Posted January 25, 2013 Mi smo bili u aprilu 9 dana,vreme je bilo sjajno,hostel smo nasli za 220e u centru grada,soba sa kupatilom,private.Lisabon,je fenomenalan grad,Alfamu posetiti pod obavezno,mostove,obalu reke,Belem,novi deo Lisabona,akvarijum,Most Vasko da Gama,Sintru,Cabo da roca-najzapadnija tacka Evrope,svaka preporuka za Portugal,neces zalaziti.Vredi svaku paru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2013 Znaci nije toliki problem u aprilu vreme,to mi je drago cuti .Inace nemamo problem sa vremenom jer smo mi zeljni da vidimo Portugal a i idemo na odmor.Gde preporucujete smestaj?Posto idem sa devojkom treba mi kupatilo msm bez deljenja da bude samo nase tako da vrv hostel otpada ali neki studio ili neka soba u nekim ok hotelima ako ima neko iskustva ako moze da preporuci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2013 Mi smo bili u hostelu Sao Pedro,blizu centra,lagana setnja 15ak min do obale.Privatno kupatilo se podrazumeva i za nas.Blizu je i metro stanica,i gomila radnjica za kupovinu voca itd...sve je sveze i jeftino. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2013 Bila u martu hostel u glavnoj ulici Traveller house,ekstra lokacija,vredi svakog centa,atmosfera domaćinska, za svaku preporuku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2013 Bila u martu hostel u glavnoj ulici Traveller house,ekstra lokacija,vredi svakog centa,atmosfera domaćinska, za svaku preporuku bio je pre nekoliko godina proglasen za najbolji hostel u evropi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2013 Mi smo bili u aprilu 9 dana,vreme je bilo sjajno ovo nije pravilo, vec izuzetak. imali ste srece. http://www.flap-holidays.com/FLAP/images/stories/Logos/portugal-climate-precipitat.gif Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2013 Gde preporucujete smestaj? ako vas zanima privatna garsonjera koju jedna srpkinja izdaje u lisabonu, neki moji prijatelji su odsedali tamo i kazu da bi opet isli. prednost je jer imate kuhinju pa tu moze malo da se ustedi na hrani: https://www.airbnb.com/rooms/116672, a lokacija je ok. izdaju jos jedan stan, u alfami, malo skuplji ali na interesantnijoj je lokaciji: https://www.airbnb.com/rooms/47081 ako ste pre za neki low cost hotel, odsela sam jednom u ovom i skroz je ok i cist i na super lokaciji: http://www.booking.com/hotel/pt/evidencia-light-sta-catarina.en.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2013 Hvala svima na odgovorima,Golosina oni stanovi su idealni ali kad meni odgovara tj u vreme kad ja planiram da idem nema slobodnog mesta,Tara odlican hostel ali kazem imam taj uslov da imam privatno kupatilo i altinjani imam jedno pitanje za tebe jel ovo taj hostel gde si ti bio ako jeste izuzetno je povoljan a nije daleko od centra http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/S-Pedro-Lisbon-Hotel/Lisbon/20304 Ja jos gledam pa ako neko ima jos neko iskustvo slobodno..i jos jednom da se zahvalim nisam zazalio sto sam vam se obratio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2013 Jeste,taj,taj kao sto rekoh blizu centra,cene sasvim o.k. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2013 M putnice, ovde smo bili zena i ja u junu 2011.http://www.residencialparadouro.com/hotel-overview.html. 35 evra za nas dvoje, a vidim da bi ti toliko izaslo i u S. Pedru. soba sa kupatilom, ima i balkon, ciste i peru svaki dan i vrlo su ljubazni. sledeci put kad budem isao u lisabon, opet cu tamo odsesti, sta bolje da ti kazem. preko puta je pivnica Portugalia koju toplo preporucujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2013 Hvala Andrle,samo koliko je otprilike udaljen od centra nisam sad gledao link.I dobro je znati gde su pivnice uvek .Nego imam ja jos neko pitanje.Jel bolje ici do Porta ili Fara jer imam opcije za povratak iz Porta i Fara pa pitam koji je zanimljiviji grad,mada za sada je u prednosti Porto zbog istoimenog vina koje se pravi ako sam upravu u gradu koji se nalazi nedaleko od njega. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2013 Jel bolje ici do Porta ili Fara Meni je Faro zanimljiv uglavnom zbog plaza, a Porto zbog milion drugih stvari Moj glas = Porto definitivno, posebno sto ne idete u vreme za kupanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2013 Nalazi se u Avenida Almirante Reis (na koju izlazi ulica Pascoal de Melo, u kojoj je hostel S. Pedro koji su ti preporucili) izmedju stanica metroa ARROIOS i ANJOS, znaci 4 odnosno 5 stanica do centra. Pivnica Portugalia je odlicno mesto za klopu, uglavnom nema stranaca, a u Lisabonu i celoj Portugaliji je greh piti pivo pored njihovih izvanrednih vina. Samo, moras da imas otvarac za flase jer cak i najlosija i najjeftinija portugalska vina(a to je kao da kazem najlosiji porse ili ferari) imaju plutane pampure. Slazem se sa Golosinom, najvecim ekspertom za Porto i Portugaliju na ovom forumu, dakle definitivno Porto. Istini za volju, kad je oblacno i pada kisa, Porto je sumorniji od vecine gradova u kojim sam bio. I da, ima nepotrebno komplikovan sistem placanja javnog prevoza. Ali je zaista sjajan... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2013 Hvala Andrle na detaljnijem objasnjenju,jos cu da razmislim pa cu videti sta cu da bukiram.Trenutno imam vece nedoumice oko uklapanja letova ali necu da vas time davim s obzirom da sam citajuci ovde strane video da su mnogi vas molili daim pomognete,tako da cu ja probati sam U svakom slucaju cu vam preneti utiske kako je bilo to je najmanje sto vam dugujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2013 Pozdrav svima! Zanima me da li je neko koristio rent a car u Portugalu i ako jeste da mi malo priblizi o bezbjednosti, depozitu i slicnim korisnim informacijama hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2013 Moji drugari su rentirali pre skoro 2 godine najjeftiniji moguci. Obavezno uplati osiguranje za automobil. Njima su razbili zadnje staklo i ukrali neke stvari. Valjda se to desilo u gradu Portu. Agencija je pri iznajmljivanju rezervisala neki iznos na njihovoj kreditnoj kartici odnosno tada je kreditna bila neophodna. Spavali su uglavnom na plazama (isli su leti) i bilo je hladnjikavo uvece, ali i sigurno. Za vise ti mogu odgovoriti bolje upuceni clanovi. Pregledaj ove dve agencije, bile su jefine ranije: http://www.autorent.pt/ http://www2.interrent.com/cms/pt/en/car_rental.jsp Bar jedna od njih je poslovala po low-cost principu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2013 Meni su ovi ispali najjeftiniji http://www.epirentacar.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2013 meni su ispali ovi najjeftinije link za najjeftiniju varijantu peugeot 107 mi traze 800e depozita... nijesam bas dobro upucen u ovo... oni rezervisu ili blokiraju, kako li vec, taj novac dok im se automobil ne vrati...u slucaju da mi neko ogrebe auto ili da se nesto desi, sta onda? evo sta je sve ukljuceno u cijenu Unlimited Mileage Collision Damage Waiver (CDW) Theft Waiver (THW) Third Party Liability Insurance (TPL) Roadside Assistance Taxes & Fee Po ovome znaci da je sve ukljuceno ali zasto traze depozit to mi nije jasno...moram se cimati cijelo vrijeme oce li se autu sta desiti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2013 je li rentirao neko auto u inostranstvu zna li iko sta znaci zero excess amount Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2013 Zero excess je isto sto takozvano puno kasko osiguranje, znaci bez ucesca u steti! Neki ga zovu i super cover, super cdw, imena razlictita, znacene isto! U zavisnosti od rent a car firme obicno se doplacuje! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2013 za najjeftiniju varijantu peugeot 107 mi traze 800e depozita... nijesam bas dobro upucen u ovo... oni rezervisu ili blokiraju, kako li vec, taj novac dok im se automobil ne vrati...u slucaju da mi neko ogrebe auto ili da se nesto desi, sta onda? evo sta je sve ukljuceno u cijenu Unlimited Mileage Collision Damage Waiver (CDW) Theft Waiver (THW) Third Party Liability Insurance (TPL) Roadside Assistance Taxes & Fee Po ovome znaci da je sve ukljuceno ali zasto traze depozit to mi nije jasno...moram se cimati cijelo vrijeme oce li se autu sta desiti... Depozit je valjda njima neka garancija, u slucaju da vratis auto, a oni prilikom pregleda utvrde da je nesto osteceno, ili da nisi natocio gorivo. To je nesto sto je uobicajeno. Novac obicno rezervisu na kreditnoj kartici, pa ako je sve ok kad vratis vozilo, odmah odblokiraju. Inace, dobro prostudiraj pravila o rentiranju, obicno se trazi da samo vozac moze svojom kreditnom karticom da rentira vozilo, dakle, ne moze neko od saputnika da plati, a ti da vozis. I vodi racuna da imas dovoljno velik limit na kreditnoj kartici da pokrijes citav trosak plus depozit. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2013 pa recimo za mini auta tipa pezo 107 traze depozit 750 a sa tim zero axcess duplo od novca za rentiranje, ako je za 7 dana 170 rentiranje znaci oko 350 je depozit... a sta recimo ako ne uzmem taj zero axcess i desi se neka zaebancija? dosta je skup ovaj zero...15-20e dnevno sto mu dodje skoro kao rentiranje Inace imam svoju kreditnu karticu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2013 Nadaj se da ce biti sve ok, kao i sa svojim autom da kreces na put, tako smo i mi radili i nismo uzimali nikakvo dodatno osiguranje Jer, to bi nam udvostrucilo cenu, onda ne bi imalo ni smisla iznajmljivati auto. A placali smo i taj depozit, koji je bi poprilican, u poredjenju sa cenom rentiranja vozila. Sve ovo sto pricam se odnosi na rentiranje auta u Nemackoj, u Memingenu, pretpostavljam da slicna pravila vaze i u tvom slucaju. Ako se ne varam, u slucaju nezgode, to neko standardno osiguranje koje ti je uracunato u cenu(valjda CDW) ti pokriva stetu do odredjene sume, ako steta bude veca, ti bi placao ostatak. Sve bi to trebalo negde da pise u pravilima, mene je zabolela glava od njihovog iscitavanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2013 Cdw znaci colision damage waiver, sto znaci da placate stetu do unapred poznatog iznosa, negde i procenta! Znaci u slucaju stete placate npr. do 300 evra, preko toga je pokriveno! Znaci niste osigurani do odredjenog iznosa a preko placate, jer bi to bile igre bez granica! Sa ovim ucescem rent a car kuce se pokrivaju za sitnije stete i ne prijavljuju ih osiguravajucim kucama cime ne povecavaju svoje premije! Savet, kupite puno osiguranje kad god mozete, odnosno ka nije ekonomski sumanuto, stedite sebe neprijatnosti! I jos jedna stvar, uvek, u slucaju stete pozovite policiju! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites