Posted December 29, 2013 Чуо сам да ће BMW тј. Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft да промени име у Motoren Werke јер нико неће ван Баварске да вози и купује њихова кола. Чуо сам и да Катар ејрлазнз има проблеме због имена јер нико неће да се вози њиховим авионима осим Катараца, а да ван Емирата нико неће да лети са Fly Emirates. Зло неко доба дошло. Када сам летео са Austrian Airlines осећао сам се непријатно јер нисам Аустријанац. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Приде, да не буде нејасноћа, јесам разочаран малограђанском одлуком Управе, бесан на себе што сам испао магарац промовишући клуб којекуде и тудсвуд, али то не значи да имам нешто лично против администратора. Неки од њих су ми велики пријатељи и колико год сматрао да греше не значи да имам нешто лично притив њих. Пријатеља се не одричем лако, али могу да се оградим од њихових потеза, што сам нпр. радио и синоћ у граду када су ме разни питали чему ово, зашто итд. Такође ми је мучно карактерисање као националиста свих који су против одлуке Управе. Доживљавао сам то много пута јер пишем ћирилицом, а то је у Србији ваљда забрањено - шта год написао већ има другачији контекст - што говори каква је ово црно/бела средина. Убијање бренда на овај начин на који је урађено сада зарад побуда које ће, вероватно, успети је глупо јер би свеједно успело са променом имена или без. Резултат свега је да ће екипа која се идентификовала са клубом бити ту, али неће подржавати нити рекламирати, агитовати или помагати. Претпостављам да је то мала цена с обзиром да је пред Клубом светла будућност, машала, и треба да буде. Што се екипе тиче, свеједно се дружимо и ван форума или Клуба (ускоро само К) као пријатељи с тим што још нисмо променили лична имена да се не замерамо једни другима, додуше Јован ми делује као име с ових простора, а Васко ми је сумњив те молим да промене имена јер ме вређа да седим у њиховом присуству - осећам се везан за одређено поднебље. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 A tek šta će se desiti sa Air Serbiom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Nisam iz Srbije i moram priznati da sam se razocarao ovom odlukom. Naziv nisam povezivao sa nikakvom geografskom, nacionalnom, vjerskom ili blabla pripadnoscu vec jednostavno sa tim gdje je klub nastao. Administratori ne bi trebali biti toliko iskljucivi da govore kome se ne svidja neka ide, jer to vise zvuci u fazonu lokalnih politicara "Ne interesuje nas sta vi mislite, mi mislimo da je bolje ovako i tako ce biti". Kao sto je napisano u jednom komentaru iznad, bukvalno je UNISTEN jedan brend, koji sam sa ponosom reklamirao van Srbije. P.S. - Citao sam vecinu putopisa administratora i zanima me hoce li od sada pisati kako su strancima i na svojim putovanjima govorili da su sa Balkana, a ne iz Srbije, kako bi se veci broj ljudi poistovjetio sa tim? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Sve što je lepo/dobro kratko traje ...pa i KPS Blago se svim članovima koji su pratili forum u najdobrom izdanju ! Sve što može jednom biva ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 ala razapinju admine, mogu da zamislim sta bi bilo da imaju i neku zaradu podrzavam vodece u donosenju odluka bez nekog glasanja ostalih clanova, oni koji rade nesto kao volonteri moraju da imaju apsolutno pravo da sami donose bitne odluke, kakva crna demokratija, da se ne lazemo vecina ovde dodje kad mu nesto treba, pokupi neke informacije, super, ali nemoj da se mesamo ljudima u posao, ako vec trose svoje slobodno vreme treba da imaju podrsku, vecina ljudi srbiji bi da se pita za sve iako mu je doprinos mizeran ili cak nikakav... da li je njihova odluka dobra ili losa, vreme ce da pokaze, ako su pravi preuzece odgovornost ako su pogresili, sve ce lepo da priznaju kao sto je trazio ilija cvorovic "jeo sam...bas tim recima" meni se ne svidja promena, tim koji pobedjuje se ne menja, treba ici u hodu sa vremenom ali bez nekih vecih promena, KPS mi je bio bas gotivan naziv, dozivljavao sam ga kao svoj klub, ponosno sam setao majcu, mnogima sam pricao gde da potraze pomoc oko putovanja, mislim da kao KP ta prica nece biti ista, verovatno cu da kupim majcu ali veliko pitanje dal cu da je nosim...eto to je neka razlika...KPS ima smeka... pitanje za vodece, da li je na promenu imena uticala totalna nezainteresovanost raznih institucija, organizacija i sponzora iz srbije kojima ste se obratili a koji su odavno trebali da podrze KPS? svim putnicima za 2014. sretna nova godina i bozicni praznici Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 A zašto ne bi ljudima i dalje govorio da informacije traže na sajtu Kluba putnika? Da li su možda te informacije nestale ili više nisu validne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 verovatno cu da kupim majcu ali veliko pitanje dal cu da je nosim...eto to je neka razlika...KPS ima smeka... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Mnogo nas dodje i pokupi i informacije ali iste i ostavi ovde... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 ala razapinju admine, mogu da zamislim sta bi bilo da imaju i neku zaradu podrzavam vodece u donosenju odluka bez nekog glasanja ostalih clanova, oni koji rade nesto kao volonteri moraju da imaju apsolutno pravo da sami donose bitne odluke, kakva crna demokratija, da se ne lazemo vecina ovde dodje kad mu nesto treba, pokupi neke informacije, super, ali nemoj da se mesamo ljudima u posao, ako vec trose svoje slobodno vreme treba da imaju podrsku, vecina ljudi srbiji bi da se pita za sve iako mu je doprinos mizeran ili cak nikakav... da li je njihova odluka dobra ili losa, vreme ce da pokaze, ako su pravi preuzece odgovornost ako su pogresili, sve ce lepo da priznaju kao sto je trazio ilija cvorovic "jeo sam...bas tim recima" meni se ne svidja promena, tim koji pobedjuje se ne menja, treba ici u hodu sa vremenom ali bez nekih vecih promena, KPS mi je bio bas gotivan naziv, dozivljavao sam ga kao svoj klub, ponosno sam setao majcu, mnogima sam pricao gde da potraze pomoc oko putovanja, mislim da kao KP ta prica nece biti ista, verovatno cu da kupim majcu ali veliko pitanje dal cu da je nosim...eto to je neka razlika...KPS ima smeka... pitanje za vodece, da li je na promenu imena uticala totalna nezainteresovanost raznih institucija, organizacija i sponzora iz srbije kojima ste se obratili a koji su odavno trebali da podrze KPS? svim putnicima za 2014. sretna nova godina i bozicni praznici ne bih rekla da vecina dodje samo kad im nesto treba, ti kojima nesto treba, uclane se, pitaju i nikad ih vise nema, a njih je ipak manjina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Samo da dodam da se promenom naziva gubi jos jedna od bitnih funkcija ovog sajta, a to je pruzanje pomoci I informacija strancima koji dolaze u ove krajeve. Ovaj novi genericki naziv bez geografske odrednice nece bas delovati kao da je pravo mesto za to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 ala razapinju admine, mogu da zamislim sta bi bilo da imaju i neku zaradu Mislim da bi admini ili ljudi koji se bave sajtom stalno i trebali da zarađuju, a pričali smo više puta o tome i ima različitih načina, što sad nije tema. Smatram ovu promenu provincilajniom i malograđanskom, Klub putnika Srbije je jedan. The Travel club je izrabljena floskula, ima mnogo agencija, sajtova s tim imenom. Opravdavanje internacionalizacijom, razvijanjem ideje i napuštanje geogrrafskih odrednica ne pije vode, pošto je sve na srpskom, sem dela koji je neko pomenuo za strance, autostoperski vodič kroz Srbiju, vize za građane Srbije... Pitanje: Da li će prvo planinarenje Kluba putnika biti u Srbiji? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Не знам, некако планинарење у Србији звучи националистички. Треба камповати на ничијој земљи. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 verovatno cu da kupim majcu ali veliko pitanje dal cu da je nosim...eto to je neka razlika...KPS ima smeka... Pitanje je više bilo retoričko, mada jesi upotrebio prošlo vreme za sve te aktivnosti oko kluba koga si doživljavao svojim. A ako je to zaista jedina razlika, onda nikom ništa . Što će i ostali, valjda, uskoro uvideti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Neverovatno ,ali istinito kako jedno slovo menja smisao i suštinu imena. Nema više da se ponovi ta E,pozitiva i harizma KPS-a Baš mi je bilo milo da kažem KPS i u kratkoj i proroduženoj verziji Ima nešto u tom imenu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Neverovatno ,ali istinito kako jedno slovo menja smisao i suštinu imena. Nema više da se ponovi ta E,pozitiva i harizma KPS-a Baš mi je bilo milo da kažem KPS i u kratkoj i proroduženoj verziji Ima nešto u tom imenu mislis imalo je nesto u tom imenu...... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Pa da... treba sve prebaciti u prošlost Ali nekako mi ne ide sad na kraju godine kad se sve sumira,počinjati nešto novo. Samo da ne bude kraj početka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 Ne bih se upuštala u diskusiju o promeni imena već bih volela da saznam nešto više o vašem putopisnom online-časopisu. Kao što jedared spomenuh, ja na sajt još uvek dolazim tako što kucam "serbiatravelers". To mi je ušlo u prste još iz vremena kada sam češće posećivala forum i sajt te stoga nisam videla razlog da naviku menjam. Je l ćete ugasiti ostale domene? I kako predstaviti vaš klub putnika u odnosu na drugi klub putnika? "Znaš, to je klub putnika, ali nije com i net, nego je org." Možda u nazivu da stavite Klub putnika org? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2013 @мверуовић Napisao je Old School zašto (i Punter kasnije). Ne znam otkud ideja da ovde postoji samouprava ili da se učlanjenjem na forum stiče pravo donošenja odluka. Mada me i ne čudi, kad na forumu firme (kao benchmark.rs) ljudi potežu taj argument, ne iznenađuje me da se isto dešava i za organizaciju. @abraskas Vreme će pokazati, ja se ne bih složio (na stranu što retko koji stranac i inače posećuje ovaj sajt). @Kika & Tashi Prvo i prvo, mi smo udruženje. Pretragom registra udruženja APR-a po imenu na http://pretraga2.apr.gov.rs/ObjedinjenePretrage/Search/Search može se videti da udruženje Klub putnika trenutno ne postoji, već samo Klub putnika Srbije, dok ne završimo papirologiju i promenimo ime zvanično. S obzirom na to čime se bavimo mi (servis, razvijanje kulture samostalnih putovanja...) i čime se bavi taj drugi sajt kako kažeš, ne postoji nikakvo preklapanje. Naprotiv, taj sajt je usko povezan sa turističkom agencijom Aktivna putovanja, odnosno Solaris Travel (promeniše ime iz nekog razloga), na čiju je adresu "kontakt" link na njihovom sajtu i vodio do nedavno, i što je jedino i registrovano zvanično. Ako mi treba da odustanemo od naših ciljeva zato što postoji neki poluagencijski sajt, napravljen par godina kasnije, sa istom adresom koju smo i mi imali i skoro istom imenom, koji se bavi nečim drugim, i koji je prilično nerelevantan (broj poseta približno 30 puta manji), a u đavola. Stvarno ne vidim kako mi to nekoga falsifikujemo. @bjuti & kika Valjda ste promovisali ideju? Klub je obično sredstvo, medijum, nosilac ideje. Sam po sebi nije bitan, ne gradimo brend kojim se treba ponositi, niti je Klub proizvod. Valjda tu negde i dolazi do osnovnog nesporazuma, jer je KP(S) zaslužan za mnoge lepe stvari i mnoga prijateljstva, pa dođe kao član familije. Ne mislite da i mi, koji smo uradili ovo, takođe nemamo taj duboki ličan odnos? Naravno, eto meni je ovo mesto promenilo život, zahvaljujući poruci koju nosi. Zato i ne shvatam zašto biste prestali da je promovišete, valjda je jedino važno kako da se čuje što dalje. Pretpostavljam da ćete odgovoriti u stilu "nosićemo poruku, ali vas nećemo pominjati", što mi deluje besmisleno i ne baš u skladu sa idejom do koje vam je valjda stalo. Zato ne mogu da shvatim kad neko kaže da će prestati da promoviše KP(S) zbog promene imena. Ideja ljudi, nju promovišemo! Ovo mesto ostaje kao što je i do sada bilo, ta nismo prešli na tamnu stranu. Ono gde jeste napravljena greška, jeste što neki ljudi koji su tu od početka nisu na vreme obavešteni, neki ljudi su zaslužili da se i njihova reč čuje. Taj deo smo zabrljali, uradili trapavo, pogrešili... i zbog toga izvinjavam. @jovan Jeste, zaista je dobar deo servisa samo za Srbiju trenutno. Ne mogu se preko noći roditi informacije i za ostale. Verovatno će trebati par godina da prođe. Pitanje o planinarenju, aka udarac ispod pojasa, ne želim da komentarišem, kao ni ostale udarce ispod pojasa u nekim drugim komentarima. @punter AKo se ispostavi da je odluka bila pogrešna kroz par godina, verujem da ćemo jasno i reći. Kad smo već preuzeli odgovornost, nećemo se sakriti u slučaju neuspeha. Na promenu nije uticala opšta nezainteresovanost institucija i sl, davno smo naučili "u se i u svoje kljuse". @slatkis Da, promenilo se ime, ali suština Kluba i njegova ideja, gle čuda, ostala je ista. Ko je više ne vidi zbog imena, verovatno je nikad nije ni shvatio. @geravodeli Ne, nećemo nikako gasiti drugi domen, to bi bilo potpuno naopako. Za naziv, ko nije siguran može da ukuca u Gugl, i klik na prvi rezultat. Plus ono što sam napisao na početku poruke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 @Чи Баш из тог фамилијарног разлога сам реаговао оштрије него што бих стварно реаговао - смехом, тако да се извињавам због неких написа што писах. Међутим, идеја може да се промовише и без Клуба, с тим што га већина не осећа својим као пре така је сиутуација - шта да се ради. О промени имена клуба знам већ годину дана и причао сам са Урошем и Лазаром о томе, а тадашњи аргументи као и садашњи су ми подједнако били бесмислени, но добро. Додуше мислио сам да нису озбиљни у томе јер се коњ који добија трку не мења. Што се одлучивања тиче, наравно да чланови форума ништа не одлучују нити треба да одлучују. Само сам изразио мишљење да је промена имена безвезна, јер то је све што могу - а чак нисам ни позван да то радим јер нисам никакав формалан члан, немам чланску карту или приступницу, чак ни прес легитимацију. Дакле, доказа о припадности немам осим мајице, пришивка, налепница, беџа и успомена. Ал' Panta rei, рекао би мој колега Хераклит, тако да не желим да се нико не осети прозваним нити увређеним због ичега што сам писао овде. Чињеница је, додуше, једна: Најлојалнији и најфанатичнији "чланови" нису одушевљени овом одлуком те претпостављам да ће њихов даљи рад бити спрам њиховог расположења, негативан а у најмању руку - равнодушан. Са срећом свима у апатридском клубу. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 А каке ће тек реакције бити на промену логоа Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 А каке ће тек реакције бити на промену логоа Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Ако не замерате што се мешам као обични члан форума, не свиђа ми се промена имена, али не сматрам да имам неко право гласа. Међутим, зар не мислите да је ово "Клуб путника" некако безлично? Ако сте већ избацили Србију, зар не би било добро да убаците неку другу реч, како би име било ефектније и препознатљивије? Ово му дође генеричко, као Астана за главни град Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Ja ću još jednom probati da pitam, a onda odustajem. Putopisni online-časopis. Gde ga mogu videti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Док не дође неко из уредништва да одговори, мислим да под онлајн часописом подразумевају сајт без форума... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites