Posted January 7, 2014 Nadam se da si kupio kartu preko neta od Čopa do Lviva, pa ćeš ju u Čopu samo podić na šalteru? Ima do Lavova slobodnih mesta i na sam taj dan. Posle Lavova je popunjen, ali do Lavova uvek ima slobodnih mesta. Preko neta treba uzeti samo ako se ide iz Čopa do Kijeva, pošto tu ponekad zna da ne bude mesta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2014 Al ja bi bolje kupio preko neta, onda im u Čopu na blagajni samo pruži papir i dobije kartu. Inače se mora s njima sporazumit, iako ni to ni tako teško, al opet... Karta se kaže biljet, vlak je pojizd, a brojevi su više manje isti s tim da je "sorok" četrdeset, a sve naše brojeve koji završavaju na "naest" oni kažu sa "nacet", npr. "dvanacet" = 12. Eto, ako baš zatreba... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 Momci (schokaz, gosn.shofershajbna, RaxCherrych) , hvala vam od srca za ove korisne informacije, puno ste mi pomogli! Večeras putujem, uradiću upravo kako ste me savetovali! Živi bili i svakog dobra u Novoj godini! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2015 Zna li neko jel ok kupiti voznu kartu u Ukrajini (konkretno Čop - Kijev) putem tuđe internet kartice? Isto me interesuje za mađarski MAV, Budimpešta - Čop? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2015 Da, za Ukrajinu ti treba samo broj narudžbine da ti odštampaju kartu na stanici (najbolje odštampaš dokument koji ti stigne pri kupovini karte i to daš na blagajnu, na njemu je taj broj). Koliko znam za MAV, kod njih se karte dižu na automatu ukucavanjem isto broja narudžbe, ali nisam siguran da li moraš da ubaciš karticu kojom si kupio kartu ili samo da ukucaš broj. Proveri, piše na sajtu MAV, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2015 U Čopu samo pruži papir sa brojem karte i reci "Ja kupil biljet na internjetu" i neće bit problema. Za mađarsku kartu isto trebaš samo broj koji upišeš na automatu. Ne treba kartica ni u jednom slučaju! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2015 Imam par pitanja za iskusne forumase i putnike Ukoliko bih naredno leto sebi organizovao put, recimo sa nekim od drugara, u Ukrajinu, koji bi izgledao tako da idemo vozom do Kijeva, provedemo tamo par dana, zatim vozom do obale Crnog mora, gde bismo otisli na Krim, potencijalno posetili Kazantip (cuveni festival) i u Odesu, pa se vratili sto brzim i laksim putem, ukupno recimo 10ak dana, mozda do 12 max, i nazad, i to bi bila neka prva polovina avgusta.Koliko novca bi uz dobru organizaciju trebalo za takvo putovanje, gde bi se naravno nabavljale sto jeftinije vozne karte, spavalo po hostelima, i ne bi se preterano bahatili, samo osnovno, sta mislite ? Da krenem odmah da skupljam novac .gif' alt='::'>Krim je sad deo Ruske Federacije,tamo je granica i mislim da Kazantrip vise ne postoji.Odessa je u sastavu Ukrajine,a pazi vozovi su jako puni i mora se rezervisati karta unapred!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2015 Vozovi koji su išli za Krim sada saobraćaju samo do stanice Novooleksiivka/Henicheks.Vozovi između Krima i Ukrajine su suspendovani. Granični prelazi su otvoreni, ali samo za lokalce i strance koji imaju specijalnu dozvolu ukrajinskih vlasti.Praktično, u Krim jedino sa ruske strane. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2015 Kazantip i dalje postoji, na istom mestu... mislim da su pokušali da organizuju festival u februaru u Kambodži, pa im lokalne vlasti nisu dale dozvolu. Ovog leta kažu da je festival organizovan na istom mestu u Popovki na Krimu, samo ne znam koliko je bilo gostiju iz inostranstva, zbog propagande na zapadu koja je uperena protiv Krima i njegovog prisajedinjenja Rusiji.Ovo je sajt festivala, vidim da su se i boje i logo malo promenili http://kazantip.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2015 Evo kratkog obavještenja, ali iz "specifičnih" uslova.Ušao sam u Ukrajinu pograničnim vozom Zaohony - Chop. Odmah sam rekao da sam novinar i da idem u Bjelorusiju zadatkom i nastalo je veliko cimanje. Zadržali su me na granici, ispitivali manje više opušteno 2 sata, snimali, provjeravali itd. Ušao sam sa pasošem Srbije. Na kraju, dali su mi tranzitnu vizu (!) iako nam viza uopšte nije potrebna i to na pet dana sa uslovom da jedino mogu ući u Bjelorusiju. Ne znam kako bi bilo da sam prećutao, da sam rekao da idem u običnu posjetu. Mislim da je sad malo cimanje za balkance da idu u Ukrajinu. Također sam imao situaciju sa lokalcima u vozu, jednostavno ja "žurnalist rabota za rosija". Sad je sve okej i ne bih volio nekoga odgovoriti od puta ali evo pišem ovaj kratki post kao lično iskustvo i mislim da ne bih sad baš nekoga nagovarao da ide u Ukrajinu ali ne bih ni tvrdio da je apsolutno stresno.Što se tiče željeznica, sve funkcioniše okej, cijene su mnogo niske u Ukrajini trenutno, čak i u centru Kijeva, ja sam putovao Čop - Kijev - Korosten - Kovel i nema nikakvih sigurnosnih prepreka, ima mnogo vojnika, ali oni svojim putem.Vidio sam da vozovi saobraćaju za Moskvu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2015 Ja sam isao autom,prvi put te mozda pitaju nesto,ali kazes ides u posetu,kakav vrag novinar i sl..Vojsku mozes vidjati tamo od Lovova prema Kievu i dalje na istok..Niko nikog ne dira,a molo se treba uzdrzavati od komentarisanja o Rusiji,jer ih Ukrajinci mrze iz dna duse!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2015 Sve je to okej, ali ja sam imao malo komplikovanu situaciju i jedina opcija mi je bila da budem iskren sa graničarima. I bio sam jedini stranac u Zahony - Chop vozu. Ipak bih savjetovao "običnim" putnicima da imaju nešto uza se - rezervaciju hostela, neki kontakt u Ukrajini.Kao što prethodnik reče da Rusi nisu omiljena tema u Ukrajini ovih dana, nisu ni srpski pasoši dobrodošli kao nekada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2015 Evo da i javim drugo iskustvo od juče, nikakvih pitanja niti problema na prelasku iz Bjelorusije u Ukrajinu, između Bresta i Kovela (granični prelaz Ratne). Samo su udarili pečat, nikakva pitanje. Valjda sam u prvom ulasku naletio na loše raspoložene graničare. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2015 Ne treba imati nikakakv vaucer vec je dovoljno adresa nekog hotela jer hoce da pitaju a ko ide prvi put sigurno ce mu uzeti pasos na kopiranje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2015 А sta je sa vozom Beograd-Kiev??da li on ide kao i ranije onaj direktni vagon,spavaci.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2015 Mislim da ne ide voz BG-Kijev, ima Budimpešta - Kijev. Ali, kontam da je bolje sjeckati put zbog troškova a čak se možda i brže stigne jer preskačeš prebacivanje evropsko-sovjetskih tračnica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2015 Ali, kontam da je bolje sjeckati put zbog troškova a čak se možda i brže stigne jer preskačeš prebacivanje evropsko-sovjetskih tračnica.Nema potrebe za frljanjem, tračnice nisu "sovjetske" nego ruske/carske. (kako Vam se vise svidja). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 Za mene su sovjetske. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2015 Evo da i ja kažem moje iskustvo puta u Ukrajinu.Jes da sam bio prošle godine u novembru,ali mislim da je manje-više to to.Što se tiče puta,iseckali smo ga maksimalno i put Novi Sad-Lavov-Novi Sad me je sveukupno izašao oko 65 eura(Novi Sad-Budimpešta 26,Budimpešta-Zahonj 25,pogranični Zahonj-Čop oko 4 i Čop-Lavov .Na granici su nas zadržali jedno 2,5 sata verovatno zbog pasoša,jer su 4 drugara imala hrvatski a ja srpski.Prvo su nas ispitivali sve zajedno,a onda u posebnoj sobici jednog po jednog i taj razgovor se snimao,i tu su nam tražili da pokažemo i povratne karte i koliko para imamo,čak me je ženska što me je ispitivala pitala da li planiram da idem u Donjeck.Ja joj rekao naravno da ne,a i da planiram sigurno ne bi preko Ukrajine,na šta mi ona reče,da stvarno,nisam uopšte razmišljala o tome.Na kraju su nas ipak pustili.Kad smo izašli iznenadilo me to što se u Čopu baš dosta priča ruski i pošto smo imali jedno 7 sati do voza za Lavov,naravno seli smo u lokalnu kafanu.Karte sam redovno tražio na ruskom,i nema mrkih pogleda i sličnog.U Lavovu ipak ne treba isticati da znaš ruski,ali me je isto iznenadilo što kad god sam nekom od lokalaca rekao da sam iz Srbije,svi su bili u fazonu,super brate,srbija,čak u sred centra Lavova ima Srpska ulica.Ako nekog još nešto zanima,rado ću mu pomoći,ima tu još svačega,al da ne pišem romane Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2016 Lavov je sjajan grad moja iskustva s ukrajinskom zeleznicom su prilicno pozitivna, ja sam isao do Lavova preko Solotvyna, od granice sa Rumunijom. 13 sati voznje karta 5.5 eura za spavaca kola, i plus se dobije i caj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2016 Sad sam pretraživao vozove na ovoj službenoj stranici: http://booking.uz.gov.ua/en/ međutim kada kucam Chop-Lviv izbacuje mi samo sljedeće varijante, pa me buni ovo Užgorod jer na mapi vidim da je to tek idući grad nakon Chopa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2016 Kad se malo zagledaš u kartu, videćeš da pruga vodi preko Čopa, malo okolo: http://www.tutu.travel/poezda/view_d.php?np=cb4837 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2016 Hoćeš reći da se vozna linija spušta od Užgoroda do Chopa, pa se ponovo penje ka Lavovu? Koliko dugo traje vožnja Chop-Lavov? Odgovaraju li ove satnice koje mi je gore sajt izbacio toj dužini vožnje. Ne bih volio da se desi da rezervišem kartu iz pogrešnog grada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2016 (edited) Vidi, nisam putovao nego sam naguglao... Ali samo je ta pruga označena kao glavna (ka severoistoku su žestoki Karpati): Edited February 1, 2016 by Duya +mapa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2016 2 hours ago, Svjetski putnik said: Hoćeš reći da se vozna linija spušta od Užgoroda do Chopa, pa se ponovo penje ka Lavovu? Koliko dugo traje vožnja Chop-Lavov? Odgovaraju li ove satnice koje mi je gore sajt izbacio toj dužini vožnje. Ne bih volio da se desi da rezervišem kartu iz pogrešnog grada. Ako me sećanje dobro služi od Čopa do Lavova voz putuje između 5-6 sati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites