Viza za SAD

2,896 posts in this topic

treba mi mala pomoc, ako neko ima iskustvajer ja sam samo jednom bio u sad sa vizom za jedna ulazak. moja prijateljica ima multi vizu na deset godina, i planira da u oktobru ove godine ide jos jednom u posetu rodjacima... pitanje je , da li joj treba pozivno pismo i za ovaj odlazak i za naredne,,,napominjem jos jednom da je vec dobila multi vizu!!

hvala na pomoci

evo prvi post :)

pitanje  odmah :)

25-mi je godina, zovem se Mladen, bio sam 2007 godine u USA work and travel kao student...

vratio se sve kako treba ...

ozenjen sam vec 2 i po godine.. imam dete 2 godine...

imam posao radim kao taksista.. nisam prijavljen tako da to nema nigde, na crno sto se kaze.. supruga mi radi ona je prijavljena, otac mi je pun on ima kamione i ta cudesa pa su finansije mi ok .. sto se tice tog racuna mogu da imam koliko god treba na njemu.. nemam nista na sebe.. mogao bih kola da prebacim to nije problem imam dvoja kola mogu to da prebacim na svoje ime... dugujem drzavi poreza dosta ... od neke taksi radnje koju sam davno drzao... zatvorena je ali nisam platio poreza dosta.  isao bih turisticki na par meseci da putujem po usa... imam prijatelja takodje u cliftonu.. kod njega bih mogao ostati, ako je to plus ili ne ko je bio neka kaze svoja iskustva...

hvala svima unapred na pomoci ..  :)

Dobar dan dobri ljudi!procitao sam ovde dosta interesantnih tema i dosta toga mi je jasno!hteo bih da pitam nesto o mom slucaju pa ako moze neko da mi objasni.p.s. svaka cast slobi posto vidim da je maher za objasnjavanje klanj:: !apsolvent sam na Visokoj skoli i imam jos 2 ispita do kraja!posto sam procitao da ako si apsolvent skoro je nemoguce dobiti vizu bilo studentsku ili turisticku,moje pitanje je sledece:da li mogu ja kada diplomiram da upisem specijalisticke studije i cim budem upisao specijalisticke studije predam za vizu?znaci upisem studije jula i predam za vizu oktobra cim budem student i cim krenu predavanja?! sto znaci da jos nisam dao nijedan ispit na specijalistickim,samo sto sam krenuo na njih?! kazite mi kolike su sanse  da dobijem vizu pod tim okolnostima?i da li mogu da predam za studentsku vizu ili za turisticku vizu? uzgred da napomen da nisam zaposljen kao i svi u srbiji  :D da mogu da skupim pare na racunu oko 2000 evra,1 roditelj mi radi i ima oko 35000 a drugi roditelj mi ne radi,imam kucu itd  :) ...sta mislite kakve su moje sanse?

Dobro vece:) Samo da pitam nesto sto sam vec kao pitala ali me je strah pa moram opet:) Ja planiram da idem u Washington ali sam pri uzimanju vize napisala da idem u Cliveland. Neko je napisao da oni ne gledaju tamo kad sletis sta si ti rekao prilikom uzimanja vize. E sada zanima me ko ima iskustva sa carinom tamo:) da mi kaze da li ce biti problem da sletim u Wshington i tamo ostanem malo a u onom obrscu i njima tamo na carini da kazem da idem za Cliveland i da stavim adresu rodjaka u Cliveland? Da li on to detaljno proveravaju? Vec su mi rekli da je nebitno gde cu da sletim ali ja se plasim da me ne zezaju nesto:) Nadam se ste me razumeli:) Pretpostavljam da je sve to forme radi ali moram da pitam:)

Opusti se Sanjice, ako si vec dobila USA vizu mozes da sletis gde hoces, t.j. nisi obavezna da ides u mesto koje si navela u aplikaciji. Znas, na zapadu postoji nesto sto se zove sloboda izbora tako da ti imas potpuno pravo da promenis svoje misljenje i ne odes u Diznilend vec u Jelouston (parafraziram t.j. fantaziram malo  ;D). Niko te zbog toga nece vracati sa granice, mogu samo da te pitaju gde nameravas da provedes vreme a ti reci da hoces da proputujes koliko god mozes uzduz i popreko cele USA-e i upoznas tu veliku i prelepu zemlju gde zaista ima sta da se vidi.

:D Hvala na brzom odgovoru:0 Ma ja imam rodjake kod kojih sam vec bila, pa sam ih zato navela kao da opet idem kod njih. Ali bih prvo htela da idem u Washington. Svakako cu da navedem da idem kod njih u Cliveland. Njima je to svejedno, ne proveravaju? Izvini sto smaram, ovo nije nista ne znam da li si video moje ranije postove pre nego sto sam dobila vizu:) sramota me je koliko sam bila dosadna:)))) ali je urodilo plodom:)

Pozdrav, nova sam ovde a trebaju mi hitne informacije :)

Tacnije pomoc oko DS 160

1. Naime, htela bih sa deckom da putujem u Ameriku na dve nedelje, a posto ne znam da li prvo da idemo u Majami pa do Njujorka i kuci ili Njujork pa Majami pa kuci, sta da pisemo u DS 160 kad generalno ne znamo ni gde cemo biti (a trazi se kontak gde cemo biti), da li to znaci da ipak moramo da rezervisemo hotel pre intervjua??

2. I posto putujemo zajedno, evidentno je da smo u vezi a u DS 160 ili si vencan ili vanbracno ili solo??? Sta je najbolje upisati? I posle ima pitanje gde pita s kim putuje, tu bi svakako naveli jedno drugo...

3. I da li navesti u delu gde pitaju za drzavljanstvo/imigraciono da smo igrali lutriju???

4. I ja vec imam SSN, pisem ga normalno jel da??

Mozda su malo glupa pitanja ali mi je hitno pa ne znam sta bih pre pitala i gde pre cekala odgovor :D

Pozdrav. Treba mi jedna informacija . Bio sam u Usa na work and travel programu prosle godine . Ostao sam neka 3,4 meseca duze u Usa od predvidjenog ,prekrsio sam predvidjen boravak koji mi je bio u vizi . E sad ,imam nameru da idem da radim na brod . Kada sam se vracao iz Usa nikakav pecat sa zabranom niti sta drugo nisam dobio u pasosu ,samo mi pise da sam bio u Cirihu tog dana preko kog sam leteo za Srbiju . Da li imam uopste neke sanse da dobijem vizu ako bude aplicirao za rad na brodu ,niti sam deportovan niti sta drugo nego sam se prosto vratio u Srbiju . Nadam se brzom odgovoru .

Na ulazu u SAD su me slikali, uzeli otiske prstiju i 6 dolara pride, pitali gde idem, zašto idem, šta ću da posetim i gde ću da odsednem. Naravno i kada ću se vratiti. Tri dana, Seattle, pleasure, tourism, ime hotela i par znamenitosti i - boravak na šest meseci. Nisam ostao duže od planiranog, evo me već kod kuće. Onaj beli karton koji zaheftaju za pasoš sam predao imigracionoj službi na aerodromu u Kanadi, pri povratku kući.  :yok:

Na ulazu u SAD su me slikali, uzeli otiske prstiju i 6 dolara pride,

Sta su ti naplatili tih 6 dolara?

Slikanje, uzimanje otisaka, uvod u evidenciju, razgovor i beli karton koji je policajac zaheftao na stranicu pasoša pored vize.

Piće, kafa i klopa u obližnjem Starbaksu ne ulazi u tu cenu, dakle nije konzumacija. :)

Pozdrav svima...

Danima citam forum, vec jedva vidim na oci :o mnogo ima korisnih informacija i zahvaljujem svakom ko se trudi da pomogne :)

Nisam naletela (ili nisam videla od naocara:) ni na jednu osobu koja je u situaciji nalik mojoj...pa mi treba savet.

Naime, zelimo da idemo sa deckom u Ameriku kao turisti na mozda mesec dana, on je zaposlen u super firmi,ima sve potvrde o poslu,jako dobru platu,auto...jedino nema nekretninu na imenu...e sad dolazim ja!Ja nisam prijavljen radnik, radim privatno(nazovimo na crno)  graficki dizajn,sminkanje (body painting) i nokte, kod kuce i po projektima sa fotografima itd, lepo zaradjujem tako da pare za put i sve ostalo imam...takodje nemam nekretninu na imenu a nisam ni student,ali me veze sav ovaj posao za Srbiju...

Koje su sanse da dobijem vizu, i kako ja njima da dokazem da sam na neki nacin u radnom odnosu,da zaradjujem i da cu se vratiti u Srbiju jer me cekaju klijenti??dali je to uopste nekako moguce???

Ako neko ima koristan savet,zahvaljujem se unapred :):LOLLL:

i zaboravih dodati da smo oboje vatreni turisti,stalno negde putujemo,pasosi su nam puni pecata....ali isto tako izgledamo malo extremnije,sa sve vidljivim tetovazama itd... umetnicke duse:) nadam se da nas nece popreko gledati  zbog toga :party:

Можда ти буде проблем што немаш никакав статус, а плус то што си путовала. Као што си и прочитала, нико никад није сигуран да л ће добити визу..

i zaboravih dodati da smo oboje vatreni turisti,stalno negde putujemo,pasosi su nam puni pecata....ali isto tako izgledamo malo extremnije,sa sve vidljivim tetovazama itd... umetnicke duse:) nadam se da nas nece popreko gledati  zbog toga :party:

pa ponesi im neke od radova za tvoje klijente, alo mozes..naravno, samo da im pokazes  :)..eventualno, ako imas neku finansijsku transakciju sa klijentima...lepo im samo objasni i to je to...i naravno, reci s kim putujes, verovatno ce pogledati i njegove papire...

p.s. ako ne odes u sad, aj sa mnom na filipine malo, ne putuje mi se sam  :stop:

Zdravo svima! Imam jedno pitanje. Upravo mi je stigao pasos iz ambasade sa vizom, medjutim korica je zaheftana. Nista nije zaheftano za njega, dakle nikakav papir, ali kao da je nesto bilo samo je skinuto, a ostalo je ono metalno cime se hefta. Valjda sam lepo objasnila. Elem da li to moze da pravi problem prilikom provere pasosa na granici?

@Starbright

Vizit karta je odlicna ideja. Prosto, nemas izvode iz banke ili PIO fonda, ali imas neki svoj portfolio, vizit kartu, nesto cime ces pokazati i dokazati cime se bavis. Koliko sam shvatio, tvoj fizicki izgled je samo potvrda toga :) Ne vidim zasto bi imali problem zbog toga, tacnije, ne mogu da zamislim da bi ti to zamerili - mada ce security na ulazu imati posla sa vama :) Moj utisak je da vole da odbijaju ljude koji su se iz nepoznatih razloga prvi put u zivotu obukli u odelo za intervju za vizu.

Uzgred, moj slucaj je bio slican vasem, ja sam isao sa devojkom na intervju, pasosi su nam bili krcati, ali ja sam u tom momentu imao jos nekoliko meseci ugovora na poslu, a onda tek sto je zavrsila studije i nezaposlena, bas skolski primer ljudi koje odbijaju. Medjutim, dobili smo vize sa max trajanjem tako da mislim da tvoja istorija putovanja po svetu je ipak odlucujuci plus.

@Aleksandra

Ne, mada ja bih pljunuo te manijake sto heftaju pasose i lepe one baggage tags pa ostane onaj crni lepak posle... Dakle, skini tu heftalicu ili nemoj da je skines, ali u svakom slucaju problema imati neces. Samo, dobices jos jednu heftalicu za I-94 kada budes ulazila u USA...  :death:

koliko traje taj proces dobijanja vize? i posto sam student, da li mi je neophodno da za turisticku vizu imam neka dokumenta roditelja (radne knjizice, cekovi poslednjih plata, drzavljanstva, izvodi iz maticne knjige), posto osim potvrda sa fakulteta i dokazu da imam pare na racunu nemam nista :( i da li treba da im dam vozacku dozvolu i moje drzavljanstvo?

cujem price sa razlicitih strana i svako je nostio nesto drugo od dokumenata :(

koliko traje taj proces dobijanja vize? i posto sam student, da li mi je neophodno da za turisticku vizu imam neka dokumenta roditelja (radne knjizice, cekovi poslednjih plata, drzavljanstva, izvodi iz maticne knjige), posto osim potvrda sa fakulteta i dokazu da imam pare na racunu nemam nista :( i da li treba da im dam vozacku dozvolu i moje drzavljanstvo?

cujem price sa razlicitih strana i svako je nostio nesto drugo od dokumenata :(

Za celu proceduru oko zakazivanja intervjua bice ti potrebno nekoliko dana (uplate u banci, prikupljanje dokumentacije, trazenje slobodnog termina za intervju). Odmah nakon intervjua u ambasadi (koji traje oko 15 minuta) ces znati da li si dobila vizu ili nisi, ako je odgovor negativan pasos dobijas nazad odmah, ako je pozitivan za jedan dan putem kurirske sluzbe.

Sto se tice ostalih pitanja, tema ima nekoliko desetina stranica postova, i iako mozda deluje pretece, zapravo se sve informacije koje trazis upravo tu kriju. Savetujem da sve pazljivo procitas. E sada, ovo za vozacku i drzavljanstvo se nigde nije pomenulo i ja mogu sa stopostotnom sigurnoscu da kazem da to svakako ne treba - da li znas da vozis ili ne je samo tvoja stvar, a cinjenica da imas pasos Republike Srbije znaci da imas i drzavljanstvo RS, tako da nema potrebe da dva puta dokazujes istu stvar...

Ћао свима :),

хтела бих да аплицирам за визу али ми је рачун фирме,које сам власница, у блокади пар година због неког кредита. Имам на своје име стан, купопродајни уговор од аута и на девизном рачуну пар хиљада еура.

Ишла бих у Америку туристички  :party:.

Сад питање је, да ли је реално уопште да очекујем  да ће да ми одобре визу, да ли је неопходно да им однесем пословање фирме и стање рачуна или је довољно само то што имам фирму, кола и стан?

Ако неко има неки савет био бих захвална да га  подели са мном :)

Видела сам да је нешто споменуто на ову тему, али није баш детаљно одговорено :).

Pozdrav dobri ljudi. Pre nego sto ja postavim neka pitanja ovde zeleo bi da kazem da sam procitao mozda 10tak strana i vec sam malo demotivisan. Imam 24 godine,zavrsio sam samo srednju skolu i posle nje nisam hteo da upisem studije,nego da odem u vojsku,po zavrsetku se zaposlim kao profesionalni vojnik i time se bavim. Posto sam bio jako mlad na pregledu kod psihologa sam odbijen jer je vojska nesto drugo u zivotu muskarca,pa da me distancira od toga bar 2 godine da odlucim sta stvarno zelim... tipa da se ne pokajem zbog te odluke. Od tada nesto raduckam tako i aktivan sam sportista... Imam za sada uspeha u tome. Sto se tice Amerike,ja imam rodbinu tamo (2 sestre) koje su otisle pre 8 godina kao turisti,tamo se udale i evo pre neki dan starija sestra je dobila Americke papire (Konacno kako ona kaze). Ja sam zeleo prosle godine da pokrenem celu tu pricu preko njih,posto me zovu da dodjem. Garantno pismo i ostalo. Ali ne znam iskreno nikad nisam razmisljao kolike su meni sanse da dobijem vizu i odem zbog moje situacije. Vecinom dobijaju studenti. Zanima me sledece... Sta konkretno ja treba da prilozim i dam iako nisam student ? Bilo da dobijem turisticku vizu ili koja god vec ima,bitno je da se ode.. Cuo sam neke price tipa prepisivanej kuce na sebe i ostalog imanja ako imas... Ako moze neko da mi opsirnije objasni u mojoj situaciji kako stoje stvari i sta bi detaljno trebao da uradim i obratim paznju. Finansije i jesu u neku ruku problem,ali nadam se uz neku pomoc od strane sestre da bi se i to moglo prevazici.

Hvala puno.

Bas takva situacija tvoja je ispisana bar 10 puta. Realno ti si koliko sam skontao nezaposlen i slabo da bi mogao da prodjes na razgovoru, mada su i nezaposleni dobijali vizu. Podaci koliko imas para na racunu, da te roditelji izdrzavaju ako imaju oni neka primanja i ako imas nesto na sebe. Garantno pismo ti ne znaci puno. Cak uopste ne znaci.

Sve se radi za pare,svuda u svetu.Od viza do radnih papira i dobijanja drzavljanstva...e problem su jedino pare))))) :spot:

Pozdrav dobri ljudi. Pre nego sto ja postavim neka pitanja ovde zeleo bi da kazem da sam procitao mozda 10tak strana i vec sam malo demotivisan. Imam 24 godine,zavrsio sam samo srednju skolu i posle nje nisam hteo da upisem studije,nego da odem u vojsku,po zavrsetku se zaposlim kao profesionalni vojnik i time se bavim. Posto sam bio jako mlad na pregledu kod psihologa sam odbijen jer je vojska nesto drugo u zivotu muskarca,pa da me distancira od toga bar 2 godine da odlucim sta stvarno zelim... tipa da se ne pokajem zbog te odluke. Od tada nesto raduckam tako i aktivan sam sportista... Imam za sada uspeha u tome. Sto se tice Amerike,ja imam rodbinu tamo (2 sestre) koje su otisle pre 8 godina kao turisti,tamo se udale i evo pre neki dan starija sestra je dobila Americke papire (Konacno kako ona kaze). Ja sam zeleo prosle godine da pokrenem celu tu pricu preko njih,posto me zovu da dodjem. Garantno pismo i ostalo. Ali ne znam iskreno nikad nisam razmisljao kolike su meni sanse da dobijem vizu i odem zbog moje situacije. Vecinom dobijaju studenti. Zanima me sledece... Sta konkretno ja treba da prilozim i dam iako nisam student ? Bilo da dobijem turisticku vizu ili koja god vec ima,bitno je da se ode.. Cuo sam neke price tipa prepisivanej kuce na sebe i ostalog imanja ako imas... Ako moze neko da mi opsirnije objasni u mojoj situaciji kako stoje stvari i sta bi detaljno trebao da uradim i obratim paznju. Finansije i jesu u neku ruku problem,ali nadam se uz neku pomoc od strane sestre da bi se i to moglo prevazici.

Hvala puno.

znas sta, realno, sanse su ti vrlo male...i to ne ni zbog zaposlenja ili nestudiranja, vec zbog tvojih sestara koje su otisle tamo kao turisti i izigrale njihov pravni sistem. sta sad oni mogu da ocekuju od tebe :roll:.....na razgovoru ce te pitati za rodjake, a oni sve imaju u kompjuteru..ako ih slazes, zapecatio si sidbinu..ako kazes istinu, a sto ce da provere u kompu, ponovo mrka kapa..

kad god sam bio u americkoj ambasadi da vadim vize, a bio sam jedno 5-6 puta, vadeci sto turisticku sto brodsku ( fala bogu sad mi dadose obe na 10 godina), gledao sam kako najvise odbijaju ljude bas iz ovog tvog razloga..neki su negirali rodbinu, neki su priznavali, ali uglavnom im nista nije pomagalo..btw, licno imam 2 druga koji zbog iste stvari ne mogu da dobiju ni brodsku vizu i rade na kruzerima, jer su im sestre u americi, ostale posle isteka studentske vize, i tamo su isto kao u procesu dobijanja papira, jedna je vec dobila...ali to njima u ambasadi nista ne znaci, u kom su statusu rodjaci, bitno je da su ih oni prevarili i ostali uprkos tome sto sa turistickom vizom ne smes ni da radis ni da ostanes duze od 6 meseci u komadu..ameri dosta drze do reci, i u tome je problem, kapiras...

zato, male su ti sanse, pokusaj ako hoces, necu da te obeshrabrujem, ali nemoj puno da se nadas, to hocu da ti kazem..ako uspe, do jaja, ako ne, nikom nista- pokusao si..

i mozda da gledas neku drugu zemlju za odlazak  :LOLLL: