Posted January 10, 2014 Posto si mnogo pametan,da to objasnim..po toster u Segedin mozes da ides onim sinobusom iz Subotice..A ovo vazi za ostale koji putuju direktno autobusom za Nemacku ili vozom.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 Posto si mnogo pametan,da to objasnim..po toster u Segedin mozes da ides onim sinobusom iz Subotice..A ovo vazi za ostale koji putuju direktno autobusom za Nemacku ili vozom.. Ne razumem čemu banalizovanje !? Granična policija je vratila 6.500 građana sa graničnih prelaza jer nisu ispunili najmanje jedan od uslova za izlazak iz zemlje. Šta tu nije jasno ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 650 ljudi je vraceno za poslednjih 7 dana!! Da je toliko vraćeno za 7 dana, mislim da bi to već odavno bila tema br. 1 u medijima, tako da ne verujem u ovaj podatak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 Sta ce mi garantno pismo za Nemacku ako tamo ne idem mislim otkud on zna dal cu ici u Nemacku osim ako ne kazem da ne idem. Moze po koferu da oceni da ne idem bas na piknik al nemoze da zna dal idem na 5dana il mesec, a tek nikako nemoze da zna gde idem. Osiguranje uzmes za 4-5 dana, a novac poneses kreditnu karticu i kod sebe mozda 100e, cisto da ne bude da ides bez love. Naravno verovatno da skidaju ako vide da ide neko ko im izgleda jako siromasan i da bezi. Аko ides busom za Nemacku neces sigurno da prosipas tvoju pamet kad te bude kontrolisao Nemac policajac na Madjraskoj granici..Jebe se njemu za tvoj kofer,vec ce da vidi da li imas dovoljno para,osiguranje..i ako mu se prohteva trazice ti garntno pismo..a posto ga neces imati..mozes taj kofer da spakujes i nazad sa granice taxi..do Subotice i dalje kuci.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 "Granična policija je od donošenja Uredbe o povećanim nadležnostima granične policije vratila 6.500 građana sa graničnih prelaza jer nisu ispunili najmanje jedan od uslova za izlazak iz zemlje." Mogu da zamislim kako se tih "6.500 građana" osećalo. Imaš nešto isplanirano, možda te čeka avion, možda imaš ograničeno vreme, par slobodnih dana, i onda ti - bez ikakvog osnova - ne daju da izađeš iz zemlje. Ne znam na kakve osećaje misliš ali ako neko ne ispunjava NAJMANJE JEDAN od uslova, onda je stvar prilično jednostavna i nije BEZ IKAKVOG OSNOVA, definitivno. U situaciji u kojoj su nas ti isti 'azilanti' doveli kao državu, ne ispunjavati niti jedan od uslova (izuzev pasoša) je sa bilo kog aspekta putovanja SUMNJIVO. Potrebno je imati bilo kakav 'dokaz' da nije u pitanju zloupotreba, i to je to. E sad, druga je stvar ko i kako to sprovodi u praksi (granična policija) i to je ono što me posebno plaši i živcira. Ono što me dodatno živcira je i to da ću za svaki odlazak u Austriju (a putujem često. Privatna poseta) morati da se akam sa Pozivnim Pismima koje mi ni jednom do sada nisu bila potrebna. Čak ne znam ni kako ono izgleda, na kom jeziku treba da bude napisano, da li je validna Printana Kopija ili ne itd [/quote Najgore sto svi koji rade nemaju bas mnogo vremena da se zezaju sa garntnim pismima i notarima i overama..jednostavno nemaju ljiúdi vremena za te stvari Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2014 650 ljudi je vraceno za poslednjih 7 dana!! Da je toliko vraćeno za 7 dana, mislim da bi to već odavno bila tema br. 1 u medijima, tako da ne verujem u ovaj podatak. Nema sta da bude temas br.1 u medijima..odavno je ovo ocekivano..ako si blizu granice provozaj se pa ces da vidis guzvu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Ni ja ne verujem u ovaj podatak i takodje mislim da bi to odavno bilo u vestima... Znate li vi bre ljudi koliko je to 6500 ljudi??? To da ce Nemci i Austrijanci biti na granici je vest jos odavno ali opet mislim i nadam se da nece biti bas kako je najavljeno! Ne verujem da ce vracati sa granice zato sto nemas pozivno pismo ili osiguranje. Zavisice i od toga da li ti je prazan pasos,dal si sumnjiv,bla bla bla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 "Granična policija je od donošenja Uredbe o povećanim nadležnostima granične policije vratila 6.500 građana sa graničnih prelaza jer nisu ispunili najmanje jedan od uslova za izlazak iz zemlje." Mogu da zamislim kako se tih "6.500 građana" osećalo. Imaš nešto isplanirano, možda te čeka avion, možda imaš ograničeno vreme, par slobodnih dana, i onda ti - bez ikakvog osnova - ne daju da izađeš iz zemlje. Ne znam na kakve osećaje misliš ali ako neko ne ispunjava NAJMANJE JEDAN od uslova, onda je stvar prilično jednostavna i nije BEZ IKAKVOG OSNOVA, definitivno. U situaciji u kojoj su nas ti isti 'azilanti' doveli kao državu, ne ispunjavati niti jedan od uslova (izuzev pasoša) je sa bilo kog aspekta putovanja SUMNJIVO. Potrebno je imati bilo kakav 'dokaz' da nije u pitanju zloupotreba, i to je to. E sad, druga je stvar ko i kako to sprovodi u praksi (granična policija) i to je ono što me posebno plaši i živcira. Ono što me dodatno živcira je i to da ću za svaki odlazak u Austriju (a putujem često. Privatna poseta) morati da se akam sa Pozivnim Pismima koje mi ni jednom do sada nisu bila potrebna. Čak ne znam ni kako ono izgleda, na kom jeziku treba da bude napisano, da li je validna Printana Kopija ili ne itd Evo ja npr se ne secam da sam i jednom kad sam ulazio u Sengen ispunio bar jedan od ovih uslova. Uvek sam imao manje novca nego sto je potrebno, nikad nisam imao osiguranje, pozivno pismo, vaucer agencije, povratnu kartu i zamisli jos ni jednom nisam trazio azil ni u jednoj zemlji. Ovi propisi ako se mogu tako nazvati, su smisljeni i sprovode se od strane ljudi koji ne znaju da se putovati moze sa malo novca, da se odluka da se otputuje negde moze doneti sat vremena pre polaska, da se moze ici stopom, nalaziti smestaj preko Kaucsurfinga... Za njih je putovanje uplatiti nesto preko agencije, ici u posetu rodjaku, ici u Crnu Goru ili Grcku na more sa unapred placenim smestajem... I svako cije se putovanje ne uklapa u ono sto oni zamisljaju putovanjem je sumnjiv i njega treba vratiti sa granice, jer ko je on da putuje kad nema para. Ovo je uvodjenje viza na mala vrata, ne za one koji su puni kesa i idu preko agencija i za Wizz vikendase, vec za nas koji jedva skrpimo nesto da bi isli na putovanje. To da li ce se i kako ce se ova odluka primenjivati, aposolutno nema nikakve veze. Verujem da ce se primenjivati po rasnom i nacionalnom kljucu, sto je naravno totalno idiotski, nesto kao onaj zakon koji su doneli u Arizoni, ali mi je jos ludje sto neki putnici koji sebe smatraju liberalnim i slobodarski nastrojenim ljudima u ovome vide olaksavajucu okolnost. Kao sto rekoh ovo je isto kao vracanje viza, sto se mene tice iskreno zabole me hoce ih vratiti ili ne, isto sam putovao i pre i posle skidanja viza, dovijao se na razlicite nacine, birao destinacije po strogoci njihovih viznih rezima i video neka lepa mesta koja mozda i ne bih video da sam imao mogucnost da putjem negde drugde. Ono sto meni ide na zivce u ovoj odluci je licemerje. Vise bih voleo da lepo uvedu vize za sve, napisu u novinama da su vize opet uvedene i budu nacisto sa ljudima nego da izmisljaju neke glupe propise i diskreciona prava po kojima mogu da vracaju sirotinju sa granice, dok ostale pustaju da putuju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Evo da se javim iz Slovenije, nista nisu trazili ni Hrvati ni Slovenci. Mozda zato sto smo grupa. Ali zato su istresli neke sipce iz drugog linijskog busa do gole koze, da l su prosli ne znam. Povracaj poreza se sad radi na hrvatskoj granici pre nase. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Posto si mnogo pametan,da to objasnim..po toster u Segedin mozes da ides onim sinobusom iz Subotice..A ovo vazi za ostale koji putuju direktno autobusom za Nemacku ili vozom.. Ne razumem čemu banalizovanje !? Granična policija je vratila 6.500 građana sa graničnih prelaza jer nisu ispunili najmanje jedan od uslova za izlazak iz zemlje. Šta tu nije jasno ? 650 враћено за 7 дана....то је податак релевантан. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 @gosn.shofershajbna....nekad je moglo..nekad..sad malo teze Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Sta ako hocu da idem npr.Nis Ekspresom utorak za Austriju i hocu( moram) da se vratim u subotu a tada ne vozi Nis Ekspres vec drugi prevoznik,sta onda,ko moze meni da kaze koji dan cu da se vratim,kao drugo to sto Austrijska i Nemacka policija stoje na granici je istina,jasam ih bar pet puta video na granici u zadnjih godinu dana,ne kontrolisu ti oni pasose i ne pitaju te oni za pare i povratne karte,oni stoje i kontrolisu Madjare jer je opste poznato da su korumpirani i da za novac pustaju i Kurtu i Murtu,Madjari ne mogu da ih smisle jer ne mogu da rade kako su navikli,sta ce mi pozivno pismo od rodjene zene,imam vencani list i na njemu pise da sam vencan tamo npr,to su ciste gluposti ja mislim da ce to vaziti samo za onoga ko ide prvi,drugi put.Ne moze mene niko naterati da kupim povratnu ako ne planiram da se vratim sa tim prevoznikom jer mi odgovara sa drugim,npr iz Srbije je nemoguce rezervisati povratak Iz At vec kad si tamo moras da kontaktiras predstavnika i rezervises mesto,a i da kupim povratnu kartu niko nece ti napisati datum povratka jer karte vaze 6 meseci,sta ako hocu da se vratim u petak a u sredu sam se razboleo pa moram jos sedam dana da ostanem i da odlezim,sta propada mi karta jer je morao datum na povratnoj da pise,gluposti od toga jedino sta im je pametno je da covek ima osiguranje jer ne znas sta moze da se desi a tamo je lecenje skupo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Evo ja npr se ne secam da sam i jednom kad sam ulazio u Sengen ispunio bar jedan od ovih uslova. Uvek sam imao manje novca nego sto je potrebno, nikad nisam imao osiguranje, pozivno pismo, vaucer agencije, povratnu kartu i zamisli jos ni jednom nisam trazio azil ni u jednoj zemlji. Ono sto meni ide na zivce u ovoj odluci je licemerje. Vise bih voleo da lepo uvedu vize za sve, napisu u novinama da su vize opet uvedene i budu nacisto sa ljudima nego da izmisljaju neke glupe propise i diskreciona prava po kojima mogu da vracaju sirotinju sa granice, dok ostale pustaju da putuju. Od sada ćemo izgleda morati SVI da ispunjavamo najmanje JEDAN od uslova (sve i da nam niko nikad ne zatraži bilo šta sem pasoša). Iskreno govoreći, i 2009-te, kada smo skinuti sa Crne Liste situacija je bila konfuzna (šta znači pojam 'dovoljno novca' ?!). Meni je recimo na Briselskom Aerodromu Policajac pristojno postavio nekoliko pitanja (ništa nije tražio na uvid) i poželeo mi srećan boravak. Na Bečkom sam aerodromu imao 'oštriji' razgovor, gde sam čak na uvid morao da pokažem povratnu kartu kao i to koliko novca imam u novčaniku. Hoću reći, diskreciono pravo svake pogranične policije je jednostavno TAKVO i to me, bez obzira što sam u 15 odlazaka imao samo 1 ovakvu situaciju, kao putnika čini nespokojnim. Hippie fazon, 'ajmo u Amsterdam na pivo ili u Peštu na Žerbo kocke na žalost je davno-prošlo vreme i ono pred čim sam totalno ponižen je da smo uvek bili TAOCI nekoga/nečega. Da li je to državna politika da li 15-ak hiljada smušenih Lovaca na socijalnu pomoć - nebitno. Sirotinja ... pa oni su proglašeni krivcima za ovu situaciju, oni i jesu Targetirani ovom uredbom. Ponavljam, mene samo brine KO JE TAJ ko će da procenjuje ko je sirotinja a ko nije ? Ako im se hoće, mogu linearno da traže od svakog putnika SVE. I od onog ko kupuje klopu u Segedinu i od onog ko ide u posetu i od onog ko ide planski na putovanje. Ipak, nadam se nešto fleksibilnijem stavu .. evo ovde je već neko preneo iskustvo od pre par dana, nije sve tako crno. Država će pokušavati da malo obuzda LOVCE na 'azil' i medijski tako da sve informacije treba prihvatiti sa rezervom. 6.500 hiljada ljudi je preterano. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 650 враћено за 7 дана....то је податак релевантан. Odakle je relevantan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Ko mene moze da nateram da imam povratnu kartu,sta ako sam usao busom i za dve nedelje hocu da se vratim sa zenom kolima,ili njenim ocem,sta jel treba oni mozda tada da izvade iz firme da su tad uzeli odmor ili kako to da se dokaze da se ja vracam kolim,tako mi odgovara necu povratnu jer sam se dogovorio da ce me vratiti kolima oni,imaju posla u srbiji tada,hocu da idem sa jednim prevoznikom a da se vratim sa drigim,tako mi odgovara jer na taj dan ne vozi ovaj sa kojim sam dosao,kaze daj kartu od tog drugog ja mu kazem da oni ne prodaju karte u Srbiji za povratak iz At u Sebiju vec moras tamo da je uzmes kao sto i jeste.novac kao,sto moram da imam 500e za 10 dana lupam,ulazim sa 200 e i kazem da ostajem 4 dana ja ostajem dva meseca jer imam zenin stan i hranu,usao sam kolima pre 10 dana niko nista ne pita,prosao nasu i Madjarsku granicu za 10 minuta,a red autobusa 300 m.pa i taj ko trazi azil ne mora da ide autobusommoze kolima komsija da ga odveze i kazu na granici idu do Segedina na par sati i ode za Nemacku,i da ga zaustavi policija negde i pita gde ces on moze da kaze kod tetke u posetu a ode i trazi azil,bas ce on znati sta je on rekao granicnom policajcu gde ce,taj problem ne moze ovako da se resi vec pretnjama,velikim kaznama za takve,i oduzimanjem pasosa,Sad ce neko reci to ne moze zbog ljudskih prava,bolje ukinuti ljudska prava 5000 ljudi nego ovako maltretirati 7.000.000 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 I ja cu da se pozivam onda na ljudsko pravo kad mi trazi povratnu kartu i obavezuje me da se vratim sa tim autobusom a ja hocu kolima i hocu da ustedim 30 e,i to je krsenje ljudskog prava kad me ogranicava i drugi odredjuje skim moram da se vratim,nemam prekoracenje idem legalno tako se i vracam.zdravstveno osiguranje je jedino sto treba putnik da ima zbog nas samih a ne njih i nesto novca ako nemas kod koga.Gluposti i ideje od ljudi koji donose takve zakone da bi svoje dupe zadrzali na toj stolici,ovo sto oni rade to je krsenje ljudskog prava a nece da odizmu pasose onima koje su proterali i onima koji su ga kupili za flasu viskija i 100e,daj otkaze svim sluzbenicoma koji daju pasos nekome ko nema osnove da ga ima,nisi drzavljanin srbije nema pasosa,a ne podelili na kosovu i Albancima koji su juce dosli na Kosovo,sad ce tek da bude pomame za nasim pasosem jer nam vize nece ukinuti,najlakse je lomiti sve na ledjima celog naroda a najteze na 5000 hiljada njih koji to zloupotrebljavaju,Nemam nista protiv nikoga al drzva treba svim tim laznim azilantima kad ih vrate konfiskovati pasose i zamrznuti prava na njih,plus kazne onoliko koliko su dobili tamo jer tako ce se smanjiti samo to,onaj ko ima nameru i pored kontrola ce otici i traziti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Ovim su samo javno porucili svima onima kojihoce da traze azil da odu da izvde osiguranje koj kosta 700 dinara za 7 dana,da kupe nove patike i majcu za 100 e i uistede ili pozajme 300ei mocice da idu opet ida traze azil,sta je to naspram 4500 e sto ce dobiti tamo dok imse ne resi slucaj,taj koji je doneo taj zakon treba mu proveriti jel zavrsio to sto radi ili je kupio diplomu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 A sta sa ljudima koji imaju dva pasosa pa putuju recimo na dva meseca u Englesku kod rodjaka. Sad treba da ih smaraju da uzimaju rezervaciju hotela u Budimpesta za 2 meseca i osiguranje da bi prosli granicu jel ako kazu da idu u Eng a nemaju vizu, rezervaciju hotela, para zezace ih.. Potpuna glupost, tj cisto maltretiranje nas koji putujemo. Ja prvi da sam azilant uzeo bi kartu Subotica-Segedin za voz povratnu skupio nekako 200-300e lepo se obukao i rekao da idem u Segedin i prosao laganica. I ko garantuje da cu se ja vratiti mislim nije karta do Segedina 5000e povratna pa da se ne isplati da kupujes. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Pa politika i pamet onih koje smo sami izabrali na izborima,ne treba nas niko iz Evrope da kaznjava,mi sami za sebe smo najveca kazna,niko to ne zna bolje od nas samih da nam uradi.Prvi put kad sam otisao u Eu secam se da mi je Srbin rekao da nemam posla sa Srbima a i sam sam Srbin.I bio je u pravu,nas me je zeznuo i prevario.Tako da smo sami sebi najveca kazna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Mislim da ste malo preoštro shvatili Uredbu. Niko nije toliki kreten da će pošto-poto tražili APSOLUTNO svaki od dokumenata. Pa ne putuju svi ljudi po istoj MATRICI ! Njima i nije cilj da zaustave pojedinačne izlaske iz zemlje već ORGANIZOVANE. To je u Srbiji već nekoliko godina BIZNIS ! Međutim, time se niko nije bavio ovde, nikog nije interesovalo to što pun Autobus napusti Srbiju a vrati se PRAZAN. Niko ni od 'Azilanata' ne ide pojedinačno (verovatno neki procenat da) već grupno i svi do jednog sem pasoša i nešto kinte nemaju apsolutno ništa više. Stvar je u tome, da se na bilo koji način zaustavi masovno odlaženje što sa druge strane dovodi do Apsurda načela o slobodi kretanja, ljudskim pravima itd. U principu, ovu Oximoron situaciju nije nikako moguće rešiti drugačije a što je najgore ona je prisutna i u samoj EU (pogledajte kakav se blam desio na Londonskom Aerodromu, kada je umesto očekivane horde Rumuna koju su novine i pojedini političari očekivali, iz aviona izašli Britanski državljani). Čak nešto sam skeptičan i ukoliko Nemačka proglasi Srbiju kao 'Zemlju Sigurnog Porekla' (čime bi se automatski skratio proces oko dobijanja Azila), naš status će uvek biti (ALI UVEK) pod lupom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Sve to je lepo,ja za sebe se ne bojim,imam osiguranje,dokaze da imam suprugu i decu tamo itd..vec ja kazem da smo glup narod da ovim sto se sadradi,vraca sa granice itd...nista nece postici protiv onih koji hoce azil,javno im se reklo da se lepo obuku,da ponesu koju paricu i po mogucstvu krenu sami pa sacekaju ortake negde kod Wien i da idu tamo po sta su krenuli.Mi smo takav mentalitet ljudi gde nas najvise boli udaranje po dzepu...oduzeti pasose njima kad ih vrate a moraju ih vratiti plus kaznatoliko i toliko,nemas da platis nije problem( zatvor tolko i tolko,kad mogu za saobracajne kazne da te salju kad ne platis tek za to moraju,neces u zatvor da vidimo sta imas od imovine da ti se u toj vrednosti oduzme itd) Prosle zime sam u At gledao emisiju o azilantima,i uemisiji je Rom iz Beograda i prica kako mora da trazi azil jer Ga Srbi tuku,nema sta da jede itd... A bolje obucen nego ja.Moja supruga revoltirana nadje mu fb stranicu da mu napise poruku i na stranici od fb slike on decko vozi bolji auto nego moja zena koja je rodjena u Austriji.Naravno nije dobio azil i vracen je za Srbiju posle mesec dana od snimanja te emisije na Nemackom RTL.I sad se seta po Beogradu a napljuvao je Srbe.Nisam nacionalista i ne mrzim nikoga al i da je Srbin a ne Rom ja bih mu ukinuotek onda sve kad mu je tako lose.e o tome ja pricam da smo glup narod i da ovo nece spreciti nikoga sve dok ne pocnu glave da lete tj. Da ti zagorca zivot kad se vratis tj. kad te posalju u losu Srbiju kako si sam naveo za razloge Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Ma to je sve neka mucka i to na visokom nivou. Pa nisu ni Nemci glupi da placaju nekom 6 meseci socialno a znaju da laze i to godinama. Mislim to kao sazalili se paz da nisu kad su tako humani sto se prvo ne rese svojih beskucnika... Nego je neko tu muljhao dok je mogao a onda video da je sad djavo odneo salu pa uveo ovo. I nasi i njihovi se obogate a oni koji su lazni azilanti su samo sredstvo. Sve u svemu nek neko javi ako ide u skorije vreme kakvo je stanje na Madjarskoj granici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Govoreći o merama koje sprovode srpske vlasti, Miščević je rekla da je i ona, kao i svi drugi gradjani Srbije, nedavno na domaćem graničnom prelazu morala da pokaže povratnu avionsku kartu i, kao razlog putovanja, dnevni red sastanka na koji je pozvana u Briselu "To je trajalo dvadesetak sekundi i time smo normalno završili", rekla je ona, napominjući da su takve mere nužne kako bi se izbegla mogućnost suspenzije vizne liberalizacije za gradjane Srbije. Miščević je dodala i da pozivno pismo koje državljanin Srbije dobija iz inostranstva mora biti overeno, ali je istakla da to nije nikakva komplikovana procedura. Izvor Ovo neka neslana šala? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Evo ja idem za At sada 14.01.14 imam osiguranje i novac.taj dan mi je godisnjica braka ima cak datum na burmi ugraviran,i po tome oni nece me pustiti da udjem jer nemam pozivno pismo od zene,kakve su to gluposti bre,pa mozda nema vremena da ode to da ozvadi i da mi posalje zbog posla.Nece da uzimaju pasose jer je krsenje ljudskog prava a ja treba da strepim na godisnjicu braka dal ce me pustiti da odem kod zene i to nije krsenje ljudskog prava Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2014 Sad ce neko reci to ne moze zbog ljudskih prava,bolje ukinuti ljudska prava 5000 ljudi nego ovako maltretirati 7.000.000 Ajde? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites