Posted October 13, 2014 Da se pridruzim Nemanji i iznesem svoje utiske Nas dve smo dosle u Shz 18.oktobra (letele smo Aeroflot-om preko Moskve do Hong Konga), i krece nova avantura Imale smo srecu pa nas je drugar (koji je takodje nov ovde) sacekao na aerodromu (VELIKO HVALA M!!!), i pomogao nam da dodjemo do prelaza Luohu. Napustile smo HKG (posle preko 15h leta) i usle u PRC s druge strane nas je cekao drugi drugar (VELIKO HVALA A!!!), uzeli smo taxi i otisli do hotela koji smo nasli preko booking.com.Hotel se zove ONE WAY, nalazi se u Futian District-u, 2min setnje od YANNAN stanice (sto je sjajno!), i cena je podnosljiva.Vremenska razlika je odradila svoje pa prvih 2-3 dana nismo znale gde se nalazimo, ali kad se ta kriza prevazidje ostalo je sve lakse.Krenula je potraga za poslom... od nedavno "svi" traze NATIVE speaker-e, a pri tom misle da je Juzna Afrika u Evropi...Nemojte se mnogo cimati oko toga, da traze - traze, ali kad nema nativaca dobri smo i mi iz SERBRERIJE (kako kinezi zovu RS).Kao sto je Nemanjo napisao - spremite demo cas jer od toga sve zavisi!Ja sam na prvi demo otisla sa momkom iz Kazahstana i kad sam videla njegov demo bilo mi je glupo i da pokusam da odrzim cas ali posto je momak skroz na mestu - za 2 dana mi je pokazao cake za demo i spremila sam brutalan cas i naravno DOBILA POSAO!Sto se tice plate (znam da to sve najvise interesuje) - posao se trazi najcesce preko agenta (koji uzima neku proviziju, ako necete da se borite za sebe uzece vam jako puno para!) i postoje dve opcije: 1) kindergarten placa VAS pa vi dajete deo para agentu ili 2) kindergarten placa agenta pa on vama da koliko misli da je ok da vam da... Prva opcija je naravno bolja!Sto se tice izbora mesta za rad: ticer mozes biti u kindergartenu ili u trening centru. Sta je bolje zavisi samo od vas...Vrtic placa manje ali imate slobodan vikend i najverovatnije hranu, dok trening centar placa malo vise ali radite vikendom, slobodni dani su npr. ponedeljak i cetvrtak, i nemate hranu...Jos jedna stvar jako bitna: ovde ima preko 100 nasih ljudi ali ili ne mogu ili ne zele da pomazu, kafenisu, druze se... zato sto bi babe rekle "UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE"!Ovo je grad koji je duplo veci od cele SRBIJE, cisto da znate sta vas ceka...Metro je sjajno organizovan, vozovi idu od 6-7 do 23h, na svakih 4-5-6 minuta... Cene prevoza su ok! Taxi takodje nije skup ali ne mora se cesto koristiti.Spremite se na jako zacinjenu hranu, ljutoooo, ljutooo i malo ljutog s ljutim sladak hleb, ribu i morske plodove na sto nacina... zaboravite na cokoladu (nenormalno je skupa)... i spremite nozdrve za neke nove (ne bas tako prijatne) mirise ))Sve sto napisah je iskreno i od srca, i nemojte se premisljati - ovde je super!Ako nekog zanima jos koji detalj neka pita slobodno... ja se ostalog nisam setila I da... pakujte se, cekamoooooo vas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2014 Cao,citajuci vase postove super sam se ismijala i ja sam u Kini, vec skoro tri godine, a nisam znala da ove teme postoje, mozda je i bolje tako, dosta su ljudi skepticni ja sam se samo spakovala (sa momkom) i dosla, jeste da meni to nije bio prvi put u Aziji, onda smo ovde trazili posao, sve se odigralo i bolje i brze nego sto smo kontali. Inace trenutno sam na odmoru u Vijetnamu, stalno putujemo po Kini i okolnim zemljama, plate su super, mi uopste ne vodimo racuna o potrosnji i opet se masu ustedi, prvu godinu smo predavali u manjem gradicu (ucili kineski, seperatisali se od bijelaca), oboje imamo diplome, nekih certifikata (moze se to i napraviti:), ipak bolje prolaze ljudi sa diplomama, ali moze i bez, pogotovo u septembru kad je skolama frka jer se nastavnici nisu pojavili, posle smo promijenili par gradova, u medju vremenu smo prestali sa teaching-om, jer smo skontali da mozemo bolje da zaradimo od umijetnosti, modeling, actinga itd. a tek tada nista ne radis, kad su umijetnici radili, heheheh Jedino sto je malo teze i treba vise love je stan, ako ne zelite da dijelite sa nekim, uglavnom traze sest mijeseci unaprijed, depozit, jedan mijesec za agenta, sve to izadje dosta, ali ima dosta oglasa gdje drugi traze nekoga da dijele, sve to naravno ako posao ne obezbjedjuje, u manjim gradovima (par milijona) sve placaju, meni je to dobra opcija za start, jer se lakse adaptirati, brze naucis jezik, bar jedan semestar.Eto lijep pozdrav iz Kine (zemlje cuda,heheh) )) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2014 Pozdrav svimа, hvala vam na iscrpnim odgovorima i informacijama, jako puno to znači ljudiima (poput mene) koji ovdje traže posao "tičera" u Shenzhenu. Inače imam BA engleskog jezika i planiram doći na L vizu, naći posao i prebaciti se na Z vizu u što kraćem i bezbolnijem roku. Trenutno sam u procesu bukiranja karte i skupljanja dokumenata za vizu i nadam se da ću biti u Shenzhenu u novembru. Mene konkretno zanimaju lična iskustva vas koji ste dobili posao tamo putem agenata, da li imate nekoga konkretnog za preporučiti, ili jednostavno koji god "normalan" oglas vidim na shezhenparty.com, echinacities.com ili linguatutor.com da šaljem? Koji ste vi koristili i koji preporučujete?Nadam se da se vidimo ubrzo tamo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2014 Cao,citajuci vase postove super sam se ismijala i ja sam u Kini, vec skoro tri godine, a nisam znala da ove teme postoje, mozda je i bolje tako, dosta su ljudi skepticni ja sam se samo spakovala (sa momkom) i dosla, jeste da meni to nije bio prvi put u Aziji, onda smo ovde trazili posao, sve se odigralo i bolje i brze nego sto smo kontali. Inace trenutno sam na odmoru u Vijetnamu, stalno putujemo po Kini i okolnim zemljama, plate su super, mi uopste ne vodimo racuna o potrosnji i opet se masu ustedi, prvu godinu smo predavali u manjem gradicu (ucili kineski, seperatisali se od bijelaca), oboje imamo diplome, nekih certifikata (moze se to i napraviti:), ipak bolje prolaze ljudi sa diplomama, ali moze i bez, pogotovo u septembru kad je skolama frka jer se nastavnici nisu pojavili, posle smo promijenili par gradova, u medju vremenu smo prestali sa teaching-om, jer smo skontali da mozemo bolje da zaradimo od umijetnosti, modeling, actinga itd. a tek tada nista ne radis, kad su umijetnici radili, heheheh Jedino sto je malo teze i treba vise love je stan, ako ne zelite da dijelite sa nekim, uglavnom traze sest mijeseci unaprijed, depozit, jedan mijesec za agenta, sve to izadje dosta, ali ima dosta oglasa gdje drugi traze nekoga da dijele, sve to naravno ako posao ne obezbjedjuje, u manjim gradovima (par milijona) sve placaju, meni je to dobra opcija za start, jer se lakse adaptirati, brze naucis jezik, bar jedan semestar.Eto lijep pozdrav iz Kine (zemlje cuda,heheh) ))Nemoj bas toliko plasiti ljude U SHZ za iznajmljivanje stana treba da das 2depozita + renta + 1/2 rente za agenta... i to sve izadje preko 1000evrica... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2014 Pozdrav svimа, hvala vam na iscrpnim odgovorima i informacijama, jako puno to znači ljudiima (poput mene) koji ovdje traže posao "tičera" u Shenzhenu. Inače imam BA engleskog jezika i planiram doći na L vizu, naći posao i prebaciti se na Z vizu u što kraćem i bezbolnijem roku. Trenutno sam u procesu bukiranja karte i skupljanja dokumenata za vizu i nadam se da ću biti u Shenzhenu u novembru. Mene konkretno zanimaju lična iskustva vas koji ste dobili posao tamo putem agenata, da li imate nekoga konkretnog za preporučiti, ili jednostavno koji god "normalan" oglas vidim na shezhenparty.com, echinacities.com ili linguatutor.com da šaljem? Koji ste vi koristili i koji preporučujete?Nadam se da se vidimo ubrzo tamo! Sve te oglase na sajtovima postavljaju agenti Kad dodjes preporucicemo ti licno neke a ovako javno cu reci da OBILAZITE, PRESKOCITE (kako god) MR ZHANG-a, koji UVEK trazi URGENT ticere ali redovno ljude ispaljuje za posao ili za platu!Inace, posao ces naci jedino kad dodjes ovamo pa se zato nemoj ni zamlacivati da trosis vreme gledajuci te oglase jer ti niko nece dati posao na nevidjeno, a i ni ti nemoj biti naivac pa prihvatati nesto na nevidjeno jer je sve to macka u dzaku...Eto toliko od mene za sad Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2014 Inace, posao ces naci jedino kad dodjes ovamo pa se zato nemoj ni zamlacivati da trosis vreme gledajuci te oglase jer ti niko nece dati posao na nevidjeno, a i ni ti nemoj biti naivac pa prihvatati nesto na nevidjeno jer je sve to macka u dzaku...Ooo da, znam, sve dobre poslove što sam dobio u životu, dobio sam FEJS TU FEJS. Ali konkurišem u svakom slučaju, nemam šta da izgubim, a i nemam nikakva očekivanja svakako. haha Hvala ti puno, evo npr. nisam nigdje na forumu vidio da je neko spominjao tog notornog Zhenga prije. Evo ovom prilikom da pitam, da li bi ti Vanja123 ili neko drugi bio voljan da mi pomogne sa smještajem, makar prvih sedmicu dana? Odužio bih se naravno, da li paštetama i slatkom pečenicom, ili pranjem suđa i usisavanjem ili kako god. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2014 o tim pastetama i pecenici cemo na private Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2014 Pozdrav drugari! Ja sam po struci medicinska sestra, trenutno nezaposlena i ocajnicki mi je potrebna PROMENA, a Kina me je oduvek neobjasnjivo privlacila. Iscitala sma temu, polasala zahtev da me prime u FB grupu i iskreno, zelim da krenem sto pre. Imam sertifikat iz engleskog B1 nivo, iako vidim da nije uopste potreban. Radila sam godinu i po u Libiji, i koristila engleski svakodnevno... Prosla kroz neki tezak period i zapravo treba mi beg u nesto potpuno drugacije. Nije mi stran odlazak od kuce niti sam nostalgicna, grebem da idem preko ceo svoj zivot cini mi se. Majka mi je drzala igraonicu za klince, tako da opusteno mogu da "imam" i diplomu da sam predavala klincima tu, sa pecatom naravno. Cuvala sam klince u toj igraonici, i tri meseca devojcicu u Nemackoj. Tako da mi ni rad sa decom nije stran.Mene zanima:1. Koja je minimalna svota novca neophodna da se dodje i prezivi bar neko odredjeno vreme?2. Ima li ovde ikoga ko bi pristao na neko okupljanje nas koji planiramo da idemo u sto kracem roku? 3. I da li ima nekoga ko je vec tamo a hteo bi da izadje u susret oko stana, davanja saveta i otkrivanje caka kad vec dodjem/o tamo?Hvala vam puno unapred i ako slucajno postavim neko pitanje na koje je odgovor dat vec 101 put, napomenite me. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2014 Pozdrav i od novajlije! Odakle si ti i koji pasoš imaš? Ja imam i srbijanski i bosanski, i evo planiram jako brzo da palim za kinu isto. Ja mislim da bi ti trebalo najmanje 1000 evra da imaš (ne računam avionsku kartu), mada neko bi se mogao snaći i sa mnogo manje, uz mnogo više sreće, je li. ;-)Nadam se da se vidimo uskoro! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2014 (edited) Pozdrav i od novajlije! Odakle si ti i koji pasoš imaš? Ja imam i srbijanski i bosanski, i evo planiram jako brzo da palim za kinu isto. Ja mislim da bi ti trebalo najmanje 1000 evra da imaš (ne računam avionsku kartu), mada neko bi se mogao snaći i sa mnogo manje, uz mnogo više sreće, je li. ;-)Nadam se da se vidimo uskoro!Pozdrav, kolega novajlijo! :mah: Ja sam iz Beograda, imam samo srpski pasos. Da, ok, tako sam i mislila, po onome sto su do sada pisali za novac. Kada si ti planirao otprilike da ides? Koliko brzo? Edited October 15, 2014 by lilypad89 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2014 @lilypad89sto se tice para, racunaj kartu u jednom pravcu oko 350e, smestaj je najveci problem i tu ce da ti ode dosta novca... racunaj da ako neces da spavas po nekim cumezima hostelima sa njih 10 da ti treba makar 10e za noc u hotelu. e sad, da npr odes 20nov, i u sledecih 10 dana nadjes posao, i pocnes da radis prvog decembra, prvu platu primas najverovatnije 15 januara, znaci racunaj da ti treba para za smestaj za 55 dana dok ne primis prvu platu.... u medjuvremenu bi trebalo da produzis vizu, pa ti ostaje da razmisljas da li da od prve plate vadis M vizu, za sta ti treba 500e, ili da sredis stambeno pitanje za sta ti treba minimum 700e ako nadjes neki stan za 200e (kirija + 2 depozita + agent fee pola kirije).... za hranu i prevoz za tih 55 dana racunaj sta znam nekih 400e da ce ti da ode, mozda malo manje.pratio sam temu vec par meseci, planirao sam da idem u oktobru ali sam odustao iz jednog jedinog razloga - PARE, jer nisam hteo da se tamo ciganisem i stiskam i rizikujem, a u medjuvremenu uletelo mi je i ovde da odradim par poslova za pristojne pare... zato sam odlozio put najverovatnije za feb. malo pre kineske nove godine, tad mislim da tamo pocinje drugi semestar, pa moze da se sklopi i ugovor na 4-5 meseca ,.. do februara bi trebalo da skupim 2-2500e pa na miru krenem u avanturu bez ikakvog pritiska i cimanja.posao je lako naci, nasli su ga svi za 10ak dana... sto se tice pomoci nasih, pusti mi poruku u inbox pa cu da ti kazem koga mozes da kontaktiras tamo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Od prve plate svakako ne mozes da resavas duzu biznis vizu, jer prvo moras uraditi turisticku i tek nakon toga moze 6 ili 12meseci biznis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Definitivno je smestaj najveci i NAJSKUPLJI problem... ponudu stanova i cene mozete pogledati na shenzhenparty.com (slike nisu uvek istinite)... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Uz ogradu da je sajt orijentisan na strance, pa je i ponuda takva...moze se mnogo bolje proci na licu mesta i uz pomoc makar nekog domaceg...ipak, party je super da se nadju cimeri tj da se "udje" nekom u ugovor...pored jasnog finansijskog dela, super je sto se dobija neko pocetno okruzenje, socijalni zivot nije na nuli itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Pozdrav, kolega novajlijo! :mah: Ja sam iz Beograda, imam samo srpski pasos. Da, ok, tako sam i mislila, po onome sto su do sada pisali za novac. Kada si ti planirao otprilike da ides? Koliko brzo?Ja ću uzeti kartu BEG-HKG za 15. novembar najvjerovatnije, a za viziranje ću vjerovatno u ambasadu u Sarajevu, mooožda do BGa. I ja imam oko 2000 evra ušteđeno (za sve i kartu), i sa time "hendlujem" i mislim da je to dovoljno. Kada ti planiraš da putuješ, i da apliciraš za vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 evo na ovom sajtu http://sz.58.com/ mozes da pogledas ponudu stanova, ima svasta, za 100e mesecno da spavas na patosu u sobi 3x3 sa resetkama na prozoru a mozes i za 400-500e da zivis kao karington u svakom slucaju racunaj da prvi put placas: kiriju unapred + 2 kirije depozit + pola kirije agent fee ako ide preko agenta... najbolje je da neki kinez ide sa tobom kad trazis, da proba npr da ubedi stanodavca da das jednu kiriju depozit umesto 2... ugovori su na 6 ili 12 meseci, depozit ti vracaju kad im vratis kljuc i to je to Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Ja ću uzeti kartu BEG-HKG za 15. novembar najvjerovatnije, a za viziranje ću vjerovatno u ambasadu u Sarajevu, mooožda do BGa. I ja imam oko 2000 evra ušteđeno (za sve i kartu), i sa time "hendlujem" i mislim da je to dovoljno. Kada ti planiraš da putuješ, i da apliciraš za vizu?Noukz, iskreno, maltene sam celu noc provela praveci plan kako da dodjem do para, i dok ne dodjem do te sume 2000e, 2500e eventualno, necu ni aplicirati. Pare su, naravno, jedini problem. Ali volje mi ne manjka, bas naprotiv, tako da sto se kaze, rodicu ih. Molim te ako ti nije mrsko, pisi nam utiske kad odes (a i u medjuvremenu), i nemoj nas zaboraviti kako neko iznad rece. Zaista ti onako, najiskrenije, drugarski zavidim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Noukz, iskreno, maltene sam celu noc provela praveci plan kako da dodjem do para, i dok ne dodjem do te sume 2000e, 2500e eventualno, necu ni aplicirati. Pare su, naravno, jedini problem. Ali volje mi ne manjka, bas naprotiv, tako da sto se kaze, rodicu ih. Molim te ako ti nije mrsko, pisi nam utiske kad odes (a i u medjuvremenu), i nemoj nas zaboraviti kako neko iznad rece. Zaista ti onako, najiskrenije, drugarski zavidim. Ne trebaš da mi zavidiš, pola od te ušteđevine sam posudio od mame, pa ti vidi... hahah Naravno da ću javljati sve detaljno, koliko mognem. A i ti se javi na PM kad budeš dolazila, potrudiću se i konkretno pomoći! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Ne trebaš da mi zavidiš, pola od te ušteđevine sam posudio od mame, pa ti vidi... hahah Naravno da ću javljati sve detaljno, koliko mognem. A i ti se javi na PM kad budeš dolazila, potrudiću se i konkretno pomoći! Hej, kako stvari stoje, ne gine ni meni mamina slamarica bar za neku kintu, hihihih. E super, hvala ti na tome. Javicu se svakako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Pozdrav ljudi,nov sam na forumu,i mislim da sam u vezi Kine iscitao vise tekstova nego knjiga u mom zivotu.Prvi put sam ovde video sajtove za poslove,i preko echina sam nasao agenticu,koja mi je do sada vec nasla 2 posla,jedan je bio u Chengdu,koliko se secam,gde je bio zemljotres u Avgustu ,a drugi negde kod Shengdonga...nisam prihvatio zbog para,naravno...sada pregovaram sa skolom u Zhengzhou,Henan provincija,nude 7000rmb,stan,hranu,vizu(skola placa tamo i obezbedjuje radnu vizu),20 teaching hours,10 office hours,i hoce me sto pre,pa verovatno ce biti opcija zajam para,karta u jednom pravcu,turisticka viza i pravac Kina...inace,studirao sam pravo,i nisam zavrsio,nemam sertifikate,samo srednju gimnaziju,ali engleski znam onako,mislim veoma dobro,tako da sam samo "nabambao" CV da ide ka pravcu iskustva sa engleskim jezikom,napravio demo snimak od jedno 3 min (agentica mi pomogla u vezi toga) i rokaju ponude samo tako ...jedno vreme sam imao cak 3,4 agentice koje su mi trazile posao,sada samo sa jednom,porodicna zena pa joj nekako verujem,iskreno par puta na intervjuima sa obdanistima trazili da glumim,skacem po sobi,pevam pesme,igram,pa me u jednom trenutku zveknu sa pitanjem:" Can you now sing some song on your language?" ,a meni prvo na pamet "Lane moje" od Zeljka,ccccc .....inace,imam i sertifikat iz kineskog jezika,ucio ga ovde,neke osnove znam ...iskreno,jedno 7,8 meseci trazim nacin da odem negde van da radim,nasao ovu opciju,tako da samo pare bile problem,a mislim da neki drugi razlog totalno ne,jer iako nemam nikakvog iskustva,izgleda da je nastup i izgled najvazniji...uzgred,zadnjih par meseci se redovno cujem sa jednom devojkom iz Tajvana,i posto je toliko tesko da se zbog viza i para vidimo na Tajvanu ili u Srbiji(mislim da bih lakse otisao na Mesec nego na Tajvan odavde ),to je jos jedna stvar zasto zelim da odem i da ona dodje kod mene,uostalom i skola je rekla da to nije nikakav problem ...Eto,toliko za sada od mene i nekih mojih iskustva,ako Bog da sledece nedelje da odem da resim vizu,inace pozdravljam sve na forumu,i obecavam da cu se potruditi da budem vise aktivan u narednom periodu,nadam se sa nekim informacijama sa lica mesta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 @nidza_uroskolepa prica tebra, drago mi je da si se odlucio da ides... samo jednu stvar DVA PUTA proveri pre nego da krenes; da li stvarno mogu da ti srede radnu vizu? od prosle godine na snazi je kao neko poostravanje vizne politike prema strancima... uslov za radnu vizu za ticera je obavezan BA, tefl i radno iskustvo, uz naravno odgovarajuci pasos (da si native)... sad, ima nekih provincija gde moze da prodje i da nisi native, ali koliko sam citao uvek su diploma i tefl obavezni, diploma je MUST....zato kazem dobro proveri da li stvarno to mogu da ti obezbede, jer kako kazes da imas samo gimnaziju i nezavrsena prava (isto kao i ja btw) nisam siguran da ces da dobijes radnu vizu.... mnoge skole pricaju moze sve pa na kraju e znas ovo e znas ovo... ima ovde ljudi koji su dugo tamo i bolje znaju od mene pa neka se jave i nek ti objasne sta se sve radi tamo...a ako budes radio na poslovnoj racunaj da na svakih 30dana mora da seces granicu, znaci ili HK ili mozda u tvom slucaju mongolija... moj savet - DOBRO SVE PROVERI, da ne dodjes u nezgodnu situaciju... pretpostavljam da znas da je 7000 juana manje od 1000e, sto iskreno i nije visoka plata, ali vidim da tebe vise vode tamo ljubavni motivi nego neka zarada i mogucnost da se ustedi koji evro preko godine, ali probaj da nekako izbacis agenta iz cele price (makar i posle 2-3 meseca) jer mislim da ti mnogo uzima od plate, bar 3000 juana ako ne i vise... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 @darkoriotHvala puno,svaka informacija i svaki savet je veoma koristan,ipak su ljudi tamo na licu mesta,a poslednje sto zelim je da zaglavim neke nevolje sa zakonom zbog vize,pa mozda i na konto izlaska na svakih mesec dana.Inace,skola je rekla da bi zavrsila M ili L,mozda F vizu na godinu dana i da bi oni platili 10 000 juana za nju,pa pretpostavljam da bi to mozda znacilo majanje svakih mesec dana van Kine,ne znam.Jeste,ljubavni motivi me malo vise nego ostalo vode tamo,ali opet ne po svaku cenu.Jos jednom,veoma sam zahvalan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2014 Nenade, pretvorili smo ti post u pravi članak:https://www.klubputnika.org/servis/iskustvenik/3848-predavanje-engleskog-u-kiniŠerujte ga! Svi! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2014 Svaka čast! Baš inspirativno. Koliko se brzo može naći posao u Kini? Imam neke planove za sledeću školsku godinu, ali ako to ne uspe, probaću da nađem posao prvo u Japanu (uz pomoć prijatelja tamo), ali ako ništa od toga ne uspe, verovatno ću da probam u Kini. Pa me interesuje kad treba da se počne za traženjem posla.Završila sam engleski, imama CPE, predajem engleski već skoro 5 godina u srednjoj školi, radila sam u Americi. Ali ne bih išla pre avgusta, septembra sledeće godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites