Gea tours - iskustva

262 posts in this topic

zato sto taj cetvrtak moram da sam na poslu i opet neka usteda maksimum 10 eura, ne vredi tih para

Nemamo mnogo izbora što se tiče prevoza do Temišvara ali ni dobre organizacije da se posao obavi sa što manje problema(mislim na Geu).

Prošlog petka bilo nas je 15-tak i svi (osim jednog čoveka) smo išli na let za Barselonu.Lošom procenom vozača (koji uzgred ima preko 60g i lepo polako vozi)nismo na vreme krenuli iz Bg-a.Po mene su rekli doći izmedju 11h i 11i 15min,a mene su pokupili u 12hi45.U startu sam videla da smo u stisci sa vremenom.Mi koji nismo imali čekirani prtljag stigli smo samo 15min pre zatvaranja ulaza a pošto je bilo putnika koji su imali čekiran prtljag vozač je morao da interveniše da ga prihvate,što mislim da na nekom većem aerodromu teško da bi uspelo nono

To što smo se  :psuje: ponekad nema cenu...ali za sada alternative nema sve dok se ne pojavi konkurencija i u tom smeru..

Tara, srce, nemoj da se ljutiš što nisi krenula na vreme iz Beograda, sećaš se prošle godine da sam zbog TEBE drždala u kombiju pola sata na autobuskoj :))))

p.s. šala mala, ali zaista tako bilo

Ja bih da napisem ukratko svoje iskustvo sa njima, cisto da se vidi koliko oni 'brinu' o svojim putnicima. Trebalo je da se vratimo sa njima iz Temisvara u Beograd, dok smo bile u Bukurestu nestane mi mreza na telefonu, ja ih zovnem iz govornice i kazem da necu imati mobilni da mi jave kad stignu, gospodja sa druge strane mi kaze- nema problema, samo vi cekajte na pumpi kod stanice. Stignemo na pumpu, cekamo jedno sat vremena, ja nadjem telefon i zovnem ih, oni mi kazu Pa vozac je otisao, zvao vas je bili ste nedostupni. Ja objasnim da sam zvala i rekla da nemam telefon, a oni meni- nemamo mi to ovde zabelezeno  :?  I tako ja i mama ostanemo u Temisvaru u 9 uvece bez prevoza kuci.

Ali ako kao putnik koji Geu koristi minimum 2,3 puta mesecno odnosno 30 do 40 puta godisnje, koji poznaje skoro svakog vozaca, vozilo, treba da strepim kako ce da bude ovaj put, onda nek ide zivot.

Ne ide mi u glavu ako si vec toliki korisnik sto ih trpis? Uzmi drugog prevoznika ili voz.

Oni nemaju razloga da se menjaju ako imaju musterija koje trpe kao ti.

Novac je jedino glasacko pravo koje imamo, nemojte glasati za losa preduzeca, time ih odrzavate u zivotu.

Ljudi ih trpe jer su oni jedini. Postoje i drugi ali sa jednim polaskom dnevno i to uglavnom u jako lose vreme, a ovi idu na svaki sat. Inace potpisujem sve lose sto su ljudi rekli o njima. Putovao sam 2 puta sa Geom i nikad vise pa cak ni tad. Poslednji put kad mi je trebao prevoz do Budimpeste, posao sam dan ranije autobusom iz Subotice (u 3 popodne), prespavao u hostelu i sutra nastavio put. Verujte mi da je mnogo bolje od trauma koje sam dozivljavao na njihovim improvizovanim klupicama u teretnim kombijima.

Stizem u Temisvar oko 00.50h po njihovom...kao funkcionise ako idem do Novog Sada? Ako su svi drugi u kombiju iz Beograda, malo mi je nenormalno da vozi mene i ostatak ekipe...

Gea ne vozi za Novi Sad, ako si mislio na njih. Prolaze kroz Vrsac, pa preko Panceva za Beograd

i ja sam se godinama vozio s Geom, uglavnom Temisvar. Moja iskustva su rekao bih 40 % negativna i 60 % pozitivna (vidi se da sam ekonomist :))

polovina vozaca je bahato i prosto, cesto kasne a ne obaveste te... cekanje na aerodromima, voznje kojima nikad kraja...

za novu godinu 31.12 su me ostavili na aerodromu u temisvaru da cekam preko 5 sati, sam, oko mene samo neki rumunji ludaci, kafic nije radio. i onda dodje vozac i shvatim da je kasnio jer je morao po svoju devojku da isprati u vrsac pa nazad. dosao sam pola sata pre ponoci u Beograd. i skoro svaki put posle putovanja s njima kazem ono isto: nikad vise, ali opet ih pozovem jer prosto nema alternative (za temisvar i pestu)

... jer prosto nema alternative (za ... pestu)

Fudex?

(ako ti voz vec ne odgovara)

Ja sam čuo samo pohvale (doduše na malom uzorku) za Terra travel. 

Tara, srce, nemoj da se ljutiš što nisi krenula na vreme iz Beograda, sećaš se prošle godine da sam zbog TEBE drždala u kombiju pola sata na autobuskoj :))))

p.s. šala mala, ali zaista tako bilo

Da hekata ali mi smo na aerodromu bili i preko dva sata pre leta,a u ovom slučaju od pre mesec dana smo stigli 20min pre leta....:)

jeste Tara, a sto sam drezdala u kombiju bez cigara :))) ali iskupila si se ti dobro, pa ti oprastam :))))

Nikad ti se ne mogu odužiti za sve dobro na sta si me navela,a to je da se uputim sama na daleka putovanja. Tako sam upoznala i zavolela sebe i maksimalno ugadjala samo sebi što mi nije bio običaj do tada...Još jednom veliko hvala... klanj::

Tara, nemoj me hvaliti sad :) sve sto si uradila, uradila si sama i drago mi je da ti se to sad "osladilo" :))

Ajd' sad vas dve... Manite se tih izliva sentimentalnostii, vidite da je tema za bacanje hejta. :death:

juce sam se vratio s Geom iz Temisvara i NIKAD VISE. Dosta je bilo njihovog bezobrazluka, nas 15 u "kombiju" bez klime, a vozas bezobrazan i drzak, kao da on nama placa da se vozimo. Uzas!!! Zao mi je, ali Wizzair iz Temisa vise i ne gledam...

I ja sam se vratila nedavno iz Temisvara i nismo imali nikakvih problema. Bila je nocna voznja, pa nije bilo vruce, a nije ni bio pun kombi. Pravili smo jednu pauzu, nakon ulaska u Srbiju. Svakog je ostavio ispred kucnog praga. I da hocu da nadjem nesto lose, ne mogu. :D  Je l' vozac bio mladi momak?

Ja ne znam ljudi što ne idete vozom do Temišvara sad kad ima 2 puta dnevno sa presedanjem u Vršcu. Čak su i klimatizovani...

kako da idem ako mi je let u 6.30 po rumunskom vremenu? Dakle, ili privatno kolima da se dele troskovi ili GEA. Tako mu to dodje. Isla sam opet sa njima pred praznike, nije bilo problema, valjda sto je samo jos jedna osoba bila pored  mene

vozac je bio mladji i bukvalno kao najgori i najprostiji iz gsp-a, tako se ponasao. I ja sam se mnogo puta vozio sa jednom ili dve osobe i onda je to ok, ali ovako kad su praznici..... :bang:

krenuli smo za temis oko 2.30 ujutro kad je poceo da kupi ostale putnike po beogradu, dok je pokupio svih 15 putnika bilo je vec pola pet, a nismo ni izasli iz Bg-a. Vozio je duzim putem preko Zrenjanina (verovatno jer nemaju dozvolu za prelaz toliko putnika u mini-busu) i svi ih vec poznaju na granici. Stignes u Temis oko devet ujutro, sat pre leta i bukvalno hoces da umres posle 6 sati voznje za 170 km.

Na povratku taj isti bus, bez klime i amortizera, 15 ljudi, ovaj put preko Vrsca. I znas da je tako i pomiris se, ali ono sto je mene iznervirala jeste bahatost vozaca.

Sve bi pretrpeo, ali kad mi odgovori bahato da ne pitam kako da razvozi ljude po gradu, a mene zanimalo jer sam hteo da izadjem negde blizu centra i vatam gsp ili taxi da se ne vozim opet 2 sata dok razvozi druge. Verujte mi, dovoljno je maaalo ljubaznosti da ti kompenzira to sto se vozis hiljadu sati do destinacije.

30.04. sam putovao sa njima na novootvorenoj liniji za Solun i sve je bilo odlicno, od vozila pa do kvaliteta voznje. Stvarno nemam zamerku...

Letos smo išli preko Budimpešte, i poučeni ranijim dobrim iskustvom, odmah nazvali Gea Tours.

Navrat-nanos smo kretali na duže, pa smo zvali par puta (ništa preterano - cetiri puta u nedelju dana) da se raspitamo. Dva glasa su mi ostala u sećanju - muški, izvanredno ljubazan i preduretljiv, i ženski - ona jednostavno nije bila normalna! Jednom je spustila slusalicu, jednom je rekla "sta hocete vi od nas?" (nista specijalno, samo da dodjete do prigradskog naselja i da platimo dodatnih 5 Eur za to - kako nam je covek objasnio....). Kada sam je pitala kako se zove - spustila je slusalicu!

To ipak nije bilo sve....trebalo je da krenemo rano ujutru da bi u Budimpesti bili oko podne.

U 8pm prethodnog dana, covek je nazvao i rekao - vas kombi krece za jedan sat, budite spremni!

Objasnjavaj ti koliko hoces da neki jednostavno nisu jos stigli do Beograda, da nema smisla ... covek je rekao i ti - ako hoces - idi, ako ne - nikom nista.

A onda se pojavio i vozac - neformalan, nasmejan, simpatican - zali se na posao (bila sam prva pokupljena u 9:15, pa je bilo zabavno caskati), u hodu sa ortakom (kolegom koji vozi istu turu u isto vreme) razgovara neprekidno telefonom i menjaju planove ko ce koga da pokupi, vozi malo divljije...al'sta je - tu je, vazno da smo krenuli...

Posle nekih dva sata skupljanja ljudi po gradu, krecemo lagano....Postao je agresivan malo sa pricama, divljao skroz u saobracaju, non stop radio jos ponesto dok vozi - nismo mogli oka da sklopimo.

U Budimpesti je prvo objasnio madjarici da nece da je vozi do kuce. Ona se narogusila, pokusava da mu objasni da su joj rekli da mora, ali njemu nije padalo na pamet dok se i mi ostali nismo pobunili i stali na njenu stranu.

Nas je izbacio na Keletiju - promenili smo plan jer nismo hteli da dzedzumo na aerodromu ceo dan. Kada smo izvukli moj kofer (novi,kupila sam ga specijalno zbog dimenzija, da moze da se upakuje u Ryanair, koji ima najuze mere za "rucni" prtljag, na njemu je bila veeeelika masna fleka - tacnije vise veeelikih masnih fleka.

Dok smo se vozili, prtljag se tumbao na veliko, a i on ga je bacao na sve strane kada je trebalo da izvuce neciji drugi - ali kako nismo imali lomljivih stvari tamo, samo smo se pogledali i ocutali - nije nam na pamet palo da kotrljanje prtljaga moze da rezultira nekim drugim problemom....

Video je moj pogled kada sam videla na sta lici kofer - i nasmejao se!

Pomislila sam da nije shvatio, pa ga pšitah "A...sta cemo sa ovim?" (Kroz smeh): "mislim da je najbolje da ga bacis i kupis novi" (?!?)

Znala sam kako se zove vozac...mislila sam cak da zovem Geu kada se vratim - ne znam ko bi stvarno placao takvog coveka - ali put se oduzio...i stvar je prosla.

Sada su me ovi vasi postovi podsetili na sve to.

Osim toga, isla sam jos do Temisvara sa Geom i nismu imali takvih (nismo imali nikakvih!) problema.

Prvi put sam koristio kombi prevoz pre par dana. Isao sam Terra travel agencijom do Budimpeste. Stiglo se za nesto manje od 4 sata (nocna voznja). Osim standardnih zamerki koje su i odlika te branse i zbog kojih i izbegavam taj vid prevoza, nemam nista dodatno da zamerim.

Pozvala sam Gea Tours da zakažem prevoz do Zagreba za klijenta iz inostranstva, ali zato što tri dana nakon rezervacije i veče pred polazak nisu znali da mi kažu ni okvirno vreme kada će se minibus pojaviti na određenoj adresi i zbog neljubaznosti osobe s kojom sam razgovarala, odlučila sam da pronađem drugu agenciju. Ponovo sam pozvala Gea Tours, predstavila se i objasnila da želim da otkažem rezervaciju, na šta mi je iznervirani muški glas odgovorio da je već otkazana i spustio slušalicu. Ponovo sam ih pozvala i objasnila koleginici ovog neverovatno drskog muškarca da rezervacija ne može biti otkazana jer gospodin ne zna ni ime osobe na koju rezervacija glasi. Gospođica mi je nekoliko puta potvrdila da su otkazani i odlazak i povratak. Po klijenta nisu došli sledećeg jutra, ali su bili toliko drski da ga pozovu u vremenu dogovorenom za povratak, znajući da kombi druge agencije kasni. Ništa ne sumnjajući putnik je seo u kombi, a onda mu je u sred neke nedođije traženo da plati kartu jer je njegova povratna karta plaćena drugoj agenciji. Gea Tours izbegavajte u širokom luku!