Ryanair

1,212 posts in this topic

Rajaner poleće za Rusiju

| TANJUG

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija Rajaner (Ryanair) dobila je pravo da leti iz Dablina u Moskvu i Sankt Peterburg, proizilazi iz note ministarstva inostranih poslova Irske, koje prenose ruski mediji.

Rajaner je nameru da leti za Rusiju objavio krajem 2012. godine. Šef kompanije Majkl O'Liri je, međutim, tokom leta ove godine rekao ruskim novinarima da ne vidi veliku perspektivu u razvoju avio-sabraćaja u Rusiji zbog strogo regulisanog avio-tržišta.

"Na žalost, mi možemo da letimo u Rusiju samo iz Irske. Nemamo prava da organizujemo letove u Rusiju iz drugih evropskih zemalja", objasnio je O'Liri.

Prema njegovim rečima, linija Dablin-Sankt Peterburg, nema baš veliko tržište.

"Ako bih pravio listu 200 najtraženijih maršruta u narednih pet godina, malo je verovatno da bi među njima bile Dablin-Peterburg i Dablin-Moskva", rekao je on.

Regulisanje ove oblasti u Rusiji ostaje glavni problem za Rajaner, ukazao je O'Liri i dodao da kompanija ima mnogo veće mogućnosti za razvoj letova u Rusiju iz drugih evropskih zemljama, na primer, Italije, Španije, Nemačke....

Predviđa se da će letovi početi krajem marta 2014. godine.

Rajaner poleće za Rusiju

"Na žalost, mi možemo da letimo u Rusiju samo iz Irske. Nemamo prava da organizujemo letove u Rusiju iz drugih evropskih zemalja", objasnio je O'Liri.

Prema njegovim rečima, linija Dablin-Sankt Peterburg, nema baš veliko tržište.

Predviđa se da će letovi početi krajem marta 2014. godine.

Ove dve destinacije se ne tangiraju,ama baš ni po čemu.

ovo je toliko neprivlačno...da je i u najavi već katastrofično

Ali ajde de kad su zapeli  :roll: pa nek vide našta će to izaći

Imam jedno pitanje u vezi sa otkazivanjem letova Ryanair-a.

Šta se desi ako već imate rezervaciju za određeni datum, ali biste hteli dan kasnije da letite, i jednostavno bukirate kartu za dan posle i ne pojavite se taj prvi dan? Naravno, ne mora biti da se bukira karta preko Ryanair-a, nego bilo kog drugog prevoznika.

Videh da se otkazivanje leta plaća, i naravno, neće da dozvole samo da im javiš da ne dolaziš, nego ti uzmu i pare za otkazivanje, ali šta ako ne uradiš to?

Imam jedno pitanje u vezi sa otkazivanjem letova Ryanair-a.

Šta se desi ako već imate rezervaciju za određeni datum, ali biste hteli dan kasnije da letite, i jednostavno bukirate kartu za dan posle i ne pojavite se taj prvi dan? Naravno, ne mora biti da se bukira karta preko Ryanair-a, nego bilo kog drugog prevoznika.

Videh da se otkazivanje leta plaća, i naravno, neće da dozvole samo da im javiš da ne dolaziš, nego ti uzmu i pare za otkazivanje, ali šta ako ne uradiš to?

Nista ti se nece desiti, a kako i da ti naplate ako se ne pojavis? Ne mogu da ti skinu pare sa kartice. Vise puta sam to radila sa wizzair, i naravno nista. Putuj igumane i ne brini za manastir :)

Nista ti se nece desiti, a kako i da ti naplate ako se ne pojavis? Ne mogu da ti skinu pare sa kartice. Vise puta sam to radila sa wizzair, i naravno nista. Putuj igumane i ne brini za manastir :)

Ali oni naplaćuju otkazivanje, zašto bi dozvolili da im se neko tek tako ne pojavi na letu i sve ok? Mislila sam da ti možda pošalju račun na adresu ili nešto?

Hvala na odgovoru, nadam se da je to moguće i sa Ryan-om. :)

Nema nikakvih posljedica, meni se desilo jednom da se ne pojavim na letu ryanaira, a nekim prijateljima par puta.

Aerodrom Orio al Serio (Bergamo) se zatvara 12.maja uvece, zbog radova pisti, koji bi trebalo da budu zavrseni za 3 nedelje. Svi letovi (uglavnom, Ryanair) se prebacuju na Malpensu. To je im je ujedno i test za Expo 2015, posto ce tada aerodrom raditi uvecanim kapacitetom (sto ce reci, ponovo punim, jer je poslednjih godina reduciran).

Naravno, sve je propraceno raznoraznim problemima, sindikalnim, logistickim...

Koga zanima: http://espresso.repubblica.it/attualita/2014/03/07/news/aeroporto-di-bergamo-chiuso-per-lavori-l-odissea-del-personale-ryanair-1.156296

Pozdrav svima.

Potrtebna mi je pomoc nekoga od vas iskusnijih sa Rayan Air-om. Bukirao sam karte za let i odradio on line check in i naravno odstampao boarding pass. Mene zanima gdje na sajtu mogu da vidim da li sam unio dobre podatke prilikom online check in-a. Na boarding pass-u nema podataka o broju pasosa, datumu izdavanja i isteka pasosa i ostalim stvarima koje se unose prilikom on line chekiranja. Ja bih volio da provjerim da li sam unio sve trazene podatke potpuno ispravno. Jel zna neko da li njihov sajt nudi tu opciju? Hvala na pomoci.

Pozdrav.

Mozda na: Manage booking/view my booking?

Edited by Dragance

Pozdrav svima.

Na boarding pass-u nema podataka o broju pasosa, datumu izdavanja i isteka pasosa i ostalim stvarima koje se unose prilikom on line chekiranja. Ja bih volio da provjerim da li sam unio sve trazene podatke potpuno ispravno. Jel zna neko da li njihov sajt nudi tu opciju?

Ne unose se svi ti podaci uvek. Gde letiš i odakle?

Inače da, mora da postoji manage my booking. A ako ne vidiš te podatke, onda ih možda nisi ni uneo. A, u krajnjoj liniji, i ako si negde pogrešio, nije drama, dešava se. I teško će to neko da primeti.

Koju god od ovih opcija da cekiram, ne nalazim podatke o putniku, unesene prilikom online check in-a

Add Services- Baggage/Transfers/Car Parking
Add Allocated Seats
View Itinerary / Resend Confirmation Email / Update Email Address
Change Flights
Add Airport Special Assistance
Name Change
Add Travel Insurance
Online Check-In
Reprint Boarding Pass
View Booking History
Change/Cancel Car Hire
Buy Samsonite Cabin Bag
Manage My Hotel Booking

Jel moguce da ne postoji mogucnost da se na sajtu to provjeri?

Letim iz Podgorice za Brisel. Unio sam sve potrebne podatke, i prilikom on line chekiranja, pored imena putnika stajalo je document added, tako da su podaci definitivno uneseni.

Cuo sam da znaju da naprave problem na aerodromu ukoliko podaci iz pasosa nisu potpuno isti kao i podaci koji su uneseni kod njih u sistem.

Ako si vec istrazio sve te opcije i kazes da nema, onda ne znam gde bi vise moglo da ima. U svakom slucaju, mislim da nema nikakvog razloga da nabijas sebi tenziju i panicis, jer si verovatno sve tacno i uneo, a i ako si pogresio neko slovo ili broj, najgore sto moze da se desi je da te malo duze zadrze. Ma da, nemoj ni razmisljati o toj opciji.

Jos jedno pitanje za vas koji ste imali ranije iskustva sa Rayan-om :)

Jel tacna info da dozvoljena tecnost (na primjer kozmetika) moze biti u pakovanjima od najvise 100 ml?

Pozdrav.

Da. 

"Liquids in cabin baggage
When passing through airport security screening:
Liquids should be in containers of no more than 100ml (3.4 ounces).
All liquids should be carried in a single, transparent, re-sealable plastic bag of up to 20cm x 20cm with a total capacity of up to a litre,
  You must be able to completely close the liqiuids bag.
The bag of liquids must be taken out of your cabin baggage to be screened separately."

http://www.ryanair.com/en/questions/what-are-ryanairs-packing-guidelines/