Posted August 10, 2020 Pa lepo, otvaraj sve a ljudi neka umiru. Zivela slobodna USA. Australijska vlada nije mnogo bolja, ali imaju dovoljno pameti da zabrane izlazak iz zemlje i ogranice ulazak samo drzavljanima I to odredjeni broj po danu plus moraju da plate karantin hotel 3000 dolara za 14 Dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2020 Naravno, zivela sloboda. Nazalost nisi mogao da budes u majci Srbiji u martu-maju kad je bio policijski cas i sve zatvoreno pa se pokazalo kako je to pomoglo ljudima i kako je iskorenjen virus. A za tih 3000 dolara u hotel karantinima da ovde to neko trazi u roku od odmah bi dobio tuzbu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2020 (edited) Pa naravno da policijski cas nije pomogao kada su pre I nakon njega odrzavani masovni skupovi povodom izbora, utakmica, mitinga I slicno. Samo nastavite da ubijate ljude, odavno ste rekorderi po beskrupuloznosti, niko vas ne moze stici. Jel pomogao policijski cas Novom Zelandu? Evo su zavrsili pricu, sve gotovo. Edited August 10, 2020 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2020 Uzivaj u kapitalizmu na aboridzinskoj zemlji da bi mogao da trosis pare u zemlji sestog sveta u starosti. Naravno da je na Novom Zelandu drugacija situacija jer su u 3pm i ostrvo su. I sta ce da rade? Da ostane zatvoreni narednih 10 godina? Svaka cast za takav zivot. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2020 Juce sam odleteo na Kipar iz Salcburga.Kao sto je Wizzair obavestio nekoliko dana pred put,svi putnici su po sletanju u Larnaku morali da rade Korona test.Sveukupno nesto jace od sat vremena zadrzavanja na aerodromu u mom slucaju. Receno je da cemo rezulate dobiti za 24h a do tada moramo biti u samoizolaciji. Proslo je preko 30h od tada i niko mi nista nije javio. Uzgred test je bio besplatan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2020 @mveruovic nema nista od zapadnih big pharma korporacija koje samo jedva cekaju da zarade sto vise na tudjoj nesreci, evo par vesti ko moze biti od pomoci: https://www.telesurenglish.net/news/Russia-to-Start-the-Production-of-Its-COVID-19-Vaccine-in-Cuba-20200811-0013.html Russia to Start the Production of Its COVID-19 Vaccine in Cuba https://vietnamtimes.org.vn/north-korea-claims-of-developing-coronavirus-vaccine-22519.html North Korean-based Pyongyang's science research council said Saturday (July 18) that its scientists are currently conducting clinical trials to develop a vaccine for COVID-19. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2020 @Dragance https://www.news.com.au/travel/travel-updates/no-overseas-flights-for-a-few-years-virgin-boss/news-story/2ef9ca9dd4773f41b7af4f4a96164b5c No overseas flights for ‘a few years’: Virgin boss Virgin’s boss predicts the coronavirus pandemic will halt international travel for the airline until at least 2023 after 3000 jobs were cut. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2020 Pozdrav, u koje zemlje EU mozemo da udjemo turisticki? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2020 On 8/10/2020 at 10:44 PM, deki011 said: Juce sam odleteo na Kipar iz Salcburga.Kao sto je Wizzair obavestio nekoliko dana pred put,svi putnici su po sletanju u Larnaku morali da rade Korona test.Sveukupno nesto jace od sat vremena zadrzavanja na aerodromu u mom slucaju. Receno je da cemo rezulate dobiti za 24h a do tada moramo biti u samoizolaciji. Proslo je preko 30h od tada i niko mi nista nije javio. Uzgred test je bio besplatan. Zato je let iz Salzburga za Kipar bio par evra:) Ali, vidim da su sada sve ukinuli, nadam se da se imaš čime vratiti... Mislim da niko ne može procijeniti do kada će ova pauza potrajati ali izvjesno je da do sljedećeg ljeta nema pretjeranog cimanja. Svima je u cilju da se vratimo na staro, ali ne vjerujem da će to ići tako olako. Njemačka je za svoje rezidente uvela obavezno testiranje po povratku iz tzv rizičnih područja no već na početku je krenulo nizbrdo: Skandal u Bavarskoj: Danima nisu obavijestili 900 ljudi da su pozitivni na covid Vjerujem da će se opobavati razni načini kako pustiti minimum roba i ljudi da cirkuliše, uvođenje ovih ili onih testova, raznih karantima, povremeni lokalni i regionalni lockdown-i. Kako god, sigurno neće biti opušteno putovati bilo gdje u narednom periodu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2020 14 minutes ago, stevancelinac said: Njemačka je za svoje rezidente uvela obavezno testiranje po povratku iz tzv rizičnih područja no već na početku je krenulo nizbrdo: Skandal u Bavarskoj: Danima nisu obavijestili 900 ljudi da su pozitivni na covid Od 8. avgusta je obavezno i testiranje svih putnika koji dolaze iz rizicnih podrucja, po listi Robert Koch Instituta. Testiranje je besplatno, odmah na aerodromima, u nekim slucajevima se preporucuje i drugo testiranje u roku od 5-7 dana nakon ulaska u zemlju, koje je takodje besplatno. Dok se ne dobiju negativni rezultati, obavezan je karantin i komunikacija sa lokalnim zdravstvenim vlastima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2020 @Dragance https://www.timeout.com/news/australias-borders-may-stay-closed-until-july-2021-qantas-hints-082020 Australia’s borders may stay closed until July 2021, Qantas hints Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2020 Pre nekoliko dana MSC je krenuo sa prvim kruzem. sa vecim brojem ljudi i sa lukama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2020 Can the cruise industry really recover from coronavirus? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2020 Latvija uvela karantin za sve one koji dolaze iz Njemačke. Velika Britanija isto za Francusku, Austriju, Sloveniju i HR. Njemačka proglasila dvije HR dalmatinske županije rizičnim područjem. Slovenija uvela karantin za turiste povratnike iz HR. Ugrubo, nekakav pregled COVID-19 ograničenja u Evropi proteklih dana. RyanAir nema u prodaji nijednu avionsku kartu iz Banja Luke za septembar, barem ne za Memmingen. Čini mi se da je isto i sa niškim aerodromom. Prije nekoliko dana letio sam RyanAir-om FMM-BNX. S obzirom da mi nije bio potreban test, nije bilo nekog cimanja osim što su svi putnici dužni javiti se na check in šalter jer tokom online čekiranja ne dobijete potpun boarding pass. Ručni prtljag se i dalje unosi u avion. Avion sablasno prazan u odnosu na avgust prošle godine, Napomena: Putnici koji lete za BiH sa bilo kojim EU pasošem, ne mogu se ukrcati na avion bez PCR testa jer po sadašnjoj regulativi za ulazak EU građana potreban je PCR test ne stariji od 48h. Tako se jedan od "naših" sa DE pasošem vratio plačući sa aerodroma. Mi koji još uvijek nosimo balkanske pasoše, prolazimo bez cimanja. Za sada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2020 Molim teoteričare zavere da zaobiđu forum, ovo nije platforma na kojoj se tolerišu. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2020 Jel se zna, mozemo li da letimo sa BUD aerodroma? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2020 20 hours ago, nova putnica said: Jel se zna, mozemo li da letimo sa BUD aerodroma? moze, moj drug je otisao proslog vikenda, niko ga nista nije pitao, ni na granici sa madjarskom, ni na aerodromu od strane aviokompanije kad se cekirao...mozemo da budemo u tranzitu do 24h Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2020 Nisam bas siguran da je to regularno, mozda je samo imao srece. Koliko sam citao, Madjarska dozvoljava samo boravak u pogranicnom pojasu, do 30km valjda i to do 24h. Mozda i nisam u pravu, ko bi vise pohvatao sve informacije. Najbolje ipak proveriti neki zvanican izvor, za svaki slucaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2020 (edited) 13 hours ago, Dragance said: Nisam bas siguran da je to regularno, mozda je samo imao srece. Koliko sam citao, Madjarska dozvoljava samo boravak u pogranicnom pojasu, do 30km valjda i to do 24h. Mozda i nisam u pravu, ko bi vise pohvatao sve informacije. Najbolje ipak proveriti neki zvanican izvor, za svaki slucaj. nije regularno, zato sto ga niko nije pitao na granici dal uopste moze da udje u portugal, posto ima srpski pasos, a trebalo bi da pustaju u tranzit samo one koji imaju dokaz da mogu uci u zemlju destinacije...i to ga isto niko nije pitao na aerodromu..... ali,i ja sam mislio da madjarska dozvoljava samo do 30 km u pogranicnom pojasu, ali izgleda da to nije tacna informacija..oni zvanicno dozvoljavaju tranzit do 24 h, a dozvola ulaska ( ne racunajuci tranzit) vazi samo do 30 km od granice....znaci ne moze se dalje otici turisticki, ali ako ste u tranzitu, onda moze....pa svi i dalje tranzitiraju kroz madjarsku, ona je centralna zemlja na putu.... Edited September 12, 2020 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2020 Jedna moja drugarica je pre oko mesec dana otišla do Nemačke, autobusom iz Srbije. Prenosim njeno iskustvo: "U Mađarsku uđeš normalno, u Austriji ako te zaustave kažeš da si u tranzitu, u Nemačkoj isto mada mene nisu zaustavljali. Niko nije tražio ni zdravstveno osiguranje, ni korona-test, ni karantin." Ona je išla sa idejom da najgore što može da joj se desi jeste da je ne puste, u kom slučaju bi se vratila nazad u Srbiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2020 Iskustvo dolaska iz BiH za Njemačku avionom od prije par dana: Na Tuzlanskom aerodromu vam provjeravaju da li imate odgovarajuće dokumente (boravak u Njemačkoj, radna dozvola). Čisto sumnjam da neko samo sa pasošem može poletiti. Po slijetanju na aerodrom u Kelnu, policija čeka kod avionskih prednjih stepenica. Jedan tim baca brzi pogled na dokumente i sve što im je nejasno ili sumnjivo prosljeđuju drugom timu pored. Nakon izlaska sa aerodroma, jasni znaci za Corona Test Centar. Ja sam uspio među prvima da stanem u red jer nisam imao čekirani prtljag. Registracija i uzimanje uzoraka traje oko 15 minuta. Dobijete papir na kojem stoje instrukcije. Odmah nakon aerodroma sam otišao u hotel gdje sam bio u karantinu, javio sam se lokalnim vlastima. U srijedu naveče oko 21 sam radio test, rezultati se pojavili na aplikaciji u petak oko 15h. Moj prijatelj koji je sletio u isto vrijeme u Memmingen, još uvijek nema rezultate i još uvijek je u karantinu. Tako da se čini da sve ide brže u regiji NRW u odnosu na Bayern što se tiče testiranja na aerodromu. Testovi su besplatni još neko vrijeme. Kako stoje stvari, nakon 1.10. će se uvesti novi sistem koji vjerovatno podrazumijeva minimum 5 dana karantina, zatim mogućnost testiranja, čekanja rezultata....kako se čini, biće stezanja.... P.S. Na ulasku u avion dobićete formular koji morate ispuniti sa svojim podacima (adresa, itd). Obavezni ste zakonski upisati sve tačne podatke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2020 ako se leti iz srbije, ili zemlje koja nije u EU, onda je frka.....ako se udje u EU, pa odatle leti ili ide dalje, izgleda da posle uglavnom ni ne proveravaju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2020 18 minutes ago, bam-bam said: ako se leti iz srbije, ili zemlje koja nije u EU, onda je frka.....ako se udje u EU, pa odatle leti ili ide dalje, izgleda da posle uglavnom ni ne proveravaju... Nisam baš siguran da li je tako opušteno s obzirom da nisam koristio interne EU letove. Npr u ovom trenutku, Njemačka je proglasila Prag rizičnom zonom ali ne i ostatak Češke. Pri tome vjerujem da svi avioni koji dođu iz Praga bivaju tretirani kao i avioni iz BiH. Samo naslućujem. Generalno su aerodromi i avioni prazni. Problem je u tome štoako je samo jedna osoba pozitivna u avionu, svi saputnici vjerovatno moraju u karantin, bez obzira što im je test negativan. Takođe da podijelim iskustvo putovanja sa Flixbus-om unutar Njemačke: nikakve dodatne kontrole od strane bilo koga. Sve isto kao prije.Nisam primjetio da prave razmak između sjedišta, bus je ionako bio prilično prazan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2020 Moj drug je prije 20-ak dana odletio iz BL za Memingen. Testirali ga odmah na aerodromu i pustili kuci, rekli mu da ceka rezultate u stanu. Za 24h javili da je negativan. Nakon 10 dana se javila lokalna sluzba i trazila rezultate i nakon par dana dopisivanja mu zvanicno javili da moze da napusti karantin u kom nikad nije ni bio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2020 4 hours ago, ThirstyTraveler said: Moj drug je prije 20-ak dana odletio iz BL za Memingen. Testirali ga odmah na aerodromu i pustili kuci, rekli mu da ceka rezultate u stanu. Za 24h javili da je negativan. Nakon 10 dana se javila lokalna sluzba i trazila rezultate i nakon par dana dopisivanja mu zvanicno javili da moze da napusti karantin u kom nikad nije ni bio znaci nemci furaju svoj fazon sa karantinom, i pregledaju svakog, to je jasno....medjutim, dosta zemlja eu uopste nema taj zahtev za pcr testom i karantinom....tako da treba sve posmatrati i od zemlje do zemlje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites