Egipat - saveti, cene, iskustva

115 posts in this topic

Znaci, to sto je Egipat otvporio granice za nas vazi samo za resorte? Ne za celu zemlju? I ja bih u septembru isla po Egiptu 10 dana, pa me ova tema zaista interesuje

A gde nalazile letove do Egipta? Preko agencija ili, potajno se nadam, postoji let iz naše zemlje po low cost principu, a da ne znam? :)

Pa idem sa Pegasusom, preko istanbula. Karta je oko 250 evra. Samo se nadam da nas nece zatvoriti jos u septembru

Bio je proslog leta sezonski Nis - Hurgada cini mi se, ali ga nisu vratili ovog leta.

A ovog leta sam video neke Air Cairo letove za Sarm el Seik i Hurgadu iz Beograda, povoljni su bili, cini mi se ispod 200e povratni.

Sto se mene tice ja sam uzeo direktan let AirCairo (ali nisu bile povoljne karte) premda je u pitanju direktan let BG-Hurgada-BG (305 eur) je bila cijena karte po osobi.

Tako da @blizanci nije povoljno.

Ono sto me zanima jeste, posto za gomilu nekih resortova ne uspijevam da ih direktno kontaktiram, na koju foru domace agencije u nekim slucajevima imaju znacajno nizu cijenu nego booking, da li neko ima ideju ?

Ps. @dr.srle hvala puno na informacijama

5 hours ago, priganica said:

na koju foru domace agencije u nekim slucajevima imaju znacajno nizu cijenu nego booking, da li neko ima ideju ?

Agencije zakupe smeštajne kapacitete za celu sezonu, na stotine soba i apartmana odjednom na nekoliko meseci, pa dobiju ogroman popust. Kao da ti iznajmiš negde stan na godinu dana, pa ga onda izdaješ drugima na dan. 

Sto se tice rezervacije hotela, pokusaj preko alpharooms ili holidaycheck.de po meni su poprilicno jeftiniji od booking-a. Sa alpharooms-om imam pozitivna iskustva. Nadam se da ste vidjeli da je potreban negativan PCR test za ulazak u Egipat, za gradjane Srbije od 1.9, a za gradjane BiH jos od 15.8. U pocetku su Hurgada, Sarm el Seik i Marsa Alam bili izuzeti, ali sada mora negativam test i za pomenute gradove, tj resort regije. 

@dr.srle na alpharooms nikada nisam bookirao a nasao sam hotel tacno duplo povoljnije nego na bookingu. Onda sam krenuo da citam na trustpilotu i vidim da samo kritikuju alpharooms tako da nisam siguran da li imam ikakva prava na free cancelation ili na refund u slucaju da bookiram preko njih ?

Na istom tom trustpilotu pomenuti booking ima 1.6* i 20k uglavnom losih misljenja tako da se ne bih previse obazirao na to da sam na tvom mjestu. 

Procitaj uslove kad rezervises, sitna slova i to. Ni na jednom sajtu nije isto za sve.

@priganica ja sam rezervisao prosle godine hotel u Turskoj preko alpharooms-a i sve je bilo u redu, cak sam promijenio karticu pa sam ih zvao i stvarno su ljubazni ( izabrao sam opciju opciju placanja na nekoliko rata) . Kao sto kaze @ThirstyTraveler dobro procitaj uslove, i mislim da bi trebalo da bude sve ok. 
Upravo sam ovo nasao na njihovom sajtu:

Looking for the best holiday deals in the market? Well, with Alpharooms you’re in luck! We got some fantastic offers to the likes of Greece and Turkey if you want some late summer 2020 sun, or if you want to take advantage of super-low early bird prices then book now for summer 2021 with a super low deposit! Plus remember that we offer free* amendments on selected refundable rooms up to 7 days before departure, so you can book with confidence with Alpharooms. *Our free amendments and cancellations policy will only apply to new bookings made on refundable hotel room stays only in selected hotels (ask our sales advisors for more details)”.

Za ulaske do kraja aprila 2021. ne trebaju vize sa građane Srbije. PCR testove možete uraditi na aerodromima u Egiptu za 24 sata su rezultati, i cena je 30$.

Zdravo, planiram u junu da putujem u Egipat i dvoumim se između Hurghade i Sharm El-Sheikha. Ako bi neko bio voljan da podeli iskustva, bio bih zahvalan :) Prvi put idem u Egipat pa ne znam šta da očekujem. Hvala unapred!

Zdravo, planiram u junu da putujem u Egipat i dvoumim se između Hurghade i Sharm El-Sheikha. Ako bi neko bio voljan da podeli iskustva, bio bih zahvalan  Prvi put idem u Egipat pa ne znam šta da očekujem. Hvala unapred!
Ako ne planiras da izlazis iz resorta nema razlike.

Ako planiras, i jedno i drugo mesto imaju svasta da ponude.

Iz Sharma ti je blizi Kairo, Manastir Sv Katarine i ako vredi odsesti u Dahabu (pre bih tamo nego u Sharm) ali to ukoliko ides u sopstvenoj reziji.
Sharm je ceo tursiticki i sve je podrdjeno tome.

Hurgada je bliza Luksoru i Asuanu. Uz to je i pravi grad pa mozes da vidis kako stvari realno izgledaju kod njih. U Hurgadi nisam bio, za razliku od par drugih Egipatskih gradova i Sinaja. Sto se mora tice, slicno je sve to osim ako nisi profi ronilac i avanturista nema bas neke razlike.

Naravno tipicne tursticke stvari, posetu pustinji, brodice sa ronjenjem, voznje kvadova jahanje kamila i slicne stvari imas jednako svugde tako da ako ti je prvi put tu, bice ti sigurno i jedno i drugo interesantno

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Zdravo, 

Da li je neko skoro bio u egiptu? Ako jeste molim za informacije u vezi cena dogovorenih voznji za posetu abu simbela iz asuana, za posetu hramovima između asuana i luxora, cena posete manastira svete Katarine iz sarm el seika...

Da li iko imao cairo i luxor pass? Kako funkcioniše uber u aleksandriji? Jel iko isao u najstariji manastir svetog antonija? 

Hvala za svaku korisnu informaciju. 

Zdravo @sandrolina ja sam bio 2021. u aprilu. Iskren da budem ne znam ništa o cenama. Ja sam dobio kontakt agencije Hurghada today - Instagram i Facebook. Znam samo da je oko 120 EUR bila tura Kairo dva dana i jedan dan Aleksandrija sa sve prevozom i vodičima.

Nisam imao Cairo ni Luxor pass. I nisam koristio Uber u Aleksandriji, te s tim ne mogu pomoći.

Moj ti je savet da kontaktiraš tu stranicu (govore i srpski) i pomoći će ti sa savetima oko svega.