Tajland, zivot i posao, kako ostati...?!

267 posts in this topic

Marina, da pametujem ja jos malo...

Sajt im je nula. Od artikala imaju 5-6komada, tj nista. Kao, bice.

Da li su ti poslali ugovor na mail? Sta znaci "plata "sa kojom bih mogla da sebi priustim sta god hocu" ". Tako se ne radi u normalnom poslovnom svetu.

Mozda, da ipak nadjes nekog ko je vec tamo i da proveri tu firmu?

Stavka je i to znacajna avionska karta a viza 50tak evra sa geom. Viza, da li ja jednim ili vise ulazaka vazi za 90 dana boravka u tajlandu.

www.thaiembassy.com/visa/thaivisa.php

Nakon malo googlanja moj utisak je sledeci: Taj "deep wear" je izgleda  one-man operation, momak iz Belgije ("direktor") koji ugovara poslove na Facebook-u. Verovatno agencija nije registrovana i ne postoji kao pravno lice tako da ne mozes da dobijes nikakav ugovor o radu ili nesto slicno sa cime bi vadila radnu dozvolu. Ides cisto na njihovu rec, oni pravno nemaju nikave obaveze prema tebi. Plata je "da priustis sta god hoces"?! Meni sve to zvuci neozbiljno. Ne mislim da je u pitanju human trafficing ili tako nesto, ali ako vec odes tamo imaj spreman back-up plan u slucaju da te ispale.

sad sam im poslala mejl da im trazim sertifikat da idem na praksu kod njih. moraju da mi posalju ako su iole ozbiljni ako ne za vizu onda da imam ako me negde zaustave zbog necega.

znam da na sajtu nemaju nista, to je trebalo da bude jedan od mojih poslova, da update-ujem ali su angazovali neku drugu devojku jer ja nemam pojma to da radim. ovo sto se krpa tice ok, ali to za web nije nikad bilo polje mog interesovanja.

pojurila sam neke ljude koje znam preko ne znam koga i imala bih nekog tamo za slucaj nuzde.

a to da rade na crno prosto mi nekako nije jasno kako bi to moglo tamo. valjda su uredjeniji nego mi ovde? ili nisu?

pitam se pitam, u sta se ja uopste upustam :D

Pa znas kako, nista nije ne moguce, pa ni human trafficking. Ova agencija nema nikakav kredibilitet na internetu, i imaju samo 4 povratna linka ka svom sajtu, i sva 4 su sa facebook-a. Takodje, whois podaci pokazuju da je sajt mladji od godinu dana. Ne bih ja sad da te plasim, ali stvarno moras biti oprezna. Pozz

a poslace i sve o njihovoj firmi, kao i onaj broj sto bi kod nas bio u prvirednom registru kao i sve svoje podatke i brojeve pasosa

Solidna je plata za Tajland i tip posla koji ti je ponudjen s obzirom da su ti svi troskovi pokriveni. Iznos je kao prosecna srpska plata, ali je kupovna moc te plate tamo visa nego u Srbiji.

Ako nemas nikakve bolje ponude ovo deluje OK ako zanemarimo neozbiljnost firme.

Kao sto sam napisao pre - ako mozes da sto bi rekla moja baba `alalis` novac za kartu i ostanes turisticki ako nesto krene po zlu sto da ne, treba pokusati.

izracunala ja odmah :)

to je super i za srbiju. a ako je verovati svim guide-ovima koje sam silne iscitala, i tamo je.

jel ima neko neki tip gde  da gledam za kartu? koliko je najeftinija? mislila sam da kad vec idem u geo tours da dam za vizu da pogledam kod njih i za kartu

Meni se čini da bi vredelo probati, ali da stvarno treba biti oprezan.

Probaj da preko sajtova CS i/li HC pronađeš neke kredibilne ljude koji žive u mestu u koje ideš (ljude koji su stari članovi i imaju više pozitivnih referenci). Stupi u kontakt sa njima, reci im o čemu se radi, pa ih pitaj za mišljenje. Kada odeš tamo, odmah ih upoznaj i budite u kontaktu. Ako nešto pođe loše, jako je važno da ne budeš prepuštena sama sebi u jednoj tako dalekoj zemlji, nego da imaš nekog kod koga možeš da odeš i ko može da ti pomogne.

Ako znaš ime direktora kompanije, uradi jednu detaljnu Google pretragu, da vidiš da li se njegovo ime negde pominje, i u kom kontekstu.

Da bi dobila vizu moras imati i potvrdu o povratnoj avionskoj karti. Da, to , mogu da ti urade u gea tursu, ili kako se vec zovu.

Samu kartu mozes sama da kupis direktno od avio kompanija npr, Aerosvit.

pozdrav recite mi koje se delatnosti traze na tajlandu...zanimljiv je ovo forum i bas me zanima....hvala unapred za odg

pozdrav recite mi koje se delatnosti traze na tajlandu...zanimljiv je ovo forum i bas me zanima....hvala unapred za odg

Najveci broj poslova za strance je predavanje engleskog.

Za ostale poslove si ogranicen na strane firme uglavnom posto za posao u lokalnim moras da govoris jezik.

znaci bez jezika nista.....znam jezik ja (tj engleski)ali ne perfektno.....trebalo bi mi odsavrsavanje....mislio sam na druge poslove majstorije i tako nesto clap.gif' alt=':clap:'> :clap:,posto tu najvise imam iskustva

To jedino da nadjes poslodavca koji je stranac ili dobro govori engleski pa da ti objasni sta treba da radis.

Tajlandjani uglavnom slabo govore engleski.

nema nam nikakvih vise vesti od maribcn

dali neko nesto zna kako je zavrsila

il radi u struci ili je na muci

Iskusni ,informisani... pomazite....tj pojednostavite mi ....na Samujima sam,pocela ssam da radim ,naravno za Tajsku co.tako je najbolje uklopiti se u sistem. Jedino me sada muci....strava je posao,strava je plata,uslovi itd....nisam ni sanjala da je tako.....sta sa radnom dozvolom,imam "B"visu od ranije ,a sada i posao...........radnu dozvolu vadim ja ili je to duzan poslodavac da mi uradi,ne bi da se zajebavam....sta mi je sve potrebno za to....ako moze bez diplome nesto,ja sam moju ostavila u NS,nisam mislila da cu da radim....dajte malo informacija vise...i onako do ovoga sam se svega smorila .....vise ne mogu da razmisljam...dajte na tacni!!!!

Ja mogu da te uputim na čoveka iz Hrvatske koji živi na Koh Samuiu. Ima firmu i pomaže ljudima sa ovih prostora. Pa ako hoćeš kontakt-piši.

Peđa

Iskusni ,informisani... pomazite....tj pojednostavite mi ....na Samujima sam,pocela ssam da radim ,naravno za Tajsku co.tako je najbolje uklopiti se u sistem. Jedino me sada muci....strava je posao,strava je plata,uslovi itd....nisam ni sanjala da je tako.....sta sa radnom dozvolom,imam "B"visu od ranije ,a sada i posao...........radnu dozvolu vadim ja ili je to duzan poslodavac da mi uradi,ne bi da se zajebavam....sta mi je sve potrebno za to....ako moze bez diplome nesto,ja sam moju ostavila u NS,nisam mislila da cu da radim....dajte malo informacija vise...i onako do ovoga sam se svega smorila .....vise ne mogu da razmisljam...dajte na tacni!!!!

Pozdrav za sugradjanku (bivsu  :D) i jedno pitanje. Jel se sme znati kakav posao si dobila?

Poslodavac je duzan da ti uradi radnu vizu narocito sto nekad te radne vize mogu biti papreno skupe. Moja radna viza je jedva 70$ a za ove evropljane mislim da je oko 800$ i to sve moja firma placa i oni se bakcu sa time.

Ja sam u Maleziji ali se to ovde u Aziji manje vise isto primenjuje.

Naravno poslodavac uvek zeli da izbegne to jer, s jedne strane on time sto potpise tvoju radnu vizu ima neke zakonske obaveze prema tebi.

Aleksandra iz Beograda je u Bangkoku, predaje engleski u internacionalnoj skolici pa mogu da ti dam njen kontakt pa da popricas sa njom.

;D

Tek sam sada videla da imam pitanje na forumu.Da naravno da cu ti reci ,radim za fabriku namestaja iz Bkk,pogledaj www.ag.in.th ,inace sam trazila posao u vezi sa designom,ponudili su mi sales manager za samuje,sto mi je logicno da im tako neko treba a da je belac.strava mi je na poslu i oni su stvarno divni,bar u mojo com.

Svaka cast, drago mi je da ti je lepo.  clap.gif' alt=':clap:'>

Kod mene se jos uvek nista ne zna, ali mislima sam cini mi se svakim danom sve dalje od Srbije.

Zdravo svima!

Da li ima nekog ko mi moze ista reci o zivotu i radu na Tajlandu?

Ja sam u Bgd i radila sam na razlicitim projektima za medjunarodne organizacije, PR i kampanje... Bila kratko i na Bliskom istoku...

Ima li nade za takve ili slicne poslove?