Posted August 16, 2020 Znaci, to sto je Egipat otvporio granice za nas vazi samo za resorte? Ne za celu zemlju? I ja bih u septembru isla po Egiptu 10 dana, pa me ova tema zaista interesuje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2020 A gde nalazile letove do Egipta? Preko agencija ili, potajno se nadam, postoji let iz naše zemlje po low cost principu, a da ne znam? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2020 Pa idem sa Pegasusom, preko istanbula. Karta je oko 250 evra. Samo se nadam da nas nece zatvoriti jos u septembru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2020 Bio je proslog leta sezonski Nis - Hurgada cini mi se, ali ga nisu vratili ovog leta. A ovog leta sam video neke Air Cairo letove za Sarm el Seik i Hurgadu iz Beograda, povoljni su bili, cini mi se ispod 200e povratni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2020 Sto se mene tice ja sam uzeo direktan let AirCairo (ali nisu bile povoljne karte) premda je u pitanju direktan let BG-Hurgada-BG (305 eur) je bila cijena karte po osobi. Tako da @blizanci nije povoljno. Ono sto me zanima jeste, posto za gomilu nekih resortova ne uspijevam da ih direktno kontaktiram, na koju foru domace agencije u nekim slucajevima imaju znacajno nizu cijenu nego booking, da li neko ima ideju ? Ps. @dr.srle hvala puno na informacijama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2020 5 hours ago, priganica said: na koju foru domace agencije u nekim slucajevima imaju znacajno nizu cijenu nego booking, da li neko ima ideju ? Agencije zakupe smeštajne kapacitete za celu sezonu, na stotine soba i apartmana odjednom na nekoliko meseci, pa dobiju ogroman popust. Kao da ti iznajmiš negde stan na godinu dana, pa ga onda izdaješ drugima na dan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2020 Sto se tice rezervacije hotela, pokusaj preko alpharooms ili holidaycheck.de po meni su poprilicno jeftiniji od booking-a. Sa alpharooms-om imam pozitivna iskustva. Nadam se da ste vidjeli da je potreban negativan PCR test za ulazak u Egipat, za gradjane Srbije od 1.9, a za gradjane BiH jos od 15.8. U pocetku su Hurgada, Sarm el Seik i Marsa Alam bili izuzeti, ali sada mora negativam test i za pomenute gradove, tj resort regije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2020 @dr.srle na alpharooms nikada nisam bookirao a nasao sam hotel tacno duplo povoljnije nego na bookingu. Onda sam krenuo da citam na trustpilotu i vidim da samo kritikuju alpharooms tako da nisam siguran da li imam ikakva prava na free cancelation ili na refund u slucaju da bookiram preko njih ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2020 Na istom tom trustpilotu pomenuti booking ima 1.6* i 20k uglavnom losih misljenja tako da se ne bih previse obazirao na to da sam na tvom mjestu. Procitaj uslove kad rezervises, sitna slova i to. Ni na jednom sajtu nije isto za sve. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2020 @priganica ja sam rezervisao prosle godine hotel u Turskoj preko alpharooms-a i sve je bilo u redu, cak sam promijenio karticu pa sam ih zvao i stvarno su ljubazni ( izabrao sam opciju opciju placanja na nekoliko rata) . Kao sto kaze @ThirstyTraveler dobro procitaj uslove, i mislim da bi trebalo da bude sve ok. Upravo sam ovo nasao na njihovom sajtu: Looking for the best holiday deals in the market? Well, with Alpharooms you’re in luck! We got some fantastic offers to the likes of Greece and Turkey if you want some late summer 2020 sun, or if you want to take advantage of super-low early bird prices then book now for summer 2021 with a super low deposit! Plus remember that we offer free* amendments on selected refundable rooms up to 7 days before departure, so you can book with confidence with Alpharooms. *Our free amendments and cancellations policy will only apply to new bookings made on refundable hotel room stays only in selected hotels (ask our sales advisors for more details)”. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2021 Za ulaske do kraja aprila 2021. ne trebaju vize sa građane Srbije. PCR testove možete uraditi na aerodromima u Egiptu za 24 sata su rezultati, i cena je 30$. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2023 Zdravo, planiram u junu da putujem u Egipat i dvoumim se između Hurghade i Sharm El-Sheikha. Ako bi neko bio voljan da podeli iskustva, bio bih zahvalan Prvi put idem u Egipat pa ne znam šta da očekujem. Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2023 Zdravo, planiram u junu da putujem u Egipat i dvoumim se između Hurghade i Sharm El-Sheikha. Ako bi neko bio voljan da podeli iskustva, bio bih zahvalan Prvi put idem u Egipat pa ne znam šta da očekujem. Hvala unapred!Ako ne planiras da izlazis iz resorta nema razlike.Ako planiras, i jedno i drugo mesto imaju svasta da ponude.Iz Sharma ti je blizi Kairo, Manastir Sv Katarine i ako vredi odsesti u Dahabu (pre bih tamo nego u Sharm) ali to ukoliko ides u sopstvenoj reziji.Sharm je ceo tursiticki i sve je podrdjeno tome.Hurgada je bliza Luksoru i Asuanu. Uz to je i pravi grad pa mozes da vidis kako stvari realno izgledaju kod njih. U Hurgadi nisam bio, za razliku od par drugih Egipatskih gradova i Sinaja. Sto se mora tice, slicno je sve to osim ako nisi profi ronilac i avanturista nema bas neke razlike.Naravno tipicne tursticke stvari, posetu pustinji, brodice sa ronjenjem, voznje kvadova jahanje kamila i slicne stvari imas jednako svugde tako da ako ti je prvi put tu, bice ti sigurno i jedno i drugo interesantnoSent from my SM-A525F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2023 Zdravo, Da li je neko skoro bio u egiptu? Ako jeste molim za informacije u vezi cena dogovorenih voznji za posetu abu simbela iz asuana, za posetu hramovima između asuana i luxora, cena posete manastira svete Katarine iz sarm el seika... Da li iko imao cairo i luxor pass? Kako funkcioniše uber u aleksandriji? Jel iko isao u najstariji manastir svetog antonija? Hvala za svaku korisnu informaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2023 Zdravo @sandrolina ja sam bio 2021. u aprilu. Iskren da budem ne znam ništa o cenama. Ja sam dobio kontakt agencije Hurghada today - Instagram i Facebook. Znam samo da je oko 120 EUR bila tura Kairo dva dana i jedan dan Aleksandrija sa sve prevozom i vodičima. Nisam imao Cairo ni Luxor pass. I nisam koristio Uber u Aleksandriji, te s tim ne mogu pomoći. Moj ti je savet da kontaktiraš tu stranicu (govore i srpski) i pomoći će ti sa savetima oko svega. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2023 Pozdrav svima, Vratih se iz Egipta sa 16-dnevnog puta sa dve saputnice, obisle dosta, Kairo, Sarm, Aleksandrija, Asuan, Luksor + izleti do hramova i manastira. Odlicno iskustvo, ko mozda putuje uskoro ili mu trebaju friske informacije neka se javi, rado cu podeliti saznanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2023 Zdravo Sandrolina, ja idem u januaru plan mi je Kairo, Aleksandrija, Luksor, Asuan, Abu Simbel i na kraju Hurgada zbog leta.Vidim da mi nude sve i svasta od tura kad rezervisem smestaj...Ja idem sam.Koje ste vozove koristile vidim da ih ima raznih, ili je bolje autobusom? Da li ste koristili nocni voz Kairo-Luksor? Traze li uber vozaci obavezan kes, da li ste imali luxor pass i moze li se on obici bez tura? Vredi li iznajmiti vodice na licu mesta? Da li je jedini nacin iz Asuana za Abu Simbel ona tura u 4am? I sve sto ja ne znam, a moglo bi mi pomoci. Ili mozes napisati kako ste vi organizovali logistiku.HvalaPozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2023 32 minutes ago, sasha16 said: Koje ste vozove koristile vidim da ih ima raznih, ili je bolje autobusom? Da li ste koristili nocni voz Kairo-Luksor? Išla sam davno ovim vozom iz Luksora do Kaira i tada je trebalo uzeti i rezervaciju sedišta, pored karte. Ne sećam se da li ja to nisam znala ili nije bilo više sedišta (znam da je bio neki praznik pa je sve bilo prepuno), ali dobar deo puta sam stajala u tom vozu. U sred noći egipatska tinejdžerka koja je sedela sa tatom je došla do mene da me pita da li želim da se zguram sa njima na njihova dva sedišta, na šta sam pristala, ne toliko zbog udobnosti (nije bilo udobno) nego eto više da bih ćaskala sa njom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 (edited) Pozdrav sasha16, Evo odgovora redom bas kako si postavljao pitanja: - koristile smo avion svuda osim za relacije Kairo-Aleksandrija-Kairo (GoBus), Asuan-Luksor (vozac-auto). Nisam zelela da gubim sate na putovanja, a okolinu i mesta, kao i zivot lokalaca smo videle dovoljno usput dok smo se vozile ka hramovima u dogovorenim voznjama. Takodje sam se ispricala i sprijateljila sa 6-7 lokalaca sto prodavaca, vodica, prolaznika od Kaira do Luxora, ljudi su ljubazni i hoce da pomognu (cak i ti prodavci suvenira imaju dusu, ne svi naravno). - ni jedan vozac ubera nam nije trazio kes a imale smo vise od 20ak voznji ukupno u Kairu i Aleksandriji. Imale Luxor premium pass koji smo kupile upola cene za 110eur (jer smo vec imale Cairo pass, koji je preduslov da se dobije popust na drugi pass). - svaku lokaciju mozes da obidjes bez Luxor pass-a, pojedinacni, samo sto ces za sve kupovati karte (od oktobra se kupuju iskljucivo karticom online ili na licu mesta, na nekim mestima jos samo kesom, ja sam sve zavrsavala sa visa electron banke intesa). Desnu obalu Luksora smo prespartale same, trebao je ceo dan da se sve bez zurbe obidje, za levu treba vozac/bus u organizovanoj turi jer su lokacije velike, medjusobno udaljene i daleko od potencijalnog smestaja (ako bi recimo odseo na levoj obali sto je sve popularnije, mi smo ipak bile na desnoj). Mi smo za apsolutno sve uzimale samo vozaca jer smo trosak delile na 3 pa je bilo skoro kao da smo isle busom u turi. - vodice nigde nismo imale jer nismo zelele. Ima ih na velikim lokacijama koliko zelis, cenjkanje za cenu usluge je pozeljno. Secam se da su u Karnaku vodici usluge nudili za 100le. - jedini nacin da se vidi Abu Simbel je ta tura u 4-5am, s tim da postoji i aerodrom koji je 5min udaljen od hrama, avion slece mislim 3x nedeljno iskljucivo iz Asuana, zadrzava se taman toliko da se obidje Abu Simbel. I veruj mi, s obzirom da put do tamo i nazad traje 7 sati, zapitala sam se dal bi bilo lakse da sam to organizovala. Sad jos neki saveti: Posto ides sam mislim da ti se nikako nece isplatiti da imas vozaca jer bi voznju morao da platis sam (osim ako se ne udruzis sa bar jednim do dva solo putnika na koje naidjes u hostelu). Abu Simbel moze da se obidje za sat ipo bez zurbe, nije preveliki i nema mnogo pesacenja. Pare najbolje razmeni kod nekog vlasnika hostela, daju 42 za eur i 40 za dolar, daleko bolji kurs nego u bankama ili menjacnicama (33 - 30). Razlog je sto oni ne mogu regularno da kupuju devize. Bez brige sa uberom, sve funkcionise bez greske osim sto je savet da izbegavas da cekas voznju posle 4pm u Kairu jer je neces docekati. Tu mi se jedino i desila situacija da je vozac prihvatio, zatim trazio 200le, ja rekla ne, trazio 150le, ja opet odbila jer je ta voznja trebala da me kosta 20le, i on otkazao voznju jer je rekao da je velika guzva. Razumljivo. Na kraju smo peske otisle u hostel, sto je ok. Mislim da je za medjugradsko putovanje prakticniji bus, ide brzo i stize na vreme, imas dve opcije - GoBus i Blue bus. Oba su sigurna i cene su slicne, samo je razlika koji moze da te odveze gde i kad zelis, i koliko je stajaliste daleko od smestaja. Na lokalitetima svaki lokalac koji dotrci da ti nesto objasni ili hoce da te fotografise zapravo hoce baksis ili tip (kako oni kazu strancima), pa ako ne zelis da pricaju tj. da ih cascavas za jednim dolarom moras to da u startu odbijes. Mi smo u manjim grobnicama cascavale sa po dolar, dva. U Karterovoj kuci je 'nastojnik' zahtevao po dolar od svake 😀 meni je to nekad bilo smesno a nekad me ljutilo, jer osim sto je turista u Egiptu bog, on je i kes automat i to je njegova jedina uloga dok boravi u Egiptu. Kada uporedim to sa cenama i iskustvom iz Irana recimo, razlog tome je jasan - americki turista koji moze sve da plati. Mi moramo sa time da se rvemo, sa njihovim baksisom od 5 dolara. Cak smo se u Ausanu i Sarm el Sheiku posvadjale sa taksistima u vezi toga, i na kraju smo uz dosta razgovora i objasnjavanja dobile te najnize cene voznje koje su opet paprene za nas - 10$ u Sarmu i 15$ u Asuanu za voznje od aerodroma do smestaja, po nekih 20ak km. No, tako je, to je tamo standard. Za nizu cenu moze da te vozi samo neko ko ti je dobar prijatelj a pritom je lokalac, sve je u Egiptu 'organizovani kriminal', ukljucujuci i podmicivanje policijskih sluzbenika na kontrolnim punktovima, propusnice i putni nalozi koje traze vozacima za duze rute. Sve se kontrolise i prati, citav sistem je utaban i razradjen i piramidalno uredjen tako da ti sve placas, a svi se ispod grebu i od tebe imaju koristi. Ulaznice su od 1.decembra poskupele 50%, preskupe su ali opet, to je sto je. Sam biras sta ces da platis a sta ne, ja se time nisam opterecivala jer sam pre puta odlucila da zelim da vidim sve sto je fizicki moguce videti, ma koliko da kosta. Osim Dashur-a i Serapeum-a u Saqari videle smo prakticno sve, a ulaznice su kostale najvise. Ipak smo se vratile srecne i nasmejane jer je put bio izuzetan. Pitaj sta te jos konkretno zanima, ne znam koji ti je obuhvat puta, koliko dana ides, gde odsedas... Da dodam na edit - ceo put sam isplanirala, znala sam tacno sta zelim da vidim, koliko okvirno ili tacno sve kosta, avio karte su bile kupljene, smestaj rezervisan, neki i placen. 99% nije bilo nepredvidjenih stvari, voznje do manastira Sv.Antonije i Sv. Katarina smo resile na licu mesta, sve ostalo je islo lagano jer sam se opskrbila sa informacijama. Edited December 11, 2023 by sandrolina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 Mnogo hvala na detaljnim informacijama. Kad istrazim ja dodatno gde bih sve mozda cu pitati jos nesto. Imacu 9 dana, a koncept sa lokalcima mi lici na Jordan i bolje od Indije (zbog Indije sam i pitao za uber i kes). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 Ja bih samo dodao da postoji i Careem, umesto Ubera (ako se ne varam pokriva Asuan i Luksor sada, pored još nekih mesta koje nisu na uberu) i kada smo bili pre korone koristili smo i to pored Ubera (koji npr. tada nije bio u Hurgadi). Tako da možda može da se izbegne vozač na tim mestima. Uber i Careem, možeš plaćati kešom ako želiš, ali mi smo se mi držali kartice i dosta malo keša smo generalno trošili. Pored toga, kad odluči da te provoza neki od vozača okolnim putem (što je neminovno bar jednom da se dogodi) mnogo je lakše vratiti nazad novce. Ima opcija kombija za Abu Simbela, ali je isto dosta velika agonija, tako da ako imaš novca avion nije loša opcija. Što se tiče voza, menjali su to pre par godina, pošto pre korone moglo je da se uzme na vozu sa lokacima karta (zajedno sa rezervacijom za neke ultra smešne pare), pa smo prespavali u sedištima (slično kao stadlerovi vozovi). Seat61 obično ima najaktuelnije informacije u vezi za vozovima. Mi smo išli od Kaira do Asuanua vozom i to je trajalo circa 10-12h. Jedino bih dodao da je USD generalno bolji za imati nego EUR (obično sam dobio bolji kurs za ono što sam morao plaćati, tj. obično smatraju EUR=USD) pored toga što imaju i sitnije apoene (one dollar bill). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 1 hour ago, deleter said: Ja bih samo dodao da postoji i Careem, umesto Ubera (ako se ne varam pokriva Asuan i Luksor sada, pored još nekih mesta koje nisu na uberu) i kada smo bili pre korone koristili smo i to pored Ubera (koji npr. tada nije bio u Hurgadi). Tako da možda može da se izbegne vozač na tim mestima. Uber i Careem, možeš plaćati kešom ako želiš, ali mi smo se mi držali kartice i dosta malo keša smo generalno trošili. Pored toga, kad odluči da te provoza neki od vozača okolnim putem (što je neminovno bar jednom da se dogodi) mnogo je lakše vratiti nazad novce. Ima opcija kombija za Abu Simbela, ali je isto dosta velika agonija, tako da ako imaš novca avion nije loša opcija. Što se tiče voza, menjali su to pre par godina, pošto pre korone moglo je da se uzme na vozu sa lokacima karta (zajedno sa rezervacijom za neke ultra smešne pare), pa smo prespavali u sedištima (slično kao stadlerovi vozovi). Seat61 obično ima najaktuelnije informacije u vezi za vozovima. Mi smo išli od Kaira do Asuanua vozom i to je trajalo circa 10-12h. Jedino bih dodao da je USD generalno bolji za imati nego EUR (obično sam dobio bolji kurs za ono što sam morao plaćati, tj. obično smatraju EUR=USD) pored toga što imaju i sitnije apoene (one dollar bill). Careem voznju nisam dobila ni jednom ni u Asuanu ni u Luxoru, postoji samo u teoriji ali ne u praksi, za Hurgadu ne znam jer tamo nisam bila. Dakle iz mog iskustva - Careem ne funkcionise u ova 2 grada (iako sam o tome citala i pre puta na internetu, ipak sam probala, testirala 3x jer sam htela da se licno uverim, i pokazalo se da su ljudi koji su o tome pisali u pravu - Careem ne radi). Dolar=evro za lokalce da ali ne za sve, jednostavno vole i navikli su na zelembace i ne razmisljaju o odnosu dve valute, a i dolar je prakticniji za cascavanje zbog tog apoena od 1$. Ja sam recimo Luxor pass platila u eur jer me je ispao povoljnije nego da sam ga platila u $, dok sam Cairo pass platila u $. Sada je dolar dosta pao i isplati se nositi i placati u dolarima, ali su meni neki za voznje iskljicivo trazili evre (samo kazem...). A kad smo kod pass-ova, novcanice kojima se kupuju moraju biti nove, nekoriscene tj.nepresavijene, iznos tacno spremljen (ne vracaju kusur 😀). Potrebna dokumenta su pasos, jedna fotografija dimenzije one iz pasosa (3x4cm), kopija glavne strane pasosa (gde su podaci), novac u tacnom iznosu (eur ili $). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 Careem je funkcionisao za Kairo i Hurghadu 2019, žao mi je što čujem za da ne radi u ova dva grada, pošto sam se taman ponadao da ne moram da se borim sa taksistima. Zapravo Careem je bio glavni razlog da izaberem duži ostanak u Hurgadi umesto Šarma pošto mi nije gušt da se raspravljam sa taksistima na odomoru Postoji opcija rentakar, za ove manje gradove, nikako Kairo ili između gradova (imam par poznanika koji su koristili u Luksoru i Asuanu, ali već su bili upoznati sa nivoom ludila u saobraćaju). Ali to je već priča za sebe. Ovo za novčanice isto da potvrdim, ali to je nekako generalno pravilo, posebno sa dolarima pošto oni validni ma koliko da su stari. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2023 16 hours ago, deleter said: Careem je funkcionisao za Kairo i Hurghadu 2019, žao mi je što čujem za da ne radi u ova dva grada, pošto sam se taman ponadao da ne moram da se borim sa taksistima. Zapravo Careem je bio glavni razlog da izaberem duži ostanak u Hurgadi umesto Šarma pošto mi nije gušt da se raspravljam sa taksistima na odomoru Postoji opcija rentakar, za ove manje gradove, nikako Kairo ili između gradova (imam par poznanika koji su koristili u Luksoru i Asuanu, ali već su bili upoznati sa nivoom ludila u saobraćaju). Ali to je već priča za sebe. Ovo za novčanice isto da potvrdim, ali to je nekako generalno pravilo, posebno sa dolarima pošto oni validni ma koliko da su stari. Uber je kupio Careem, pa je sad to ista 'firma'. Dakle Uber smo obilno koristile u Kairu i Aleksandriji, dok u Luksoru, Asuanu i Sharm el Šeiku ta vrsta prevoza ne funkcionise (logicno, potrebno je podsticati lokalnu taksi ekonomiju... ). Stranac ne moze sam da ide na ture, obilazi atrakcije, niti se krece iznajmljenim vozilom izmedju gradova vec mora da bude sa lokalcem koji uvek odgovara za njega i njegovu sigurnost (vozi ga svojim vozilom ili vozilom agencije, u kom alucaju je on samo vozac). Razlog je zastita zivota stranca od potencijalnih terorista - otuda konstantne policijske i vojne provere (punktovi) gde god da se putuje. Za put od Sharma do manastira Svete Katarine bilo je ukupno 7 provera - 5 policijskih i 2 vojne, od toga 5 ozbiljnih - vozac pokazuje svoje propusnice, licnu kartu, fotografise se vozilo (kamere), ostavlja broj telefona, na svakom zaustavljanju govori odakle dolazi, kuda ide, koga vozi (nacionalnost putnika), kuda ide posto stigne na cilj, kada se vraca tj.koliko se zadrzava. Na povratku u Sarm, na poslednjem punktu pred ulazak u grad vozilo se cak penje na rampu da se proveri da li mozda odozdo ima eksploziva. Snimanje traje 10ak sec. nakon cega se otvara prva, a potom i druga rampa. Poenta sto ovo sve pisem - stranac nema mogucnost slobodnog kretanja u Egiptu bez licne pratnje lokalca. Meni se cak dopao nacin voznje u Egiptu, i nalazim da je rec pre o organizovanom haosu (Kairo) nego o divljoj voznji, a na otvorenim putevima uglavnom vlada pridrzavanje nepisanih pravila koja, kako sam videla, postuje preko 90-95% vozaca. Naravno, oni su navikli na taj sistem i nas vozac to vidi kao totalno 'ludilo' (nema stajanja, sve se kreće, nema beskrajnog cekanja, sirene su alat komunikacije medju vozacima) jer jednostavno nije na to navikao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2023 Da li je bila ista procedura kada ste se kretali van Sinaja? Pitam pošto su konvoji ukinuti tih godina kada sam smo mi bili (van Sinaja). Zapravo baš te godine su dozvolili da se ne mora ići konvojem do Abu Simbela iz Asuana nego je bilo fleksibilnosti oko polaska. Isto smo išli kolima sa vozačem od Asuana do Luksora, (posetili smo 2 od 3 hrama usputu, ne sećam se tačno koja), i procedura nije bila toliko stroga. Sinaj je naravno druga priča, pošto su tamo uvek bila pojačane kontrole. (Što zbog ISISa, što zbog Gaze). Ali ako su povećali kontrole van, onda je to dosta loša vest za putnike na budžetu... Što se tiče njihove vožnje, sve to lepo izgleda dok se ne dogodi neko sr*nje, a nažalost nama se poslednji dan isto i dogodilo tako da mi je dramatično promenilo mišljenje o "organizovanosti" tog haosa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites