Followers 0

Beograd-Budimpesta znam da je tema izlizana,ali moram ovo pitati!

1,240 posts in this topic

Gospodjo uz poštovanje prema vama ali vidi se da često ne putujete vozom i ne poznajete prilike. I ove priče za Alibabu i 40 razbojnika što operišu ne zna čovek da li da se smeje ili plače. Ko li pušta takve idijotske priče. Krađa ima svuda na autobuskim stanicama, aerodromima itd, prodavnicma, stembenim zgradama ali kod voza se toliko potencira kao da neko piše na forumu po zadatku plaćen da piše glupsoti.

Naši vagoni jesu očaj, štrokavi, prljavi, ali samo ako se gleda vagon spolja zbog grafita. Ali vi nećete sedeti na grafitima, napolju nego u vagonu, unutra. Teško je stanje u SrbijaVozu a zaposleni se trude da održavaju vagone. Nije zlato sve što sija, spolja jadac unutra bude gladac, naši vagoni su čisti, udobni, čist WC itd, za male pare do Budapest čoveku ne treba više, a ne da se ovde na forumu piše gluposti. Slika DOKAZ. Nema deponije smeča. Šta bi ste vi hteli? Zlatnu WC šolju bez dlake na sedištu ili prozor od Marcipana za 15 EUR?

Tačno za grejanje. Ponekad se dešava, ali isto tako i leti se zna desiti da klima ne radi pa i u mađarskim vagonima ne samo našim. Pa i na mnogo jačim linijama tipa Budapest-Berlin vozom zna se desiti da ne radi klima, da usluga zataji itd. Ništa nije savršeno.

I kakav god je vagon i voz, uvek je udobniji od autobusa, auta itd. Putovanje vozom je uvek uživanje i izazov pun dogodovština za one koje ne žure i vole život.

Srećna Nova godina i sve najlepše i da putujete dogodine vozom!

Putovao sam mnogo puta BG-BUD i nikad nisam imao probleme sa cistocom tj prljavstinom, grejanjem, kao ni sa kradjama. To da se nocu krade po vozu i da dodje ekipa koja pusti gas u vagon?? da se uspavaju ljudi pa kradu je na nivou lazi Vucica...

11 hours ago, easy rider said:

Gospodjo uz poštovanje prema vama ali vidi se da često ne putujete vozom i ne poznajete prilike. I ove priče za Alibabu i 40 razbojnika što operišu ne zna čovek da li da se smeje ili plače. Ko li pušta takve idijotske priče. Krađa ima svuda na autobuskim stanicama, aerodromima itd, prodavnicma, stembenim zgradama ali kod voza se toliko potencira kao da neko piše na forumu po zadatku plaćen da piše glupsoti.

Naši vagoni jesu očaj, štrokavi, prljavi, ali samo ako se gleda vagon spolja zbog grafita. Ali vi nećete sedeti na grafitima, napolju nego u vagonu, unutra. Teško je stanje u SrbijaVozu a zaposleni se trude da održavaju vagone. Nije zlato sve što sija, spolja jadac unutra bude gladac, naši vagoni su čisti, udobni, čist WC itd, za male pare do Budapest čoveku ne treba više, a ne da se ovde na forumu piše gluposti. Slika DOKAZ. Nema deponije smeča. Šta bi ste vi hteli? Zlatnu WC šolju bez dlake na sedištu ili prozor od Marcipana za 15 EUR?

Tačno za grejanje. Ponekad se dešava, ali isto tako i leti se zna desiti da klima ne radi pa i u mađarskim vagonima ne samo našim. Pa i na mnogo jačim linijama tipa Budapest-Berlin vozom zna se desiti da ne radi klima, da usluga zataji itd. Ništa nije savršeno.

I kakav god je vagon i voz, uvek je udobniji od autobusa, auta itd. Putovanje vozom je uvek uživanje i izazov pun dogodovština za one koje ne žure i vole život.

Srećna Nova godina i sve najlepše i da putujete dogodine vozom!

Mladicu, pricas gluposti...ja u zadnjih 10 godina sam stalno na relaciji Novi Sad-Bratislava i nemoj sad ti mene da ubedjujes sta je cisto , sta nije i sta ko ocekuje. Osim perioda kad je Avala isla za Prag i isli Ceski vagoni,sve ostalo je prljavstina. Ja se slazem da je to za jeftine pare i ja najcesce biram voz ne zbog cene , nego zato sto ipak mogu da ustanem, prosetam i ne umorim se kao kad cekam na Horgosu 4-5 sati.Ostavi me tih prica o zlatnim soljama i sta ocekuje. Ja ocekujem da se uzme voda i krpa.Valjda toliko moze da se uradi ...cisto je cisto...prljavo je prljavo. O Alibabi nisam ja pisala. Ja nisam imala nikada neku neprijatnost. I kako ti znas koliko ja putujem i kako ja znam prilike u vozovima?

Gospođo da češće putujete vozom onda bi pisali objektivno oseti se to u vašim komentarima niste objektivni. Namirišem. Putujem skoro svake nedelje na relaciji Beograd Centar-Budapest, vagoni su mi druga kuća, huk lokomotive me uspavljuje i budi, pruge me vode životom. Kako sve ostalo prljavština? Kakav je bre to argument da je sve prljavština sem čeških vagona? Pa je l' ste vi ikada seli u Mav-start vagone?  I još mi niste odgovorili na pitanje šta je to "prljavo"u vagonima na liniji Beograd-Budapest sem mantri koje neprestano vrtite u krug kao papagaj prljavo pa prljavo. Jel su sedišta isečena ili uflekana? WC zapišan i pun govana? Tone semneki i opušaka po podovima? Inventar rascepan? Zavese pocepane? Pokradene sijalice? Nema toalet papira i sapuna u WC? Smeće ispod sedišta i u kupe? Zmije izlaze iz WC šolje? Prljavi vagoni nisu zna se šta je prljavo, vagoni jesu pohabani ali to nema  sa prljavštinom nego sa neulaganjem od strane države. 

Slike govore više nego reči!

Šta je prljavo u mađarskom vagonu?

34fy5o3.jpg

Naš vagon:

2u4jzx5.jpgSlike govore više nego reči!

I ja sam isao, doduse, samo jedanput i to do Novog Sada i bili su madjarski vagoni i bilo je cisto, udobno, milina. 

1 hour ago, easy rider said:

Gospođo da češće putujete vozom onda bi pisali objektivno oseti se to u vašim komentarima niste objektivni. Namirišem. Putujem skoro svake nedelje na relaciji Beograd Centar-Budapest, vagoni su mi druga kuća, huk lokomotive me uspavljuje i budi, pruge me vode životom. Kako sve ostalo prljavština? Kakav je bre to argument da je sve prljavština sem čeških vagona? Pa je l' ste vi ikada seli u Mav-start vagone?  I još mi niste odgovorili na pitanje šta je to "prljavo"u vagonima na liniji Beograd-Budapest sem mantri koje neprestano vrtite u krug kao papagaj prljavo pa prljavo. Jel su sedišta isečena ili uflekana? WC zapišan i pun govana? Tone semneki i opušaka po podovima? Inventar rascepan? Zavese pocepane? Pokradene sijalice? Nema toalet papira i sapuna u WC? Smeće ispod sedišta i u kupe? Zmije izlaze iz WC šolje? Prljavi vagoni nisu zna se šta je prljavo, vagoni jesu pohabani ali to nema  sa prljavštinom nego sa neulaganjem od strane države. 

Slike govore više nego reči!

Šta je prljavo u mađarskom vagonu?

34fy5o3.jpg

Naš vagon:

2u4jzx5.jpgSlike govore više nego reči!

I sta sad? Da ti skeniram pasos da vidis da bih ti dokazala koliko putujem? Samo ti uzivaj u lepoti i cistoci srbijavoza i nemoj vise da mi pises.

On 1/1/2019 at 3:17 AM, mamahaker said:

Osim perioda kad je Avala isla za Prag i isli Ceski vagoni,sve ostalo je prljavstina.

Ili mi putujemo vozovima u nekim paralelnim univerzumima...ili je slucaj da se ima prevelike kriterijume sta to "prljavo",a sta "cisto".Ne znam kako bih drugacije objasnio to da su SVI,sem jednog voza,"prljavi" (?).Naopako.

Pored cinjenice da dosta ljudi putuje tim istim vozovima,a da niko drugi nije primetio to da su ti vagoni "dno dna","pljavi nikad gori" i slicno.

Svetu se ne moze ugoditi,kazu ljudi,ali ovo je neobjektivan komentar,u najmanju ruku.

21 hours ago, mamahaker said:

I sta sad? Da ti skeniram pasos da vidis da bih ti dokazala koliko putujem? Samo ti uzivaj u lepoti i cistoci srbijavoza i nemoj vise da mi pises.

Draga Gospođo vešto skrećete sa suštine teme i bavite se trivijalnim stvarima da promenite tok suštine, iskusno, ali ne može da prođe.

Suština teme je da se utvrdi činjenično stanje potkrepljeno argumentima, činjenicama i dokazima a neka čitaoci sami procene.

Klub putnika pratim više od desetak godina i uvek je bio zlatni rasadnik tačnih i proverenih informacija na koje putnik može da se osloni i upravo iz tog razloga morao sam da demantujem vaše cenjeno pisanije, najviše zbog mladih ljudi koji prvu put koračaju neutabanim stazama i čitaju forum, zbog njih, zbog mladosti. Upravo zbog  polu-informacija, netačnih podataka, neproverenih glasina forum se pretvorio u poslednjih par godina u tračarsko-pilićarku priču koja poprima odlike malagrađanštine i internet Google kulture sa smokijem ustima. Nekada je forum bacao daleko SVETLA...a svetleće opet ako se vratimo izvoru života-PUTOVANJIMA a ne pilićarskim pričama.

Nema razloga da se ljutite niti da se osećate povređeno niti mi je bila namera da nešto protiv vas, nemojte suviše lično da shvatate diskusiju i nikad ne pokazujte emocije jer to utiče na moć rasuđivanja.

Želim da komuniciram sa vama, uskoro idem u Bratislavu i trebaće mi saveti iskusnog putnika u vezi iste, a tamo ste bili, sigurno ću vam pisati preko privatnih poruka i na forumu.

Za kraj što kaže pesnik, draga gospođo pružam ruku mira, dajmo šansu miru Give Peace a Chance😎🌴:pij:

Edited by easy rider

Потпуна обустава саобраћаја на новосадској прузи

Београд,  29. 1. 2019. год.

„Србија Воз“ a.д. обавештава кориснике својих услуга да ће, због инфраструктурних радова, од 1.фебруара 2019.године, доћи до измене саобраћаја возова на делу пруге Београд - Нови Сад - Суботица - Државна граница (Kelebia).

Воз који из Београд Центра за Budapest Keleti полази у 11:13 часова, полазиће из Новог Сада у 11:00 часова до Kelebiе, са преседањем из Kelebiе у 14:46 часова за Budapest Keleti, као и воз који из Budapest Keleti за Београд Центар полази у 7:57 часова, полазиће у 11:57 часова до Kelebiе, са преседањем из Kelebiе у 15:41 часова за Нови Сад.

Воз који из Београд Центра за Budapest Keleti полази у 21:15 часова, као и воз који из Budapest Keleti за Београд Центар полази у 22:15 часова, неће саобраћати до завршетка радова.

Воз који из Београд Центра за Wien Hbf. полази у 7:13 часова, као и воз који из Wien Hbf. за Београд Центар полази у 8:42 часова, неће саобраћати до завршетка радова.

Возови у унутрашњем саобраћају, саобраћаће на релацији Нови Сад - Суботица - Нови Сад.

Hvala na info!

Dobro je da nisam kupila kartu iz Budimpešte, već iz Sofije. 

E, do kada će trajati radovi, naravno da se ne zna.

2 hours ago, petrovna said:

E, do kada će trajati radovi, naravno da se ne zna.

Dve godine.

Ako sam dobro razumeo izmedju redova, 2 godine nece biti vozova na relaciji BG-NS :o Ili se to odnosi samo na te medjunarodne vozove, dok ce lokalni saobracati i dalje?

Ali, sigurno je da iz BGa nema voza za Budimpestu i Bec, vec samo iz NSa?

3 hours ago, Dragance said:

Ako sam dobro razumeo izmedju redova, 2 godine nece biti vozova na relaciji BG-NS :o Ili se to odnosi samo na te medjunarodne vozove, dok ce lokalni saobracati i dalje?

Ali, sigurno je da iz BGa nema voza za Budimpestu i Bec, vec samo iz NSa?

1. Totalna obustava odnosi se na sve vozove. Nema saobraćaja. Možda bude i više od 2 godine.

2. Iz NS samo do Budapest sa presedanjem.  Za Beč hvataš vezu sa Keletija. Pogledati red vožnje MAV-START! 

Edited by easy rider

može pomoć društvo. 

da li znate neke hostele za dve osobe u centru i užoj okolini? budžet je do 30e za noć po osobi. 

imate li nekih iskustva, predloga?

vratih se sinoc iz peste.. 

pronasli apartman 50e noc, nas 2 a lagano za cetiri osobe.

stan je na 150m od metro stanice - metro m2 (350 forinti jedna voznja) - peto stajanje od keletija - sa pestine strane

uglavnom lose vreme, jaki vetar i lagana kisica

voz relacija NS - SU - (kelebija presedanje) - Budimpesta - iz nsa krenuli u 10:57 a stigli u 18h 

prosek nase pruge je 49km/h toliko pokazuje na ekranu nasa ruska dizelka

madjari od kelebije, nov voz, ne oseti se pruga, brzina i do 120 km/h

wifi - uticnica za punjac radi, sedista veoma cista, toaleti takodje

sve u svemu, lepa ekskurzija,  nadam se vracanju u letnje vreme

Jel ima neko za preporučit neki smještaj u Budimpešti koji se ne mora rezervirati za slučaj da mi propadne presjedanje? Nekad je bio Univa hostel, al nemaju više stranicu na internetu, pa ne znam jel radi?

Treba mi pomoc. Planiram iz Budimpeste da letim za Portugal a onda sa Tenerifa nazad za Budimpestu. Kako sada funkcionise linija NS-Budapest? Povratna karta je jos uvijek 26€? Mogu li ici iz NS ili moram negdje sjevernije? Koliko ima polazaka dnevno? Ili da idem na sigurniju ali duplo skuplju opciju, kombi prevoza od 50€?

Cena je i dalje ista 12€ pravac, 20€ povratna iz NS-a i severnije, ako se ne varam trenutno ima jedan polazak dnevno (imaš uvek aktuelni red vožnje na web stranici Srbija Voza). Verovatno ćeš morati spavati negde u BP ako planiraš vozom i moraćeš još dodati oko 3€ po pravcu.

Petak (11.  okt. 2019) , idem autom iz Budimpešte za Novi Sad. Tražim saputnike.

Polazak oko 11:00, mesto po dogovoru.

Utorak (12. 11 . 2019) , idem autom iz Novog sada za Budimpeštu. Tražim saputnike.

Polazak oko 10:00, mesto po dogovoru.