Followers 0

Wizz Air prtljag

534 posts in this topic

Istrosi sve pare na call centar niko se ne javlja pa ajd ovde da postavim 2 pitanja.

-Propustio sam let cekiran na netu imao sam i prtljag placen 2400 din. Sad posto putujem par dana kasnije kupio sam novu kartu i dali bih mogao da prebacim taj prtljag propustenog leta ili i to opet moram da platim.

-Ako placam na prtljag 2400 din.  na netu, dali je i na salteru na dan leta ista cena.

Ne. Moraš sve opet da platiš.

Ne, mnogo je skuplje (reda veličine 60ak ojra). Ali, prtljag možeš naknadno da kupiš, posle kupovine karte, valjda do tri sata pred let.

Jeste, bravo. Nisam video tvoj odgovor, pa sam ih opet nazvao. Samo sto sam sad okrenuo bosanski broj po regularnoj ceni.

jel zezaju u budimpesti?nasla sam kofer,s tockicima 60cm.a dozvoljeno 56..

Ne zezaju u Budimpešti, već zezaju tvojih 4cm viška.:)

Ako gledaju biće problem.

Ako se kofer da sabiti u onaj okvir onda nema problema, ali ako je od plastike ili tako nesto onda se nikad ne zna...

Pozdrav svima, uskoro treba po prvi put da letim sa Wizz-om, kupio sam kartte preko neta iz Beograda za Eindhoven sa opcijom "online checking", e sada kako nosimo samo mali kabinski prtljag (ranac) zanima me kako i kada treba da izvršimo "checkin":

- dovoljno je da se sa odštampanom potvrdom (koju sam prilikom uplate dobio na mail) pojavimo na mestu gde se ukrcavaju Wizz-ovi putnici ili

- npr treba preko mobilne Wizz aplikacije da odradim "checkin" ili

- nekako drugačije.

Hvala.

s obzirom da si stavio opciju online cekiranja sasvim je logicno da to obavis preko interneta, odstampas i dobijes boarding pass i to je to. U slucaju da to ne uradis platices cekiranje na aerodromu .....

Pozdrav ljudi,

spremam se da pri put putujem WIZZ-om i imam par pitanja. Karte su rezervisane i spremam se da odradim web čekiranje gde mi je sve manje više jasno.

Pitanja:

1. Dodajem još jednu opciju prtljaga pre online čekiranja. Kada ću platiti tu uslugu? (karte sam platio bankovnim transferom) Ako i ovo plaćam bankovnim transferom da li ću morati da čekam da i to "prodje" i bude potvrdjeno pa tek onda da štampam boarding pass?

2. Koliko su striktni kada mere kabinski prtljag konkretno onaj veći 56x45x25 cm jer mi sa točkićima i ručkom kofer dolazi do nekih 58,5 cm?

Destinacija je Beograd Pariz Bove i obrnuto.

3. U Francuskoj ostajemo 17 dana, da li je obavezno da kupimo putno osiguranje i gde nam traže da to pokažemo, u Beogradu ili tamo?

Najlepše hvala na odgovorima.

Za odgovor pod 1. nisam sigurna, jer nisam nikad kupovala bank. doznakom.

2. i tockici i rucke se racunaju u dimenzije. Na aerodromu postoje "kalupi" lowcostera i tvoj kofer treba da se uklopi, odnosno da udje u taj kalup. Regularno, ne bi mogao da prodjes sa tim, ali nekad progledaju kroz prste (bar na BG aerodromu i Temisvaru, sto nije bio slucaj u Milanu, Minhenu, Budimpesti).

3. Putno osiguranje prvenstveno treba da kupis zbog SEBE a ne zbog formalnosti, a osiguranje mogu da ti traze i nasi na aerodromu ali i u Parizu (sto je manja verovatnoca).

Hvala najlepse na odgovoru.

Raymisljam da kupim osiguranje tek za par dana, a jasna mi je funkcija osiguranja, nego ne bih da me vrate zbog tako neke formalnosti.

Hvala jos jednom.

Evo jos jednog glupog verovatno pitanja od nekoga ko nikada nije jelte preko neta kupovao kartu. Dakle, sve sam odradio, platio karte i sad nesto pre putovanja treba da odradim rezervaciju, jel tako? i da odstampam sta vec. Platio sam veci kabinski prtljag iz Ein ka Beg. E sada, ja bih da dokupim da iz Beg imam cekirani prtljag. Sta ja tacno treba da uradim sad? Sad se stalno plasim da nesto ne zeznem pa posle da boli glava.. :102:

Pozdrav,ljudi.Vec duze vreme pratim forum,a registrovao sam se tek veceras.U petak putujem u London , Wizzom do Lutona pa...kako bude dalje. planiram da nosim ranac jer mi je lakse da se krecem s njim , nego sa kofercetom. Platio sam ga kao veliki kabinski prtljag. Sve dimenzije se uklapaju sem sto je ranac "visok" 62 cm,ali pretpostavljam da ga mogu nabiti na ocekivanih 56 cm jer ga necu prepuniti. Da li to spada u domen rizika tj da li je bolje da ipak uzmem kofer koji je propisanih dimenzija ili da krenem sa polupunim rancem ?

Hvala vam unapred

ps-bilo je slicnih pitanja,ali su se odnosila na besplatan tj mali kabinski prtljag.

Aaaaa nesto je zamrla tema, a meni treba infooooo..Dakle letim za koji dan Beg-Ein. Ka tamo imamo rucni prtljag, a za nazad sam kupio jednu vecu kabinsku torbu. E s obzirom da smo promenili misljenja mi bi sada da i odavde i nazad imamo cekirani prtljag. Sta ja sad da radim tacno? Te kofere platim pre cekiranja ili tokom web cekiranja? Koliko sam razumeo ako sam kupio vecu kabinsku, a predomislim se na cekirani prtljag, placam samo razliku, jel tako?

Dobro si razumeo - plaćaš samo razliku.

A možeš pre to da uradiš i pre i posle web čekiranja. :spot: 

Hvala Tashi...samo se plasim da nesto ne zeznem, sve mi deluje nekako komplikovano a verovatno je sve lagano..I jos nesto, ne bas vezano za ovu temu ali ce nekome da posluzi, bar nama bez nekog skorasnjeg letenja - fotoaparati, laptopovi da li se specijalno prijavljuju carini ili ne?

Nema na cemu.

Ne, ne prijavljuju se... Samo se vade iz torbe na security kontroli. Odnosno, samo lap-topovi i tableti, aparati ne.

da odgovorim samom sebi, kad vec niko drugi nije :) kontrola na aerodromima i nije bila previse stroga, bar ne iz moje perspektive.govorim o kontroli prtljaga kod wizzair sluzbenika.ranac se komprimuje kako zelis,bitno je da stane u onaj sablon. i u bg i u londonu je bilo tako.tacnije, ranac je odokativnom metodom procenjen kao veliki kabinski prtljag i prosao je olako.ljudi su u avion unosili i ranac i rucnu torbu/torbicu iako je nagalseno da ne moze tako...mislim da je dogovor moguc.

Da li smem da nosim ketler,i gde? To je najobicniji grejac za vodu - otvorena posuda i gajtan. Na sajtu pise da u cekirani ne mogu elektricni predmeti pa ne znam da li se ovo odnosi na to i da li to znaci da ketler moram u rucni. Takodje zanima me da li je problem nositi suve biskvite u cekirani (ne bi trebalo da potpada pod lako kvarljive namirnice)

Gde piše da u čekirani ne mogu električni predmeti?

https://wizzair.com/en-GB/useful_information/baggage

The following items are strictly forbidden for carriage:

•     firearms, ammunition and explosives including weapons of hunting or sports purposes
  •     any items or substance that looks like a firearm, ammunition or explosive
  •     flammable substance (except: alcoholic beverages, hair spray, perfume, cologne)
  •     radioactive materials
  •     condensed gas (except: CO2 used for moving artificial limb; container of inflammable gas used for self-inflating lifejacket);
  •     poisonous or infectious substance
  •     corrosives (except: mercury in thermometers, barometer, wheelchair battery)
  •     briefcases and security type attaché cases with built-in alarm devices, lithium batteries or pyrotechnical material
  •     items and materials that endanger safety, property, life, health and bodily integrity of those on board
  •     any material that is forbidden under the rules and regulations of the countries affected by the carriage
  •     any item that is not suitable for carriage because of its weight, size or any other characteristics
  •     remains of human body
  •     any glue or paint
  •     any items specified in the International Civil Aviation Organization (ICAO) Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Goods by Air and the International Air Transport Association (IATA) Dangerous Goods Regulations
Jedino što piše za elektronsku opremu u čekiranom prtljagu je da oni ne snose odgovornost za njeno oštećenje. Dakle, ako već plaćaš čekirani, prirodno je da u njemu nosiš grejač.

Biskviti ne spadaju u lako kvarljive namirnice. U principu, čekirani prtljag se jako retko otvara, samo ako rendgenska kontrola prikaže nešto baš sumnjivo.

hajde i ja da postavim koje pitanje.

sledećeg petka letim wizzom za holandiju i rešio sam da nosim samo veliku kabinsku torbu. do sada sam putovao sa čekiranim prtljagom, u koji, realno, prema dozvoljenim dimenzijama i težini, stvari može da spakuje i dvoje ili čak troje ljudi, ali sada putujem sam.

dakle, nemam nikakvog iskustva sa velikim kabinskim prtljagom. a zato imam pitanja:

ranije u temi je neko napisao da hrana može samo ako je konzervirana. ja bih nosio - ratluk, kao poklon. da li će mi to uspeti?

da li mogu da ponesem... pazite sad... uramljenu sliku?

i, najvažnije: torba!

moram da kupim torbu koja se uklapa u dimenzije za veliki kabinski prtljag. gledao sam ove torbe u top šopu. na sajtu piše da se veličina S uklapa u standard za kabinski prtljag. no, onda devojka u top šopovoj prodavnici dograbi metar i zadade mi glavobolju. u dimenzije na sajtu nisu uračunati točkići! kao ni, izgleda, ovi džepovi sa prednje strane (u jednom trenutku mi je tu izmerila 28 cm, od deklarisanih 20,5)!  :shockkk: dobro, kapiram da je pitanje gde je merila i da li joj je metar bio baš ravan, itd.

sad, kapiram da to može da se malo, da prostite, nabije, ali zvuči traumatčino u najavi.

da li je neko putovao sa ovim (ili ovakvim) koferom? ili mi možete prepoučiti neki jeftin kofer koji sigurno prolazi kao kabinski, a da ima točkiće?

takođe, gde treba da proturim kofer kroz ram? na gejtu ili negde ranije?

unapred hvala na odgovorima! :)

Edited by TheSalmon