Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

Da niste slucajno isli 20.12. za Bukurest ?  :o

Vlakovi Sofija- Niš i Niš-Skopje su nešto najgore ikad  U prvom je neka ekipa švercera švercala enormne količine sira i vrhnja koje su buksali u strop, tako da je sve smrdilo po siru,

Ti šverceri su stvarno neverovatni, svaki put izmisle nešto novo. Ja sam išao pre jedno godinu dana, i svi su prenosili cveće u saksijama. Nekakve petunije, stotine i stotine malih saksija u kartonskim kutijama. Krupni, matori, ovaj nema prednje zube, onaj ima ožiljak preko oka, svi govore pola srpski a pola makedonski (ili bugarski), pravi zatvorski profil, a nose cveće... Nisu hteli da mi kažu šta će im to flowers::

Ti šverceri su stvarno neverovatni, svaki put izmisle nešto novo. Ja sam išao pre jedno godinu dana, i svi su prenosili cveće u saksijama. Nekakve petunije, stotine i stotine malih saksija u kartonskim kutijama. Krupni, matori, ovaj nema prednje zube, onaj ima ožiljak preko oka, svi govore pola srpski a pola makedonski (ili bugarski), pravi zatvorski profil, a nose cveće... Nisu hteli da mi kažu šta će im to flowers::

Večeras je neko prepričavao svojoj majci, kako je neka žena kupila petunije za 300e, na šta je ona odmahnula glavom :D

Pozdrav svima  :)

Ja sam nova na forumu pa me samo zanima kakva je situacija po pitanju putovanja za Grcku. Citajuci vase poruke i proverom na sajtu zeleznica Srbije zakljucila sam da voz BG-NIS-SOLUN ne saobraca, te da cu morati da uzmem bus NIS-Atina, a za putovanje po Grckoj od Atine mozda nije los ovaj Interrail za jednu zemlju??Ili je sve jedno da li uzimam Interrail ili BF koji cu koristiti samo za Grcku, u svakom slucaju mi ne ginu skupe rezervacije za IC:( mada, mozda ima nekih vozova u Grckoj za koje ne mora rezervacija??I to sve pod uslovom da prodaju BF i IR za odrasle posto ja aprila punim 27 (mada izgledam ko da imam 20:)

Unapred zahvalna za svaki savet sto se tice mog putesestvija po Grckoj

Ne znam koliko nameravas da se zadrzavas u Grckoj, ali ako je na kraci period, ne treba ti Interrail sigurno, a ni Balkan flexipass.

1280 denara u jednom pravcu, 1650 denara povratna. Jedan evro je malo više od 60 denara.

Bok :)

Nova sam na ovom i vidjela sam puno različitih informacija.

Planiram ić s društvom u Istanbul. Krećemo iz Zagreba pa bi u Beogradu kupili Balkan Flexipass, zanima me točna cijena, a i bilo kakvi savjeti za bolje putovanje do Istanbula.

Hvala :)

Dobrodošla :)

A kad planirate ići? Trenutno ne idu vozovi do Istanbula, ima samo jedan dnevno do Sofije, odatle bi morali busom.

Ja nesto cuo da ce od proleca voz za Istanbul ici do Kapikula i da ce se odatle ici busom do Sirkedzija. Ima li ista od toga? Bez Grcke i Turske Balkan Flexi vise nije toliko zanimljiv..

Ja nesto cuo da ce od proleca voz za Istanbul ici do Kapikula i da ce se odatle ici busom do Sirkedzija. Ima li ista od toga? Bez Grcke i Turske Balkan Flexi vise nije toliko zanimljiv..

Već mesec dana voz ide samo do Kapikula, a na delu od Niša do Sofije trenutno isto ne ide zbog nedostatka dizel lokomotiva.

Planiram da putujem sa Balkan Flexipass-om. Imam neka pitanja. U Skoplju su mi rekli da ima samo jedan listić, sama karta i da nema ništa drugo na čime bi trebalo da upisujem nasoke putovanja. Jel je ovo istina ili ove šalteruše ne znaje ovu kartu? I dali se izdaje sa ovom kartom neka brošura sa informacijama ZA KONDUKTERE, imam neki predosečaj da neko hoće da me zezne i da mi upiše dodatni dan.

Još neko iskustvo sa Balkan Flexipass-om po Rumuniju? Planiram da putujem sam, pa se nadam da bezbednost u vozovima je slična ko u Makedoniji i Srbiji... predrasude ili ;D?

Uh, Rumunija če, izgleda, vječno ostati metafora blata istočnog bloka i nekakve nebezbjednosti u glavama ljudi bivše Jugoslavije...  :roll:

Vozovi u Rumuniji su znatno učestaliji/mnogobrojniji nego u Srbiji i Makedoniji. Gotovo da se po cijeloj Rumuniji nalazi pruga tj. prolaze vozovi. Ja sam išao od Temišvara kroz par transilvanijskih gradova/gradića do Bukurešta i mogu reći da je super iskustvo. Što se tiče bezbjednosti, u svakom slučaju bezbjednije je od putovanja vozom Beograd-Budimpešta (mada, i nije teško doživjeti bezbjednije i ugodnije putovanje od ovoga).

Usput, jednom sam sa flexipassom koristio IC voz od nekog gradića (gdje smo presjedali jer je bio vikend) u Transilvaniji do Sibija, a kondukter nije tražio doplatu karte.  ;)

Uh, Rumunija če, izgleda, vječno ostati metafora blata istočnog bloka i nekakve nebezbjednosti u glavama ljudi bivše Jugoslavije...  :roll:

Vozovi u Rumuniji su znatno učestaliji/mnogobrojniji nego u Srbiji i Makedoniji. Gotovo da se po cijeloj Rumuniji nalazi pruga tj. prolaze vozovi. Ja sam išao od Temišvara kroz par transilvanijskih gradova/gradića do Bukurešta i mogu reći da je super iskustvo. Što se tiče bezbjednosti, u svakom slučaju bezbjednije je od putovanja vozom Beograd-Budimpešta (mada, i nije teško doživjeti bezbjednije i ugodnije putovanje od ovoga).

Usput, jednom sam sa flexipassom koristio IC voz od nekog gradića (gdje smo presjedali jer je bio vikend) u Transilvaniji do Sibija, a kondukter nije tražio doplatu karte.  ;)

Hvala puno na odgovoru, jer može nešto više oko snalaženje rumunskih konduktera sa Balkan Flexipass-om? Imam manjak jedan dan, pa... ;D. Neko iskustvo sa vozova u ovoj zemlji, naročito oko rezervacije mesta u vozu? Jel treba ovo za vozova koji su višeg ranga nego putnički?

Pozdrav svima,znate li da li za ovaj voz vazi balkan flexipass http://www.seat61.com/Turkey2.htm ? zna li iko ? voz je inace bas dobar,u odnosu na vozove koji klackaju nasim prugama,pre neki dan sam ga video na nasoj stanici i vidim da na jedno od vagona pisu imena gradova u koje svraca a to su : Istanbul,Uzunkopru-Drama-Thessaloniki-Bitoia-Skopje-Beograd-Sarajevo-Mostar.