Jeftine avio karte

4,718 posts in this topic

Prati Companionse, pa ako bude neka ponuda za te krajeve, prijavi se.

Hvala Dragance ali Companionsi nazalost nemaju aktuelnih ponuda....

jednom prilikom sam naisla na neka dva sajta koja promovisu povoljne ture za odredjene daleke destinacije iz Slovenije ali ne mogu da se setim naziva pa sam mislila da je neko upucen u to...

Companionsi imaju specijalne ponude kad iskrsnu jeftine karte za datu destinaciju i ponude obicno traju kratko. Zato sam rekao, prati ih, pa moguce da nesto iskrsne.

Business class Lisbon/Paris do Recife/Fortaleza (open jaw kombinacija takodje moguca). Do marta 2016

BjuMlBd.png

Edit: Ipak je I class, tj economy, ne znam zasto ga izlistava kao business :)

Edited by traveleasy

Skoro sam procitao da TACV, aviokompanija sa Zelenortskih ostrva, uspostavlja direktne letove Resife-Praia, po povoljnim cenama. Ovo deluje dosta dobro :)

Edited by Dragance

Edit: Ipak je I class, tj economy, ne znam zasto ga izlistava kao business :)

Zato sto je I klasa kod vecine kompanija biznis.

Fly Dubai iz Beograda za Katmandu, Kolombo i Mumbai od 398e

Rezervišite najkasnije do ponoći u petak 27. marta 2015 za letove između 01. maja i 30. juna 2015.

Edited by chili

Dobio sam posao preko Work and Travela u San Francisku. Idem tamo 23 maja (+-2 dana), a vratio bih se najverovatnije sredniom oktobra. Nisam siguran za datum povratka tako da bi bilo pozeljno da postoji mogucnost promene povratog leta uz manji penal. Po zavrsetku rada verovatno bih otisao na istocnu obalu, tako da bi porvatni let bio sa nekog aerodroma u blizini Njujorka. 

Zvao sam agenciju koju su mi preporucili i tamo su dosli do neke cifre od 660$. S tim da mi je decko sa drue strane telefona rekao da ce me zvati kasnije kad nadje let za nekih 600$?! Nije me zvao. 

Sta mislite, moze li da se nadje za ispod 600$?

Evo na brzinu:

20, 21, 23, 24 maj, isto kosta sve  

Beograd - Pariz - San Francisko (Air Serbia, Air France,)

13. oktobar

Njujork - Brisel - Beograd (Air France (operated by Delta), Air Serbia)

€474

Dobra kombinacija da se dodje do Saipana/Guama za malo parica :) Ova gore ponuda Alitalie + www.jejuair.net Seoul ICN do Saipana/Guama oko 250eur R/T.

Danas dobih na mejl promokod Alitalije za popust od 15%, ne znam da li ima neki i za polaske iz Beograda, to bi jos dodatno smanjilo ovu cenu.

Evo na brzinu:... .... €474

Uh, ovo je odlicno. Gde si nasao ovo, preko kog sajta?

Uh, ovo je odlicno. Gde si nasao ovo, preko kog sajta?

Preko Matrixa ali da bi ih kupio morao bi da ides preko sajtova samih kompanija (dakle AirSerbia ili AirFrance) ili sajtova koji za to sluze, npr Skyscanner, Kayak i slicni. Treca opcija ti je agencija, mozes da im odneses sve detalje o letovima koji te interesuju i zamolis da kupe kartu za tebe.

Vozdra rajo! Ljudi, ajde mala pomoć. Interesuje me konktretno kako se odbaciti iz Srbije (dolazi u ozbir Beograd, Sofija, Skoplje, a možda čak i Istanbul ako se nađe neka tipa 200 eur karta) do Šangaja ili Hong Konga zadnjih dana avgusta (po mogućstvu 30-31.avg). Ja ono što uspevam da nađem je tipa 300 i koji eur, Beograd ili Sofija - Šangaj. Gledajući kako iskopavate neke prekookeanske letove sa povratnim kartama reda 300-400eur, deluje mi da ima neka nada i da postoji ''negde neka caka'' da se do Kine nađe (jedan pravac) za tipa 200-250 ili tu negde.

Gledam sad sve što sam mogao da iskopam, tipa matrix, orbitz, kayak, Qatar, Etihad, Aeroflot...

Ako imate nešto ''nađeno'', sugestiju, hvala puno.

PS I da, još jedna vrlo bitna stvar. Qatar leti preko Dohe, Etihad istu tu iz okoline. Kada se tranzitira tipa par sati do 10h max, da li su potrebne kojim slučajem vize??? Kao da sam ranije negde čitao da su neki ljudi imali probleme zbog toga, kao nemaju aerodromi tranzit zonu ili šta već? HVALLLAAAAA :)

Edited by Tales

Pratio sam jedno vrijeme karte za Kinu i teško sam nalazio bilo šta ispod 350-400 evra sa svim troškovima transfera, ne bih da te obeshrabrim, ali ako vidiš nešto oko 400 evra - amaterski smatram da je to okej cijena za Šangaj-Peking.

Evo šta je čika Tales iskopao za 2 sata. Aeroflot je jeftiniji od Etihada (koji je najskuplji), ali mi Qatar airways dođe najjeftiniji. Meni kao nekome sa juga Srbije paše isto i BG i Sofija (čak Sofija više) i Skoplje (a to treba otpisati jer je iz Skoplja sve skuplje, stvarno bih se zaprepastio kada bi neko našao nešto jeftinije odatle). Još jedna zakonitost - letovi su za Hong Kong skoro uvek jeftiniji za po 30-60eur nego za Šangaj, isti datumi.

Sofija - Hong Kong 260 eur za zadnje dane avgusta, Sofija - Šangaj 330 eur za isti period.

Za skoro dve godine koliko sam u Kini stvarno nisam čuo da je neko uspeo nekad da kupi nešto između tih gradova za manje od 250-300eur... što ne znači da ne može da se nađe... valjda. :) Ako Draganče i kompanija sa foruma koja je doktorirala na jeftinim kartama ne uspe da nađe, znači da ne postoji. ;)

Prošle godine sam imao neku ludu sreću... mada kad sa ove tačke pogledam, možda i nije bila tolika sreća. Našao sam bio multi: Šangaj - Kijev i Beograd - Tokio, Aeroflot, preko orbitza za 525 eur. 

Te cene su odlicne, gde si nasao tu kartu SOfija - Hong Kong od 260e?

Za tranzit preko Ujed Arap Emirata ti ne trebaju tranzitne vize, jednom sam imao razliku od mislim 19 sati, nisam siguran ali bas dugo, i niko me nije dirao.

Qatar Airways ti je ta cena.

Inače Turkish ljušti, gledam za curu Šangaj - Beograd povratna 1-30.avgust, 1100 eur, idi begaj... :)

A meni jedan pravac BG - Šangaj ''samo'' 800eur... katastrofa.

Vidim ja da do Šangaja i Kine nema ništa jeftino, tako da ću da pazarim ja to izgleda uskoro dok se nije ''popelo''. :)

Hvala ti za informaciju za tranzit, znači i ta dilema je otklonjena. ;)

Pa imas "jeftinu kartu" iz Sofije za Sangaj, tipa 3.8-31.8, 480eur Qatar

Tako je! Samo što nama, tj. njoj, treba obratno. :(  Meni samo treba jedan pravac Sofija - Šangaj jer bih ''zaobilaznim'' putem ka majci Srbiji. :) Sofija - Šangaj je 330 eur najjeftinije što se može naći trenutno, isto Qatar.

Inače, nije mi jasna fora sa tim šangajskim aerodromom, mislim, ima neka caka poznata vama koji ste dublje u tome, ja tridesetak letova imam, još sam zelen. :)

Uvek kad ideš od negde ka Šangaju i nazad zna da bude i po duplo jefinije nego kad ideš Šangaj - negde - Šangaj. Non kapisko... da li je do taksi, čega već, nisam pametan.

Edited by Tales

Razlicita trzista diktiraju razlicite cene, nema tolike razlike u taksama.