Jeftine avio karte

4,719 posts in this topic

prvi put vidim da neka avio kompanija ima opciju ''The Time to Think option : 1.485 RSD per passenger'' koja traje 24 sata tako da imate vremena malo i da porazmislite.  ;)

Dosta 'legacy' avio kompanija to ima u poslednjih godinu dana - AF, KL, BA, UA...

uvek sam se pitala kako da kupim vreme :)

290 povratna?

Da, povratna je bila, neverovatnih, 290e.

mislite da ce wizz dat  jeftinije karte za pocetak jula Rim-Bg,sad je 38 eura

I moje slobodno uverenje je da nece,posto sam pratio cene za taj period za Rim vec nekoliko nedelja.Sada su vec skuplje povratne karte za oko 20-30 evra nego pre par nedelja.

a sta vam uverenje kaze za brisel/sarlroa-beograd u julu? legao bi mi let 19. jula samo tako, ne ide mi se u budimpestu pa na voz, al 100e im ne dam...

Pazi, taj datum je spic spiceva letnje sezone. Iako ta linija nije ne znam kako popularna, ne vredi nadati se da ce cena biti bagatelna. Ali, 100 evra za jedan smer je stvarno premnogo!

Moje slobodno uverenje ti kaze da ce se tu tesko cena znacajno smanjiti. Obzirom da je u spicu sezone, verovatno da je vec veliki broj karata za taj let i prodat, tako da su one preostale skuplje nego inace. Ili idi preko Budimpeste, gde su cene stvarno povoljne, ili biraj 22.jul za BG, tad je upola jeftinije!

Ma idem u Pestu za cca 20e i to je to. Jos jedno pitanje, moze li se stici sa Ferihegy-2 do Keletija za 2 sata ili tako nesto?  Wizz slece u 19:30, voz je u 22:20 valjda, trebalo bi i kartu za Bgd da kupim...

Qatar Airways logo  

15th May 2012

Online Check-in | Bonus Qmiles | Holidays | Privilege Club

SHOOT. SHARE. VOTE. WIN! ENTER THE QATAR AIRWAYS REFLECTIONS PHOTO CONTEST. ENTER THE CONTEST.

Dear Mr ,

You have 45 more days to take part in the most rewarding contest online.

Enter the Qatar Airways Reflections photo contest now for a chance to win 1 of 220 prizes including 10 Business Class return tickets, 50 Economy Class return tickets, and up to 1.6 million Qmiles.

You have until June 30th, to join the fun and explore the world with other Qatar Airways fans - upload photos, vote, and/or share your favourites.

Shoot. Share. Vote. Win!

Terms & conditions apply.

U toku je osnivanje nove aviokompanije sa sedištem u Roterdamu. Aviokompanija Europort Express počeće sa letovima od 17. septembra 2012. godine dok je prodaja karata predviđena od 11. juna.

Europort Express će leteti po jedinstvenom i neobično jednostavnom konceptu. Oni će poštovati pravilo "ista destinacija, isti dan, ista cena", odnosno prodavaće sva raspoloživa mesta na nekom letu u određenom danu po jedinstvenoj ceni.

Europort Express ne namerava da određuje cene sezonski i da putnicima naplaćuje skuplje karte ukoliko putuju određenog datuma. Njihove cene će biti istovetne bilo kada da se kupuje karta: tri dana pred let ili tri meseca pred let, sasvim je svejedno.

Putnicima će u cenu karte biti uračunato i posluženje tokom leta, ali će i ono biti organizovano na sasvim neobičan način. Hranu i piće tokom leta putnici će moći da izaberu samo prilikom rezervacije birajući od ponuđenih opcija. Sve što budu izabrali biće spakovano u posebne platnene torbice koje će im biti uručene prilikom ukrcavanja na let. Putnici će moći sami da se posluže onda kada to žele i neće biti posluživanja tokom leta od strane kabinskog osoblja.

Sedište i baza aviokompanije je na aerodromu u Roterdamu, a prve planirane linije su prema Ženevi, Hamburgu, Dablinu, Mančesteru, Aberdinu, Hala (Kinston upon Hull), Tisajda (Teesside) i najnovijem londonskom aerodromu Southend.

Nova aviokompanija još nije objavila tačan red letenja i kojom flotom će raspolagati.

izvor: Aviokarta.net

Zanimljiv koncept, ocigledno hoce da privuku paznju time sto su drugaciji. Ali, hajde da vidimo kakve ce cene ponuditi kad se "osnuju". Iskreno, cisto sumnjam da ce biti ekstremno povoljni po tom konceptu. Cak, naprotiv, mislim da nece. Logickim zakljucivanjem, jedino kad bi mogli biti povoljniji od ostalih, to je za vreme praznika i sezone odmora, ako se budu drzali koncepta o cenama i par dana pred sam let, ako preostane karata. Ali, i tad mislim da ce lowcost kompanije biti barem ravnopravan konkurent. Mislim da nije realan momenat za osnivanje aviokompanije sa superpovoljnim cenama, u vreme kad se vecina postojecih kompanije uglavnom bori kako da pozitivno posluje. No, bas da vidimo sta ce biti od toga!

Dobro je sto se pojavljuje nesto novo u doba globalne krize. Sa moje tacke gledista, totalno neatraktivne destinacije i bojim se da cu ih vrlo retko koristiti. Opet, u slucaju da koncept uspe realno je da povecaju broj destinacija pa mozda bude za svakog po nesto..

I moje slobodno uverenje je da nece,posto sam pratio cene za taj period za Rim vec nekoliko nedelja.Sada su vec skuplje povratne karte za oko 20-30 evra nego pre par nedelja.

eto danas sam uzela rim-beograd za 20 eura

Pa dobro nisu poskupeli svaki datum.Ja sam uglavnom gledao utorak,i sve cene su sad skuplje nego kad sam ja rezervisao.

eto danas sam uzela rim-beograd za 20 eura

Jel to 20 eur sa "Wizz Xclusive Club" i bez booking fee?

Nije to za Wizz exclusive. a ta cijena ti izade tako kad ides na booking ukucas datum,da bez booking fee.al je duplo jeftinija nego sto je bila prije tjedan dana.eto imam srece,dobro je.

jel ima neko ideju kako najeftinije do Valensije? u avgustu/septembru? Iz temisvara je skupo...

Iz Temisvara ti je skupo direktno...gledaj Temisvar - Milano, pa onda Milano - Valensija...ovo je uvek bilo najjeftinije, ali nisam gledao za ovu godinu, jer idem kolima...probaj mozda i preko Rima... ;)

Gledao, ali nisam nesto zadovoljan.

Do Bergama iz Temisvara moze da se dodje za minimum 60e, naravno bez kofera, a meni ce trebati jer ostajem 4 nedelje.

Onda iz Bergama do Valensije preko "Ryana" nikako da uklopim letove, a da ispadne nesto povoljno.

Inace preko ryanair let je isto oko 60e, plus narano kofer, koji ako sam dobro video izadje 35e za 20 kg, sto je bas dranje!

Nisam ranije leteo sa "Ryanom", a sajt im je uzasan pa se i ne snalazim najbolje, pa ako moze objasnjenje.

Kada selektujem letove ono nije nfinalna cena? Vidim da pise bez taxi, jel trebam i da kopam koliko su taxe, a video sam i da imam dodatnih 6e kada placam karticom? izvinjavam se ako postavljam pitanje na koje je vec odgovarano, ali bas sam u frci, pa nemam vremena da iscitavam teme... pozdrav

Ta cena koja ti pise dole u uglu, kad odaberes neki datum, je konacna cena. Naravno, na to jos dodajes taksu za placanje karticom, koja je oko 6 evra po letu i po osobi. I prtljag ide opciono, to vec znas, i posebno se naplacuje. A to sto ti pise "no taxes" samo znaci da je to posebna tarifa, gde se ne placaju nikakve takse.

Ostalih skrivenih taksi nema.