Posted November 22 13 hours ago, bam-bam said: al to od potpisivanja sporazuma do ratifikovanja u parlamentu moze da traje celu vecnost hahaha...jos uvek se secamo brazila i azerbejdzana... jel zna neko nesto sta se desava sa Venecuelom i Iranom? I ako neko slucajno zna- da li moze sa ovom glupavom tajskom vizom on arrival koja traje samo 2 nedelje da se ode u immigration office i produzi za jos mesec dana, kao sto moze sa ovom regularnom vizom koja vazi 60 dana? U Iran mozemo valjda, oni su nama ukinuli samo, a za Venecuelu i Gvatemalu, jos nije ukinuto, mada nije ni za Vanuatu ratifikovano od 2019 godine haha, zaboravljaju na sve u parlamentu u sustini, toliko o tome. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22 Cisto da kazem, da ne bude, bio sam u Tuvaluu u avgustu, da ne bude da ne idemo. I nije nam trebala nikakva viza, samo pecat u pasos sam dobio na aerodromu u Funafutiju. Iskreno, iskustvo je bilo fantasticno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22 Napisi neke utiske ako zelis, ostrvce od 10000st valjda, kako do tamo, sta tamo, ima li nesto specificno u odnosu na ostalu polineziju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26 hej izvini tek sam sada video. Iskreno nema nista specificno, u odnosu na ostala ostrva, mada moram priznati ja sam bio samo u 3 drzave, Fidzi, Samoa i Tuvalu, jer nisam imao vise vremena. Do tamo, 3 dana jahanja. ja posto zivim u Rio de Janeiru, isao sam, Rio-Panama City-San Francisco-Nandi (Fiji) i onda sam imao posebnu kartu od Nandija za Funafuti (koja je samo ona bila preko $1000 povratno). Generalno je izuzetno zanimljivo meni bilo, i pravili smo neke ture brodicem do juznog dela atola (Funafala se zove) gde je bukvalno netaknuta priroda, pa su bile neke proslave, pa smo bili pozvani 2 puta na njih, vrlo cudno iskustvo. Posto avion ode, tipa ima 2 leta nedeljno, pista se pretvori u obican put, tako da smo uvece blejali na pisti gledali zvezde.. I da, interent je bio super brz jer su imali onaj starlink u hotelu. Ono sto je grozno jeste sto ce zaista za nekih 30-40 godina atol biti pod vodom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29 (edited) u Iran se moze 2 nedelje bez vize Edited November 29 by yowan error Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30 On 11/26/2024 at 11:42 PM, praguc said: hej izvini tek sam sada video. Iskreno nema nista specificno, u odnosu na ostala ostrva, mada moram priznati ja sam bio samo u 3 drzave, Fidzi, Samoa i Tuvalu, jer nisam imao vise vremena. Do tamo, 3 dana jahanja. ja posto zivim u Rio de Janeiru, isao sam, Rio-Panama City-San Francisco-Nandi (Fiji) i onda sam imao posebnu kartu od Nandija za Funafuti (koja je samo ona bila preko $1000 povratno). Generalno je izuzetno zanimljivo meni bilo, i pravili smo neke ture brodicem do juznog dela atola (Funafala se zove) gde je bukvalno netaknuta priroda, pa su bile neke proslave, pa smo bili pozvani 2 puta na njih, vrlo cudno iskustvo. Posto avion ode, tipa ima 2 leta nedeljno, pista se pretvori u obican put, tako da smo uvece blejali na pisti gledali zvezde.. I da, interent je bio super brz jer su imali onaj starlink u hotelu. Ono sto je grozno jeste sto ce zaista za nekih 30-40 godina atol biti pod vodom. haha pa posle da se ne smejemo kad nam ukidaju vize tuvalu, ili nadam se tonga u buducnosti.. uvek ima neko ko putuje tamo 😉 evo ja se za tongu prijavljujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1 Hvala na opisu, cuo sam i ja da atol polako nestaje pod vodom. Ali lepo je da mogu jos da se nadju takva mesta gde nije stigao masovni turizam. Ja se prijavljujem za Fidzi To mi je zelja jos od detinjstva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2 Ja sam isto hteo da odem u Tongu, ali nisam mogao da se drndam sa vizama, isao sam samo tamo gde nam je bilo najlakse. A i nismo puno vremena imali. Ali, evo jedna anegdota za Fidzi su nas odvojili iz reda, i cekali smo 3h da nam odobre ulaz. A otprilike jedna osoba je bila u smeni koja procesuira te kao teze slucajeve.. I naravno od pasosa su uglavnom drzali ove malo redje zemlje. Tipa mi iz Srbije, Kazahstan, Kina, Indonezija itd. U principu ceo problem je nastao posto smo purpose of trip oznacili vacation a bili smo samo 4 dana, pa onda isli u Samou i Tuvalu.. Za njih je to bio tranzit. Tako da znate, ako budete isli, a budete planirali island-hopping, bolje napisite da ste u tranzitu par dana, nego vacation Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites