Ryanair

1,212 posts in this topic

da li je neophodno online checiranje? kupio sam kartu pre oko 3 meseca, ali kad god pratim upustva za on line check in nesto ne funkcionise kako treba javlja mi gresku, iako sam sve uneo kako pise u mailu

Koja je sansa da vrate pare za karte za Pariz ako bih im napisao neko proseravanje kako sam u strahu da letim tamo i da boravim? :)

Odustaješ na kraju od Pariza? :D

Mislim da su šanse jako male. Da je let bio neposredno posle svega, mislim da bi tada možda i mogao. Sada teško...

Pokušaj da ih ovdje nekome daš, ako definitivno nećete ići. 

Ako je i dalje vanredno stanje u Parizu, a valjda jeste, mozes da im pises i da se pozivas na to. Ali, pre svega, treba prostudirati njihova pravila u takvim vanrednim okolnostima i videti vredi li truda uopste.

Moj ti je savet jednostavan-idi u Pariz i uzivaj ;)

Ma ja svakako idem u Pariz, nego devojka je promenila posao i moguce da nece moci da ide, sto nije problem idem sam. Nasao sam jeftiniju kombinaciju :) i dan ranije kada mi vise odgovara. Mislim i da mi ne daju promenu ja cu svejedno ici tamo sa njima. Kod njih je promena imena na karti skuplja nego nove karte, tako da to otpada. A i realno platili smo 100ak $ dve povratne karte, nije neka steta ako njena propadne. Hvala

Ja sam nosio u par navrata staklene čaše tako da ne vidim zašto bi bile problem šolje

2 hours ago, mveruovic said:

Je l dozvoljeno nositi solje keramicke u rucnom prtljagu?

dozvoljeno je

iii, konacno... RyanAir stize u Srbiju!!! Danas njihova konferencija za novinare u Nisu...

Od juce glasine govore da se najaviti liniju Stokholm - Nis, dok neke druge glasine najavljuju London, Milano i Barselonu... u svakom slucaju danas saznajemo! 

Berlin od novembra!(?)

zanimljivo...

Edited by Dule

U maju ću prvi put Ryan-om iz Budimpešte

Pitanje za iskusnije:

Gde se na aerodromu u Budimpešti dobija "visa stamp"? (a isto pitanje važi i za Madrid)

sta ti je visa stamp

mislim kapiram ja znacenje nego zasto bi ga negde dobijao, odstampas kartu i sa bar kodom svuda prolazis nemas dodira sa osobljem, a pecat dobijes na granici

Visa Stamp je nesto sto cesto zna biti obavezno za Ryan Air letove i odnosi se na nosioce nonEU/nonShengen pasosa. Visa Stamp se dobija na check in desku i ostavite dovoljno vrijeme za dobijanje istog bez obzira sto ste se cekirali onlajn i sto teoretski nemate potrebe dolaziti na check in. Radi se o tome da Ryan zeli rijesite bilo kakve nedoumice oko vize prije dolaska na pasosku kontrolu. Prije 2 mjeseca putovao sam iz Bratislave za Berlin i radnici na check in je trebalo 15ak minuta da skonta da nosioci srbijanskih pasosa mogu neometano i bez vize da lete na ovoj relaciji. Srecom, nije bila guzva na check in, al da je bila i da nisam dosao na vrijeme, mogao sam imati probleme sa kasnjenjem.

Mislim da Wizz Air nema slicnu politiku sa Visa Stamp, ali ako ima, posebno povedite racuna ako letite iz Dortmunda npr u jutarnjim casovima jer je ludnica na aerodromu.

1 hour ago, stevancelinac said:

Visa Stamp je nesto sto cesto zna biti obavezno za Ryan Air letove i odnosi se na nosioce nonEU/nonShengen pasosa. Visa Stamp se dobija na check in desku i ostavite dovoljno vrijeme za dobijanje istog bez obzira sto ste se cekirali onlajn i sto teoretski nemate potrebe dolaziti na check in. Radi se o tome da Ryan zeli rijesite bilo kakve nedoumice oko vize prije dolaska na pasosku kontrolu. Prije 2 mjeseca putovao sam iz Bratislave za Berlin i radnici na check in je trebalo 15ak minuta da skonta da nosioci srbijanskih pasosa mogu neometano i bez vize da lete na ovoj relaciji. Srecom, nije bila guzva na check in, al da je bila i da nisam dosao na vrijeme, mogao sam imati probleme sa kasnjenjem.

Mislim da Wizz Air nema slicnu politiku sa Visa Stamp, ali ako ima, posebno povedite racuna ako letite iz Dortmunda npr u jutarnjim casovima jer je ludnica na aerodromu.

Hvala što si objasnio Milanvuk-u umesto mene.

Pretpostavljam da je na check-in desku ali sam čuo/pročitao da na nekim aerodromima postoji posebno mesto za "visa stamp" pa bih da izbegnem situaciiju da stojim sa detetom pola sata u redu na check-in desku pa da mi kažu da se to ne radi tu, već na nekom drugom mestu (nemam checkirani prtljag, treba mi samo "visa stamp").

p.s. kada kažeš dovoljno vremena, da li je standardnih 2h pre leta dovoljno?

Edited by _mare

3 hours ago, stevancelinac said:

Tako je. To pravilo važi odavno i piše na svako boarding pasu, da je to obaveza za sve nosioce non EU pasoša.

Na neki aerodromima se obavlja na regularnim check in šalterima a npr u Madridu postoje posebni visa check šalteri.

Ko sto su prethodnici napisali, Visa Stamp se najcesce dobija na check in-u mada je moguce da postoje i posebni salteri, ja ih nisam vidio na aerodromima na kojima sam bio. U Budimpesti sam imao slucaj da mi je sluzbenik samo pogledao boarding pass i odmah lupio Visa Stamp na boarding card. Posto je neko pitao za vrijeme, 2 sata prije leta bi trebalo biti okej, ja bih se usudio. Opet, sve zavisi od aerodroma. Siguran sam da npr ako i cekate na check in-u, guzva je a let se priblizava a vi nakon dugog cekanja otkrijete da ima posebni stand za Visa Stamp, sluzbenici aerodroma bi vam pomogli da ga dobijete na vrijeme. Nijedna avio kompanija ne zeli da putnik propusti let, popase negativne komentare na internetu a i aerodromi su medjusobno u konkurenciji. Svima je u cilju da poletite, samo niko ne zeli bilo kakve nedoumice glede prava ulaska u neku zemlju jer prema EU regulativi avio kompanija snosi trosak eventualne deportacije.

Sve u svemu, uvijek dodjite u dogledno vrijeme na aerodromu i provjerite da li vam treba Visa Samp, posebno ukoliko letite Ryan Air-om-

Ja sam sa njima leteo iz BUD, salter se ootvara i 3 sata ranije, i bude bas guzva, ali posle se smoris kada prodjes kontrolu nemas nista da radis, jos kad izadjes na pistu u onaj hangar...

E znala sam da mene nece posreciti,ali nekog i hoce....meni preostaje Bratislava preko sugavstine od srbijanske pruge preko Peste.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=05&dd=16&nav_id=1132138

Da dodam....od aerodroma do Bratislavske zeleznicke stanice ima redovan gradski ,a sa zeleznicke svaka dva sta ide voz za Bec  ( Bec je udaljen 60 km)....nisam sigurna za cenu vozne karte,ali mislim da je povratna karta Bratislava-Bec bila 18 evra,ali sa ukljucenim gradskim prevozom u Becu...a normalna povratna je cini mi se oko 13-14 evra.

Iz Beca do Bratislave karta je oko 5 evra sa Erdberga u jednom pravcu,a povratna negde izmedju 8-10evra.Isti taj autobus ( Flix u mom slucaju ) staje na aerodrom u Becu pa produzuje za Bratislavu.

Ista je cena i ako se krece iz Bratislave za Bec.

Edited by WorldCitizen

16 minutes ago, WorldCitizen said:

Iz Beca do Bratislave karta je oko 5 evra sa Erdberga u jednom pravcu,a povratna negde izmedju 8-10evra.Isti taj autobus ( Flix u mom slucaju ) staje na aerodrom u Becu pa produzuje za Bratislavu.

Ista je cena i ako se krece iz Bratislave za Bec.

Sta je (ili gde je ) Erdberg?? Daj nam neki link sa stajalistima ako ima.....hvala!

To za ostale....meni je dovoljan gradski MHD :biggrin:

Edited by mamahaker