Jeftine avio karte

4,718 posts in this topic

KLM septembar - decembar, ispod 400eur, a od januara do marta AirFrance isto ispod 400, Beograd - NYC.

Lovim neku jeftinu povratnu kartu iz Londona za BG, sa polaskom od 22-25 maja, za boravak od oko 5 dana. A od cena, usi otpadaju. Airserbia preko 300 evra, a nazovi low-costeri(Wizzair, Ryanair, Easyjet) sve dobrano preko 100 evra, bez redovnog prtljaga  :shockkk:

Ako neko ima neku pametnu ideju, neka javi. U obzir dolaze i sve kombinacije londonskih ili blizih aerodroma, u polasku, kao i Beograd, Temisvar, Budimpesta, pa i Osijek u povratku.

Hvala!

Ima li ikad "akcija" poput ove koju je traveleasy okacio juce ali u suprotnom pravcu?
Dakle Brazil - evropski grad; 1 evropski grad 2 - Brazil.
Dragance u tebe gledam  :eat:

Jesi li gledao Ryan do Podgorice? Karta je oko 110€ bez prtljaga.

Nisam naveo Podgoricu kao opciju, ipak je mnogo daleko od Vojvodine :)

Ali, hvala na trudu.

Ima li ikad "akcija" poput ove koju je traveleasy okacio juce ali u suprotnom pravcu?

Dakle Brazil - evropski grad; 1 evropski grad 2 - Brazil.

Dragance u tebe gledam  :eat:

Ima, ponekad, mozda ne bas tako povoljno, ali, ima. Najcesce Iberia ima dosta povoljne cene, kad kazem povoljne, mislim na cenu od oko 500 evra. Air China nekad ima povoljne letove do Madrida, sa cenom u tom rangu. I Royal Air Maroc se pojavio u poslednje vreme sa nekim povoljnim cenama, dosta povoljnijim od ostalih kompanija. Od nedavno valjda leti i ona kompanija sa Zelenortskih ostrva, ali valjda samo iz Resifea, tu nisam gledao kakve su cene, samo sam video da je neko pisao da ce biti dosta povoljno za Zelenortska ostrva.

Najludja cena koju sam video u poslednje vreme je bila neka error fare od KLMa, pre 2-3 meseca, bilo letova za Evropu za 150 evra. Ja "kupio" za BG za 220 evra povratnu, ali, ponistili mi. Neki koji su uspeli da kupe direktno preko njihovog sajta su ipak dobili karte, ostali ne. Neki su ih tuzili i dobili tuzbe, drugi su u procesu.

Ako te nesto konkretnije zanima, pitaj. Sve promocije iz Brazila tog tipa pratim preko sajta melhoresdestinos, imaju stranicu i na FBu, lajkujes i dobijas sva obavestenja.

Lovim neku jeftinu povratnu kartu iz Londona za BG, sa polaskom od 22-25 maja, za boravak od oko 5 dana. A od cena, usi otpadaju.

Bank holiday weekend [ne radi se u ponedeljak 25.-og] pa svi pokupovali odavno jeftine karte.

Ja sam kupio kartu za taj vikend 5. februara.

Edited by jms_uk

Znao sam da ima neki andrak, sta god to bilo :)

Doduse, ja sam fleksibilan, moze i 26-31.maj, ali, ni tu ne vidim nista prihvatljivo. Nije da se nadam nekoj superludoj ceni, ali, barem neki "lowcost" do 100 evra bi mi zvucao koliko-toliko razumno.

Tražim preko Lufthanse i preko skyscanner-a ponovo za 1-30.avgust HK-BG-HK, cene su tragedija, preko 1000eur povratna... :( :( Ne ide mi u glavu kako kontra pravac može da bude 2-3x jeftiniji, nema ama baš nikakve logike.

Ne znam zasto trazis logikubu cenama avio karata :D

Razlicita trzista, razlicite cene.

Ovo su ista tržišta, samo kontra smer?  kiklop

Nego ajde vi meni recite ovo. Za avgust cura povratnu regularnu Šangaj (HK)-Srbija(Bugarska)-Šangaj (HK) ne može da nađe ispod 800-900eur. E sad, našli smo povratnu BG-ŠAN-BG za 330eur i jedan pravac Sofija-HK za oko 260eur.

Tri leta ispadaju 600 eur, a onamo dva skoro 900! To veze sa mozgom nema. 

Ako tako uzme karte, jel nije problem? Bez obzira što neće da leti Beograd-Šangaj prvi let? Mislim da neće biti nikakav problem ali eto, da se pita ipak...

Edited by Tales

Pa nisu ista trzista, jedno je trziste Srbija, drugo je trziste Kina.

Ako tako uzme karte, jel nije problem? Bez obzira što neće da leti Beograd-Šangaj prvi let? Mislim da neće biti nikakav problem ali eto, da se pita ipak...

Ako ne leti prvi let, ponistice joj ostatak te karte.

Fare rules imaju ovako nesto napisano:

The Ticket you have purchased is valid only for the transportation as shown on the Ticket, from the place of departure via any Agreed Stopping Places to the final destination. The fare you have paid is based upon our Tariff and is for the transportation as shown on the Ticket. The Ticket will not be honoured and will lose its validity if all the Coupons are not used in the sequence provided in the Ticket.

Nego ajde vi meni recite ovo. Za avgust cura povratnu regularnu Šangaj (HK)-Srbija(Bugarska)-Šangaj (HK) ne može da nađe ispod 800-900eur. E sad, našli smo povratnu BG-ŠAN-BG za 330eur i jedan pravac Sofija-HK za oko 260eur.

Tri leta ispadaju 600 eur, a onamo dva skoro 900! To veze sa mozgom nema. 

ne može tako, prvi segment mora da se ispoštuje dsa bi karta važila, poslednji naravno ne mora al prvi mora

Neverovatno, kakve prevare! Hvala momčine. Idemo mi i dalje u boj sa nalaženjem jeftinih karata. Svaka čast vama kako možete stalno to da gledate, evo, ja se zanimam tim nedelju dana neredovno i smorio sam se kao zmaj... Primetio sam još jednu zakonitost - danas je 1. april a cene karata kod Qatar Airways su porasle u odnosu na mart. Očigledno ima nešto u promeni meseca. Očekujem da ponovo kasnije vrate na staro...

Tales gleda na to kao mali Perica :) naivno.

Tales, evo ti primer, BEG-NYC R/T 450$, a NYC-BEG 730$. Zasto? Zato sto Ameri to mogu da plate, a Serbadiji je i ovih 450$ puno. To je samo jedan od razloga, a ima i drugih, raznih taksi itsl.

Ma vi ste svu pamet popili! :)

Ja gledam isključivo logično. Kinezi se ne ubijaju od para, štaviše, 90% njih ni za pirinač nema. Ajde da kažemo da raja oko Šangaja ima para pa i da progutamo to, ali... Honkonžani se na drugoj strani ubijaju od kinte, a ponovo im dosta jeftiniji letovi? Imate li, velike Perice, i za ovo objašnjenje? :)

Predlažem da ga ne tupimo po mnogo, nego da se damo u konkretne rabote. :) Za svaku moju logiku vi imate vašu, i obratno, tako da bespotrebno gubimo vreme.

Edited by Tales

Logicno gledanje je pogresno u ovom slucaju.

Reci mi, koja bi karta trebala da bude skuplja:

- direktan let od A do B

- duzi let od A do B, sa presedanjem u C

Ne vidim da se ovde igde postavljalo to pitanje, očigledno se ne razumemo.

Ja pitam i upoređujem sledeće stvari: uzimamo Hong Kong i Šangaj za primer, na drugoj strani je Beograd (ili Sofija, nebitno).

U oba slučaja imamo presedanje.

E sad, imamo povratne letove: Beograd - Hong Kong - Beograd / Beograd - Šangaj - Beograd. Imamo i obrnutu varijantu između istih gradova. 

Situacija kada je Beograd polazište je jeftinija (što vaši nađeni primeri pokazuju) nego kada je polazište Šangaj. Dakle, uzimamo u obzir 2 ista tržišta (srpsko i kinesko/HK), i dva ISTA leta, samo što su kontra postavljeni. Što je to tako?

Kaže se gore, Srbima skupo. Ok, valjan argument, ima smisla. Šta je sa Hong Kongom? Kako to da je on uvek jeftiniji od Šangaja (pratim i poredim to već godinu dana, bezmalo je UVEK jeftiniji)? A HK mnogo više para i ljudi okreće nego Šangaj? Mislim, sigurno i tu postoji neko objašnjenje, zato vas i pitam, da mi objasnite.

Mada, kakvo ono god bilo, i dalje ne vidim ništa konkretnije jeftinije za ovu moju problematiku, niti će je to promeniti. :(