Posted November 10, 2010 I was born under a wandrin' star I was born under a wandrin' star Wheels are made for rolling, mules are made to pack I've never seen a sight that didn't look better looking back I was born under a wandrin' star Life can make you prisoner and the plains can bake you dry Snow can burn your eyes, but only people make you cry Home is made for coming from, for dreams of going to Which with any luck will never come true I was born under a wandrin' star I was born under a wandrin' star Do I know where hell is, hell is in hello Heaven is goodbye forever, its time for me to go I was born under a wandrin' star A wandrin' wandrin' star (Life can make you prisoner and the plains can bake you dry) (Snow can burn your eyes, but only people make you cry) (Home is made for coming from, for dreams of going to) (Which with any luck will never come true) (I was born under a wandrin' star) (I was born under a wandrin' star) When I get to heaven, tie me to a tree For I'll begin to roam and soon you'll know where I will be I was born under a wandrin' star A wandrin' wandrin' star Još kad zapeva čikac Lee Marvin dobije se genijalna stvar! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2011 Moja omiljena pesmica iz zlatnog doba šabačkog rokenrola : . Eh kako se oduševih kad je sretoh na jutjubu . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2011 Moja omiljena pesmica iz zlatnog doba šabačkog rokenrola : . Eh kako se oduševih kad je sretoh na jutjubu . Bas je dobra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2011 Najbaksuznija putnicka pesma.. Djole Baladasevic i Rani Mraz - Kristifore crni sine Dosadio španskom kralju stalno jedan isti svet. Na Kolumba izbor pade da načini preokret. Nije stig'o da se snađe, već mu utrapiše lađe i rekoše: "Nađi kontinent!" Nije znao da će sasvim promašiti liniju, da će naći Ameriku sve tražeći Indiju! Kristifore, crni sine, kud se vinu na pučine kad ti to ne leži ni za lek? Ne ide se preko mora bez kompasa i motora, nema veze što je srednji vek. Jednog dana, kad pred njima neka zemlja velika. Svi misliše: "Indija!", kad ono - Amerika. Kristof se za glavu hvata, stavlja omču oko vrata da potraži stvarno drugi svet. Ljudi moji, totalno sam promašio liniju, našao sam Ameriku a tražio Indiju! Kristifore, crni sine, kud se vinu na pučine kad ti to ne leži ni za lek? Ne ide se preko mora bez kompasa i motora, nema veze što je srednji vek. http://www.youtube.com/watch?v=_SuEjQYdx1M Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2011 Ova nije baš 100% putnička, al' ima drumove Odakle ti, bože, ovi drumovi? Vidiš da su slepi, prokleti? Što ih, brate ludi, takve izmisli, kad ni jedan tamo ne vodi? Tamo gde smo zoru čekali, tamo gde smo rosu ispili, s vetrovima konje jahali i usnula polja budili. Da mi podaš pola svojih gradova, da me pospeš kišom dukata, da mi kupiš zlatni čardak najveći - ja do zore moram pobeći! Tamo, gde smo čergu podigli, tamo gde smo vatre palili, dairama zvezde hvatali masečeve pesme pevali. Tiho, idemo sad mi, da se sunce ne naljuti, da se nebo ne probudi, jer su umorni, moji kumovi to su jedini, pratiće me kad se belom zorom oženim! Hajde, zapevajmo sad, pa ko hoće nek se budi, neka čitav svet poludi, ne moram se ja nebom kumiti, zorom ženiti više volim nju - garavu, tajno ljubiti! Ruke! Ruke pruži mi! Nek' ogrnu noć u belo, neka moje vrelo telo zorom umiju, ne trebaju mi bolji drugovi, niko od nas lepši nije, niko srećniji! Dušu, dušu uzmi mi! Nek' u vatri sva izgorim, sve dok oči ne zatvorim pesme pevaj mi! Zlatne kočije noć ce dovesti, sa usana tvojih ja ću otrov popiti! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2011 Pile koje je krenulo za Čile Ovog je proleća blesavo pile rešilo da ode pravo za Čile napustilo posao i spakovalo ranac i tada veselo selo u čamac. Dunavom i Savom plovilo je mirno kada mu odnekud kapetan papagaj svirno. Prešlo je brzo u njegov brod i onda upoznalo čitav novi rod. Papagaj Ćira i tetka Ruža putuju, do Monte Karla oni zajedno druguju, vode tri detlića tamo da se karta, milioneri rešili su biće do nekog marta. A dok je lagano pilo vino u Portu, sa srndaćem podelilo je čokoladnu tortu, sa tim i priču novu o putu do Šangaja, gde se srndać modelingom bavio do maja. I dok je pile svetom putovalo, još puno je drugara upoznalo, vuka koji je krenuo u Ganu i liju u Bocvanu, i još dve gospođe patke, koje su pošle do Jamajke. Kada je srelo druga medveda, on mu je rekao šta mu za put treba, kompas, ranac i osmeh dugačak, kada ga na drumu sretne putnik mačak. Tada se ukrcalo na sledeći dug let, u cepelinu srelo je puno putnika opet, najdraži od svih Peđalon mu beše, o Indiji oni ceo put pričaše. Čivitlija negde na Tobagu našlo, da pile ode u Afriku odmah bi se snašlo, savetima on ga je opremio skroz, čak i koji u Zambiji da uhvati voz. Kostanu Beograda dosta je bilo, o Južnoj Americi njemu se snilo. Telefonom on piletu javio je da kreće, prvim avionom u Kubu sleće. Dok je voćni koktel u Hondurasu pilo, email-om dojavu važnu je dobilo, gde u Cejlonu svežih rolnica biće, Geravodeli informaciju uvek imaće. I tako je naše blesavo pile, konačno srećno stiglo u Čile, i da forum nije čitalo, mnogo bi više (za)lutalo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2011 Ha ha, odlično Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2011 OOOooooooo <3 Rooolniceee Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 http://youtu.be/Y3V23VSAciM Stoperka, stoperka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Ово је песма о једној самопослузи у Овчар Бањи. Испред ове самопослуге сам се често и дуго одмарао са својим сапутницима. Сви смо додавали по мало па је испала тако како је испала. Идем путем, самишка ме чека, самишка ме чека Да јој дођем пешке из далека, пешке из далека Тамо увек има ладног пива, има ладног пива. И другара да пијем са њима, и другра да пијем са њима. Идем путем зној са мене цури, зној са мене цури Ето мене брзо у клисури, ето мене брзо у клисури Ишао бих брзо све и да сам мањи Чела мене пиво у Овчарској Бањи. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Ова песма говори о човеку који више сања да путује него што то заиста и чини. Нервозни поштар - Воз за Срећу. Једна повратничка песма, нарочито употребљива за Сарајлије. Пева Милић Вукашиновић. http://www.youtube.com/watch?v=sbPWDFNiNTU# Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2012 Evo jedna super pesma Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2014 Jedna od poznatijih putničkih pesama. engleska verzija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2014 Jadranka Stojakovic i Putovanja S vremena na vreme - Put putuje karavan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites