Posted July 28, 2013 nije bitno u kojoj je valuti tvoja kartica, banka ce automatski konvertovati iznos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2013 Pegasusov sajt neprima internet katicu Banke Intesa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2013 Od kada to? Meni je prošle godine sasvim normalno prošlo plaćanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2013 Meni nije htela da prođe, tačnije pre mesec dana. rošle godine sam zakasnila sa vađenjem internet kartice pa sam kartu kupika kreditnom karticom. A ove godine je nije prihvatio . Kod odabira kartice za plaćanje nigde nije bila ubeležena kartica Banke intesa I ako na njoj piše da je Visa , I prozor za unos brojeva računa nije podržavao količinu brojeva sa kartice. Proverite još jednom , ali koliko se meni čini nije bilo opcije za Intezinu karticu. Sa prijateljima sam bila kad sam kupovala karte, za svaki slučaj da ja nešto nisam dobro radila, ali ne , nije davao opciju da mi je prihvati. Javi ako je tebi prošlo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 I ako na njoj piše da je Visa , I prozor za unos brojeva računa nije podržavao količinu brojeva sa kartice. Ne razumem, kako to prozor za unos brojeva nije podrzavao kolicinu brojeva sa kartice, kad ih uvek, na svakoj, ima 16(cifara) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 pa treba samo da stoji visa, kako mislis nije stajalo visa intesina?? intesa je samo izdavalac visa krtice, kao i druge banke....a slutim sta si uradila...da si ubacila i broj kartice i onaj cv2 broj zajedno...onda sigurno nije moglo da prodje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 Sad se već i nesećam svih detalja , ali sigurno nisam broj kartice i sigurnosni broj kucala u istom prozoru. Nije mi bilo prvi put da koristim internet karticu za kupovinu avio karte , ali onog dana kad sam kupovala na Pegasusovom sajtu nije hteo da primi internet karticu koju sam imala već je prihvatio kreditnu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 Pokusavam da bukiram let Air Asia-e (Surabaya-Denpasar) ali mi izbacuje dodatnih cca 7e za 'checked in baggage' (20kg). To je kao 'add on service' i ne znam gde se iskljucuje. Da li neko mozda zna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 Ja sam krajem jula kupila kartu na Pegasusovom sajtu Intezinom internet karticom i nikakvih problema nije bilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 Air Asia, na stranici na kojoj unosiš podatke o putniku imaš izbor dodatnih opcija. Prva je čekirani prtljag i on je po defaultu 20kg. Samo to promeniš na "No checked bag" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 Iscitavao sam dugo postove na ovoj temi, vidim da su iskustva sa kupovinom wizz karte razlicita i idu od slucja do slucaja i uglavnom su negativna. Ja sam sinoc hteo navodno da kupim povratnu kartu do geteborga koja iznosi 5200 rsd ili 48,12 eur cini mi se (bez prtljaga, samo rucni), i posto imam intesinu internet karticu na kojoj trenutno ima zaostala 3 evra od neke uplate, ja namerno kliknem na buy...naravno, obavesti me da ne mogu da je kupim zbog nedostatka novca, ali nigde nisam primetio neke dodatne takse upakovane u iznos koji su hteli da naplate. Molim da me uputite jer prvi put ovako hocu da kupim kartu, a videh kako se ljudi muce i da idu na bank transfer....dakle - kako mogu da naplate dodatno ista ako cu u banku prethodno da upaltim npr.55 evra, 5% vise nego sto karta kosta? odakle bi mogli to da urade ako tamo nema novca za takav lopovluk? i da li sa 55 eur mogu da kupim kartu (ako skidaju pa zbog toga traze vise unapred da se uplati)? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 ne znam gde si procitao da oni naknadno uzimaju pare sa kartice to teoretski nije moguce a kamoli prakticno, na kraju kupovine pise ti krajnji iznos i ako imas dovoljno novca kupices kartu uvek ti treba malo vise ali na kraju ti se skine tacan iznos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2013 Hvala na odgovoru, i ja sam bio zbunjen jer na postovima na str.37 i narednim ove teme ljudi pisu o administrativoj taksi...sad mi je jasno da je ona vec uracunata u cenu karte svakog pojedinacnog leta i da se bez nje karta ne moze kupiti, barem ne odavde iz Srbije. Samim tim je iznos koji treba uplatiti na karticu kao sto si rekao, cena karte+nesto malo preko, kako bi transakcija prosla. Hvala puno, misterija razjasnjena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2013 Evo, da podelim jos i informaciju koju sam dobio na salteru Wizz-a na aerodromu N.Tesla, dakle karta kupljena tamo skuplja je za 2.000dinara po pravcu, znaci za povratnu treba duplo. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2013 Na wizzovom sajtu nema skrivenih troškova. Uvek je sve lepo napisano (samo treba da se čita) i nema nikakvih problema pri plaćanju karticom, ako ti je kartica ispravna i ima novca na računu. Ranije je ova administrativna taksa bila različita za različite načine plaćanja. Sada je taksa ista za sve 800 RSD, tako da je najlakši i najbrži način plaćanje karticom. Takođe isplativije je da se plati u dinarima, zato što je kurs na sajtu nepovoljan. Dakle najlakše i naisplativije je platiti karticom koja je vezana za dinarski račun. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Perke21 je u potpunosti u pravu. Samo jos da dodam: dakle, pre nedelju dana rezervisao sam let iz Bg za Memingem. Platio visa internet karticom Komercijalne banke (debitna u dinarima), bez ikakvih problema, unosi se br. kartice i cvv (verifikacioni kod-trocifreni broj na poledjini) i to je to. Obavezno imati 10-15% vise novca na kartici, za svaki slucaj. Cena koja pise je ta, u dinar, samo vodite racuna posto tokom rezervacije ima dosta dodatnih usluga koje se placaju, ali cete primetiti jer ce se cena, ukoliko kliknete na neku dodatnu uslugu, odmah promeniti! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Skoro sam placao nesto Visa electron karticom(easyjet 200e i airbnb 250e) i iako mi na sajtu to daju kao konacnu cenu u evrima, sa nje mi je skinuo 211 odnosno 263 (pare na njoj su isto u evrima)... Zna li neko zasto je to tako? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Ne brini se .To su jos uvek rezervisana sredstva na tvojoj kartici.Bice ti inace posle 7-10 dana skinuto tacno onoliko koliko si i platio.Svaki put prilikom online placanja tebi na ukupnu cifru za placanje banka/Viza "lupi " jos 5 % i tako manipulise sa virtuelnim novcem u "vazduhu". Zato uvek treba imati i malo vise novaca na kartici,bas za taj iznos ...da ne bude posle zafalilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Uobičajena praksa je da "kartičari" odnosno VISA ili MAESTRO sa tvog računa rezervišu oko 6% više para nego što je iznos računa. Transfer novca se radi obično dan-dva posle on-line plaćanja kada ti se sa računa skine tačno onoliko para koliki je račun. Zato ne brini Objašnjenje je da se višak rezerviše zbog eventualnih kursnih razlka koje mogu nastati u vremenu između on line plaćanja i transfera para od tvoje banke do banke prodavca. I to bi bilo logično ukoliko je tvoj račun u jednoj a iznos za plaćanje u drugoj valuti. No bez obzira na logiku to im je praksa i ako su valute iste ( npr €). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2014 Pozdrav svima! Kupio sam kartu za Minhen preko expedia.de i dobio sam na mail potvrdu rezervacije (sve je na nemackom a nisam bas neki vrsni poznavalac istog pa ne znam bas tacno sta sve tamo pise) pa me zanima da li cu i kada dobiti kartu,mislim kako i sta dalje,koja je procedura? Let tamo je 10.2. a nazad 16.2. Izvinjavam se ako sam postovao na pogresnoj temi! Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2014 Ako u tom mejlu imas dugacak [13-ocifreni] broj koji pocinje sa 220 [ako je lufthanzina karta], onda imas sve sto ti treba [to je u stvari elektronska karta]. Rezervacioni kod [6 slova/brojeva] ti je dovoljan za online cekiranje ili bilo kakvu proveru rezervacije, direktno na sajtu avio kompanije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2014 E imam imam, pise ticketnr 220 i tamo jos neki brojevi do kraja. Znaci samo odstampam mail i odem na salter na aerodromu ili moram da se online cekiram? Izvinjavam se ako sam dosadan i hvala puno na brzom odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2014 Koja je aviokompanija u pitanju? Cini mi se da je 220 broj Lufthanzinih e-karata, u tom slucaju, nema potrebe da bilo sta stampas niti da radis check-in. Samo poneses pasos i to ti je dovoljno. PS: Koristi google translate ako te bas zanima sta sve tamo pise. Mozes, npr, i da se ulogujes preko sajta expedia.de, pa da vidis sve detalje leta, da otkazujes, ako ima potrebe, stampas, itd. A mozes i da odes na sajt www.checkmytrip.com, ukucas prezime i rezervacioni kod (onaj od 6 digita) i da vidis sve detalje o svom letu. To bas ako hoces da proveravas i igras se malo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2014 E jeste Luftanza! E super onda,znaci opusteno,to je to! Hvala vam puno na informacijama,legende ste! Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 I ako na njoj piše da je Visa , I prozor za unos brojeva računa nije podržavao količinu brojeva sa kartice. Ne razumem, kako to prozor za unos brojeva nije podrzavao kolicinu brojeva sa kartice, kad ih uvek, na svakoj, ima 16(cifara) Evo,ja da potvrdim slicnu situaciju. Kad rezervises kartu na sajtu Pegasus-a,imas ove opcije placanja: Select payment type Payment with Flight Points Payment with IDEAL CARD Direct Debit (EDD) Payment by Credit Card Kad izaberem "Direct debit",mozes uneti samo 10 cifara,a ne 16 (to je valjda to sto je oljica rekla). A kad izaberem Credit Card,onda mi ne prihvata karticu (Visa Virtuon Rieffeisen-ovu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites