Posted May 17, 2015 Ali ja i AirSerbijom često letim po vrlo povoljnim cijenama, a rekoh, ovo mi je prvi low-cost let pa nisam znao šta da očekujem. Sad znam Jedini je problem taj što sam sa operaterom dogovorio da koristimo povratne karte, potvrdio je da je sve OK i onda hladan tuš na aerodromu, vraćaju te da moraš kupiti novu kartu. I nisam ja propustio odlazni let zato što sam idiot, nego što mi je kasnio prethodni let... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2015 Izvini sta ocekujes? Budi srecan sto su ti dali da iskoristis drugi segment karte iako po pravilu propada ako ne iskoristis prvi. Stvarno ti je komentar ko nekom snobu, da si platio 5000 evra kartu pa i da razumem, vozis se jeftinije nego busom po Bosni...Ako ćeš već da budeš drzak i arogantan, barem se potrudi da budeš u pravu.Sa sajta Ryanaira: "Customers who are unable to use their outbound flight can still travel on their return flight". Pravilo koje važi i za sve druge low-cost linije kod kojih kupovina povratne karte ne snižava cenu pojedinačnog leta.http://www.ryanair.com/en/questions/can-i-cancel-my-reservation-before-travel-and-do-i-need-to-notify-ryanair-if-i-am-not-travelling/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2015 Da, ali ja sam ih za svaki slučaj kontaktirao i objasnio sve, rekli su da povratni let neće biti otkazan i na kraju su me skinuli sa check-ina. To je bez veze, da su barem rekli da ne može. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2015 O tome ti i govorim, ako je bilo tako kao što kažeš onda su oni krivi što nisu hteli da te puste.Ja sam više puta propuštao odlazni let i bez problema koristio povratni, čak se nisam ni najavljivao. Takva su pravila kod većine low-cost linija.Drugo je recimo Lufthansa gde karta u jednom pravcu košta 800 evra a povratna 300. Tu ako propustiš odlazak automatski se poništava cela karta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2015 Pozdrav svima,Prvi put letim preko ryanair-a. interesuje me vezno za Check-in online. Rezervisao sam letove,2 meseca pre, i sad me interesuje da li mogu odmah da uradim check in ili moram da cekam 30 dana pred put?Sto se tice ti parfema i tako toga, oni mora da stoje u neku posebnu kesu, i d ase izvade prilikom provera rucnog prtljaga?Hvala unapred. Citao sma blog, mozda je neko postavio pitanja ova, ali ima mnogo postova. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2015 Ljudi, sta ste nosili kao drugi rucni prtljag za ryan air? Cudne su mi dimenzije jako (35x20x20). Ja sam htela da ponesem moju torbu sto je nosim svaki dan, ali nikako ne mogu da nadjem neku koja je adekvatnih dimenzija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2015 Može biti i manja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2015 Zena je nosila veliku torbu kao drugi komad prtljaga i nisu pravili problem. Doduse let je bio domaci i trajao je pola sata pa mozda zato nisu bili strogi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2015 Ja sam nosio ruksak. Bitno je da stane ispod sjedišta ispred tebe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2015 Da li mi neko moze objasniti kako funkcionise ovaj on line check in 7 dana prije leta, gdje postoji opcija da platim sjedista i druga opcija da izaberem free sjediste.Naime, interesuje me da li neko ima iskustvo sa ovom free opcijom, nas je dvoje(zajednicka rezervacija) pa ako odaberem ovu opciju ne znam da li ce nam sjedista dodjeliti odvojeno i slucajnim odabirom?Bas sam zapetljao sa pitanjem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2015 Ako je ista rezervacija, skoro da sam siguran da cete imati sedista jedno pored drugog. Verovatno postoji negde i objasnjenje u pravilima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2015 Ako je ista rezervacija, skoro da sam siguran da cete imati sedista jedno pored drugog. Verovatno postoji negde i objasnjenje u pravilima.Hvala druze.Bio si upravu , dodjelili su nam sjedista jedno pored drugog. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2015 Evo malo svezih info o Ryan-u: sto se tice prtljaga, ja sam bila sokirana! Ceo dan pre sam merila prtljag ne bi li se uklopila u dimenzije, a neki putnici su uneli u avion kofercine koje su na kraju stjuardese tutnule ko zna gde po avionu...a sto se tice drugog dela prtljaga, bilo je i treceg, pa i cetvrtog dela i niko nije rec rekao...mozda su se opustili, uglavnom to je moje iskustvo iz Budimpeste. Pozz svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2015 Opušteniji su oni po pitanju prtljaga mnogo više nego Wizz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2015 Društvo, kakva su iskustva sa unošenjem foto-aparata u avion sa ručnim prtljagom kod Rajana? Moj aparat je malo veći, da li cimaju i/ili traže neke papire?Hvala!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 Vidjala sam da unose i potpuno odvojeno te velike foto-aparate, u odvojenim torbicama, i kontam da bih videla da je bilo problema (posto uvek gledam sta se desava okolo). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2015 Društvo, kakva su iskustva sa unošenjem foto-aparata u avion sa ručnim prtljagom kod Rajana? Moj aparat je malo veći, da li cimaju i/ili traže neke papire?Hvala!!Ja sam nosila više puta dslr i nije nikada bilo problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2015 Hvala, Norma!!! Jedva čekam da krenem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2015 JAKO VAŽNO za sve vas/nas koji nismo iz EU, pre leta OBAVEZNO treba da dobijete pečat - stamp - na nekom od njihovih šaltera. Može se desiti da vas vrate sa boarding-a ako to nemate. Dakle, pre leta obavezno štampanje boarding pass (min. 4 sata pre, a maks. 14 dana nakon online chek in-a) i pečat.Pozdrav i sretan let/put!! ***sa sajta RyanAir-a: Non EU/EEA passengers - travel document/visa checkIMPORTANT INFORMATION FOR ALL NON EU/EEA PASSENGERSIrrespective of a passenger's visa requirements, all non EU/EEA citizens must have their travel documents checked and stamped at the Ryanair Visa/Document Check Desk before going through airport security.Non EU/EEA passengers must do this in order to ensure compliance with immigration authorities. We reserve the right to refuse travel, if there is a failure to comply with this requirement.If you have been denied boarding and require immediate clarification please call +353 1 2480860 to speak to one of our team (subject to opening hours). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 E, to je takva budalaština, da ja nemam reči, to samo Ryan radi. Letim pre neki dan iz Malage za Münster, znači let unutar EU, imam nemačku boravišnu i on mene sa check in punkta šalje na rajanov štand da mi udare pečat. Wtf? Pitam one cure zašto, nisu znale da mi objasne. Sa Ciampina za Malagu je ona tetka samo tražila boravišnu uz pasoš, nikakav pečat nisu lupali, već je ona samo na boarding passu napisala Visa ok. U principu, ne razumem zašto. Kad letim Lufthansom niko živ mi za unutar EU letove ne traži ama baš ništa, online check in, direkt na gate i ćao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Standardizacija njihovih operacija. Ne znam zasto je to sad vazno, kad je tako vec bar 13+ godina... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2015 Ma znam da je tako, samo konstatujem glupost. Nije važno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2015 (edited) Gde se moze kupiti cvrst kofer dimenzija koje zahteva npr Ryan Air 55x40x20? Sve koje gledam su vise od 20, uglavnom 22cm. A ovi manju su bas mali 48x32x19 Dunlop. Hvala Edited September 21, 2015 by NoName111 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2015 Nova verzija sajta:https://beta.ryanair.com/gb/en/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2015 Prijavite se ko Rayanair i dobićete 10funti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites