Followers 0

Shopping u Madjarskoj

1,237 posts in this topic

Evo, bio sam danas u Segedinu pa da podelim neke stvari sa vama, za koje mislim da ce vam znaciti...

Kurs je ujutru bio 300 ft za evro a ubrzo je pao i ostao na 293.5. Namestaju kurs zbog turista i to je najbolji kurs koji mozete da dobijete a imaju ga menjacnice u Arkadu i Tescu. Buduci da nisam zeleo da me tako peljese, u nastavku sam rizikovao i placao Visom i sada sam video obracun banke (Komercijalna je u pitanju) - na 6000 ft placeno karticom ustedeo sam 100 dinara. Nije neki iznos ali ne razmisljas koliko ce ti novca vratiti ni kako da kasnije pred povratak taj novac potrosis. Zbog toga cu je bioubuduce samo plastikom i placati, posebno jer za dva dana stupa na snagu novi zakon gde Banke moraju konverziju vrsiti po srednjem kursu (recimo, meni je danas odradjena po prodajnom 106.4 a po srednjem je kurs 104.1).

AFA i grupne ture. To se ne praktikuje ili kod veoma retkih agencija pa zaboravite na to ako ne idete svojim prevozom jer vozaci nece da cekaju ljude da odrade papire na granici mada se pitam i kako bi to bilo odradjeno jer, sada idem na drugu temu, pri povratku nismo dugo ni ukapirali da smo presli u Srbiju jer su Madjari samo propustili autobus bez provere pasosa a nasi samo pregledali i vratili vozacu i NIKAKAV pregled robe nije bio, pa ne bi imali ni kad da radimo papirologiju.... da smo znali bilo bi svasta.

Sto se tice odlaska u HU, BGD-nasa carina 2:10, nasa carina-madjarska carina 1:45h (bas se cekalo).

Cene... Nismo ni stigli da odemo ni u Metro ni u Coru jer je dosta daleko, niko ne zna engleski i jos druge neke stvari. Sve u svemu, koliko god mislite da imate vremena i ne znate kako cete ga potrositi, gresite. Ubuduce cu, a i vama savetujem, pikirati objekat sa najvise akcija i ici samo tamo (uglavnom je to Metro, nekad Cora).

Buduci da sam imao Metro katalog sa sobom, poredio sam cene i Metro je jeftiniji od drugih od 20% pa do 50%, verovali ili ne. Zeleo sam da kupim gomilu suhomesnatih proizvoda i kackavalja a ispostavilo se da nisam bas ni komad toga uzeo jer je skuplje nego kod nas. Isplati se, ako se ne ide u Metro ili Coru, kupovati samo ono sto je na akcijia a i tu nije neka usteda (kupovao sam samo u Tescu i Sparu). Ilustracije radi, rafaelo kugle su u Tescu bile za 200ft skuplje od Metroa a Sparu je razlika bila cak 275 ft.

Sto se tice garderobe u TC Arkad, povoljna je i to za neke stvari veoma povoljna!

Za LCD/LED TV, sasvim dobre cene ima i Tesco (sa uracunatom carinom i porezom, neki modeli su bili i duplo jeftiniji nego kod nas).

Pitajte ako vas jos nesto zanima.

A evo i nekih cena, u Tescu je bila akcija na Schogetten i Milka cokoladima, 2+1, i u toj varijanti se dolazilo do cene od 48 dinara za schogetten a 55 za Milku.

Pozdrav svima,

već izvesno vreme pratim ovu temu na forumu, pripremam se za šopingovanje u Segedinu, zadnji put sam bio pre sigurno 15-tak godina.

Pošto mene posebno interesuje nabavka LCD LED TV-a (preferiram Samsung), zamolio bih nekoga ko je dobro upoznat sa ponudom i mestima gde to mogu kupiti u Segedinu, da napiše naziv neke radnje sa linkom na netu ako ima, ovo sa sajtom www.argep.hu mi je malo konfuzno.

Ponudu iz kataloga Core, Metroa i Tesca sam video na netu, interesuje me da li postoji neko mesto sa posebno povoljnom ponudom za kupovinu TV-a, a da do sada nije pomenuto. Hvala unapred...

pozdrav drustvo,interesujeme kad vec pisemo o shopingu u madjarskoj,ali bas me pravo interesuje kupnja tv(samsung ue55d6500)po kojoj ceni i u kojoj prodavnici bi mogao da pronadjem ovaj tv i naravno po najpovoljnijim cenama i da mi vrate pdv posle naravno,da li ko ima koju ideju ili  prolazi kao i ja u potrazi za kvalitetnom a da prodjem sto jeftinije,molio bi ako neko zna na ovo pitanje odgovor da i napise,hvala unaprijed,pozdrav

@Indijanac, hvala za taj link, video sam, cene su u toj radnji vece od ponude na www.argep.hu , jedino ako nemaju posebne popuste ovih dana do nove godine. Cini se da su u pregledu cena na argep.hu uglavnom web shopovi i radnje koje se nalaze u Budimpesti ili negde dalje od Segedina, a meni to ne odgovara. Zato me i ineresuje da li neko od forumasa zna za takvu radnju u Segedinu i blizoj okolini.

dajte ljudi gdje da uzmem led samsung ue55d6500 primjer dajem ovoga tv i naravno da prodjem jeftino sa cenom istoga tv ,naravno i da mi vrate pdv,hvala

P.S okolica Segedina ne idemi se dalje

dajte ljudi gdje da uzmem led samsung ue55d6500 primjer dajem ovoga tv i naravno da prodjem jeftino sa cenom istoga tv ,naravno i da mi vrate pdv,hvala

P.S okolica Segedina ne idemi se dalje

Ne ide se tebi ni do Segedina - ako moze neko da ti donese do stana i jos isplati PDV na ruke bilo bi idealno !  :ll:

Imas u ovoj temi linkove prodavnica, imas proceduru povracaja poreza, imas adrese shoping centara u Segedinu - ma imas sve...ali ne, sad treba neko da ide da obidje sve prodavnice u Segedinu, pogleda cenu za tacno onaj televizor koji tebe interesuje, uporedi i jos da ti napise kad je kod te prodavnice guzva na parkingu  :bang:

ajde ne sekiramo,recite mi da li ova firma vraca povrat pdv ,http://www.220volt.hu/Televizio/LCD+es+Plazma+TV/LED+TV

Iznad tvog posta, jado, piše.

Evo ja ću ti ga doneti za 2 soma eura. :)

Molim vas da mi neko pomogne, citao sam skoro sve postove unazad a nigde nisam nasao procenat carine. Da li je neko upoznat koliko procenata carinici uzimaju od racuna?

Pozdrav svima.. :) Jel bi neko mogao da mi kaze dali radi soping centar u Segedinu 24.12.-to je subota?

Ау који мазохизам, ценим да ћеш паркирати у Суботици, а да ћеш ред на каси чекати на граници :)

Evo da podelim sa vama moje iskustvo iz Segedina. Bila sam za vikend. Nisam očekivala da je taj grad toliko lep, toliko pun trgova, dešavanja, prelepe katedrale, Sinagoge, Pravoslavne crkve, prestižnog univerziteta itd itd. Trgovi se bili puni božićnih bazara da je to dalo gradu totalno drugačiju notu. Preporuka, da se ide u ovo doba godine jer je pun pogodak. Menjačnica je najpovoljnija bila u glavnoj ulici. Samo sam imala vremena da svratim u Arkad u kome su cene skoro slične kao i kod nas samo što mi nemamo pojedinih radnji kao što je C&A, H&M itd. Samo sam svratila u Spar i sve je bilo skuplje nego u Beogradu. Pozitivna stvar je ta što je u njemu moglo da se plaća u eurima i bio je ubedljivo najpovoljniji kurs. Nisam svraćala ni u Tesco ni Metro ni Coru, ali sada znam gde se nalaze i sledeći put ću i do njih svratiti, kada budem išla namenski u šoping. Definitivno se isplati otići, iz priča ljudi koji su kupovali u tim marketima, ali najbitnije je spojiti lepo i korisno te se i malo provesti i malo pazariti i dođete na pozitivnu nulu....svi srećni i zadovoljni. Carinici i sa jedne i sa druge strane bukvalno nisu nikoga i ništa pretresali niti pitali, samo nam je na obe strane rečeno....vozi!

Toliko....

Pozdrav svetskim putnicima :)

Forum je fenomenalan, planiram u utorak za Segedin i stvarno sam dobio pregrst korisnih informacija.

U prvom mahu hteli smo isupruga i ja ici samo po beby opremu (kolica, garderoba, i sve ostalo), ali posle citanja ovog foruma resili smo da kupimo i TV :)

Samo jedno pitanje, da li u ElektroOutlet rade povracaj PDV-a i da li je neko to tamo radio?

Poz

Procitala sam ovu temu od prve  do poslednje stranice,svaka cast.Stekla sam utisak kao da sam bila u Segedinu sto puta.

Evo i ja nesto da pitam:Kada su rasprodaje tamo u trznim centrima,sada oko praznika ili kasnije  u januaru,februaru?

:angel:            :angel:            :angel:

I ja sam zahvaljujuci ovoj temi vec dva puta uspesno sopingovala u segedinu, i uradila povracaj poreza pa vam svima zajedno veeeeeeeeliko hvala!!!! Ali sada bih i ja imala jedno konkretno pitanje, kakvo im je radno vreme pocetkom januara, cenim da posle nove godine rade normalno ali ipak da proverim, mislila sam da idem 05. januara. Da li ce sve raditi po standarnom radnom vremenu?

...i da se nadovezem....

Da li u elektrooutletu moze da se radi povracaj novca isti dan? :)

Poz

Ne znam sa sigurnoscu ali ako ti je overen afa papir na granici, ne znam zasto ne bi mogao isti dan dobiti nazad pdv. Ovo cisto logicno razmisljam. A i Segedin nije daleko od granice da ti je neki trosak ili gubljenje vremena.

Procitala sam ovu temu od prve  do poslednje stranice,svaka cast.Stekla sam utisak kao da sam bila u Segedinu sto puta.

Evo i ja nesto da pitam:Kada su rasprodaje tamo u trznim centrima,sada oko praznika ili kasnije  u januaru,februaru?

Cini mi se da su u februaru, ali to najbolje da pitas pedjalone-a kada ga vidis na forumu ili preko PM.

I ja sam zahvaljujuci ovoj temi vec dva puta uspesno sopingovala u segedinu, i uradila povracaj poreza pa vam svima zajedno veeeeeeeeliko hvala!!!! Ali sada bih i ja imala jedno konkretno pitanje, kakvo im je radno vreme pocetkom januara, cenim da posle nove godine rade normalno ali ipak da proverim, mislila sam da idem 05. januara. Da li ce sve raditi po standarnom radnom vremenu?

Pa otidji na sajtove tih radnji i shoping centara, sigurno imaju istaknuto radno vreme za praznike. Ne vidim razlog zasto ne bi radili 05.01.2012.

Glupo pitanje....molim logican odgovor...

zasto je TV aparat skoro pa duplo jeftiniji u Madjarskoj nego kod nas... nit se proizvodi tamo...nit imaju bratski razvijene bilateralne odnose sa Kinom, Korejom....

Mislim, dolazim u iskusenje da odem i kupim Panasonic TX-P42S20E