Posted September 25, 2015 Kako to misliš?Па, дневно у свету пати на стотине хиљада људи, жена и деце... за које западне медије заболе палац.А Боже ме опрости, има на оном јутубу, кад се онај дечак утпио, енглески Дејли Мирор или такво неко смеће од новина донело је наслов "Бомбардујмо Асада за малог Ајлана".Енглеске новине саосећају само кад им њихова влада то нареди. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2015 Енглеске новине саосећају само кад им њихова влада то нареди.Sve? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2015 Sve?Јел пишу рецимо о избеглицама из Сомалије на североистоку Кеније? Не пишу. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2015 Енглеске новине саосећају само кад им њихова влада то нареди.Зато што њихов хуманизам зависи од политике. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2015 Јел пишу рецимо о избеглицама из Сомалије на североистоку Кеније? Не пишу. Ja nisam ovo pito. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2015 ja se nadam, da će neko reagovati i zabraniti širenje podlih i neispravnih informacija o sirijskim izbeglicama, na ovom forumu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2015 Ja nisam ovo pito.Не могу све ја да ти кажем, мораш нешто и да доконаш... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2015 (edited) Posto radim na takvom mestu susreo sam se sa masom izbeglica i mahom su iz Eritreje, Sirije, i jos par africkih zemalja u kojima je al kada aktivna ili gde je rat. Masa ljudi iz izbeglickih palestinskih kampova koje sam sreo a dolaze iz Jordana, Sirije i Libana su mahom obrazovani sa poznavanjem engleskoh jezika a cak s mi je jedan od njih pokazao mapu Srbije kako stici do odredjenih kampova za prihvat emigranata itd. OKo 4000 ljudi nedeljno dodje u Presevo, poseduju kartice, malo love u kesu, ne nose nikakav nakit, mahom su jako mladi ljudi sa solidim mobilnim uredjajima, solidni su potrosaci a ono sto sam cuo o njima na zapadu i video to je da se drze u grupama, agresivni su prilicno i coskare cesto vecernjim casovima i samo jedan medju njima zna nemacki npr.E da , glavna fora im je dore kad aje soping u pitanju, navuku nikab , stave je u invalidska kolica u okruzenju ima gro mladjih ljudi, i kada krene da izadje nasaje problem ali se tu uvek pojavi brdo mladih agresivnih ljudi...... Edited September 26, 2015 by Che Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2015 Trećina izbeglica ima lažna sirijska dokumenta?http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=09&dd=26&nav_category=78&nav_id=1044268 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2015 (edited) Rasprava o vice.com izdvojena. Edited October 9, 2015 by Duya Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2015 Cujem juce/prekjuce na vestima da sad ima direktan voz Presevo-Sid (dakle,od makedonske do hrvatske granice),namenjen ovima.Nisam obratio paznju da li je to samo bio vanredni polazak (jedan) ili ce to biti stalna varijanta.Resile i Zeleznice Srbije da se ogrebu koji dinar,ne samo ovi divlji autobuski prevoznici Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2015 Da su bili pametni pa samo da daju vozom da se teraju, bar malo da imaju koristi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2015 Ja sada upadam ovako niotkuda, ali treba mi konkretna informacija:Da li je ova situacija napravila probleme na regularnim granicnim prelazima, kada se ide regularnim autobusima?Treba u narednih mesec dana da putujem puno, prodjem bar po dva puta sve regionalne granice - Srb-HR, HR-SLO, Srb- MK, Srb -BG, BG-Mk, BG - RO, Ro-HU, Hu-SRB... Da li treba da racunam ozbilnije vreme i moguce komplikacije?Zaobisla bih avione ako je moguce, ali ako treba da dzedzim na granicama, ili da mi stalno pretresaju i vracaju autouse, preskocila bih to, jer cu imati fiksne rasporede.Mozda pitam gluposti, ali nisam izasla iz zemlje od jula, u guzvi bila sa poslom pa ni vesti ne pratim, pa bi mi neka realna info bas znacila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2015 Mislim da je sve uobičajeno, kao i pre "krize" sa emigrantima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2015 Tome sam se i nadala...da zapravo nema guzve na granicnim prelazima. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 1, 2015 ‘Strategic depopulation’ of Syria likely cause of EU refugee crisis – Assangehttps://www.rt.com/news/319797-syria-depopulation-refugees-assange/#.VjXOrF40uFk.facebook Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2016 (edited) Ima i drugacijih izbeglica i druga strana izbeglicke krize (postavio bih video,ali komp na kojem sam nesto zeza): http://www.liveleak.com/view?i=cb0_1447249820 EDIT: Evo ga Youtube link (skoro 20 minuta video): With Open Gates: The forced collective suicide of European nations Edited January 15, 2016 by Laza GNR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2016 Nema vise mogucnosti za edit... Uglavnom,onaj snimak na Youtube-u je bez zvuka/naracije (zbog krsenja nekih autorskih prava pesme koja se pojavljuje u tom videu).Znaci,za kompletan snimak (slika+ton) ipak koristiti onaj link sa LiveLeak-a. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2017 (edited) pre neki dan pricam sa jednom devojkom, 22 godine, iz sombora...kao sto mozda znate, ili ne znate, tamo ima centar za izbegla lica... kaze da mrzi izbeglice, kao razlog navodi taj sto je cula da su jednom dobacivali nekoj devojcici, cak je i pratili...i da se zbog toga ne oseca sigurno u svom gradu....takodje pre desetak dana u indipendent-u procitam clanak o nehumanom tretmanu prema izbeglicama u kampu u krnjaci, gde su nasi dosli jedno jutro u cik zore, pod punom ratnom opremom protiv napada hemijskim oruzjem, rasturili njihove improvizovane satore i kutke za spavanje, sve stvari nabacali na jedno mesto, i potom isprskali nekim insekticidom...isto su uradili i sa ljudima, koje su isprskali hemijom...takodje, sve vreme su u kontaktu sa izbeglicama koristili gumene rukavic, i odmah prali ruke ukoliko izbeglicu dodirnu bez rukavice http://www.independent.co.uk/news/world/europe/serbia-refugee-camp-insecticide-video-forceful-eviction-spray-a7732761.html kakvu poruku mi kao ljudska bica saljemo..... Edited November 9, 2017 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2017 On 11/9/2017 at 7:57 PM, bam-bam said: kaze da mrzi izbeglice, kao razlog navodi taj sto je cula da su jednom dobacivali nekoj devojcici, cak je i pratili...i da se zbog toga ne oseca sigurno u svom gradu.... Pa,ovi naivni sto misle da te "izbeglice" beze od rata i kojecega...neka misle tako. Ovo sto ta devojka svedoci samo ide u prilog tome da su te nazovi "izbeglice" resile i da "nabodu" nesto usput,do cilja (zapadna Evropa).A tamo sta ce tek da rade...ihaj Ja sam se bukvalno zaprepastio,kad sam slucajno procitao vest o masovnom silovanju,hm,"ne-izbeglickih" osoba zenskog pola (zrtve su ocigledno birane po boji koze,tj. samo bele devojke su napadane i silovane,od strane grupe crnaca i "obojenih") po ulicama Kelna,za vreme doceka Nove godine. Prvo,zbog tog coporativnog silovanja (jaki su mi to frajeri sto u grupi od 10 njih udaraju,gaze i siluju neku devojku),a drugo to sto bre skoro nijedna mainstream novinska agencija nije tu vest prenela!Ako je i preneto,pisano je u stilu da je bilo silovanja,ali se ne kaze ko je to uradio i kako (nisu sve devojke silovane,vec samo odredjene,"bele").Maltene se stice utisak da se pokusalo to da se zataska,da se navodne izbeglice ne bi uvredile Nabijem ih ja na... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites