Posted December 16, 2013 To je drugo pitanje. Mađari dozvoljavaju da se unese u zemlju samo 4 kutije (paklice) cigareta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2013 Prošle godine u vozu Zagreb - Budapest hrvatski graničari su mi rekli da je zvanično dozvoljeno u Mađarsku da se unese samo kutija i po cigareta (!). Ja sam imao boks. Oddmah su me mađarski graničari pitali da ki pušim i preturali stvari al imao sam ludu sreću da sam stavio boks u običnu kesu sa sendvičima pa nisu provalili. Samo prenosim iskustvo a msm da je dobro provjeriti koliko je zvanično dozvoljeno i onda podebljati količinu uz kalkulaciju da će graničari imati pristojan nivo tolerancije, jer izgleda i od tog zavisi dosta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Putijem iz Beograda za Holandiju (Ajndhoven). Iskreno se nadam da necu imati problema, I da mi nece preturati po stvarima... Ja sam citala na sajtu carina.rs da iz srbije mogu da se iznesu 200 cigareta ili 250g duvana, pa sam zato pitala to Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 pa bitno je i sta unosis u neku zemlju a ne samo sta iznosi, moras da vodis racuna o dve carine i da se usaglasis Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Jasno je to meni, ali opet ne znam da li bih mogla da prenesem boks u rucnom I veliko pakovanje duvana u prtljagu xD Da li je putovao neko za Holandiju I pokusao da prenese ovu kolicinu cigareta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Jasno je to meni, ali opet ne znam da li bih mogla da prenesem boks u rucnom I veliko pakovanje duvana u prtljagu xD Da li je putovao neko za Holandiju I pokusao da prenese ovu kolicinu cigareta? Najbolje ti je da batalis duvan, i tako skines sa grbace i ovaj a i gomilu drugih problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 OO....u Holandiji tako finih stvari za pusiti, a vi duvan i cigarete eeeeee Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Imam jedno pitanje: Znam da se nešto menjala taksa za plaćanje karte kreditnom karticom na wizzovom sajtu, zanima me kolika je sad ta taksa, da li je i dalje 10 evra? I zanima me, kada plaćam kartu u oba smera npr. bgd-paris, paris-bgd za dve ili više osoba (a to sve mogu da zavrsim na jednoj rezervaciji, valjda), da li to znaci da se ta taksa isplacuje samo jednom? Nas troje idemo, karta u jednom smeru neka je 50 evra, znači 50x2x3=300evra + 10 evra=310 evra ? Hvala na informaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 u cenu karte na pocetku ti je sve uracunato sem dodatnih troskova koje ti izaberes tipa veliki prtljag i sve ostalo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Ne razumes me, govorim o proviziji na placanje kreditnom karticom, npr. visom ili master cardom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Ja sam kupila pre mesec dana i nisam nikakvu fee platila. Viza karticom, kreditnom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Kupio bih kartu za maj jer je sada povoljna. Problem je što ćerkici ističe pasoš u julu a ako sam dobro shvatio EU (šengen) je letos izmenila propise pa pasoš mora važiti još tri meseca nakon povratka. Jeste to (samo) mesec dana razlike i pasoši cele porodice su puni pečata ali se ipak plašim da ne natrčim na nekog zaguljenog. Da li postoji mogućnost i/ili kako proveriti da se promena broja pasoša naknadno, ne tretira kao promena putnika jer to u ovom slučaju i nije, samo se menja broj isprave? Sve da sutra predam papire za nov pasoš biće gotov za mesec dana a onda ništa od ovih cena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Ne razumes me, govorim o proviziji na placanje kreditnom karticom, npr. visom ili master cardom... ne razumes ti mene, u svaku cenu je uracunat fee ne postoji vise odvojeno ako je cena 30e onda je 30e nema jos dodatnih troskova, kada je bilo placanje bankovnom doznakom onda se dodavao fee u zavisnosti kako placas sada je to sve izjednaceno i nema posebno placanje fee a, tj na svakoj ceni karte vec je uracunat fee za karticu i placa se za svaku kartu u svakom smeru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Sad izgleda da se meni sve vec desilo... ali, osim sto nisam platila fee za kreditnu karticu, pogresila sam i datum isteka pasosa kad sam unosila podatke... I nista, zvala ih telefonom i oni ispravili. Ergo, ja bih rekla da mozes da kupis sad, pa posle da menjas kad budes radio check-in. Mislim da ce to ici lako i online, a ako ne, imas uvek opciju telefon. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Sad izgleda da se meni sve vec desilo... ali, osim sto nisam platila fee za kreditnu karticu, pogresila sam i datum isteka pasosa kad sam unosila podatke... I nista, zvala ih telefonom i oni ispravili. Ergo, ja bih rekla da mozes da kupis sad, pa posle da menjas kad budes radio check-in. Mislim da ce to ici lako i online, a ako ne, imas uvek opciju telefon. Da ne bude kod check-in_a da ne može nego mora druga karta (pošto ova naravno nije flex) pa da me košta...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Podatke tipa bro ličnog dokumenta, u tvom slučaju pasoša se upisuje tek prilikom čekiranja. Dakle karte, sa tačnim imenima putnika, upišeš prilikom kupovine, a pri čekiranju (min 3 sata pre leta) upisuješ ostale podatke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Podatke tipa bro ličnog dokumenta, u tvom slučaju pasoša se upisuje tek prilikom čekiranja. Dakle karte, sa tačnim imenima putnika, upišeš prilikom kupovine, a pri čekiranju (min 3 sata pre leta) upisuješ ostale podatke. Puno hvala. Iz mog neznanja se jasno vidi da mi je ovo prvi put sa Wizz-om. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Ne razumes me, govorim o proviziji na placanje kreditnom karticom, npr. visom ili master cardom... ne razumes ti mene, u svaku cenu je uracunat fee ne postoji vise odvojeno ako je cena 30e onda je 30e nema jos dodatnih troskova, kada je bilo placanje bankovnom doznakom onda se dodavao fee u zavisnosti kako placas sada je to sve izjednaceno i nema posebno placanje fee a, tj na svakoj ceni karte vec je uracunat fee za karticu i placa se za svaku kartu u svakom smeru Znači kad budem plaćao master cardom, skinuce mi samo ono što piše na wizzovom sajtu? Pa to je odlično, lepa novina za wizz. Hvala puno na informaciji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Nije lepa novina. Nekada se moglo izbeći plaćanje fee, ako se plati wizz karticom. Moja kartica je kupila 151 kartu i uštedela oko 1200eura. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Čekaj, koji fee? Ja nisam videla nikakvu doplatu za kreditnu karticu... Nikad ranije nisam putovala wizzom - jel to bilo, kao, neki fee za kartice, a bez toga za vlasnike wizz kartice? A sad ne doplaćuje niko? Pa ako je tako, onda je vest odlično... Imate i dalje taj neki loyalty program, neki wizz discount, zar ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Sad su cene za sve iste, pre je bilo jeftinije ako se ide preko bank transfera ili jos jeftinije preko wizz racuna, sada naknadu placaju svi. Dakle, nije dobra vest. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 I bilo: preko Wizz bankovne kartice, koja se može dobiti samo u Mađarskoj, Rumuniji i Peljskoj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 U ovom primeru pregleda cena usluga: Београд (BEG) → Париз Бове (BVA) W6 4045 23.12.2013 6:10 - 8:40 1 Одрасла особа Превоз7.999,00 din Цена лета7.199,00 din Административна такса800,00 din Укупно у RSD 7.999,00 di Administrativna taksa je ta stavka koju nisu plaćali imaoci Wizz kartica, u celom iznosu. Ko je plaćap preko doznake banke, otplike upola cene. Imaoci Wizz računa i dalje su oslobođeni plaćanja takse. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2013 Alles klar. Dobra vest za nas koji ne živimo u Madjarskoj, Rumuniji ili Poljskoj... A prilično sam sigurna i da ovde nije moglo bankovnim transferom ni ranije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2013 Ne moze biti dobra vest ako se nije nesto promenilo na bolje. Za one koji nisu imali wizz karticu sad samo dobijaju cenu "djuture", odnosno pojavljuje se u ceni karte sve sabrano, a ranije u narednom koraku pri rezervaciji se pojavljivala ta stavka, a moglo je i ranije bank transferom, radili su to mnogi ovde, a i Pedjalon je mnogima kupovao karte, odnosno ko god ga je pitao, platio je kartu preko njega i izbegao 1600 dinara po povratnoj karti, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites