Posted September 8, 2013 OVA TEMA JE SKROZ IZLIZANA::SINOBUSI;AUTOBUSI::DOSTA VISE:::PREBACITE NA NOVO--------------------- Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2013 Ali nije loše kao meta-zajebancija, ono "znam da je tema izlizana" pa opleti još 50 strana... Sad kad si nam skrenuo pažnju, biće još stotinak... Eno Gološina te poslušala, pa se prebacila na onu od Banana republike: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=7866.msg109021#msg109021 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2013 OVA TEMA JE SKROZ IZLIZANA::SINOBUSI;AUTOBUSI::DOSTA VISE:::PREBACITE NA NOVO--------------------- Pa da je izlizana ne bi imala 50 strana....Niko nikog ne tera da cita. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2013 Jel traze na granici vozom neko osiguranje, ili neku kolicinu novca po danu? Idemo bas low budget tako da... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2013 Meni za 5-6 puta nisu ni jednom tražili niti pitali išta. No nek napiše neko i ko je skorije išao tuda, ja sam zadnji put pre godinu dana išao vozom preko Kelebije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2013 nikad ni meni do sada nisu tražili osiguranje, mada sam ga uvek imao. Pitaju te samo gde ideš. Kažeš im gde, da si turista i više te ništa ne pitaju. E' sad moguće da mene više ništa ne pitaju, kada vide da mi je pola pasoša ispečatirano. Ne znam, možda se drugačije odnose ako vide da ti je prvo putovanje u EU. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2013 ni meni Madjari nisu trazili nikad nista, ali Rumuni jesu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2013 Jel traze na granici vozom neko osiguranje, ili neku kolicinu novca po danu? Idemo bas low budget tako da... Napisala sam u prethodnom postu da za 4-5 godina koliko putujem za Slovacku ( sto autom, sto vozom...uglavnom vozom) niko,ali bas niko nas nista nije pitao-DO JEDNOM. Pre dve nedelje me je Madjarica policajka istresla iz gaća: Gde idem,koliko cu se zadrzati,da li imam osigiranje i da li imam pozivno pismo. Rekla sam joj i dala joj karticu osiguranja i Viza karticu. Dalje me nije cimala. To ti :kako ti se zalomi,ali ja ne prepustam nista slucaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2013 Nisam video da nekog pitaju za osiguranje ali za pare jesam! Najbolje da pozajmis nesto para da ne rizikujes. Mislim da bi 50 evra po danu bilo dovoljno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 20, 2013 A gde se kupuje to osiguranje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 20, 2013 u društvu za osiguranje. imaš na website narodne banke spisak društva za osiguranje. A gde se kupuje to osiguranje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 20, 2013 ajde i ja jednom da budem fina prema novajlijama koje pitaju nesto sto je sto puta prezvakano najpovoljnije putnicko osiguranje (to je ono sto tebi treba) je kod Uniqua osiguranje. mozes i online da to odradis, odstampas i to je to ili da ih telefonom pozoves i oni ti na ruke donesu polisu. imas i dunav osiguranje i ddr i delta generaly, ali skoro sam gledala za drugaricu i najpovoljnije je kod ovih prvih, a ako imas racun kod banke intesa uz neke od kartica i paketa racun imas karticu osiguranje besplatno sa rokom vazenja od dve do tri godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2013 Izvinjavam se za offtopic... Pa predpostavio sam ja da je sve tako, ali da proverim da budem siguran... Inace slazem se da nema potrebe da se ista ponavlja, jer cini temu nepreglednom (pa tako ova ima pedeset stranica)... Ali za to je delom i verzija foruma kriva jer nema opcija SEARCH THIS TOPIC (ispravite me ako gresim, ali ubih se trazeci)... Dakle, apel adminima da nekako srede to, mnogo bi znacilo Jer evo ja sad npr. u search ukucam Budimpesta hostel a u rezultatima mi izlaze Kijev, Madrid, itd, a sigurno je pisano o tome... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2013 gde nam je sada onaj stručnjak (Laza GNR) što tvrdi da mi svi ovde umišljamo u vezi pljački u tom vozu? Evo me tavel,ne brini se. Desio se jedan slucaj u milion,i sad likujes.Fino. Inace,u vezi tog nocnog voza za Budimpestu (tavel-stoj/ne citaj dalje,ostali napred). U julu/avgustu sam 6 puta putovao tim vozom,jednom danju i 5 puta nocu,i naravno usput se raspitao o "neumisljenom" pljackanju putnika.Jedan od nasih konduktera (stariji,mislim da je iz BG-a,ima sedu kosu i kucu na primorju) mi je ispricao jednu zanimljivu pricu Uglavnom,pitam ga da li ima pljackasa u tom vozu na deonici kroz Madjarsku i kaze mi kondukter: - Ooooo,pa naravno da ima! - Ima ih,a? - Naravno!Svaki put,svake noci ih ima!Bar po jedan je u vozu,a nekad i citava banda!Osim kad je policija u vozu,onda se sakriju nekako. - Ja sam mislio da se pravim da spavam,pa da sacekam nekog od njih.Da vidim sta ce da radi. - Ti nisi normalan!Pa jel ti znas kakvi su oni?!Idu u grupi i pljackaju!Svakog i sve redom!Mi kondukteri se posle provere karata zakljucamo u nasa spavaca kola i ne izlazimo napolje!MA STA DA SE DESI! - A sta ako se i putnici zakljucaju? - Ne pomaze im to!Imaju oni pajsere,pa razvaljuju vrata!Lome lance i katance,kao da su od plastike!A imaju i drugog naoruzanja! - Aha...al ja bih voleo da ih sretnem jednom. - Ti stvarno nisi citav!Mogu i da te ubiju,jel znas to?Ne vredi se njima suprostavljati,jako su opasni!Jedino kad je policija tu u vozu,onda nema problema. - Aha...a kad ti se zadnji put desilo da tako divljaju po vozu? - Paaaaaaa (jedna duza pauza,kao priseca se)...ne mogu da se setim sad... - Ovog leta? - Ne... - Ove godine? - Pa,hm,ne bas... - Kad,pre 10-20 godina,kad? - Pa ne...ustvari,meni licno se nije desilo.Ali sam cuo OD NEKOG KOLEGE da je tako!Stalno se to desava! Reko,isprica mi tu bajku za malu decu,i onda na kraju "cuo sam od nekog" Uglavnom,taj mi ispricao to "kako su pljacke redovne" u tom nocnom vozu,a ostalih 5 konduktera (tj. 3,posto su mi se dvojca zadesila 2 puta) su prokomentarisali kao "Da,cuo smo za to,ali nisam imao problema nikad".Pa mi nisu bili zanimljivi kao ovaj navedeni baron Minhauzen Da ne spominjem da opet nisam imao srece i da ih opet nisam za tih 6 puta sreo. Pa verujte u urbanu legendu,sta da kazem... @mandarina (ako vidis ovaj post):sta si dalje preduzela kad si stigla u Budimpestu,ukratko? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2013 Brate, Lazo, nemam šta da verujem u urbanu legendu kad sam video svojim očima i znam 2 ljudi koji su opljačkani. Taj kondukter pretera, jer ne dižu oni nikakvu buku, upravo im je cilj da budu što tiši da ne bi nikoga probudili. Ne znam što si tako navalio...Poenta cele priče je da je u ovom vozu mnogo veća verovatnoća da će neko pokušati da te orobi nego u bilo kom drugom u okruženju, pa bi ipak trebalo barem malo obratiti pažnju i to je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2013 Sto kaze RaxCherrych nije urbana legenda, al nije bas ni kao sto ti je ispricao kondukter. Ja koliko znam nikad nikog u tom vozu nisu pretili pljackasi pistoljima, nozevima, a kamoli upucali, a da nose pistolje sigurno bi se to desilo. Nego im taj voz pogodan neznam zasto verovatno da imaju svoje ljude u njemu da im jave gde ko drzi lovu, tipa vecina nas drzi karte pored para na sigurnm i kondukter dovoljno da zapamti gde je i kaze lopovima oni sacekaju da zaspis i to je to. Mada ako ne zaspis il ne drzis bas pare na stolu sigurno ti niko nece ukrasti. Primer isao moj tetak tim nocnim i neke dve mlade devojke iz Engleske stavila neseser sa novcanikom, pasosem, telefonom... na sto i zaspale, al moj tetak nije i nista nije nestalo. Paze oni dobro gde udaraju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2013 U svemu tome nelogicna mi je jedna stvar - sto bas ta ruta/to vreme? Pitao sam to i navedenog barona Minhauzena (posto sam se solidno zapricao sa njim) i rekao mi je da na drugim rutama (po Madjarskoj i Evropi) nema bas takvog "divljeg zapada".Sto mi dodaje jos vise nelogicnoti u celu tu pricu EDIT: Evo,da kazem i nesto u odbranu tog naseg konduktera (barona Minhauzena).On ima svoju teoriju. Ti lopovi iz voza su definitivno u dosluhu sa nekim.Dal je to neko iz voza (kondukter) ili "sa vise instance" (iz vrha madjarske zeleznice),ali kaze da nekog sigurno imaju,ko im javlja situaciju.A najbitnije je da li ima policije u vozu ili nema.To je odlucujuci faktor.Kad je policija tu onda su svi mirni ko bubice,a kad ih nema,kako Minhauzen kaze,"onda te samo bog moze spasiti" Uglavnom,neko im javlja dal ce biti ili nece biti policije u vozu,i onda znaju dal da operisu tu noc ili ne.A ko im pomaze - to ostaje samo da se nagadja. Kaze mi i da su ta razbojnistva dosegla "kriminalnu stopu" (ono,neverovatno koliko se to puta desilo),pa je Madjarska vlada (ili pre Madjarske zeleznice) odlucila da svake noci salje patrolu policije u taj voz,ne bi li se suzbilo nekako to divljastvo.I u poslednje vreme policija je redovna u tom nocnom vozu,i zato se vise ne desavaju takvi ekscesi (zato se i njemu ove godine nije desio ni jedan valjda). Ali,urbana legenda ostaje da se prepricava sa kolena na koleno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 1, 2013 dokad radi medunarodna u bg?voz mi stize u 9,pa da odma presjednem na drugi za budim.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 1, 2013 dokad radi medunarodna u bg?voz mi stize u 9,pa da odma presjednem na drugi za budim.. Koliko ja znam mozes kad god hoces da kupis karte tj rade 0-24. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2013 zatvoreni su par sati tipa do pola 4 ujutro ali ne znam od kad. Kad god sam prosao pise ne rade blagajne i zakljucano sve Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2013 међународна благајна је отворена увек у време полазака међународних возова, а поготово који саобраћају према будимпешти. једино што не можеш да купиш је резервација за кушет и спаваћа кола тик пред полазак воза. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2013 pómagajte.s mobom sam pa ide sporo pretraga.kad ide voz navece budi-bg? i kolko ft treba za doc i vratit se do aerodroma?jedna karta je dovoljna za 2metroa unutar 60min?thanks Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2013 Sa Keleti stanice voz za Beograd krece u 22.20 (i stize u pola sedam ujutru). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2013 pómagajte.s mobom sam pa ide sporo pretraga.kad ide voz navece budi-bg? i kolko ft treba za doc i vratit se do aerodroma?jedna karta je dovoljna za 2metroa unutar 60min?thanks Do aerodroma ne može samo metroom, mora i deonica busom 200e. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2013 da od kobanye. jel taj bus na kobanyji odma kod izlaza s metroa?i kartu za bus uzimam na stanici? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites