited) Trebam kupiti ručni kofer. Ovi http://www.scandinavia.rs/mi se čine jako kvalitetni, gledao sam ih u Konzumu i recimo da je i cijena dobra (90 KM ovaj od 40 litara). Odgovara li ovaj mali wizzovim dimenzijama malog ručnog prtljaga koji se ne plaća, ili kretenima ipak moram doplatiti ako bih ga nosio? Ne pišu nigdje dimenzije na sajtu.Ne da mi se sad racunati, ali mislim da je 40 litara vise od teoretske maksimalne zapremine za mali kabinski prtljag EDIT: Jesam izracunao, maksimalna teoretska zapremina (4.2x3.2x2.5) malog rucnog prtljaga je 33.6 litara, tako da ne moras ici i mjeriti, prevelik eje. Edited June 4, 2015 by klanfa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2015 "Ogroman" je, ali za wizzove standarde...Nisam mjerio, na kraju piše ipak na etiketi: 55*38*23Gledao sam i dunlop, ali ovdje kod nas je najmanji 17", a baš je malen. Opet prevelik za besplatni u Wizzu Nosiću ruksak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2015 Pozdrav ljudi. Da li je neko na duže letove (npr za Aziju) nosio veći ruksak sa sobom u avion. Pitam zbog mogućnosti gubljenja prtljage na dužim letovima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2015 Prtljag se ne gubi cesce kad je let duzi, vec najcesce kad ima presedanja i kad je vreme presedanja veoma kratko.Ne vidim nikakav problem u nosenju veceg ruksaka, tj velikog rucnog prtljaga kod Wizzaira(koji ide uz doplatu), sve dok je u okviru propisanih dimenzija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2016 Imam jedno pitanje.Da li je moguce u rucnom prtaljagu Wizz air-om, poneti Playstation 4?Hteo bi da ponesem burazeru jer je ovde dosta jeftiniji, a bojim se da mi ne naplate carinu za to.Idem nekom logikom, uvek sam nosio sa sobom laptop u rucnom prtljagu i nije bilo problema, ovo je po meni manje vise isto.Unapred hvala na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2016 Što se aviokompanije tiče, u ručnom prtljagu možeš da nosiš sve što može da stane a nije zabranjeno. Playstation 4 može da stane i nije zabranjen. Carina nema apsolutno nikakve veze sa Wizzairom. Carinik ima pravo da te presretne na izlasku i traži da pokažeš sadržaj prtljaga, bilo ručnog bilo checkinovanog. Verovatnoća da se to desi ako nosiš samo ručni prtljag je beskonačno mala, uglavnom sam video da startuju ljude s povelikim koferima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2016 Aha super.A jel imao neko neprijatna iskustva sa carinicima?Ne bi da dodjem do skenera i kazu mi da Playstation ne smem da unesem u avion dok ne platim carinu ili nesto slicno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2016 3 hours ago, Daniel said: Aha super.A jel imao neko neprijatna iskustva sa carinicima?Ne bi da dodjem do skenera i kazu mi da Playstation ne smem da unesem u avion dok ne platim carinu ili nesto slicno. Ja nikad. Mada opet, uglavnom sam sam kao maloljetnik putovao, tako da nisam bas sumnjiva grupa. Mislim da ne bi trebalo da iko sta pregledava u odlasku, vec da jedini carinici koji bi te mogli zaustaviti su oni na tvojoj destinaciji. Ne ponasaj se sumnjivo i nemoj da ti ruksak izgleda kao kutija od Playstationa i bude sve ok U najgorem slucaju ces platiti carinu i Playstation ce te opet najvjerovatnije izaci manje nego sto bi te izasao na Balkanu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2016 Što se kabinskog prtljaga kod "Wizz Air-a" tiče, da bih što bolje prošao, naručio sam od jednog lika sa "Kupujem-prodajem" da mi napravi dve torbe u specifičnim dimenzijama. Taj lik inače pravi torbe za instrumente, a pošto sam već bio kupovao kod njega, imao sam uvid u kvalitet izrade. Jedna torba, dimenzija 50x40x20 (namerno sam tako naveo, jer na kraju svuda bude po 1 ili 2 cm viška), košta 3000 dinara. Nije teška (pola kila u vrh glave), tako da se može spakovati gomila stvari. Stoji da se mogu naći jeftini kabinski koferi na "Kupujem-prodajem" i sličnim sajtovima (polovni uglavnom) ili u kineskim prodavnicama ili na nekim sniženjima, ali je većina njih relativno teška (od kilo i po do do 2, 2 i po) tako da se tu gubi plus zbog niže cene. Evo linka ka slikama koje sam uslikao na brzinu. čisto da vidite kako izgleda: Dve ručke, rajsferšlus sa dve one "glave" za zatvaranje, može se i na ramenu nositi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2016 Ko to na kupujem prodajem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites