Followers 0

Beograd-Budimpesta znam da je tema izlizana,ali moram ovo pitati!

1,240 posts in this topic

kratko pitanje samo.

treba da putujem za berlin onim iz budimpeste u 20:05. ranije sam na keleti dolazio u 15:54 onim sto krece u 07:20 iz beograda za bec pa sam imao prazan hod cetiri sata.

da li iskustva drugih mogu da mi pomognu i da li je pametno ici ovim sto krece u 11:35 iz beograda a stize u 19:54, s obzirom da je razmak samo deset minuta izmedju dolaska i polaska za berlin? cisto da nemam tih cetiri sata prazno, ali ako ima ucestalog kasnjenja onda da ne rizikujem? hvala unapred.

Vozovi uobičajeno stižu na vreme.

Tako je i pravljen red vožnje da se "hvata" sledeći polazak.

Ali...

Odluka je tvoja. Što ne bi prošetao Margitinim ostvom, sada, kada je sve procvetalo?

On 4/13/2016 at 8:40 PM, pedjalon said:

Vozovi uobičajeno stižu na vreme.

Tako je i pravljen red vožnje da se "hvata" sledeći polazak.

Ali...

Odluka je tvoja. Što ne bi prošetao Margitinim ostvom, sada, kada je sve procvetalo?

Pusti te setnje...znam jednu koja je isla preko Margit hid....eno je u Bratislavi sad.  :tongue:

Jesam li ja lud ili ne mogu samo da pronadjem voz iz Beograda koji staje na stanici Kobanya-Kispest u Budimpesti? Koliko me pamcenje sluzi prosle godine u julu sam upravo na toj stanici sisao kako bih uhvatio prevoz do aerodroma. Sada tu stanicu ne mogu da pronadjem u redu voznje Zeleznica Srbije? ???

Nisi lud.

Voz više ne ide tom trasom. Ta je trasa bila privremena zbog radova.

Zdravo,

Pretpostavljam da ima vas koji putujete cesce i znate kog su tipa vagoni u vozu Avala za Budimpestu, a narocito kakvi su u nocnom terminu prilikom povratka iz iste u 22.25?  Da li je to onaj novi crveno-plavi voz koji saobraca na toj relaciji, a unutra je "avionskog" tipa, ili stari sa 6-sednim kupeima i spavacim kolima? 

Avion mi u povratku slece uvece, i taman imam vremena da uhvatim taj u pola 11 za Bg, a voleo bih da znam u cemu cu se klackati citave noci. 

I da li je neophodna rezervacija za "sedece" putovanje? :smile:

Hvala unapred

U Avali ima vagona i sa kupeima i otvorenih, a noćni je samo sa otvorenim i spavaćim kolima. Rezervacija nije neophodna, samo dođi što ranije.

Taj novi, kako kazes, crveno-plavi voz je "Stadlerov" elektromotorni voz koji saobraca u unutrasnjem saobracaju.

Da li nocni voz stize na vreme tj do oko 6 ujutro u budimpestu i ako kasni koliko to obicno bude? Posto imam let u 11h nisam siguran da li da koristim voz ili bus.

Edited by Zoki28

Uglavnom je tačan.

Od 6 ujutro do 11 ima sasvim dovoljno vremena da se stigne do aerodroma.

Da li bi neko zna koliko sada kostaju one karte za gradski prevoz u Budimpesti (*univerzalne* karte koje vaze i za autobuse i za tramvaje i za metro i koje se ne otkucavaju pri ulasku u vozilo vec na njima pise datum )? Interesuju me cene za  kartu koja vazi 1 dan  i za kartu koja vazi 3 dana kao i cena najobicnije *singl* karte za 1 voznju? Nisam bio nekoliko godina tamo ali pretpostavljam da te karte i dalje postoje

Zdravo...za Novu godinu sam u Budimpesti interesuje me na komtrgu je najlepse provesti novu godinu i savet za neki kafic posle 00h.... Naravno bilo kakvi saveti su dobrodosli....

Izvinjavam se ako sam omasio temu...

Hvala

Kao što naslov kaže, tema je ionako izlizana od preteranog korištenja, te i nisi mogao puno omašiti. :sad:

1 hour ago, borisk76 said:

Zdravo...za Novu godinu sam u Budimpesti interesuje me na komtrgu je najlepse provesti novu godinu i savet za neki kafic posle 00h.... Naravno bilo kakvi saveti su dobrodosli....

Izvinjavam se ako sam omasio temu...

Hvala

Na trgovima u Budimpešti nema formalnih dočeka. Sve se svodi na konzumiranje velikih količina alkohola (i šta sve to prati).

Kafići, ima ih puno, samo je pitanje da li će primati namernike posle ponoći.