Zivot i rad u Kini

2,768 posts in this topic

po odgovoru:). salji svima i budes vidio po odgovoru. inace glavni hint meni je "plural". dakle kada oglas nije specifican i nudi vise od jedne lokacije onda je sigurno agent. Takodjer same skole u pravilu daju vise detalja.

jos jedno pitanje :) da li je sada prosao voz za trazenje posla jer skolska godina krece u septembru? ili je moguce dobiti posao i sada ( jun,jul..) ? 

Uvijek je moguce dobiti posao. Postoje periodi kada se vise traze(poceci semestra), ali uvijek netko negdje nesto zaposljava. nije ovo kod nas doma pa da slobodno mjesto u skolu naidje jednom godisnje:).

Ako zbilja zelis doc radit, ne zamaraj se puno s tim vec rijesavaj papire i salji molbe. Uvrh glave ces nesto duze cekat za pravu ponudu, ali sigurno krace nego ako uopce ne saljes CV:)

Hahha kapiram. To svakako, uraditi sve sto je do nas prvo. Znaci, prvo Tefl sto pre, diplomu i iskustvo imam 😉

Pozdrav,

Zivim i radim u medjunarodnoj skoli u Kini zadnjih 7 godina, odnedavno sam pocela i dodatno da radim kao job recruiter. Ako ste zainteresovani da zivite i radite u Kini, bice mi drago da vam odgovorim na pitanja i pomognem u zaposljavanju. 

P.S. u slucaju da imate odredjene nedoumice, moram iz starta da napomenem  usluge ne na placujem, niti se ocekuje od vas da placate nekave procente ili sta vec. Moja plata zavisi od skole sa kojom ja imam ugovor. Dakle tu sam da vam olaksam trazenje posla i spojim sa skolom koja ce vas intervjuisati u slucaju da se zainteresuje za vas. 

Pozdrav Sunny. Ja sam trenutno u fazi polaganja Tefl-a narednih nedelju dana tako da cekam da mi se to prvo zavrsi. Svakako hvala na ponudjenoj pomoci. Pretpostavljam da mogu da vam se javim i putem dm-a ako budem imao neka pitanja? 

6 minutes ago, Branko11 said:

Pozdrav Sunny. Ja sam trenutno u fazi polaganja Tefl-a narednih nedelju dana tako da cekam da mi se to prvo zavrsi. Svakako hvala na ponudjenoj pomoci. Pretpostavljam da mogu da vam se javim i putem dm-a ako budem imao neka pitanja? 

Naravno,  mozes preko pp da me kontaktiras. Mozda budem kasnila sa odgovorom zbog vremenske razlike, ali cu se truditi da odgovorim prve prilike 

Tefl certificate je korisno imati,  mada nije presudno u dobijanju posla nastavnika.  Za bolje   ozbiljnije skole bitnije je koliko dobro vladate jezikom I koliko tecno govorite bez jakog akcenta. Sto se vize tice u dosta provincija jos uvek prolazi fakultet plus najmanje 2 godine iskustva kao predavac.

Pozdrav svima. Imam 25 godina, planiram sledece godine da idem za Kinu. Govorim engleski vrlo dobro, mislio sam da radim kao predavac engleskog,koliko sam shvatio samo to se i nudi. Ako postoje jos neki poslovi molim navedite. Zanima me kakva je zarada, zivot, da li se isplati ostaviti sve u Srbiji i zapaliti. Da li se moze nesto zaraditi, ostaviti sa strane, sacuvati pa vratiti u Srbiju, ili je sve svedeno na minimum?

Hvala

Ovisi sto tocno ostavljas. Posao u Googlu,super zgodnu i bogatu curu ili rad na blagajni u bioskopu i debelu rospiju koje nikako da se otarasis?:)

Salu na stranu pitanje ti je stvarno preopsirno, da bi se konkretno odgovorilo. U Kini se moze zaraditi, moze se i jedva prezivljavat, moze se i uzivat, a moze se i robovat. Moze se takodjer radit i masa drugih stvari osim predavat engleski, pod uslovom da za to imas znanja i kvalifikacije... a moze se i molit bogove kad ce vise taj avion za nazad...

Da li kao u Kini može bilo ko ko imalo zna engleski da predaje, ili ipak samo oni sa kvalifikacijama? U slučaju da ne može, koji su još poslovi u ponudi za naše ljude? Koja su dokumenta potrebna za odlazak? Videh da se radna viza kupuje. Je l to i dalje važi i je l za sve poslove?

@Mičama ma moze bilo ko, dovoljno da znas da kazes helou i gudbaj i vec si teacher, ceka te par hiljada evra plata, dupleks, bentli sa soferom, radis po pola sata dnevno, i to kad hoces.... od dokumenata treba potvrda sa takmicenja iz biologije, clanska karta srpske radikalne stranke i potvrda da si cetnicki vojvoda, sve prevedeno na japanski i verifikovano u ambasadi tunisa u kuala lumpuru... radna viza se kupuje na trafici ili bilo kojoj 7/11 prodavnici, stoji odma izmedju majoneza i sendvica sa sunkom... vazi za sve poslove sem za poslove izbacivaca, tu treba da imas diplomu i sertifikat iz lokalne teretane i potvrdu od nutricioniste da nisi alergicna na tofu.

On 6/4/2019 at 10:26 PM, mixy123 said:

@Mičama ma moze bilo ko, dovoljno da znas da kazes helou i gudbaj i vec si teacher, ceka te par hiljada evra plata, dupleks, bentli sa soferom, radis po pola sata dnevno, i to kad hoces.... od dokumenata treba potvrda sa takmicenja iz biologije, clanska karta srpske radikalne stranke i potvrda da si cetnicki vojvoda, sve prevedeno na japanski i verifikovano u ambasadi tunisa u kuala lumpuru... radna viza se kupuje na trafici ili bilo kojoj 7/11 prodavnici, stoji odma izmedju majoneza i sendvica sa sunkom... vazi za sve poslove sem za poslove izbacivaca, tu treba da imas diplomu i sertifikat iz lokalne teretane i potvrdu od nutricioniste da nisi alergicna na tofu.

Nasla se osoba koja ce da prica o "uslovima" hahahahahaha.

@boranija sta te muci? kako i tebi mogu da pomognem?

shvatas valjda da je post ironija, nisi valjda toliko glup da mora da ti se crta... zna se koji su uslovi za legalan rad u kini, a zna se i kakvih ima na crno...

devojka je pitala jel moze bilo ko, ko i malo engleski zna... naravno da moze, ima svakakvih, ima nasih koji rade i za 10.000 juana u shenzhenu, ne mogu da nadju bolje jer im je los engleski, a ima i nasih koji znaju engleski perfektno, znaju da se prodaju i rade za 17000 (uz obezbedjen smestaj) plus jos toliko od privatnih casova... 

u koju grupu spadas? gde si se pronasao?

@mixy123 Kao što sam i navela gore, pitanje uopšte nije bilo namenjeno ovoj grupi nego drugoj, samo nisam uspela da nađem opciju da ga obrišem. Nije imalo potrebe uopšte odgovarati, a kamoli na takav...khmm..."ironičan" način.

On 6/8/2019 at 2:10 AM, mixy123 said:

@boranija sta te muci? kako i tebi mogu da pomognem?

shvatas valjda da je post ironija, nisi valjda toliko glup da mora da ti se crta... zna se koji su uslovi za legalan rad u kini, a zna se i kakvih ima na crno...

devojka je pitala jel moze bilo ko, ko i malo engleski zna... naravno da moze, ima svakakvih, ima nasih koji rade i za 10.000 juana u shenzhenu, ne mogu da nadju bolje jer im je los engleski, a ima i nasih koji znaju engleski perfektno, znaju da se prodaju i rade za 17000 (uz obezbedjen smestaj) plus jos toliko od privatnih casova... 

u koju grupu spadas? gde si se pronasao?

Sarcasm :-)

Drustvo sta mislite zbog cega mi we chat blpkira naloge ovako cesto? Mislim da je vec 5 ili 6 naloga blokirao u zadnja 3 mjeseca. Juce se registrujem preko drugovog broja i proradi sve normalno. Uvece mi se pojaviti notifikacija kao da je log in sesija istekla i nakon toga probam da udjem i ne moze pise nesta o softveru, sumnjivoj registraciji i sl. I zahtjeva ono da me 3 korisnika koji imaju we chat vise od 6 mj odblokiraju. Znaci ja sam se juce prijavio na we chat i samo izasao iz app i nisam se odjavljivao. Da nije u tome problem? Inace nisam u Kini vec u Bih. Da li neko zna hoce li raditi ako me ta tri korisnika odblokiraju i mozete li mi pomoci?

Meni se to jednom desilo kad se nisam dugo logovao na nalog. Odblokirao sam pomoću 3 korisnika, ali ta 3 su morali biti ljudi koji su već na mojoj wechat kontakt-listi. Nisam čuo da se nekome tako često dešava. Probaj da vidiš na Googlu, sigurno se još nekome dogodilo.

I moj nalog je morao da potvrdi neko ko je već duži korisnik WeChata (i ima kineski broj) i od tad radi bez problema iako sam u Srbiji. Ali moj muž nikako nije uspeo na taj način da odblokira nalog. Nama je tražilo potvrdu samo jednog korisnika. Doduše, odavno nismo probali da ga ponovo aktiviramo, probaćemo ponovo pa ću da javim da li je uspelo.

OK hvala, napravio sam novi. Moze li molim Vas neko da me doda i da me verifikuje da mi ne ugase i ovaj? nikolasks91 je id.

Pozdrav svima. Da li mozete da mi pomognete u vezi sa videom koji se salje uz cv? Da li je to introduction video gde govorim o sebi ili demo video gde glumi da drzim cas? :-) hvalaaaa

@Branko11 kažeš par reči o sebi, ko si, odakle si, koje su ti kvalifikacije i iskustvo, da voliš decu ili šta već treba... Sve zajedno dva-tri minuta, dovoljno je. Samo se lepo obuci i nabaci osmeh. I pretvaraj se da si normalan ;) 

@Nikola91 poslao sam ti privatnu poruku ovde na forumu, pa me dodaj na wechatu.

cool! :-) a cemu onda sluze demo videos, vidjao sam po youtube-u cak mi je neko i preporucio da uradim takav? 🧐