Jeftine avio karte

4,728 posts in this topic

Kompanija nikako nije izasla u susret, poslali nazad novac i kraj price.

Da li je to kraj price zavisi od tebe, ti po zakonu ima pravo na kompenzaciju. Meni je KLM otkazao let i vratio pare, a posle dosta peripetija naterao sam ih i da mi plate 600 eur kompenzaciju.

Sad vec idemo u off, ali to zavisi od kompanije, rute i koliko unapred je otkazan let. To sto ti pominjes je EU 261/04, sto je sjajna stvar, ali npr. meni nece nikako pomoci za otkazan let unutar Kalifornije, americkom avio kompanijom.

Da li je to kraj price zavisi od tebe, ti po zakonu ima pravo na kompenzaciju. Meni je KLM otkazao let i vratio pare, a posle dosta peripetija naterao sam ih i da mi plate 600 eur kompenzaciju.

da rezimiramo.....kod wizza niko nije video kartu za 0e? bilo je za 4RON i 90din....

ja videla danas. s tim sto to nigde ne pise, nego tamo kad odradis one korake ka kupovini pise: karta 0 a neki "fee" ili taksa, zaboravila sma, 1090 din. tako da oni u startu postave cene sa tim fees, i zato nikad ne bude 0

evo breakdown, cena jeste 0e, to je ovas super promo, ostalo su takse. kapiram da je tako bilo i za memingen.

wzz.jpg

e da, bas to sam videla.

jest nije NULA kao sto je nekad bila rajanova.

kako si to uradio? jel si kupio kartu direkt ili preko agencije?

ja sam prosle god. preko expedije kupio kartu egypt air istanbul-bangkok, via cairo, i kad sam vec stigao u istanbul,bio je kraj januara, saznao sam na aerodromu u istanbulu da su u medjuvremenu izbile demonstracije u egiptu( dok sam bio u putu vozom i busom od bg-a do istanbula), i da se svi letovi za kairo otkazuju..naravno, otisao sam odma u office egypt aira, a oni su me samo poslali da se javim expediji, jer sam kod njih kupio kartu..i apsolutno nista nisu hteli da pomognu..expediju naravno nisam mogao da dobijem, jer su ostavili samo 1 br. fona, tako da sam morao licno da iskesiram pare za kartu za isti dan kod royal jordanian-a, koja je bila duplo skuplja od ove koju sam kupio pre 4 meseca...btw. tek kad sam kupio kartu, obavestili su me i da su demonstracije u amanu pocele tog dana, i da je aerodrom zatvoren pre 2 sata :bang:...sva sreca pa je jordanski kralj kul lik, pa su demonstracije odma sutra prestale i aerodrom otvoren..inace, morao sam da prespavam na istambulskom aerodromu, niko nije hteo mi smestaj da mi obezbedi...

btw. expediju sam dobio tek posle 20 dana, a zvao sam ih svaki dan sa tajlanda i potrosio brdo para za to...i lik mi je samo rekao -visa sila, mozemo samo da vam refundiramo uplacenu kartu...i pare su mi legle za 25 dana, znaci ukupno oko 50 dana posle otkazanog leta..aj ti meni reci kome sam ja mogao da se zalim, i kako? da li je egypt air morao da mi izadje u susret i kupi kartu kod druge kompanije koja leti za istu destinaciju? to bi u sv. slucaju drzava egipat trebalo da plati egypt airu, jer ni avio kompanija nije bila kriva...

Na prvi deo je tesko dati odgovor jer nema nekog konkretnog pravila - u pitanju je fuel [surcharge] dumping.

Kako saznati - pojavljuju se ponekad na raznim forumima i blogovima.  Nekad na vreme, nekad kasno.

Aj, neka neko objasni u cemu je fora, zasto bas takve kombinacije 3 grada i kako saznati za te promocije. Hvala!

pa reci bar koji su to forumi i blogovi :eat:?

kako si to uradio?

Ovo za KLM sto je pomenuto se odnosi na EU avio kompanije, ili letove iz/u EU zemalja.

U tvom slucaju, ti si trebao da insistiras kod MS da te rebukiraju na neki drugi let [jer ti imas sa njima Contract of Carriage] - mada su oni poznati po tome da nisu bas najbolja kompanija u slucaju irrops-a.

Za kraj, pitanje: da li si imao putno osiguranje koje pokriva otkazana putovanja?

Na prvi deo je tesko dati odgovor jer nema nekog konkretnog pravila - u pitanju je fuel [surcharge] dumping.

Kako saznati - pojavljuju se ponekad na raznim forumima i blogovima.  Nekad na vreme, nekad kasno.

Aj, neka neko objasni u cemu je fora, zasto bas takve kombinacije 3 grada i kako saznati za te promocije. Hvala!

pa reci bar koji su to forumi i blogovi :eat:?

airfarewatchdog i flyertalk za US, za nas u Evropi vielfliegertreff i onaj gore pomenuti poljski. flug idealo i kayak su isto dobri.

Mada, vecina je vise orijentisana prema Mileage Run-u i skupljanju milja/sticanju statusa nego samo jeftinom putovanju.

U Australiji postoje ombudsmani koji posreduju pri problemima izmedju klijenata i firmi koje im pruzaju usluge. Stvar je u tome da za oblast aero-saobracaja ne postoji ombudsman. Da postoji probao bih da dobijem kompenzaciju.

kako si to uradio?

Ovo za KLM sto je pomenuto se odnosi na EU avio kompanije, ili letove iz/u EU zemalja.

U tvom slucaju, ti si trebao da insistiras kod MS da te rebukiraju na neki drugi let [jer ti imas sa njima Contract of Carriage] - mada su oni poznati po tome da nisu bas najbolja kompanija u slucaju irrops-a.

Za kraj, pitanje: da li si imao putno osiguranje koje pokriva otkazana putovanja?

pa kupio sam kartu american express-om, koju imam..oni daju ono zdravstveno osiguranje koje pokriva i putno ukoliko si pazario karticom..oni su mi rekli- drzavni prevrat je visa sila i  :mah:

Molim te reci mi gde si uspeo da kupiš avionsku kartu American express karticom. Ja još ne nađoh niti agenciju ,niti preko sajta a da primaju tu karticu.

Hvala unapred.

Sve ne-LCC kompanije primaju AMEX, a isti je slucaj i sa sajtovima koji prodaju karte poput Expedia.com ili Orbitz.com. Ajde da je Diners pa da razumem, ali AMEX je jednako prisutan kao Visa i MasterCard...

Budimpešta-Barselona via Wizz povratna = 55e ako ste članovi kluba. Ako ne, onda je oko 85e.

Period: 24-31.12.2011.

Izvršila sam plaćanje bankovne doznake preko net bankinga bez ikakvih problema. Popunila devizni nalog, poslala mejl koji sam prethodno dobila od Wizza. Čula sam se posle sa bankom da mi potvrde da li je nalog izvršen, oni potvrdili i to je to. Sveukupno 10 minuta posla uz jutarnju kafu ;D

LOT ima odlicnu promociju 'crazy wednesday' danas 16.11.

Cena povratnih karata sa svim uključenim taksama (iz Beograda!) iznosi 420 evra za Njujork i Čikago i 436 evra za Toronto.

http://www.lot.com/web/lot/promotion-details?promo=1377

Swiss:

U samoj završnici jeftine sezone pred Božićne praznike, švajcarska aviokompanija je izbacila na tržište susedne Mađarske veoma povoljne promotivne cene do severnoameričkih gradova do kojih leti direktno iz Ciriha.

Putnicima se nude povoljne konekcije iz Budimpešte preko Ciriha do Njujorka (od 421 evro), Bostona (od 432 evra), Čikaga (od 446 evra), Majamija (od 446 evra), Los Anđelesa (od 470 evra) i San Franciska (od 474 evra).

Ove cene su sa svim uključenim taksama i agencijskom nadoknadom za izdavanje karte. Tarifa je promotivna i karte po ovim cenama se mogu kupiti najkasnije do 18. novembra, a putovanja moraju biti započeta do 15. decembra 2011.

TAP:

Osim severne Amerike, iz Budimpešte se može povoljno otputovati i do Južne Amerike. Portugalska aviokompanija TAP Portugal nudi veoma povoljne aviokarte do Sao Paola (od 667 evra) i Rio de Žaneira (od 735 evra). Dragance jel pratis? :)

Promotivne cene TAP-a važe za prodaju do 30. novembra dok je započinjanje putovanja moguće do 31. marta 2012. godine. Izuzetak su dani u vreme visoke sezone u vreme Božića i Nove godine.

http://www.aviokarta.net/preporuke/779-amerika-povoljnija-iz-budimpeste/

Qatar airways ima akciju do 25% nize cene, do 17.11. 23:59.

Npr. Budapest-Bangkok u martu 460e...

http://www.qatarairways.com/global/en/offers/global-sales.page

Airone(AZfly) isto ima promociju

http://www.azfly.it/offertevolilowcost.htm

Aj, pa valjda ce neko nesto naci :)

Trebalo bi da su onda oni najsigurniji po pitanju problema sa tockovima u nekoj blizoj buducnosti

;D

Osim severne Amerike, iz Budimpešte se može povoljno otputovati i do Južne Amerike. Portugalska aviokompanija TAP Portugal nudi veoma povoljne aviokarte do Sao Paola (od 667 evra) i Rio de Žaneira (od 735 evra). Dragance jel pratis? :)

Promotivne cene TAP-a važe za prodaju do 30. novembra dok je započinjanje putovanja moguće do 31. marta 2012. godine. Izuzetak su dani u vreme visoke sezone u vreme Božića i Nove godine.

http://www.aviokarta.net/preporuke/779-amerika-povoljnija-iz-budimpeste/

Ispratio, hvala na obavestenju :) Samo sto meni sad ne trebaju karte :D Ali, moze biti dobra prilika da ubedim neke drugare da dodju. Nisam sad bas detaljisao, ali znam da kad sam ranije gledao TAP iz Budimpeste, da su imali konekcije preko Portugala i da su obicno te jeftinije karte bile sa nekim stopoverima od po 10-12 sati. A povrh toga, za te jeftinije cene, letelo se do aerodroma u Campinasu, koji je znatno udaljeniji i slabije povezan nego Guarulhos, koji je centralni medjunarodni aerodrom u Sao Paolu. Ako se iko odluci za te karte, treba i to da ima u vidu.

Ja ne nadjoh na swiss : od Budimpešte preko Ciriha do Njujorka (od 421 evro)

Inace, treba da kupim kartu do New York-a 05 dec - 5 jan. Pomagajte!!

najbolje bi bilo iz Bg da je polazak... ali eto, moze i neka konekcija Bg- (evropski grad pa New York)

Poslednji direktan let BG-Njujork je bio poodavno :P

Za te datume vidim €700 BEG-NYC preko Ciriha/Frankfurta.

najbolje bi bilo iz Bg da je polazak... ali eto, moze i neka konekcija Bg- (evropski grad pa New York)